Liverpool (zbiorczy) - Strona 98

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lut 2007, 18:47

fieldy pisze:Liverpool remisuje po I połowie z Evertonem.
Jak zwykle w derby Liverpoolu - mamy dużo emocji, ale raczej sportowych, nie ma dużo fauli - do tej pory tylko 1 żółta kartka.

Powaznie o tych emocjach pisałes, czy drwiles z tego spotkania. Pierwsza połowa była nudniejsza od 3059 odcinka "Mody na Sukces".
Druga polowa moze troche ciekawsza o jakies 3%, ale takze słaba jak dyspozycja Gerrarda i Alonso. Troche winy lezy po stronie Evertonu, ale oni grali o remis, a Liverpool pokazał pokaz niemocy i braku pomysłu na gre. Panował chaos z niewielkimi probami zmiany.
Jedna sytuacja, no moze 2 to nie poziom Derbow... Gra defenswyna Evertonu była bardziej radosna niz nieporadnosc Liverpoolu. Takie spotkania moga jedynie doprowadzic do kalectwa oczu obserwatora. :P

Tylko sie cieszyc niedługo LM 8)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 03 lut 2007, 19:08

Może i mecz nie był specjalnie ciekawy, ale ja i tak o mało nie dostałem w kilku momentach zawału. Dla mnie wrażenia z meczu jak najbardziej pozytywne, a zwłaszcza jeśli spojrzeć na to przez pryzmat wyniku oraz przez to, że w tym sezonie w Liverpoolu rządzi Everton :P :twisted:

A Everton grał ewidentnie na wynik, ale czy to kogoś dziwi? Na obcym stadionie, z znajdującym się w świetnej formie LFC, przy kilku powracających piłkarzach do składu (np. AJ) to chyba nie grzech. No, a poza tym to Everton jest jeszcze drużyną znajdującą się o klasę niższej niż the Reds.

Pomimo remisu Everton odniósł podwójne zwycięstwo - panowanie na Merseyside oraz praktycznie pozbawienie swoich rywali szans w walce o mistrzostwo :wink: Tylko się cieszyć, bo Mission Accomplished :) .

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 03 lut 2007, 19:23

To był antyfutbol z obu stron, szczególnie Evertonu. Od początku meczu bunkrowali się pod własną bramką, mając na połowie LFC tylko Andzeja. Prawda jest taka, że Liverpool zagrał bardzo słabo, nie mieli pomysłu na pokonanie obrony Toffików. Z Gerrardem to ja nie wiem co się dzieje od początku sezonu, gdyż gra beznadziejnie. Przeszedł obok tego meczu, a to przecież były derby Brak agresji, wślizgów, a strzały z dystansu jakieś słabe po ziemi i nieudane. Ogólnie jestem strasznie zawiedziony.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 06 lut 2007, 20:04

No i sie stalo sie najbardziej utytułowany angielski klub już amerykański a mial byc arabski :D . Kupili go George Gillet(to ten od zyletek :think:) i Tom Hicks. Na ten cel wydali 219 mln funtów (430 mln dolarów) :shock: chyba nie maja co z kasa robic chlopaki. To daje duzo mozliwosci np. nowi właściciele obiecali 200 mln funtów na budowę mogącego pomieścić 60 tys. widzów stadionu czyli Liverpool rosnie w sile i bogaci sie ku wielkie radosci fanów Arsenalu, The Blues, Manchesteru United itd. :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 06 lut 2007, 20:08

Pilka to pieniadze niestety. Mozna miec tylko nadzieje, ze nowi wlasciciele ogranicza sie do roli jaka maja w MU-nie stana sie dobrymi i bezmozgimi wujkami jak Romek :hardkor2:
Co do nowego stadionu to nie jestem pewien, czy to dobra opcja. Anfield to tradycja i cale serce Liverpoolu. Ja na miejscu fanow "The Reds" sprzeciwilbym sie budowie nowego stadionu :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2435
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lut 2007, 20:15

A ponoć obaj panowie nie znają się na piłce :lol:

Z resztą oni tam będą tylko od zarabiania i wykładania kasy na kogo zechce Rafa. Z tym sobie powinni poradzić :o

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 06 lut 2007, 20:38

Nie ukrywam, że ciesze się z przejęcia klubu. Ciesze się, że będzie kasa na nowych zawodników, na rozwijanie młodzieży i nowy stadion. Ważne jednak aby tradycja klubu została zachowana i Liverpool nie stał się drugą Chelsea, która kupuje każdego wybijającego się zawodnika. Jak na razie ładnie wypowiadają się obydwaj panowie, jednak będziemy ich rozliczać z czynów, a nie wypowiedzi. Jak na razie jestem umiarkowanym optymistą.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lut 2007, 20:52

Hicks to nowosc. OD poczatku była mowa o Gillett i DIC. Szybko to załatwiono z DIC negocjacje trawaly kikla miesiecy. Ciekawe co tak naprawde spowodowąło zmiane decyzji. Watpie aby teraz Liverpool stał sie druga Chelsea, pewnie by tak było gdyby własnie Szejk ich przejal. Tak bedzie lepiej i klub zyska i duzo sie nie zmieni.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 10 lut 2007, 18:03

Newcastle pokonało na własnym stadionie Liverpool 2:1. Bramki strzlił Bellamy, Martins i Solano z karnego. Liverpool przeważał praktycznie cały mecz. Jednak od odejścia Owena, LFC zmaga się z nieskutecznością i to właśnie przeważyło szale na korzyść Newcastle. Reina podarował bramke przeciwnikom, wychodząc z bramki i wykopując piłke w Aggera. Martins tylko dobiegł i umieścił piłke w pustej bramce. Gdy zdawało się, że Liverpool obejmie prowadzenie Riise fauluje w polu karnym i jest 2:1. Najsłabsi w drużynie z Merseyside byli Kuyt, Agger i Reina, co nie znaczy że inni grali świetnie. Czas walczyć o miejsce na pudle, bo Chelsea już nawet uciekła :-(

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 18 lut 2007, 16:38

haha nie wiem czy złyszeliscie, ale Liverpool był zgrupowaniu i po jednym z treningów postanowili isć(15 zawodników) na jednego drinka, niestety trzech z nich postanowili na jednym nie koczyć w tym Jermaine Pennant i Robbie Fowler :smile2: i nasz Jurek :D ,chłopaki tak sie rozkrecili ze musilei wezwać policje , a nasz rodak był najagreywniejszy (chciał jednego z policjantów uderzyć glówą) oczywiście grożą im kary pienieżne zawieszenia itd. moim zdaniem dla Dudka moze sie to skończyć "wydaleniem" z klubu , i tak chcieli sie go juz pozbyć , a tu nadarza sie taka sytuacja :twisted:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 lut 2007, 16:51

Jurka nawet policjant unieruchmil bo taki agreswny byl :lol: No ja tez mysle ze moga go wydalic z klubu. Tak to jest jak ktos nie ma glowy do picia :D

Pozdro for all

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 18 lut 2007, 17:02

Myślicie, że Jurek zrobiłby takie coś bez powodu? Pewnie chce wyciągnąć z więzienia Tomka H... :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lut 2007, 17:11

Widac niezłych kolegow sobie znalazł, brakuje Craiga, pewnie mu udało sie uciec :P Konczy naprawde w bardzo słbaym stylu. Teraz bedzie mogl juz bez przeszkod reklamowac alkohol. 8)

Z innej storny przynajmniej karnawał konczył tak jak ja...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 18 lut 2007, 17:23

Tak pewnie chce siepobawic w skazanego na smierc i sam pojsc do wiezienia zeby wyciagnac tomasza h. :smile2: :smile2:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 18 lut 2007, 17:25

Potwierdzone zostały doniesienia na temat transferu Andreia Voronina na Wyspy Brytyjskie. Ukraiński napastnik Bayeru Leverkusen dołączy do ekipy Rafy Beniteza po zakończeniu obecnego sezonu. 27. letni piłkarz zwiąże się z "The Reds" na 4. lata.

Zawodnik 6. drużyny 1. Bundesligi wystąpił dotychczas w 20. meczach, w których strzelił 6. goli.
Według mnie to beznadziejny transfer 6 goli w 20 meczach ? bundesliga... i wydaje mi sie ze to kolejny napastnik który sie niesprawdzi liverpool zawsze niebył najmocniejszy w ataku i ta tradycja właśnie zostala podtrzymana.. ehh

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”