Boks - Strona 4

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 gru 2006, 11:42

Oleg Maskajev obronił poraz pierwszy pas mistrzowski WBC, pokonujac na punkty Petera Okhello. Ogolnie walka wygladała tak jakby musiala trwac 12 rund. W kazdej rundzie od 4 Oleg mógł zakonczyc walke przed czasem. Robił co chciał z zawodnikiem z Ugandy i chyba tylko wymogi sponsorow galii w Rosjii doprowadzily do tego, ze trzeba było to ogladac przez 12 pełnych rund. Jednak jego odwazne zapowiedzi sprawdzily sie. Zobaczymy czy bedzie walczyl z Kliczko, aj bym go nawet nei skreslał, bo wczoraj pokazał bardzo duzo dobrego, technicznego boksu. Wytrzymałosc takze ma na dobrym poziomie, wiec w pojedynku z Ukraincem nie byłby na straconej pozycjii. Co wazne dostał Rosyjskie obywtelstwo, takze dzieki Putinowi, moze chce sie nadal odgryzc na Pomaranczowej Rewolucjii, ktora popierał Kliczko.
Jednak hymn Rosjii to błyo przegiecie na całej linii, ile on trwał 4 minuty :roll: , moze wiecej.

Ciekawie wygladał takze pojedynek Powietkina z Imamu Mayfieldem. Rosjanin wyglada na bardzo mocnego i wielu juz mu wrozy ogromna kariere w swojej wadze. Prawde mowiac problemow wiekszych w niej nie powinien miec, bo wybitnych bokserow w tej wadze jest bardzo mało. A Rosjanin juz pokonał min. Mohammeda Aly'ego, wiec ma sie czym chwalic :P Jesli zacznie walczyc w USA to bezproblemu wskoczy na szczyt, umiejetnosci ma ponadprzecietne. Tylko, zeby mu nie dawali takich przeciwnikow jak wczoraj.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 04 lut 2007, 1:23

aż dziw ze nikt o tym nie pisze...

:arrow: Pół miliona dla Tomasza Adamka? :idea:

2007-02-03, ostatnia aktualizacja 2007-02-02 21:01
Tomasz Adamek na dzisiejszej walce z Dawsonem zarobi około pół miliona dolarów. W następnych pojedynkach gaże będą wyższe i coraz więcej chętnych, aby zarabiać na Polaku.

wiecej tutaj -> http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3894002.html

Ja raczej nie będę siedział w nocy gdyż zauwazyłem, że walka jest powtarzana o 10.30 rano w niedziele 8)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 04 lut 2007, 1:28

Ja już poczekam. Lubie popatrzyć na dobre mordobicie. Oczywiscie ten weekend bedzie dla polaków szczególny, nie dość że duzo wydarzen sportowych to mam nadzieje wszystkie sie szczesliwie zakoncza. Adam, Kadra, Adamek no i szczypiornisci :wink: Mam nadzieje ze Adamek w koncu kogos pośle na deski...choć lubi długie walki wole gdy koncza sie one przed czasem...a wiec w ostatniej rundzie Tomek niech skonczy dzieło :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lut 2007, 9:56

Mnie nie interesuje boks na niskim poziomie. Poza najciezsza kategoria wagową dla mnie boks nie istnieje. Niech sie bija jakies bokserzyny, dla mnie to parodia boksu :lol: I tak Adamek dzis przegral, oczywiscie nie ogladalem, ale na onecie jest to glowny news i ciezko nie zauwazyc :P Wg mnie chyba przyda mu sie taki zimny prysznic, byl zbyt pewny siebie, ja juz nawet slyszalem teksty w mediach typu "czy znajdzie sie ktos, kto pokona Adamka kiedys". No i sie doczekal :lol2:
To tyle.

ANDREW :!: ANDREW :!:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 lut 2007, 11:11

Przed galą pokazywano walkę z cieniem Dawsona i komentatorzy oczywiście rzucili teksty typu "Może się popisywać szybkością, ale jak będzie miał naprzeciwko Tomka to nie da rady". A okazało się, że Chad był o wiele szybszy, szybciej wyprowadzał ciosy. I wyglądało to jakby dopiero na ringu spostrzegł, że walczy z mańkutem. To nie był już ten sam Adamek...Zasłużone zwycięstwo Amerykanina.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lut 2007, 11:32

Prawda taka, dostal pierwszego lepszego boksera i zsotał zmiazdzony w ringu. Cudem jest to, ze nie dostał KO. Był tak słaby jak Kocura i Kurek. Wygrał bagatela 1 runde. Choc wg. komentatorow Amerykanin nie zadawał ciosow, ciosy były przyjmowane na rekawice badz reke, były nicelne, nieczyste itp. Po 7 rundach musialem wylaczyc glos, bo nie mozna było tego słuchac. Odstawal wszystkim szybkoscia, sila, wola walki i conajwazniejsze umiejetnosciami. Taktyka na ten pojedynek chyba dopiero dzisiaj zostanie przygotowana.
Ciekawe czy dostanie jeszcze szanse, jednak jesli ma obijac kelnerow, a dostawac od średniakow bedzie jak z Gołota.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lut 2007, 11:49

cloner pisze:Mnie nie interesuje boks na niskim poziomie. Poza najciezsza kategoria wagową dla mnie boks nie istnieje. Niech sie bija jakies bokserzyny, dla mnie to parodia boksu Laughing I tak Adamek dzis przegral, oczywiscie nie ogladalem, ale na onecie jest to glowny news i ciezko nie zauwazyc Razz Wg mnie chyba przyda mu sie taki zimny prysznic, byl zbyt pewny siebie, ja juz nawet slyszalem teksty w mediach typu "czy znajdzie sie ktos, kto pokona Adamka kiedys". No i sie doczekal Lol
To tyle.

ANDREW Exclamation ANDREW
Jaki Andrew ? Ten co go miałes w avku niedawno i którego emcze można w Teleekspresie w całości ogladać ? Może to i ekonomicznie, ale czy emocjonująco ?
Pierwszy pojedynek Adamka z Brigsem trzymał w napięciu przez wszystkie rundy. Ostatnie walki Gołoty nie.
W wadze ciezkiej, jest wiecej potęznych ciosów, krwi etc. Ale emocje nawet w wadze koguciej się znajduje :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lut 2007, 11:53

fieldy pisze:Pierwszy pojedynek Adamka z Brigsem trzymał w napięciu przez wszystkie rundy. Ostatnie walki Gołoty nie.
W wadze ciezkiej, jest wiecej potęznych ciosów, krwi etc. Ale emocje nawet w wadze koguciej się znajduje

Ostatni masz dziwny przypływ emocji czy napiecia. Wczesniej The Reds teraz Admaek. Co mogło czymac w napieciu, Adamek dostawał rowno w kazdej z rund, co było w tym siekaweg. Byc moze to, ze nie wiedział jak ma odpowiedziec, albo jego bezsensowne człapanie w ringu. Napiecia wiekszego nie było.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lut 2007, 11:56

Jarzinho pisze:czymac
:o

Ja nie pisze o wczorajszym/dzisiejszym pojedynku. Tu Adamek był wyraźnie słabszy zasłużenie przegrał.
Odpisałem clonerowi na jego zdanie
cloner pisze:Niech sie bija jakies bokserzyny, dla mnie to parodia boksu
bo, cloner chyba uważa, ze jak ktoś nie waży 130 kg - to będzie słaby pojedynek. Stąd mój przykład z pierwszą walką z Briggsem

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lut 2007, 12:06

Ostatnie walki Gołoty nie
No to fieldy chyba nie ogladales walk z Byrdem czy Ruizem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 lut 2007, 12:09

cloner pisze:No to fieldy chyba nie ogladales walk z Byrdem czy Ruizem.
Które zresztą Gołota miał wygrać, ale sędziowie go wyruchali :roll:

Co do walki Adamka, no cóż chyba jednak nie przygotował się optymalnie i było widać tego efekty. Mam nadzieję, że King doprowadzi do walki rewanżowej :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lut 2007, 12:17

Oglądałem cloner te walki.
Ruziz to ten bokser który najlepiej opanował sztuke klinczowania prawda ?
Dzięki temu walki z jego udziałem sa niewyobrażalnie efektowne i miłe dla oka :P
cloner - chodzi mi tylko o to, że jak nie ogladasz walk w nizszych kategoriach wagowych - to skąd możesz wiedzieć jakie emocje wzbudzają ? jak wyglądaja ? ile się dzieje .... i tak dalej.
Ogladałeś pierwszą walkę Adamka z Briggsem ? Jestem przekonany, że nie - bo gdybys widział to wiedziałbys ile emocji ona przyniosła.
Pewnie inni forumowicze widzieli, może się doniosa do tej walki - czy była ona walką ...
cloner pisze:Niech sie bija jakies bokserzyny
i cz była ona [ta walka]
cloner pisze:dla mnie to parodia boksu

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lut 2007, 12:20

cloner pisze:Wg mnie chyba przyda mu sie taki zimny prysznic, byl zbyt pewny siebie, ja juz nawet slyszalem teksty w mediach typu "czy znajdzie sie ktos, kto pokona Adamka kiedys". No i sie doczekal Lol
A to było tak :arrow:
Jarzinho pisze:Odstawal wszystkim szybkoscia, sila, wola walki i conajwazniejsze umiejetnosciami. Taktyka na ten pojedynek chyba dopiero dzisiaj zostanie przygotowana.
Adamek kompletnie nie był przygotowany do walki. To nie byłe ten sam Tomek który walczył o pas i na ringu prowadził wojnę. Nie on, nie on. Tu problem leży gdzieś indziej niż w pewności siebie. Podobno nedawno zmienil trenera i jeszcze SE pisał o jakichś nierozliczonych pięniądzach :roll: Choc to ostatnie pewnie wielkiego znaczenia nie miało ale zmiana trenera pewnie tak bo Adamek w ogóle nie wiedział jak ma walczyc, może tak - on nie walczył. A co do pewności siebie to przecież Adamek był mistrzem a pas obronił kilka razy więc przypadkiem na topie się nie znalazł i trochę pewności siebie nikomu nie zaszkodziło. Adamek w ogóle nie walczył, na jego uniki fajnie się patrzyło ale to była tylko obrona. Bardzo mało zadawanych ciosów i ciągła defensywa do momentu aż przypadkowo trafił Amerykanina i ten był zamroczony. Po tym Adamek zaatakował ale sam oberwał i potem wszystko wróciło do normy. Szkoda Adamka bo do tej walki był chyba najlepszym polskim bokserem, przynajmniej jak dla mnie.
Jarzinho pisze:Choc wg. komentatorow Amerykanin nie zadawał ciosow, ciosy były przyjmowane na rekawice badz reke, były nicelne, nieczyste itp.
Po prostu zapalmy im świeczkę ['] I jeszcze te artystycznie wyszukane porównania jednego z nich :zgon:

Jak walczył Andrew ['] to przynajmniej później pośmac sie można było a teraz do śmiechu mi nie było :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lut 2007, 12:40

fieldy pisze:Ogladałeś pierwszą walkę Adamka z Briggsem ? Jestem przekonany, że nie
No i trafiles. Nie ogladalem zadnej walki Adamka, ale w swoim zyciu widzialem wiele walk z nizszych kategorii wagowych, nawet muszą widzialem nie raz :wink: I dla mnie nie jest to ciekawy sport.
Yukasz pisze:Jak walczył Andrew ['] to przynajmniej później pośmac sie można było a teraz do śmiechu mi nie było
A u mnie odwrotnie. Jak walczyl Gołota to do smiechu mi nie bylo. A teraz sie nieźle smieje, bo od nikogo nie uslyszalem przed walka, ze jest choc cien szansy dla Amerykanina :lol:

Mnie pozostaje czekac na kolejna walke najlepszego polskiego boksera w historii. 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lut 2007, 12:45

Yukasz pisze:. Szkoda Adamka bo do tej walki był chyba najlepszym polskim bokserem, przynajmniej jak dla mnie.

Z kim on walczył tak naprawde, Briggs. Sorry to bokser nadajacy sie na sparing dla Bernarda, Roya i innych. Reszte zna chyba tylko Janusz Pindera. Wczoraj przejzalem liste byłych przeciwnikow Adamka i on z nikim kto prezentuje choc dobry pzoiom nie walczyl. Kelnerow to Gołota kilku załatwiał.
cloner pisze:Mnie pozostaje czekac na kolejna walke najlepszego polskiego boksera w historii.

Zdecydowanie talent mial najwiekszy. Psychike najsłabsza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”