Siatkówka

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 04 lut 2007, 23:03

Babel pisze:amiński nowy, ulepszony Baranow. Pierwszy raz widziałem tego gracza w tak długim fragmencie gry i o przyszłość formacji ataku tez możemy być spokojni. Troche mnie boli tylko to, że wilkie gremium specjalistów magazynu Supervolley jako objawienie typuje Bartka Kurka, który jest fizycznie, technicznie gorszy o klase. Wychodzi na to, że Ci ludzie poza PLS nie śledza poczynań choćby kadetów. Fachowcy
Ogólnie ta kolejka PLSu taka ze wskazaniem na gości - Politechnika i Resovia.

Co do zacytowanego fragmętu. Kamiński faktycznie dość dobrze (nie moge napisać więcej, bo się pakowałem przed wyjazdem do Wrocławia i oglądałem tylko co 3 akcje). Jednak czy prównanie do Baranova nie jest zbyt daleko idące, poza tym Baranov mimo wszystko zatrzymał się chyba w rozwoju. A przynajmniej mam takie wrażenie, że nie wykorzystał całego swojego talentu.
Kurek jest słabszy fizycznie - taki bardziej Wlazły.
Jeszcze co do młodych atakujących to powiesz mi coś o Sarneckim? Chyba nic nie pokręciłem to jest jeśli się nie mylę odpowiednik Kamińskiego dla Skry. Taka przyszłość za Wlazłego, jak Skra zdobywała mistrzostwo kadetów to Sarnecki się bardzo wyróżniał ponoć. Swego czasu to nawet o awansie do pierwszej drużyny mówił Mazur.

Co do Resovii jeszcze. Ciekawe czy ćwiczyli jak SKRA. Mazur kazał przemodelować halę w Bełchatowie, żęby ją upodobnić do hali JSW. Tam trenowali i potem Mistrza Polski zdobyli. Może Such też tak trenował swoich... To tak w ramach żartu bardziej, ale fakt faktem że Mazur takie coś kiedyś zrobił.

Jakoś na dniach ogłąsza sklad na LŚ, dobrze mówie? Z taką formą Jastrzębia to może być ciekawie z kadrą - Jarosz? Janeczek? Bo taki Wika to chyba już pewny.

Wróć do „Inne sporty”