Akurat Sarneckiego w akcji nie widziałem w ogóle i słyszałem niewiele. Wiem tylko, że kolejny talent o dobrych warunkach fizycznych (201 cm). Narazie ogrywa się na boiskach pierwszoligowych w Skrze B i chyba faktycznie może przejąc role Wlazłego, jeśli ten zdecyduje się odejść. Gdzieś przeczytałem, że ewentualnie może grać na przyjęciu co napewno czyni go graczem uniwersalnym.
No niestety FIVB z każdym rokiem coraz durniejsze terminy wyznacza. 22 musi być podana do któregoś lutego, więc Lozano pewnie powoła 18, która była zgłoszona na ubiegłoroczną LŚ + 4 nowych zawodników. Świderek w wywiadzie podkreslił, że powołają najlepszych, a potem ustali się ewentualne urlopy dla podmęczonych zawodników. Na powoływania juniorów za bardzo bym nie liczył. Jeszcze nie w tym sezonie. Oni mają MŚ w swojej kategorii wiekowej co tez nie sprzyja powoływaniu ich do kadry seniorskiej, gdzie pewnie nie dostawali by za dużo szans.bellus pisze:Jakoś na dniach ogłąsza sklad na LŚ, dobrze mówie?
Pobawię się w proroka. Kadra to tak jak wyżej napisałem ubiegłoroczna 18 na LŚ i Dobrowolski, Kaczmarek, Gromadowski, Wika. Zobaczymy jaka skuteczność