The Championship (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Interesuje ci? Division I ?

Tak
50
63%
Nie
30
38%
Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 21 maja 2004, 20:27

No wiesz Adingh na razie nikt tego nie wie, ale jak już wspominałem licze na West Ham

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 23 maja 2004, 10:07

Adingh bo ty się interesujesz tym o czym jest głośno w mediach, tam gdzie są pieniądze, wyniki , sława i gwiazdy :P Zaplecze cię nie interesuje bo jesteś na etapie "wielkiej piłki" nie obraź się ale taka prawda :) Każdy taki okres przechodzi :P

Awatar użytkownika
adingh
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adingh » 23 maja 2004, 11:24

Moff pisze:Adingh bo ty się interesujesz tym o czym jest głośno w mediach, tam gdzie są pieniądze, wyniki , sława i gwiazdy :P Zaplecze cię nie interesuje bo jesteś na etapie "wielkiej piłki" nie obraź się ale taka prawda :) Każdy taki okres przechodzi :P
Eno bez przesady ;) nie wiem czemu ale poprostu sie ty nie interesuje :P Ale nie chodzi o kasy sławy itp. :P Interesuje się np. niższymi ligami w Polsce :P Ligą singapurską :P ;) Z tą singapurską to żart :P

Awatar użytkownika
wiechu.s
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiechu.s » 23 maja 2004, 12:57

Jesli chodzi o niższe ligi w polsce to podejrzewam iż większość drużyn naszej drugiej ligi miałaby problemy z czołówką Conference :lol:
A tak na poważnie to Division One jest najmocniejszą drugą ligą na świecie! :twisted: i tam dopiero można zobaczyć prawdziwą angielską piłkę a nie w premiership.

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 23 maja 2004, 16:19

Wiechu w pewnym sensie masz racje 8) Div 1 jest bardzo ale to bardzo ciekawa, bardziej wyrównana, więcej spotkań na wysokim poziomie, nie ma tak wielkich różnic między drużynami ... Premiership pod dyktando jest, a Div 1 rządzi się własnymi prawami, tam trudno wskazać faworyta... Div 1 napewno jest najlepszą 2ligą na świecie, a tak na uboczu to jest od wielu 1lig silniejsza 8) Według mnie Div 1 ciekawsza, lecz biedniejsza .... Ale coż :)

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 23 maja 2004, 17:16

Nie oglądam niestety meczy Div 1, ale finał w Cardiff zobacze. Więc ciężko mi ssię tu wypowiadać, czy mecze są ciekawsze. A gdzie transmitują Div 1 ??

Awatar użytkownika
wiechu.s
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiechu.s » 23 maja 2004, 21:33

Dokładnie jak mówisz Moff.Bardzo ciekawa rywalizacją.A jakich mają kibiców :P :P .Brylują tutaj Wasi kibice ( Ipswich) .To ewenement na skalę światową-dziś przeczytałem iż sprzedano już 8.000 tyś. wejściówek na Portman Road a codziennie sprzedaję się 500 nowych na przyszły sezon.

Mecze można oglądać na SkySport, czasami są na skandynawskich programach niekodowanych.Na DSF można było oglądać FA CUP gdzie także było kilka meczy z udziałem zespołow z 1div.

kostek
szara strefa pilka.pl

Crystal Palace w Premiership!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 maja 2004, 18:15

Niespodzianka na stadionie w Cardiff, Crystal Palace pokonało w finale baraży o Premiership West Ham United 1:0.

Bramka Neila Shipperleya pozwoliła Crystal Palace wrócić do Premiership, West Ham pozbawiła marzeń o awansie.

Kapitan Palace Shipperley strzelił decydującą bramkę w 61 minucie, miało to miejsce po tym, jak bramkarz West Ham Stephen Bywater nie zdołał zatrzymać strzału Andyego Johnsona.

Wyrózniająca się postaciąw tym spotkaniu był bez wątpienia golkiper Palace Nico Vaesen, który zatrzymywał akcje piłkarzy West Hamu - Bobbyego Zamory i Stevaa Lomasa.

kto by się spodziewał :roll: :idea: :lol: :P [/b]

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 29 maja 2004, 18:30

:cry: :cry: :cry: :cry: Tylko tyle mogę powiedzieć :(:(:(
Wielka szkoda, ze West Ham nie zobaczymy w Premiership. Już prędzej bym jego widział niż Crystal Palace, choć Crystal Palace pokazało co potrafi w środku sezonu.

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 29 maja 2004, 22:00

Według mnie Młotą [ czyt. Chamą ] bardziej się należało, w końcu z Londynu, zawsze w Premier, drużyna z bardzo dobrymi kibicami itd... Szkoda .... Najlepiej jak by ITFC awansowało, może w przyszłym sezonie awanuje WHU i ITFC :twisted: :D 8)

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 20 lis 2004, 13:24

Interesuje mnie Div One. Obecnie są tam kluby które były niegdyś wizytówką Angielskiej piłki. Sam im kibicuje:
:arrow: Leeds UTD
:arrow: Nottingham Forrest

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 20 lis 2004, 13:37

Interesuję się Div. One kibicuję z tej Ligi Sheffield UTD. oraz QPR te kluby są dobre jak na tamtą Ligę i mają szansę na Premiership lubie te kluby i im kibicuję jeżeli chodzi o Div. One...........

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 26 gru 2004, 19:07

Grzegorz Rasiak zdobył gola dla Derby County w meczu pierwszej ligi angielskiej (odpowiednik drugiej ligi) z Wigan Athletic, które przed tą kolejką spotkań było wiceliderem.

Derby zwyciężyło 2:1. Polak zdobył bramkę w 64 minucie (przy stanie 0:1). Rasiak z dziewięcioma trafieniami jest najskuteczniejszym zawodnikiem swojego zespołu, który zajmuje siódme miejsce w lidze.

i niech teraz nikt nie pisze, że Rasiak nie umie grać w piłkę...

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 26 gru 2004, 19:37

ja interesuje sie ta liga tylko dlatego ze w derby count gra polak-grzegorz rasiak moze wejdzie z tym zespołem dio premieership :lol:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 26 gru 2004, 21:55

można dodać , że :
Rasiak worked wonderfully hard to hold the ball up a couple of minutes later and lay it into the path of Bisgaard close to the penalty spot, but the Dane ballooned what was a fantastic chance over the target.

A monumental scramble occurred after Rasiak pulled the ball back across the face of goal on 61. Peschisolido had an effort cleared off the line before Bisgaard's header was saved by Filan and then Rasiak poked the ball agonisingly wide of the post.

The Rams got exactly what they deserved for their efforts on 64 minutes when goal-happy Rasiak made it nine successful strikes in 15 games. Filan reacted superbly to palm away his header but then Wigan only succeeded in clearing to Rasiak and he curled a low shot out of the reach of the Wigan keeper's right hand.

nie tylko strzela, ale i dobrze gra..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”