Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 399

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 lut 2007, 20:59

Major Leon pisze:Krzysztof Jarzyna - no ja bym podważał Capello, zobacz jak Juve grało przez ostatnie 2 lata (a mieli Ibre, Vieire)
No a nie odnosili sukcesow przypadkiem? Jezeli Ty chcesz podwazac czyjes kwalifikacje powolujac sie na prace w klubie, gdzie odnosil sukcesy to nie bardzo rozumiem. Ewentualnie w przeszlosc i jego prace w Realu, Romie czy Milanie tez sie nie zaglebiajmy, bo moge jeszcze bardziej nie zrozumiec.
Byc moze Capello na stare lata nieco zbzikowal i przez to teksty typu "nie przegramy wiecej niz 3 spotkan", 50 dni, czy takie tam, byc moze tak mial mowic, bo karuzela ma sie krecic, a byc moze naprawde w to wierzyl. Fakt jest taki, ze to glownie przez to teraz traci na wiarygodnosci, bo gdyby powiedzial od razu - potrzebny jest czas, prosze o cierpliwosc, niczego nie moge zagwarantowac, to inaczej wiele osob by do niego dzisiaj podchodzilo. No ale pewnie gdyby tak mowil przed sezonem to nie dostalby tej pracy.

Zaporano
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaporano » 05 lut 2007, 21:00

No mozliwe ze przesadzilem poniewaz Real raczej nie sprzeda Gutiego , Bravo(Lazio sie nim interesował) , Mejia, Pavona(podobno LIverpool sie nim interesował, Villareal tez)...a szkoda Oni nie wiele wnosza do gry Realu i powinni zostac sprzedani zaraz po sezonie.Salgado powiedział ze byc moze odejdzie do Milanu ale dopiero po zakonczeniu sezonu. Reyes nie znajdzie uznania kochanego zarzadu... i zostanie wróci po sezonie do Arsenalu.Becks i Cassano juz odpadli...Emerson + Lopez odejda bo nie graja. Co do kroku Lopeza to sie nie dziwie dobry jest , młody i ma chec gry. Wiec mozemy po sezonie zostac bez 10 graczy.. a to nie jest zbyt ciekawe.
Wielka szkoda ze sprzedali Woodgata...ehhh

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lut 2007, 21:01

alez drogi szefie wzystkich szefow - przeciez on nie wysmial Was czyli wiekszosci rozsadnych i znajacych sie na rzezy kibicow a kolesi typu (nie pamietam nicka) 'wygramy majstra' (z tego forum)

nie znam kolesia z innych postow i wiem ze jest (chyba) kibicem mu. ale ze lubie ciete posty to mnie ubawil :D

btw - zarzad stanal murem za capello czyli identyczna sytuacja jak druga kadencja van gaala :D mysle ze kolejna glupia porazka i bedzie zle. jezeli stanie sie to przed meczami w LM moze byc slabo

moze tez oczywiscie byc lepiej o ile atmosfera na trubunach stanie sie spokojniejsza. bo tak nerwowo grajacego realu nie pamietam.

Major Leon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Major Leon » 05 lut 2007, 21:05

acha
myślałem że chodzi ci o Alexa z PSV a tobie chodzi o Ruano:D
nom też dobry piłkarz, wogóle tak patrze na Getafe i zastanawiam się czy Schuster byłby dobrym trenerem Realu
ciekawe, bo to dobry trener ale mogło by się skończyć tak jak z Camacho
a właśnie matka Camacho umarła [*]
co do Barzagliego to chyba rzeczywiście chyba się pomyliłem ale Burdiso czemu nie?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 lut 2007, 21:10

rkoeman pisze:alez drogi szefie wzystkich szefow - przeciez on nie wysmial Was czyli wiekszosci rozsadnych i znajacych sie na rzezy kibicow a kolesi typu (nie pamietam nicka) 'wygramy majstra' (z tego forum)
No fajnie. Napisal to w temacie o Realu, zaadresowal "kibice Realu sa dziwni", faktycznie, wyraznie pokazane, ze chodzi mu o ten procent, ktory myli pilke nozna z FMem, i ktory egzystuje w kazdym klubie, a liczba takich pokekibicow uzalezniona jest od ogolnej liczby fanow, czyli prosciej mowiac - im wiecej kibicow, tym wiecej debili wsrod nich.
Ale owszem, jako kibic Bayernu chyba nie do konca moze to zrozumiec, w koncu ekscytowanie sie Bundesliga i transferami w niej przypomina nieco wejscie himalaisty na Gubalowke - niby tez gorka, ale jednak taka mizerna.

A co do poparcia zarzadu dla Capello to nie jest dziwne - juz to kiedys pisalem - Capello odejdzie dopiero wtedy, kiedy Calderon bedzie mial wybor - albo ja (w sensie Roman, nie Krzysztof Jarzyna :lol: ) albo Fabio. Przyznawanie sie do bledow nie jest najbardziej rozpowszechniona umiejetnoscia wsrod ludzkosci a zwolnieine Capello po pol sezonu byloby wlasnie takim przyznaniem sie przez zarzad.

Major Leon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Major Leon » 05 lut 2007, 21:12

Juve sukcesy
gdyby nie sędziowie nic by nie wygrali
a widziałeś jak w tamtym sezonie w LM dostali od Arsenalu (3-0)?
o tym że gdyby nie ich fuks nie grali by z Arsenalem bo Werder by ich wyeliminował
w Rome sukcesy ok ale jaki miał skład (Samuel, Emerson, Totti, Cafu)
no ale nie ulega wątpliwości że to był dobry trener ale chyba już się wypalił
tak mi się wydaje że że w ostatnich latach pogubił się
zobacz Juve grało strasznie schematycznie, bez pomysłu
chyba Capello powinien przejść na emeryture albo wrócić do schematyczniej ligi włoskiej
:)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 lut 2007, 21:16

Major Leon pisze:ale Burdiso czemu nie
Myślisz, że Burdisso odejdzie teraz z druzyny w której wywalczył pierwszy skład? W drużynie w której wreszcie spełnia swoj piłkarski talent? W drużynie ktora w przeciwieństwie do Realu jest na fali? Myślisz, ze Moratti pojdzie na wymiane za Cannavaro, Cassano? Nie wiem czy orientujesz się w biografii Nicolasa i nie wiem czy wiesz ile zawdzięcza Morattiemu. Poza tym jest obrońcą przystosowanym do włoskiego stylu i obawiam, że skończyło by się jak z Samuelem lub Canną. Moratti podejmował wiele złych decyzji, ale te czasy mineły i nie ma co liczyć na naiwność władz Interu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lut 2007, 21:18

co do Barzagliego to chyba rzeczywiście chyba się pomyliłem ale Burdiso czemu nie?
Akurat z tej dwójki już bardziej bym obstawał za Włochem. Nie mam nic takiego przeciwko Burdisso, ale zdecydowanie bardziej podobałby mi się projekt Hiszpanizacji Realu :wink:

A o Materacu wspomniałem wbrew pozorom nie przypadkiem, bo taki gość byłby idealny. Trzyma w ryzach całą defensywę i nie cofa nogi, oj nie :lol: Tylko dlaczego miałby się ruszać ze świetnie grającego Interu :?:

Real musi się dostać do LM bo w innym wypadku bardzo ograniczy sobie pole manewru podczas następnego mercato, a skoro odszedł Woody to pewnie znów będzie pomysł ze stoperem. Znany jest już temat Alexis, Andrade...zobaczymy co dalej.

Zostawmy jednak transfery bo nie one są teraz najważniejsze. Trzeba się zająć tym co teraz się dzieje w klubie, a dzieje się wiele i to niekoniecznie dobrego.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 lut 2007, 21:19

Major Leon pisze:gdyby nie sędziowie nic by nie wygrali
Lakier albo inny Maestro wzywany na sale! Oni Ci wytlumacza o co dokladnie chodzilo w aferze i ile meczow "kupionych" udowodniono Juve.

Major Leon pisze:a widziałeś jak w tamtym sezonie w LM dostali od Arsenalu (3-0)?
:shock:
A widziales jak Chelsea przegrala ostatnio z Liverpoolem 0-2? A widziales, jak Barcelona przegrala na SB z Realem 0-2? A widziales, jak ManU dostal w zeszlym sezonie od Benfiki? Boze! Na tym swiecie nie ma juz dobrych trenerow :cry:
Major Leon pisze:o tym że gdyby nie ich fuks nie grali by z Arsenalem bo Werder by ich wyeliminował
To tak jak Barcelone w tym sezonie. Ryj jest naprawde slaby, Niggaz mowilem Ci to juz kiedys!

Major Leon pisze:w Rome sukcesy ok ale jaki miał skład (Samuel, Emerson, Totti, Cafu)
Trenerzy czolowych klubow swiata sa slabi. Przeciez maja dobre sklady.
Major Leon pisze:schematyczniej ligi włoskiej
Zglos sie do Zazy na gg, to Ci wyjasni o co chodzi ze schematami w Serie A :lol:

Dobra, glupawy post. Ale nie obrazajac nikogo - Major Leon - naprawde nieco glupawe teorie :roll:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 lut 2007, 21:22

Major Leon Baptista na pewno nie był naszym najlepszym graczem w poprzednim sezonie :!: najwyżej w końcówce sezonu, raczej Juilo cały poprzedni sezon miał fatalny.

Krzysztof Jarzyna Calderon ma wybór ma Michela który tak jak pisze rkoeman ma pojęcie o Realu Madryt potrafi rozmawiac z zawodnikami, potrafi sprawić zeby jego drużyna grała w piłke :!:

czynnikiem w niezwolnieniu Capello jest też 18mn euro jakie dostanie jesli go zwolnią włoski trener

Juve w zeszłym seoznie nie grało efektownie ale efektywnie to cecha charakterystyczna Capello od zawsze

Ebi miał racje w momencie o ile załozym ze chodzi mu o 'atak' na kibiców z pod znaku fioletowej stronki itp. prócz nielicznych wyjątków wiekszosc userów tutaj spod znaku kibiców Realu to realiści i ludzie wiedzacy o co w piłce biega tak naprawde (zreszta lata oczekiwań na sukcesy zrobiy swoje :?

Major Leon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Major Leon » 05 lut 2007, 21:22

no znam historie Burdisso i jego córeczki
rzeczywiście Moratti zachował się tu super
no jednak masz racje sam bym nawet chyba tego nie zrobił Interowi na jego miejscu
ale trzeba na to spojrzeć i powiedzieć że Burdisso pasowałby do PD

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 lut 2007, 21:26

vakabayashi pisze: Krzysztof Jarzyna Calderon ma wybór ma Michela który tak jak pisze rkoeman ma pojęcie o Realu Madryt potrafi rozmawiac z zawodnikami, potrafi sprawić zeby jego drużyna grała w piłke
Przeczytaj jeszcze raz mojego posta to moze wylowisz o co mi chodzilo. Wiem, ze nie pisze najjasniej na swiecie, ale chyba i nie az tak bardzo niezrozumiale. Generalnie to Calderon nie zwolni Capello bo:
1. Jest on jedyna spelniona obietnica wyborcza.
2. Na Capello opierala sie cala kampania (oprocz bajek typu Kaka)
3. Zwolnienie Capello, ktory mial byc zbawca bedzie rownoznaczne z przyznaniem sie do bledu, bo to nie ja ani nie Ty zatrudnialismy go na stanowisku.
4. Nie liczac tego zapisu w kontrakcie, ktory jest, albo go nie ma, tego na 100% powiedziec nie mozna.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lut 2007, 21:27

Oni Ci wytlumacza o co dokladnie chodzilo w aferze i ile meczow "kupionych" udowodniono Juve.
Dokładnie niby jeden i co więcej Juve w nim nie grało :shock:

Nie mówmy, że Capello wygrywał z Juve bo kupowali mecze. Przecież takie gadanie jest poniżej krytyki :roll: Tak samo jak sukcesy Juve nie były ustawione, tak samo choroba Realu nie jest prosta do wyleczenia. Zapewne uleczalna, ale to potrwa i będzie bolało.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 05 lut 2007, 21:27

Krzysztof Jarzyna pisze:
Major Leon pisze:gdyby nie sędziowie nic by nie wygrali
Lakier albo inny Maestro wzywany na sale! Oni Ci wytlumacza o co dokladnie chodzilo w aferze i ile meczow "kupionych" udowodniono Juve.
Może nie ten kaliber co wymienieni, ale napiszę... W zeszłym sezonie, w którym nic nie wykryto (aa sorki, wg El Intero mecz Inter-Juventus był kupiony) Turyńczycy prowadzili od początku do końca. W całym sezonie była JEDNA porażka w lidze, a w rundzie jesiennej pykali rywali po kolei. Kryzys nadszedł jak zwykle na decydujące mecze w LM, bo to nie tylko Arsenal nas pyknął 2:0 z palcem w... nosie, ale i nie mogliśmy wygrac z takimi tuzami jak Treviso czy Cagliari. Więc taki tekst, że nic byśmy nie wygrali gdyby nie sędziowie to delikatnie mówiąc ,,uproszczenie". :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lut 2007, 21:28

ze co? capello jak zostanie wywalony ma dostac 18 milionow euro :o :o :o

przeciez to jakas kpina i oznacza ze go nie zwolnia chocby real spadl do 2 ligi

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”