Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 400

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Major Leon
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Major Leon » 05 lut 2007, 21:32

Krzysztof Jarzyna haha bardzo śmieszne
po prostu ja Capello nigdy nie uważałem za jakiegoś najlepszego trenera świata (podobnie jak Trapattoniego)
a co do Juve może trochę przesadziłem
mieli też bardzo dobre mecze (zwłaszcza w sezonie 04/05) ale ogólnie jak patrzyłem na ich grę to zasypiałem przed TV (a szkoda bo Juve to mój ulubiony klub włoski)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 lut 2007, 22:29

Krzysztof Jarzyna pisze:Ale owszem, jako kibic Bayernu chyba nie do konca moze to zrozumiec, w koncu ekscytowanie sie Bundesliga i transferami w niej przypomina nieco wejscie himalaisty na Gubalowke - niby tez gorka, ale jednak taka mizerna.
szefie wszystkich szefów, nie napinaj :foch:
Jakbys chciał zauważyć, to co sezon przechodzą coraz lepsi zawodnicy, może nie tacy Kaka ( :P ), ale z coraz większymi umiejętnościami piłkarskimi i kluby już nie sprowadzają tylu piłkarzy z niewiadomo kąd. Takie jest moje zdanie.
A Ebi chyba napisał to w odbiesieniu do malolatów, którzy piszą na takich stronach jak realmadrid.pl coś typu "kupić Kake, Riberego i jeszcz można Ibrahimovica a do obrony to chyba Puyola bo on dobry jest tak słyszałem, Hała Madrid" którzy mają takie pojęcie o piłce, że wiedzą tylko, że tam są transfery, a jak kupią kogoś za mniej niż 20 mln to "źle co też zarzad wyprawia" itp. coś w sytlu joaquin7 czy jakoś tak. Poza tym zobaczmy jak Real zaprezentuje się w meczu z tym klubem z tej cienkiej BL :] :P . My mamy jakieś prespektywy na przyszłość, a Real... :P dobra starczy napinki :P . Real nikogo nie kupi musi budować 'potęgę' tymi graczami co ma, a nie tymi co będzie mieć :roll: Jak Capello nie wyjdzie to wyleci i żadna kasa tego nie zmieni, bo znając życie to Capello po sezonie znów kasy na transfery by wymagał i to pewnie nie małą sumkę bo Ronalo chce kupić :P (kolejna mrzonka jak Kaka) a wtedy albo Calderon pozosatnie ślepy i da mu kasę albo wywali go da odszkodowanie i tyle, zatrudni kogoś kto chce pracować z tą drużyną, ale naprawdę chce a nie leci na kasę i tyle. A zawodników macie dobrych, tylko niezgranych ze sobą i niektórzy też gwaizdy z siebie porobili i zamiast grać kasę liczą. Macie taki problem jak Bayern, no dobra u was jest to trochę większy problem, bo my juz lekarstwo mamy, tylko czas zacząć je "zażywać" :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 lut 2007, 22:52

Akarin pisze:Jakbys chciał zauważyć, to co sezon przechodzą coraz lepsi zawodnicy, może nie tacy Kaka ( Razz ), ale z coraz większymi umiejętnościami piłkarskimi i kluby już nie sprowadzają tylu piłkarzy z niewiadomo kąd. Takie jest moje zdanie.
Spoko, jeszcze 15, góra 20 lat i stwierdzimy, że Bundesliga jest prawie tak dobra jak PD...
Akarin pisze:A Ebi chyba napisał to w odbiesieniu do malolatów,
Ebi pisał co wiedział, a rkoeman doszukuje się tutaj jakiejś ukrytej ironii i ciętego języczka. Nie znasz tego gościa? Sprawdź jego inne posty.

Wracając do małolatów to ostatnio jest odczuwalny duży wzrost liczby małoletnich kibiców Barcy, którzy mają mokro w gaciach na myśl o kolejnej kompilacji z Ronaldinho, więc nie powinniście nam tego wypominać. Prawda jest taka, że fioletowa stronka bardzo dobrze się wypromowała, rozbudowała i to działa jak magnes dla dzieciaków, ale jakbyście zajrzeli na forum to wiedzielibyście, że można spotkać tam naprawdę inteligentnych kibiców Realu :o
Akarin pisze:Macie taki problem jak Bayern, no dobra u was jest to trochę większy problem, bo my juz lekarstwo mamy, tylko czas zacząć je "zażywać"
Oby się nie skończyło na biegunce :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 lut 2007, 23:21

brylancik pisze:Spoko, jeszcze 15, góra 20 lat i stwierdzimy, że Bundesliga jest prawie tak dobra jak PD...
znowu napinka, ja tu nie porównuję tych dwoch lig po PD jest bezsprzecznie lepsza od Bl (jesli chodzi o piłkę nożną :wink: )
brylancik pisze:Nie znasz tego gościa? Sprawdź jego inne posty.
znam znam, zawsze jego postać mnie intrygowała
brylancik pisze:Oby się nie skończyło na biegunce
nie skończy :P zresztą Hitzfeld zna większość graczy i powinien ich poukładać taktycznie, bo to co MAggath wyprawaił z taktyką w tym sezonie to [']. Bommel jako prawoskrzydłowy :zemdlał: Nasz mecz zapowiada się arcyciekawie
brylancik pisze:Wracając do małolatów to ostatnio jest odczuwalny duży wzrost liczby małoletnich kibiców Barcy, którzy mają mokro w gaciach na myśl o kolejnej kompilacji z Ronaldinho, więc nie powinniście nam tego wypominać.
sezonowcy :P

"A:Ej, kto wygrał w zeszłym sezonie LM i lige hiszpańską?
B: Barcelona.
A: A no tak Barcelona jest wielka, zawsze im kibicowałem."
przykładowa rozmowa sezonowców, małolatów zwał jak zwał

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lut 2007, 23:56

nie wszedzie :] na BO tego nie uswiadczysz bo to strona debil-unfriendly :D wiec nie do konca tak jest. mozna z tym walczyc jak ktos ma tak fantazje. cos za cos - albo ilosc wejsc dziennych na poziomie 30 tysiecy albo na poziomie 15-20 ale za to madrzejszych

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 06 lut 2007, 0:10

rkoeman pisze:ze co? capello jak zostanie wywalony ma dostac 18 milionow euro

przeciez to jakas kpina i oznacza ze go nie zwolnia chocby real spadl do 2 ligi
chodzi plotka, ze istnieje taki zapis w kontrakcie włocha ze w razie jezeli zostałby on zwolniony w trakcie sezonu, odszkodowanie które klub mu bedzie musiał zapłacić wyniesie 18 mln euro

Krzysztof Jarzyna jasne masz racje choć uważam ze jesli Calderon nie chce być wywieziony na taczkach z biur na SB, to bedzie musiał sie ugiąć pod presją porażek jakie Real - Capello odniesie bo takie bedą.

co do tzn. 'fioletowej stronki' komentarze i oszem powodują zalanie sie krwia przy bliższym sie z nimi zapozniu, ale jesli chodzi o wymiane opinii do tego służy nawet niezlym skutkiem forum tam.
a jesli chodzi o newsy, bramki, skróty , relacje live, artykuły to jest jedyne i najlepsze 'centrum' polskiego fana Realu Madryt konkurencji na tym polu nie maja.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 06 lut 2007, 0:15

Krzysztof Jarzyna jasne masz racje choć uważam ze jesli Calderon nie chce być wywieziony na taczkach z biur na SB, to bedzie musiał sie ugiąć pod presją porażek jakie Real - Capello odniesie bo takie bedą.
Wlasie dlatego napisalem, ze wywali Capello dopiero w momencie kiedy kibice nie dadza wyboru i trzeba bedzie poswiecic albo swoja prezydenture, albo Fabio. Chociaz niewykluczony jest rowniez scenariusz, ze moze dojsc do sytuacji, gdzie wyboru po prostu nie bedzie, bo jedynym wyjsciem bedzie podjecie obu tych decyzji.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 lut 2007, 0:28

Czepiacie sie i kpicie z sezonowcow a to sa przeciez tacy klubowi macho.
Oni wiedza ze klub jest jak kobieta a ta nie zawsze moze byc najlepsza najpiekniejsza budzic powszechny szacunek czy zazdrosc.Miewa swoje humory mniejsze lub wieksze kryzysy (wersja dla klubu, menopauza lub okres dla kobiet).Tylko prawdziwa milosc przysloni wady klubu/kobiety i sprawi ze jestes z nim/nia na zawsze (albo przynajmniej dluzej niz trzy tygodnie).Oni zawsze chca byc na topie nie mozna ich za to winic :P
Ja kocham jeden klub do smierci ale to dlatego ze jestem romantykiem.

Wracajac do glownego tematu.Uwazam podobnie jak chyba zarzad Realu ze zwolnienie teraz Capello byloby bledem.Powinien popracowac przynajmniej do konca tego sezonu.Osobiscie widze przed Realem lepsze dni.
Barcelona niedlugo bedzie miala kilka bardzo trudnych spotkan - prawdziwa sciezka zdrowia dla druzyny z Katalonii zakonczona pewnie strata kilku punktow.Real moze to wykorzystac i awansowac nawet na pozycje lidera (chociaz moze lepszym slowem byloby wczolgac sie).Jezeli do tego uda sie przejsc Bayern co z pewnoscia jest w zasiegu Realu tym bardziej iz wiemy jak mistrz Niemiec teraz gra to humory beda zdecydowanie lepsze a atmosfera powinna sie poprawic.

Capello potrzebuje czasu a gadka szmatka w stylu "50 dni" nic tutaj nie znaczy.Capello nie jest zbyt slowny wiec nie mozna brac wszystkiego co on mowi na serio bo jest to nawijanie makaronu ("moze inni szkoleniowcy poszliby do Turynu na kolanach ale ja nie" czerwiec 2006 do dziennikarzy - "widzimy sie na obozie przygotowawczym Starej Damy w sierpniu" :lol: ).

Fabio \o/

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lut 2007, 1:21

Już wcześniej czytałem co napisaliście i miałem nie zły ubaw... a już całkiem nie rozpierdzielił news na stronie głównej "Real na dnie" :shock: To jak to jest ? kryzys ? Dziwne w tym sezonie mało kto w lidze gra na równym poziomie od początku, wachania formy są aż nadto widoczne. Barca i tak rozdaje karty, ale mimo takich zmian wciąz są w grze.

Przeciesz ten wczorajszy mecz Real zagrał 3 razy lepiej niż np. z Valencią gdzie mu wyszła jedna kontra :!: Levante zagrało jak Real z Valencia a Real jak Valencia w tym wspomnianym meczu. Czyli non stop swoją gre, i wiele okazji tylko brak szczescia.

Bo chyba zbyt bardzo co nie którzy kieruja sie zdaniem innych :roll: Tu chyba Koeman wspomniał o tym że Real naprawde nie zagrał słabo, był pod grą, próbował szybko odpowiedzieć, może za szybko. Miał poprostu pecha, ale kuźwa nie popadajmy a jakieś fazy, bo był w tym meczu dwa razy lepszy.

To jest ciekawe że gdy Real wygrał w śmierdzącym stylu 1:0 z Valecnią, wyprowadzając jedną konto to było git, a gry zagrał dobry mecz ale zabrakło mu szczecie i "kropki nad i" zaczyna sie [']

Jarzyna ma 100% racji co do odejscie Fabio, wybory jak wybory przeciesz Real nie miał by żadnej gwarancji że gdyby zasilił ich Kaka, Robben czy Adrian Monk to nie było by podobnej sytuacji. Teraz tylko fani Real powinni miec nadzieje że Fabio wie co robi... bo jesli podja takie a nie inne kroki, to najwyrazniej wie co chce osiągnąć. A on zazwyczaj to osiąga.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lut 2007, 1:25

Dobra, nie mam nic do tej decyzji zarządu :arrow: brak nerwowych ruchów = połowa sukcesu :]

Mimo wszystko teraz trzeba zacząć grać. Następny mecz z Sociedad...kolejną drużyną z dołu tabeli i jeśli tu nie będzie sukcesu zrobi się niewesoło. Wiadomo jaka jest atmosfera na Bernabeu na myśl o Capello, ale to nie znaczy, że on jest już przegrany. Ma tylko jeden problem, duży problem. Prawdopodobnie chwycił się teraz jedynej deski jaka została po zatonięciu statku na środku morza. Czy trafi na wysepkę :?: Czy będzie Capello robinson ze szczęśliwym odnalezieniem czy może z wycieńczenia pójdzie na dno :?:

Mecz z Sociedad - pierwszy odcinek telenoweli "Capello jeszcze nie umarł". Będzie to ostatni odcinek, czy może czeka nas hicior jak "Moda na sukces" :> Jesteśmy za tym drugim :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lut 2007, 1:27

Zaza :P

Wszystkiego nie chcialo mi sie czytac. Ktos pislał 2 tygodnie teemu, przeciez nic jeszcze nie przegralismy itp... Teraz Real przegrał tylko CdR, a poprawil nawet styl. Miał byc majster

Capello powinien pozostac do konca sezonu, bo z nim czy bez niego i tak nic Real nie wygra. Zmienil sklad jak kazdy chciał, pozbyl sie "gwiazd" Wprowadza mlodych, wychowankow...
Jaka gwarancje daje Bosque czy Schuster, taka sama jak Capello i Luxemburgo.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lut 2007, 1:32

Jarzinho pisze:Ktos pislał 2 tygodnie teemu, przeciez nic jeszcze nie przegralismy itp
Ja i co :?:
Jarzinho pisze:Teraz Real przegrał tylko CdR, a poprawil nawet styl.
Poprawił styl w meczu z Levante, które wiadomo jaką ma sytuację w lidze i jak grało po zdobyciu bramki. Na pewno ich główną intencją było utrzymanie wyniku ponad wszystko. Mecz z Villareal był bardziej miarodajny, ale poczekajmy bo nerwy to droga do klęski. Jak zmiana to rozsądna i przemyślana jak nadal Capello to trzeba uciszyć szum.

Majstra nie będzie bo nie w tym rzecz. Potrzebna dobra oliwa bo zębatki rdzewieją :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lut 2007, 1:45

RealFan pisze:prawił styl w meczu z Levante, które wiadomo jaką ma sytuację w lidze i jak grało po zdobyciu bramki.

Real grał gorzej, przegrywajac min, z Recreativo. Przed strata bramki takze nie gral zle.

Jedyne co powinno sie w Realu zmienic to prezydent i dyrektor sportowy(Pedja). Klamia i do konca sami nie wiedza co robia. Jedyny ich sukces to sprzedaz Ronaldo. Nie potrafia zareagowac na sytuacje w zespole, na wyniki... Jednak im dłuzej oni beda w MAdrycie tym lepiej, dla Barcelony :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lut 2007, 1:53

Calderon nie odejdzie bo jest zbyt dumny. Teraz jak jeszcze sąd zakończył jego problemy i już bez przeszkód może pełnić funkcję to tym bardziej. Niech tylko przestanie gadać głupoty. Już ciul z tym co gada o transferach, niech nie mówi takich rzeczy, co gadał o piłkarzach, a potem musiał wszystkich przepraszać. Lepiej niech się uspokoi bo to on, a nie Capello stanie się wrogiem publicznym nr.1 na Bernabeu :P Pedji nie słucham bo nie ma sensu. Niech lepiej się weźmie za nową umowę Maty i przestanie się udzielać w mediach. On jako dyrektor sportowy nie musi gwiazdorzyć i być wszędzie, a fryzurkę sobie zrobił jak Beksiu za najlepszych lat fantazji [']. On ma inne sprawy na głowie niż media. Oby to w końcu zrozumiał.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lut 2007, 12:27

RealFan pisze:Niech lepiej się weźmie za nową umowę Maty [...]

Wszedzie tylko Mata to, Mata tamto - jak to jest że niby taki talent, o którym pisze prasa i wie każdy kibic nawet w Polsce a Capello nie dał mu szansy nawet debiutu :> Podczas gdy dostali ja inni gracze Castyli ? No bo ja czegoś nie rozumiem, gdyby Real chciał go zatrzymac to pierwsze co dostał by z dwa połowania na mecze w lidze, zaliczył debiut. I odrazu sam inaczej by na to patrzył. Nie było by informacji że ma coraz bliżej na Mestalla itd. A tym czasem nawet Capello go nie widzi w kadrze :P

Pedji ? wiesz kiedyś Włosi w jednym z takich programów piłkarskich lubiacych sie smieć przedstawili Fabio i Pedji z innego punktu widzenia. Trudno jest to opisać ale wyszło im to na maxa. Fabio na ławce i Pedji na trybunach :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”