FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 275

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lut 2007, 22:25

c.ronaldo jest pilkarzem ktorego szczerze nie lubie ale nie moge odmowic mu wielkieich umiejetnosci i faktu ze dojrzewa jako pilkarz. wiec jezeli ryjek bedie go chcial a sam pilkarz zdecyduje sie u nas grac to witamy

w messiego ktory zagral 4 miesiace w ciagu 10 miesiecy jakos nie wierze. za duzo kontuzji, za duzo fauli na nim po ktorych na sile trzyma sie na nogach

jezeli znowu cos sobie zrobi to niestety ktos na jego miejsce moze przyjsc

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lut 2007, 22:32

Jarzinho pisze:Figo nigdy nie bedzie, a w kluczowych momentach bedize potrzebował sporego zapasu chusteczek.
Już wszyscy robią z niego takiego dzieciaka :roll:

50 mln to są ogromne pieniądze i nie wiadomo czy w ogóle taka suma by wystarczyła do przekonania sir Alexa. Kontuzjogenność Messiego jednak może mieć z czasem kluczowe znaczenie. Jeśli faktycznie dalej będą go kosić równo z murawą, a jego organizm tego nie wytrzyma to być może przyjdzie zmiennik, ale nie za takie pieniądze. Giuly to mimo wszystko nie jest aż tak dobra alternatywa, aczkolwiek solidna. Jednak do Argentyńczyka trochę mu brakuje.

Cristiano zostanie na Old Trafford, czego jestem niemal pewnien w 100%. Jakby co zapewne pojawią się inne ciekawe nazwiska :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lut 2007, 22:43

Co do potrzeby zmiennika, a moze kogos wiecej na prawe skrzydlo poczekam do konca sezonu. Jesli Messi złapie kolejna powazna kontujze nei bedzie wyjscia. Narazie łapie dosc dziwne kontuzje, ktore sie przeciagaja w nieskonczonnosc. Jednak jesli wytrzyma reszte sezonu i czekajace rperezentacje Argentyny rozgrywki, to bedzie ogromny pozytyw. Zobaczymy. Ktos ostatnio mowil, ze Ludo ogłosil odejsice po sezonie, chyba nie jestem w temacie. Gdyby tak sie stało, ktos naprawde dobry musial by przyjsc.
Taki Belluschi by mi wystarczyl, oczywiscie z forma z zakonczonego sezonu.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lut 2007, 23:00

to ten aktor? co nie zyje? co wy z tym beluschim?

bo nie znam tego pilkarza i nie chce znac. wystarczy mi gago w realu

nie wiem skad pewnosc ze sir alex bedzie cos mogl zrobic? nie nauczyliscie sie jeszcze ze jak zawodnik sie uprze by odejsc zaden klub nie jest w stanie go zatrzymac? bo ja sie tego nauczylem dosc dawno temu. i przestalem rzucac na lewo i prawo absolutami ze ktos na pewno zostanie.

prawo pracy w anglii jest takie ze jak sie pilkarz uprze to sobie idzie gdzie chce i sir alex bedzie mogl porzucac butem w johna o'shea z nerwow

teraz nadchodzi czas proby dla leo. jezeli znowu dozna powazniejszej kontuzji przez nastepne 4 miesiace gry to niestety potwierdzi to teze o jego kontuzjogennosci
Ostatnio zmieniony 06 lut 2007, 23:10 przez rkoeman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 lut 2007, 23:07

Ja całkiem niedawno wyraził swoje zdanie na temat Messiego i jak widać jest ono praktycznie identyczne jak zdanie Kumana. Ja jestem niemal przekonany, że Leo będzie miał jeszcze jakiś uraz w tym sezonie (tfu tfu) i generalnie bardzo sceptycznie podchodzę do opinii jakoby miał być naszą wielką przyszłością. Zajebiście będzie jeżeli się miło rozczaruję :wink:

Nie mniej jednak wątpię, aby Cristiano miał gdziekolwiek przechodzić.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lut 2007, 23:10

Ale dlaczego Cristiano miałby się uprzeć, aby odejść z Man.U? Popatrz jak oni grają, co przemawia za tym żeby mu tam było źle? Popatrz ile zawdzięcza sir Alexowi, co zresztą kiedyś podkreślał. Diabełki zaproponują mu nowy kontrakt i po kłopocie. Pewnie podpisze umowę :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lut 2007, 23:16

z tej samej przyczyny dla ktorej ronaldinho wybral barce a nie mu...

nie widzisz pewnej roznicy miedzy tymi klubami? bo ja widze.

nie widzisz pewnej roznicy miedzy miastami? bo ja widze i mialem ja okazje sam zauwazyc

nie widzisz co daje teraz gra w barcelonie obok ronaldinho? bo ja widze. szczegolnie jak sie ma kontrakt z nike

c.ronaldo moze chciec odejsc z wielu powodow (choc nie musi)
Popatrz ile zawdzięcza sir Alexowi, co zresztą kiedyś podkreślał
a ronaldinho (wg prasy) widzial sie w koszulce czerwonych diablow ilekroc zamykal oczy...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 lut 2007, 23:18

rkoeman pisze:

prawo pracy w anglii jest takie ze jak sie pilkarz uprze to sobie idzie gdzie chce i sir alex bedzie mogl porzucac butem w johna o'shea z nerwow
mozesz rkoeman doprecyzowac o jakie prawo Ci chodzi?

Co do Messiego to mam nadzieje, ze bedzie do naszej dyspozycji do konca tego sezonu i nie chcial bym byc znowu niemile zaskoczony.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 06 lut 2007, 23:21

rkoeman pisze:nie widzisz pewnej roznicy miedzy tymi klubami? bo ja widze

zaczyna sie :lol2:

Tak leci do Barcelony na skrzydłach i nie liczy sie nic poprostu wszykie drogi prowadza do Barcelony :roll:
rkoeman pisze:a ronaldinho (wg prasy) widzial sie w koszulce czerwonych diablow ilekroc zamykal oczy...
i pewnie jak by Alex posmarował wiecej to by sie jego sny spedziły :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lut 2007, 23:25

rkoeman pisze:nie widzisz pewnej roznicy miedzy tymi klubami? bo ja widze.
Różnic jest wiele. Choćby taka, że z trójki Man.U, Barca, Real to właśnie Red Devils są w najlepszej formie od początku sezonu.

Miasta owszem. Tutaj Manchester przegrywa, ale żeby to miało decydujący wpływ. Wątpię.

Ronaldinho też wcale nie musi działać jak magnes, bo niby dlaczego? Obecnie gra gorzej od Cristiano :P

Jak będzie chciał odejść to powód zawsze się znajdzie, ale myślę, że niebawem podpisze nowy kontrakt.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lut 2007, 10:08

nie Rossi, nie zaczyna sie. stwierdzam tylko pewne fakty ktora stanowia argumenty dla ktorych chcialby grac w barcelonie. nigdzie nie stwierdzilem ze chce na pewno i ze na pewno bedzie chcial olac klub ktoremu tyle zawdziecza i pojsc gdzie indziej

tylko ze nie umiem rowniez na pewno powiedziec ze na pewno bedzie chcial w mu zostac. dlaczego napisalem. wiec nie masz co sie spinac :P

z calym szacunkiem dla twojego klubu (ktory uwazam ze nalezacy do tak zwanych wielkich klubow) ale jednak w porownaniu z realem, barca, milanem i juventusem (oczywiscie w normalnych warunkach w lidze wloskiej) czegos diablom brakuje - z kilku prozaicznych przyczyn jak np miasto. dosc wazne dla pilkarza pochodzenia latynoskiego.

RealFan, mniej naiwnosci a wiecej kojarzenia faktow z przezlosci. ile razy pilkarze decydowali sie na zmiane klubow mimo ze teoretycznie mieli wszystko i grali w klubie grajacym lepiej niz ten do ktorego odeszli? tylko dlatego ze chcieli sprobowac szczescie w klubie-legendzie? tylko dlatego ze wiedzieli ze w danej lidze czy na danym stadionie beda bardziej wielbieni? przykladow jest multum i mozesz je znalezc chocby na przykladzie swojego klubu czyli realu m.

co z tego ze mu nagle przewodzi w lidze angielskiej po dluzszej przerwie? co z tego ze prezentuje rowniejsza forme niz inne kluby w innych ligach? na ocene przyjdzie czas po sezonie bo nie da sie grac dobrze caly rok a diably nie mialy jeszcze wiekszego kryzysu formy. ale beda go mialy. to pewne. na takie podsumowania przyjdzie jeszcze czas

poza tym nie to ze chce sie na sile snobowac badz wywyzszac nad innymi klubami bo mu szanuje jako pewnego roadzju instytucje dosc mocno - ale teraz gra w barcelonie jest czyms wiekszym niz wlasnie w druzynie sir alexa. tak sie zlozylo poprzez rozne czynniki

ale jak pisalem - c.ronaldo (nie sprawia dla mnie wrazenia osoby ktora bedzie kierowala sie wdziecznoscia - inni pilkarze tak. ale nie on) byc moze okaze sie inna osoba niz myslalem i bedzie chcial zostac mimo ze barca bedzie go chciala (bo jak na razie to na dobra sprawe nikt nie wie ile w tym prawdy). bo mu ma swoje zalety i pretiz wiec nie bedzie to moglo nikogo dziwic

mam nadzieje ze teraz wyrazilem sie jasniej i zaden diabelek nie bedzie sie obruszal bo naprawde nie ma ku temu powodu

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 lut 2007, 10:35

spoko rozumie o co ci chodzilo. myslałem ze sie troche ponapinasz a tu lipa :P

Miasto może i ma znaczenie ale marginalne przynajmniej ja tak uwazam. Manchester wobec Mediolanu, Madrytu czy Barcelony ( nie wiem skad Turyn bo tam nic specjalnego nie ma :wink: ) wypada bladao. Ale chyba zapomniałes o jednej jak dla mnie wazniejszej do miasta kwesti mogacej decydowac o wyborze klubu :arrow: trener
I to ani Ryjek, Fabio czy Mancio nie mogą sie rownać pod paroma względami z Fergusonem :roll: Nie chodzi tu bynajmniej o umiejetnosci taktycznie czy cos w tym rodzaju . Poprostu charyzma i charakter szkota sprawai ze transfer Ronaldo gdziekolwiek póki SAF jest na lawce jest mało prawdopodobny. Bo zobaczmy kto odszedłz MU z własnej zachcianki :arrow: nikt...Nawet RvN kiedy był w formie, gdzie pytał o niego Perez a wiadomo że ten umiał kupowac nie dostał pozwolenia na transfer choć ja go nigdy za super lojalnego nie uwazałem to wtedy nie odszedł :roll: Szkot jezeli nie zechce ( jest opcja ze Ronaldo zacznie odstawiac mega cyrki i zdenerwuje Alexa) to nie sprzeda a przekonywac to on umie...chwile "posuszy" Ronaldo i po sprawie :lol:
rkoeman pisze:grac dobrze caly rok a diably nie mialy jeszcze wiekszego kryzysu formy.
Możesz i wierzy lub nie ale MU w LM za bardzo nie zawojuje(choc chce sie mylic) i to mozna rozpatrywac jak spadek formy ale o lige jestem spokojny i powiem ci ze juz niejeden przewidywał spadek a tu lipa ciagle wymiatamy 8) . A wiadomo ze konicówke zawsze mamy dobra.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lut 2007, 12:04

rkoeman pisze:tylko dlatego ze wiedzieli ze w danej lidze czy na danym stadionie beda bardziej wielbieni?
Cristiano na pewno na brak sympatii na Old Trafford nie narzeka, a poza "domem" nigdy go specjalnie nie wielbili z kilku powodów i podobnie sytuacja miałaby się w La Liga :wink:

Resztę, co chciałbym napisać mniej wiecej ujął już Rossi więc nie ma sensu powtarzać.

Nigdy niczego nie można wykluczyć. Ponoć Ronaldo mimo wszystko jest pilnie obserwowany i to właśnie przez Barcelonę, a Real ogranicza jak dotychczas swoje działania do gadania. Do końca sezonu jest sporo czasu i wówczas możemy być pewni, że Ronaldo zostanie w MU, albo nic nie wiedzieć :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lut 2007, 14:51

tyle ze wymieniony przez Rossi'eg rvn sprawia wrazenie innego charakteru niz c.ronaldo. moja opinia jest czysto subiektywna ale wg mnie portugalczyk nie jest pilkarzem ktory bedzie kierowal sie sentymentami. uzna ze chce isc, namowi go jego otoczenie badz rodzina i juz. ale jak bedzie to juz insza inszosc. wiec odkladam temat do lata bo na zapas nie ma co gdybac

wiadomo ze pilkarzem staje sie c.ronaldo wybitnym i znalazlby u nas miejsce nawet kosztem messi'ego.

a propos messiego to dzisiaj odbyla sie gierka treningowa i leo ponoc jest w swietnej formie. po kontuzji nie ma sladu a pilkarz jest w doskonalej formie fizycznej. wzmocnil podobno miesnie i popracowal nas szybkoscia (sic). w niedziele byc moze zagra dluzej niz eto'o ostatnio.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 07 lut 2007, 14:54

Mentor pisze:generalnie bardzo sceptycznie podchodzę do opinii jakoby miał być naszą wielką przyszłością.
chyba troche przesadziles :P Na dzien dzisiejszy Messi daje wiecej, niz 3 Ludwikow razem wzietych. Lionel to przyszlosc i to wielka. Nawet, jesli bedzie kontuzjogennym graczem, to i tak bedzie wielki. Przyklad Van Bastena chociazby.Sztab medyczny i Ryj odpowiednio pokieruja Argentynczykiem i nie powinno byc problemow typu : przemeczenie, albo niedoleczony uraz. Messi bedzie wielki :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”