Bayern München - Real Madrid

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: Bonso » 07 lut 2007, 14:47

zakładałem temat, a jak już założyłem to się okazało, że RealFan mnie trochę wyprzedził :maruda:

Mecz 1/8 finalu LM, w której zwycięzce wskazać niesamowicie trudno. A to dlatego, że oba kluby są w dołku i grają fatalnie. Z jednej strony, wielki Real Madryt, klub który pod wodzą nowego trenera miał w koncu odnosić sukcesy, w dalszym ciągu zawodzi. W Primera Division, dopiero na 4 miejscu w tabeli, po dwóch porażkach z rzędu, po fatalnej grze, głupich stratach, niecelnych podaniach, a przede wszystkim niewykorzystanych sytuacjach. Ze strony drugiej mistrz Niemiec, Bayern Monachium. Bawarczycy mieli trzeci raz z rzędu bez problemowo wywalczyć mistrzostwo Bundesligi, tym bardziej po zakupienie z Kolonii, najlepszego zawodnika młodego pokolenia na MŚ, Lukasa Podolskiego. Jednak zarówno Bayern jak i Poldi, zawiedli oczekiwania kibiców.Monachijczycy zajmują 4 miejsce w tabeli, z 11 punktową stratą do prowadzącego Schalke. Po remisie z Bochum, nastąpiła zmiana trenera. Wrócił ten, z którym Bayern odnosił najwieksze ostatnio sukcesy, Otmar Hitzfeld. I na dzień dobry, kompromitacja. Porażka 0:3 z Norymbergą.

Oba kluby grają źle, doprowadzają swoich kibiców do szewskiej pasji. Do meczu między sobą zagrają jeszcze po 2 mecze. Real z Saragossą i Betisem, Bayern z Arminią i Alemanią. Wiele zależy od tych wlasnie spotkań. Obu klubą potrzebne są zwycięstwa, w obu drużynach musi zagościć lepsza atmosfera. A kto wygra w meczu ? Moim faworytem jest Real. Dlatego, że już w meczu z Levante (0:1), pokazał że jednak coś z tej gry wychodzi, a do zwycięstwa zabrakło po prostu szczęścia. Jeżeli poprawią skuteczność, i przynajmniej trochę celność podań, powinno być dobrze.

Wróć do „Puchary Europejskie”