AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 247

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sty 2007, 19:50

brylancik pisze:Aha, czyli Real nie dostał pozwolenia na transfer Olivieiry ponieważ zbyt późno poprosił złożył wniosek? Bezsensu. Skoro zastoswano coś takiego wobec jednego klubu to powinni być konsekwentni. Szczerze chciał bym poznać te "argumenty" The Reds.
Skoro jeden klub musial czekac na decyzje Fifa kilkanascie dni, to nie widzie powodu, aby w inny sposob mial byc traktowany Real. Szczegolnie waznym argumentem był fakt, ze w WH Mascherano nie dostawał szans przez co nie mial szans na dalszy rozwoj swojej karier. A transfer do Liverpoolu nie dzialal na niekorzysc WH.
Oliveira dostawał regularnie szanse i trudno powiedziec, ze przez to nie mogl sie dalej pilkarsko rozwijac. A i sam zawodnik nie przejawial checi odejscia, wrecz przeciwnie Javier...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 31 sty 2007, 20:17

do tego real nie dogadal sie z milanem bo jedni chcieli kase a drudzy nie chcieli jej dac

do tego kto powiedzial ze sam pilkarz chcial gdzies isc?

nikt. to bardziej prasa hiszpanska uparla sie na ten stransfer i nawet wczoraj go oglosila powolujac sie na la gazzetta dello sport (choc oni napisali to w innym tonie nic chciala marca)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 31 sty 2007, 20:53

No i koniec transferow tej zimy we Wloszech!

Krotko podsumowujac: Milan wykazywal dosc duza aktywnosc na rynku transferowym sprowadzajac zawodnikow na te pozycje ktore wymagaly uzupelnienia. Nareszcie jest dobry,pewny zmiennik dla Didy; zalatana nawralgiczna do tej pory prawa strona; alternatywa dla dobrze grajacego,acz bardzo eksploatowanego Jankulovskiego. Jest wreszcie i Ronaldo o ktorym duzo mozna pisac i zlego i dobrego-mi sie wydaje ze kibicom Milanu nie pozostaje nic innego jak wierzyc ze R99 wroci do swojej dawnej dyspozycji i pomoze Rossonerim w zdobywaniu kolejnych trofeow :lol:

Awatar użytkownika
Bruce
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruce » 01 lut 2007, 10:24

Dla mnie zakup Ronaldo za ponad 7 mln to przesada. Za taką sumę możnaby było kupić kogoś bardziej perespektywicznego.
Zamienił stryjek Shevchenkę na...Ronaldo :wink:

Awatar użytkownika
AzoriuS
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AzoriuS » 02 lut 2007, 2:39

Ja jestem najbardziej ciekaw czy rzeczywiście Ronaldo będzie tak ambitnie pracował jak wypowiadał się, ponieważ jeśli on uważa, że taka sama forma jaką prezentował w ostatnich miesiącach w Realu będzie wystarczająca to grubo się pomyli. Jednak każdy kibic Milan, który jest przeciwnikiem R99 w Milanie powinien dać mu kredyt zaufania tak jak właśnie ja to zrobiłem. W końcu stał się częścią Milanu. Nic tylko życzyć mu powodzenia.

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 03 lut 2007, 15:16

Hello :!: Mialnisci :twisted: ...z pewnoscia nikogo z nas nie cieszy przerwanie rozgrywek gdyz nie wiadomo jak to wszytsko wplynie na forme zawodnikow, ale raczej nie radzilbym sie przejmowac glosami mowiacymi o przerwaniu ligi na miesiac bo przeciez federacji zalezy chyba na tym aby druzyny grajace w LM byly do niej jak najlpeiej przygotowane i aszly jak najdalej...a przeciez nie zapominajmy ze i My gramy z Celtami :twisted: ....aha i jeszcze jedno:Dida znow nabawil sie urazu i w naszej barmce w najblizszym czasie bedziemy ogladac kogos, komu mylse mozna zaufac, czyli:Marco Storari :twisted: ...Powodzenia Marco!!

FORZA MILAN!!

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 04 lut 2007, 10:47

jak dla mnie tygodniowa przerwa(zakladam ze wieksza ta przerwa n ie bedzie) moze Milanowi tylko pomoc-bo co by nie mowic nie jestesmy(znowu)w najwyzszej formie i tydzien spokojnego treningu wyjdzie nam tylko na dobre :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 lut 2007, 1:04

Panie i Panowie wujek Zaza powraca :]

Tyle sie dzieje obecnie w Calcio że to temat na osobą debate (zreszta inny temat) Prawdopodobnie na następny mecz Rossonerich nie bedziemy czekac zbyt długo. Na szczescie. W miedzy czasie był mecz z Parmą czy mecz w Coppa Italia z Romą. Było mineło. Jak sie popełnia takie błedy w obronie nie może było myśleć o wygraniu z Roma w takiej formie. To i tak mała porażka bo te 3 punkty w lidze mają wieksze znaczenie. Tym bardzie gdy sytuacja jest jasna. Mecz z Ascoli przełożony, ale to też ma dobre strony [ja wiem ze nie wypada ale] wraca mi. Kala do gry. Pełne treningi Ambro. I już jest raźniej.

Mam wiele zaległości...

Ronaldo ? w tym momencie powinna zapaść kurtyna milczenia ... To jest kolejny test dla nas :P Jedyny plus to fakt że nie oddali Olivki bo gdy by Galliani wymianił Gordo za Ricardo bym mu chyba na chacie zrobił Grozny :P A tak tracimy Borriello ... a w jego miejsce mamy Ronaldo :roll: Bo jak inaczej na to patrzeć ? Wpadka Marco równała sie z transferem 4 napada - no i mamy nie lada następce Marco :P hehe Patrząc na to jak sie stara Gordo i jaki od niego bije entuzjazm może mu zafuać. Ale bardzie licze na Pacynke :]

Na szczeście Lysy nie nawalił z Massimo i tu ma plusa jak nic ! wrescie tylko po co takie szopki ? A Storari to był styczniowy prezent, ale trafny w 100%. Nie sądziłem że on odejdzie z Messiny by [co by nie mówić] siedziec na ławce w Milanie. Ciesze sie bardzo bo to bramkarz który czasem był bohaterem kolejki, a Messina nie przegrywała np 6:0 dzieki niemu. Pamietacie mecz na Giuseppe Meazza z Milanem ? z Roma na Sycyli, Tu mnie pozytywnie zaskoczyli...

Witam ponownie :]
Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 lut 2007, 1:56

Coś tu cisza :P A dziś grali nasi w reprezentacjach. Niestety nie zagrał ten na którego najbardzie liczyłem czyli Kaladze. Gruzja pokonała w Tibilisi Turcje ale Kala nie zagrał. A szkoda bo gdy otrzymał powołanie sądziłem że juz wszystko gra. Ciekawe czy bedzie gotowy na lige... Oby !
Marco znów powołał Clarenca do kadry i znów wygrywa, to Ci nie doceniany Seedorf :P tym razem 4:1 z Zborną :wink: - "Czarnuch" zagrał 80 minut. Dario Simic zagrał cały mecz z Norwiegią, a Chorwaci pokonali Skandynawów 2:1. Podobnie było z Nietoperkiem, Jankulovskim, który zagrał cały mecz na boku defensywny Czechów. A wygrali 2:1 z Belgami, nawet chyba asyste zaliczył by bramce Kollera głową po rożnym. Francuzi dostali u siebiez Argentyna ale honor trójkolorowych broniła młodzieżowa kadra. Wygrała 4:0 a ich kapitan strzelił na 3:0. Gourcuff zagrał cały mecz. Tylko Kaka' wraca do Milanello z woda :P Bo Canarinhos dostali wczoraj od Portugali 2:0 na Emirates Stadium. Co ważne Włosi nie grali z wiadomych przyczyn, a Donadoni powołał 4 naszych na mecz z Rumunią. Pirlo, Gattuso, Gilardino, Brocchi.

Na 100% Calcio wznowi rozgrywli już w weekend, narescie :P Jedna kolejke przeskakujemy wiec fanów ominie klasyka Inter Roma które miała sie odbyc w czasie tych tragicznych wydarzeń - teraz znów gramy na Giuseppe Meazza ale z Livorno. Ciekawe jak sie wyjaśni sprawa że stadionem. Bo oba kluby ze stolicy mody nadal walcza o swoje - mądre słowa powiedział Galliani to nie wina kibiców a stadionów :P A wczoraj Lotito mówił by politycy skończyli gadać a niech działają :P Bo wiele planów klubów blokuje biurokracja.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 lut 2007, 11:38

Widzieliście informacje zawsze dobrze poinformowanych Hiszpańskich "wiarygodnych źródeł" ? :shock: Żródła zbliżone do Madryckiego klubu informują że Milan jest gotowy oddać Kake za trio = Diarra, Canna, Robson + kasa... A to był by milowy krok do pozyskania Dinho - W dziwną strone poszedł "AS" bo jak Real na tym wyjdzie to wiemy :roll: Inna sprawa że żaden piłkarz nie zagwarantuje Realowi teraz wygrywania itd. Czy to bedzie Kaka czy Henry czy Cristiano Ronaldo. Potrzeba czegoś wiecej. Chyba przedewszystkim zmiany filozofi gry. Ale same plotki tego typu są dziwne. Robson nie może sie odnaleśc w La Liga a w serie A sie odnajdzie ? Z Momo i Canna inna sytuacja, bo co do Fabio to nie mam wątpliwośc ze by sie odnalazł raz dwa :P

"AS": Real su Kaka' - al Milan Cannavaro e Robinho

A tu Chłopaczek coś dla Ciebie :P Tylko potwierdzenie wsześniejszych przypuszczeń. Sneijder-Babel, torna il Milan olandese :] A fakt że oddalismy im za free Jaapa który miał kontrakt z klubem tylko nam w tym pomoże. Ciekawe czy Clarence nie myśli o powrocie do Holandi jak kolegy z tego "złotego Ajaxu" :P

Bądzmy dobrej myśli co so San Siro, coraz wiecej wskazuje na to że ani Milan, ani Inter nie beda miały problemów. I tak ma być. Teraz gramy z Livorno u siebie - wreście wraca liga :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lut 2007, 12:26

Zaza tu stworzył własny temat :lol: Już trzy posty pod rząd.

To co pisze AS to zawsze trzeba traktować w specjalny sposób, tym bardziej że ta plotka jest dziwna. Real na takie warunki w życiu nie pójdzie, chyba że Calderon i Mijatovic są głupsi niż myślę :P Cannavaro to nawet bym się nie zdziwił gdyby odszedł po sezonie, mimo że to by było przedwczesne przekreślenie go. Jednak Robinho + Diarra + "nieokreślona suma pieniędzy" brzmi podejrzanie. Jakby pojawiły się nazwiska Cannavaro, Emerson, Cassano (Salgado nie liczymy bo po transferze Oddo sprawa jest zaknięta) to owszem wszystko wyglądałoby już bardziej wiarygodnie. Tu Milan dyktuje warunki i układ jest inny i wątpię by cokolwiek było w tym prawdy, a jeśli nawet to pojście na to ze strony Realu byłoby głupstwem. Czy nie można sobie dać spokój z Kaką? Aż się żygać chce :P Ciekawi mnie też jeden temat odnośnie mercato we Włoszech. Czy nie ma czegoś takiego, że podczas jednego okna można sprowadzić tylko jednego gościa spoza UE, albo też są inne podobne limity :?: Wiadomo że ani Diarra ani Robson takich obywatelstw nie mają. Inna sprawa, że po sezonie Brazylijczyk chyba już będzie mógł się o taki ubiegać :?: Czy jeszcze rok :?: Jak ktoś jest dobrze zorientowany to niech odpowie. Rozwieje się wiele wątpliwości :wink:

Sneijder i Babel? Zgrany duecik :] I to nie byle jaki. To jednak nie pierwszy raz się przewija zwłaszcza z Wesleyem.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 lut 2007, 12:56

No ta RealFan - bedzie Zaza [zbiorczy] :P albo Zaza band :P

Co to traktowanie tych informacji to sam wiesz jak jest. Ale dziwne ze już takie głupoty piszą. Bo rozumiał bym gdyby tylko sumy padały, ale to jest takie stawianie Realu w świetle "desperata" - jutro sie okaże że Ikera dorzucą :P :wink: To było pewne po transferze Ronaldo że po jakimś czasie "pewniaki" dopiszą ciąg dalszy. Ale taka wymiana to już przesada. Co do przepisów to musiał bym dokładnie sprawdzić, gdzieś mam zapisane te przepisy odnoście non UE w serie A. Nawet jak Dida i Cafu odejdą to tylko jeden z nich zajmuje miejsce non UE. Zreszta Serginho też ma paszport, ale na 90% odejdzie [bo kupili Storariego] Kalac który nie ma papieru. Wiec sie dwa miejsce zwolnią.... No ale pamietajmy że wg. "AS'a" Kaka też odejdzie a on też nie ma paszportu :P No ale przeciesz zasili nas Dinho :roll: O ludzie ... ale trzeba ćmić by takie serial wymyslać ['] Kaka za trio z Bernabeu, Dinho w Milanie, Cristaino R. na Camp Nou :roll: Nie było by tematu gdyby Ronaldinho podpisał nową umowa, a tak czegoś sie muszą chwycić. Wczoraj coś pisali że Barca chce 100% do wizerunku piłkarza a Milan nie planuje takiej umowy z nim. ['] Gdy mamy doczynienia z taki wielkimi piłkarzami zawsze może przyciągnąć "wiarygodnymi informacjami"

A jeszcze odnoscie Realu - każde tego typu wzmocnienie Realu jak Kaka, Henry, Cristiano tylko by podniosło jakośc gry, atrakcyjnośc itd to pewne - ale nic nie gwarantuje ! Milan czy United nie da gwarancji na piłkarza do 3 lat :P Real musi objąc inna strategie bo nikt mi nie powie że teraz transfer Kaki, Cristiano czy Dinho albo nie wiem Lapmarda odrazu coś zmieni. Kto wie czy gdyby Kaka czy Cesc zasilili Real przed sezoniem nie było by dziś takiej samej sytuacji. I nie mam na myśli w tabeli - bo wiesz że mecz z Levante był przegrany przez brak szczescie a był 3 razy lepszy niż ten wygrany np. z Valencią.

Babel to nowa opcja, ale Wesley to już "stały punkt programu". Oby tylko nie było jak z Van Der Vartem :wink: Tu jeszcze swoją role może odegrać nie tylko oddanie za darmo Jaapa ale także ... Marco Van Batsen :] W Holandi Sneijder to naturalny Clarence 2 :P Tylko biały. Jednak było już tyle plotem z nim w roli głównej że to tylko kolejny odcinek - z nowa postacią w tle [Babel] :wink: W sumie dobrze że nie sugerują iż po Davidsie, Seedorf chce wracać by znów tworzyć "złoty Ajax" - jeszcze wielu z nich gra na wysokim poziomie.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 09 lut 2007, 16:14

Te plotki z Hiszpanii to naprawde sa tak zenujace ja ustalanie ojcostwa anety k.

Naprawde czytajac komentarze na realmadryt.pl to te brednie przeciez ludzka inteligencje obrazaja. Ja sie na tej stronie nie znam, ale na miescu admina to bym tam jakies bany porozdawał, za brak mózgu czy nie wiem minusowe iq. Tak Milan napewno sprzeda Kake bo woli Ronaldinho. No to tak glupia teoria ze chbya nad nia przez caly rok mysleli jej twórcy. milan chyba nie jest az tak głupi ( chociaz po transferze ronaldo mialbym watpliwosci). Panowie nie wszyscy prezentuja poziom umyslowy zarzadu Realu Madryt ... I tyle w tej sprawie.

Co do Holendrów. To raz Ten cały pseudo gwiazdro Sneyner to podobny jest do Clarence, ale jest od niego duzo duzo gorszy. Jedynie co ma lepsze to strzał, a pozatym to nie dorównuje Clarencowi. Ten drugi Babel to niewiadomo skad wzial sie w anszym zainteresowaniu, jak on nawet nie jest podstawowym graczem Ajaxu, ani jakims wirtuozem futbolu.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 lut 2007, 17:16

peyter pisze: Co do Holendrów. To raz Ten cały pseudo gwiazdro Sneyner to podobny jest do Clarence, ale jest od niego duzo duzo gorszy.
Sneijder.

Moim zdaniem Wesley'owi blizej do Kaki niz do Seedorfa.Taki zawodnik bardzo by sie nam przydal i jestem zwolennikiem jego sprowadzenia do Milanu.Wobec slabej dyspozycji Pirlo czesto zostajemy bez rozgrywajacego i sadze ze Sneijder podolalby temu zadaniu (Kaka nie moze robic wszystkiego a Gourcuff nie jest jeszcze gotowy).Chyba ze ktos chce ogladac jak Milan meczy sie w srodku pola w zestawieniu Brocchi Gattuso albo Gattuso Ambrosini.
Co do Babela to nie widze dla niego miejsca u nas.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 lut 2007, 17:17

Kaka w Realu?? dla mnie to nie mozliwe z kilku wzgledow ale w jednym wypadku moglby odejsc ale to pozniej....najpierw bylo ze Milan gra w seria b i kaka idzie do Realu[lato] jakos Milan gra dalej w seria to pozniej sie przerzucili ze Milan gra slabo i nie awansuje w przyszlym sezonie do LM wiec Kaka odejdzie[teraz bardziej bym sie na mijescu As zajmowal czy Real awansuje] nopi teraz znowu ze Milan chce Ronaldinho to Kaka odejdzie..dla mnie to jest smieszne a co do tych komentarzy na Realmadryt.pl to ja juz ich nawet nie czytam...

jak pisalem jedyna opcja ze Kaka odejdzie jest to ze Galliani wpadnie na genialny plan i go odda za to trio i wtedy bedzie mozna smialo powiedziec ze Milan moze z mlodego grajka zrobic gwiazde i poprostu go sprzedac gdy sie inna druzyna zglosi od takich rzeczy sa sredniaki a nie Milan i Galliani nawet kosztem Ronaldinho nie moze go oddac i nawet za caly Real...

co do holendrow??ja mysle ze Snejder jest bardzo dobrym pilkarzem i moglby sie jeszcze wiele nauczyc od Seedorfa i mysle ze bylby to dobry transfer ale Babel to nawet nie gra w pierwszy skladzie a jak gra to na skrzydle a nam skrzydlowi sa nie potrzebni[chyba ze sie szykuja zmiana trenera ale w to watpie] osobiscie z Ajaxu chcialcym 3 pilkarzy[ale nie od razu] Snejder i Maduro teraz bo posukujemy zmiennika dla Pirlo a gre Maduro ogladam od poczatku roka i mi sie podoba i jak Inzaghi zakonczy kariere to Huntelaar jak bedzie jeszcze dostapnu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”