Ogólna dyskusja o polityce - Strona 38

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 28 sty 2007, 23:46

Czy winę za upadek ponosi śliska posadzka a moze gładka platforma
Szkoda że nie złamał prawej, wtedy nie miałby jak podpisywać kolejnych idiotycznych ustaw. Ale zawsze coś, jakieś kilka dni odpoczniemy od Wielkiego Brata.

A co do Gronkiewicz-Waltz, uważam, że opóźnienie (kilkugodzinne) ze złożeniem oświadczenia nie może narażać skarbu państwa na ogromne koszty zwiazane z wyborami. Opóźnienie nie może równać sie niezłożeniu oświadczenia, zwłaszcza, że sprawa wybuchła już po tym, jak pani prezydent dostarzyła świstek wojewodzie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8770
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 sty 2007, 23:55

Premier Jarosław Kaczyński złamał lewą rękę - poinformował w niedzielę wieczorem rzecznik prasowy rządu Jan Dziedziczak. Jak powiedział, do zdarzenia doszło w niedzielę w godzinach popołudniowych.
Hehe, przez kilka dni wszyscy Polacy beda mogli z cala pewnosci powiedziec, ktory to Jarek, a ktory to Lech. :wink:

Awatar użytkownika
Goguś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Goguś » 29 sty 2007, 0:01

cloner pisze:
Premier Jarosław Kaczyński złamał lewą rękę - poinformował w niedzielę wieczorem rzecznik prasowy rządu Jan Dziedziczak. Jak powiedział, do zdarzenia doszło w niedzielę w godzinach popołudniowych.
Hehe, przez kilka dni wszyscy Polacy beda mogli z cala pewnosci powiedziec, ktory to Jarek, a ktory to Lech. :wink:
Proponuje dla niepoznaki udać się pośpiesznie do pałacu prezydenckiego i wykręcić prawego górnego członka również i prezydentowi. Zważywszy na smutek panujący w narodzie, jakoby można by było bez problemu odróżnić obu panów - pamiętajmy że gdy obaj są identyczni i nie pokazują sie razem, Polakom jest lżej i zapominają o tym drugim. Na przyszłość również apeluje do BORówek aby zamiast (tak jak na boże ciało) sypać premierowi na drogę kwiece, na okres zimowy sypać piaskiem i solą.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 29 sty 2007, 20:54

mysle ze warto ogladnąc i zobaczyć jaki jest przyszły prezydent USA

Barack Obama on Daily Show

na mnie wywarł pozytywne wrażenie

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 30 sty 2007, 14:56

Baqu pisze:jaki jest przyszły prezydent USA
czy przyszly to sie jeszcze okaze :P Hilary Clinton jest zdecydowana faworytka raczej.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 30 sty 2007, 15:07

oj oj poczytaj sobie chociaż tutaj

http://www.usatoday.com/news/washington ... over_x.htm

może dowiesz się czegoś nowego :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lut 2007, 11:45

Słyszeliście :?: Krwawy Ludwik zrezygnował :!: Zaczęła się konferencja 8)

o!

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 07 lut 2007, 12:04

tak, sprzeciwił się decyzji wielkiego Kaczora :P

poza tym Wasserman chcę podobno tą posadkę :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 lut 2007, 12:09

Teraz czas na Ziober :roll: I Kaczorki strzelają sobie w kolano :P Dziwna strategia ... Ta dymisja najbardzie szokująca przeciesz to "trzeci bliźniak" a odchodzi w takich okolicznościach. Tak jak Radek Sikorski mógł sie wyłamać, tak dymisja Dorna troche dziwna. Stary PiS'owiec i nie może sie dogadać ? nie wierze. No ale vicepremierem zostanie :P Teraz plotki niczym w czasie mercato :wink: Rokita za Dorna !? - to był by hit transferowy. Ale wątpie by Jan Maria zmienił barwy, choc ostatnio pomiedzy nim a Donaldem nie wesoło, słynna konferencja i projektem "gabinetu cieni". Fakt że nie został przewodniczącym parti :roll: To może przemawiać za podziałem w PO. Zyta nie żałuje, to i pewnie Janek by nie żałował. A to chyba był by cios w Platforem po którym nie szybko by sie podniosła...

P.S. Mamy mercato :P ciekawe czy stadion na Wiejskiej spełnia wymogi ? przeciesz tam sami chuligani :lol:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 07 lut 2007, 14:29

Krwawy (żelazny) Ludwik zrezygnował, znaczy zostal poinformowany przez Jarka K. ,ze jesli nie zrezygnuje to oglasza w radiu marRYJa i mediach Ojca rydza, ze Dorn by UB-kiem czescia ukaldu, Zydem, gejem, lewakiem, masonem itd. no to Ludwik musial zrezygnowc dobrowolnie jeszcze by go wzieli w kamasze :roll: . Jarek lubi kontrolowac innych ludzi gdy tylko którys z jego ministrów ma inne zdanie niz on natychmiast wylatuje z rzadu, to sie nazywa dobrowolna rezygnacja.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 lut 2007, 16:08

W naszej polityce duzo sie dzieje. Krawczyk dostala ochrone policyjna, a Lepper mówi ze Aneta K. jest zboczona a Aneta chce go pozywac do sadu "bo to obraza nie tylko dla mnie ale tez wszystkie kobiet moletowane" a ja nadal mam watpliwosci czy jej przypadek mozna nazwac molestowaniem :roll: ta cala afera przestala byc juz smieszna.

Jarek K w ramach wymiany swoich psów wywalił juz dwóch ministrów teraz polecial Marek Bieńkowski komendant główny policji, ciekawe kto nastepny :think: . Na międzynarodowej konferencji nt. bezpieczeństwa, najważniejszym tego typu wydarzeniu na świecie, nie będzie zadnego wysoko postawionego przedstawiciela Polski bo tak zdecydowala minister spraw zagranicznych Anna Fotyga. Jednym slowem polskie bagno :(

Lecz jest jedna pozytywna widomość:

Gazeta pisze:Właściciele nowej restauracji w Domu Poselskim zrobili plebiscyt na jej nazwę. Propozycje w ankietach wpisywali posłowie. Wśród wielu propozycji, m.in. im. Jana Pawła II, zwyciężyła Obstrukcja zaproponowana przez Piotra Gadzinowskiego z SLD.
:lol2:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lut 2007, 16:23

franz pisze:
Właściciele nowej restauracji w Domu Poselskim zrobili plebiscyt na jej nazwę. Propozycje w ankietach wpisywali posłowie. Wśród wielu propozycji, m.in. im. Jana Pawła II, zwyciężyła Obstrukcja zaproponowana przez Piotra Gadzinowskiego z SLD.

:lol2:
Patrzac na to co prezentuja soba poslowie mam coraz wiecej watpliwosci czy jest to "Sejm" czy tez podstawowka :roll:
Oczywisice trzymam za slowo i mam nadzieje, ze jezeli ta pozycja wygrala restauracja zostanie ochrzczona walsnie tym "pojeciem" 8)
(2 wymieniona pozycja rowniez jest nie na miejscu)

A mnie rozwalilo to :arrow:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 07561.html
:olaboga: :rotfl2: :roftl3:
* Marek Dubieniecki to adwokat i właściciel kancelarii adwokackiej w Kwidzynie. Jest m.in. przewodniczącym sądu partyjnego pomorskiego SLD. W 1999 roku przyznał się do służby w PRL-owskich organach bezpieczeństwa państwa. Marcin jest prawnikiem i pracuje dla ojca.
:olaboga: :rotfl2: :roftl3:

Przeciez Jarek bialej goraczki dostanie, albo juz dostal :think: - moze wcale nie zlamal reki tylko przezyl zalamanie na wiesc o tym co wyrabia bratanica :lol: :lol:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 lut 2007, 17:08

:rotfl2:

Ze media sie interesuja takimi bzdurami to troche dziwne ale czego sie spodziewac po brukowcu "Super Express" normalne tematych ich czytelników nie zainteresuja to pisza o bzdetach.
czeher pisze:Przeciez Jarek bialej goraczki dostanie, albo juz dostal
A ciekawe co zrobi jej tata Lech, moze sie jej wyrzeknie bo rozwód to nie po katolicku :naughty: i co powie na to ojciec rydz.

Juz teraz wiem dlaczego Jarek K. nie ma dzieci i zony. Uklad gejowsko masonsko liberalno zydowski napiera z kazdej strony, nie mozna byc pewnym nawet wlasnych dzieci, jak ona mogla zwiazac sie z lewakiem i synem czlonka ubekistanu :roll: . To tłumaczy brak potomków u Jarka K, choc jest jeszcze jedna mozliwosc.... Jarek Kaczynski to GEJ :lol:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 15 lut 2007, 22:33

podobno polskie wojsko chce kupić nowe samoloty ćwiczebne...

Obrazek

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 16 lut 2007, 10:02

Baqu pisze:podobno polskie wojsko chce kupić nowe samoloty ćwiczebne...
Ja wiem, że to jest śmieszne. Mimo wszystko jednak myślę, że lepszym tematem byłaby Zwała.

Wczoraj miała miejsce konferencja Premiera i była to najlepsza konferencja jaką widziałem w wykonaniu polskiego polityka. Kaczyński był fenomenalnie przygotowany, błyskotliwy, inteligentny. A tutaj cisza, ale to tak już bywa głośniej o wpadkach niż o dobrych stronach rządów.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”