Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Havok
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: Havok » 14 lut 2007, 22:12

Przysłowie mówi, że dwa razy się nie wchodzi do tej samej rzeki, nie mówiąc już o 3. Bo jak wiemy z historii, ewentualny powrót na ławkę trenerską Lippiego będzie jego 3 podejściem na owo stanowisko. Nie wiem, czy Marcello zdobywając z Juve wszystko co było do zdobycia, będzie miał motywację by trenować nasz klub. Jednakże obecna sytuacja przedstawia sie troche inczej, niż za czasów jego świetności, kiedy to podczas każdego startu Serie A, Juve z marszu było typowane na mistrza Włoch. Teraz jest inaczej i napewno nie będziemy stawiani w gronie faworytów do zobycia Scudetto, a przynajmniej nie jako główny kandydat(choc to zależy w dużej mierze od letniego okienka transferowego) więc to wszystko może w nim wywołać falę ambicji:) Dalej. Marcello zna doskonale mentalność Juve, zna większość zawodników z którymi przyjdzie mu trenować. Wie doskonale, jakie jest optymalne ustawienie formacji, wie jak wyciągnać z naszego zblazowanego klubu to co najlepsze. Dlatego chętnie zobaczyłbym go ponownie w puchowej kurteczce z herbem Juve i cygarem w ustach:) Z drugiej strony cały czas wierze(być może naiwnie) w umiejętności DD, że tak jak przeciętne Monaco doprowadził do finału LM, tak nieprzeciętny Juventus doprowadzi do zdobycia 28(dla mnie 30) tytułu mistrza Włoch:) Do tego jest prawdziwym Juventino. Ja jednak optuje za Lippim, ze względu na historię, doświadczenie, umiejętności(MŚ!!) i za łezkę w oku, która zwilżyła mi gałki oczne podczas pamiętnego półfinału LM z Realem Madryt w 2003 roku:) Pozdrawiam!!

Wróć do „Włochy”