Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 116

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 14 lut 2007, 14:09

Mamy ciekawą sytuację w Bayernie, powoli odbijamy się od dna, które osiągneliśmy wcześniej.
Trzeba się zbierać na mecz z Realem, bo od tego będzie zależała głowa Hitzfelda. Oby nam się udało.
I uda się na pewno, bo Real też jest w kryzysie. Chociaż po jednym mało znaczącym sukcesie w postaci ostatniej wygranej nie można oceniać formy bawarskiego zespołu.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 14 lut 2007, 14:34

Cudak przeciez to kiedys musialo nastapic. Hitzfeld tylko to troche przyspieszyl. wy macie taki sklad ze musieliscie wrocic do normalnej dyspozycji. czy to wystarczy na Real- nie wiem ale napewno macie duze szanse.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 14 lut 2007, 14:53

Cudak pisze:(...)Trzeba się zbierać na mecz z Realem, bo od tego będzie zależała głowa Hitzfelda.(...)
Szczerze wątpię, aby zwolniono Hitzfelda po kilkunastu dniach pracy, zwlaszcza ze zapowiedział odejście po sezonie o_O.

Turniejem nie ma co sie szczegolnie podniecac, rywale raczej słabi. Ciekaw jestem natomiast jak Bayern zagra w następnej kolejce z Alemannią, która jest w duzym dołku i pewnie zmierza w dół tabeli. Osobiście będę trzymal kciuki za Aachen, ale jak będzie pokaże czas.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 lut 2007, 15:03

Cudak pisze:Trzeba się zbierać na mecz z Realem, bo od tego będzie zależała głowa Hitzfelda. Oby nam się udało
['], ['], myślałem, że będzie można z Tobą normalnie podyskutować, a Ty dajesz coraz więcej przykładów swojej niewiedzy. Nikt nie zwolni Hitzfelda po parunastu dnicha jego urzędowania, to nie Real. Hitzfeld ma za zadanie zająć 3 msc w Bl lub 2 bo na pierwsze to nie ma sznas. Ma wprowadzić zaspół do LM, a nie ją wygrać, jesli przegramy z Realem to nic wielkiego się nie stanie. Tzn nie będzie powodów, żeby zmieniać treneram, ktory dobzre zna drużynę, święcił z nia największe triumfy.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 14 lut 2007, 19:04

Prawda jest taka, ze kolega Cudak wypisuje straszne bzdury. Z reszta nie pierwszy raz :roll:.

Rossi nie kojarze tego Fischera. Wstyd sie przyznac, ale nie mialem okazji ogladac ME 2006 U-17 :oops:. Ale Kroos daje rade 8). Beda z niego ludzie, jezeli jego rozwoj nadal bedzie przebiegal w takim tempie. Za 4-5 lat chlopak bedzie stanowil o sile Bayernu i reprezentacji Niemiec.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 15 lut 2007, 10:21

spyrczak pisze:aha no chyba ze tak ;) komu jak komu ale Kickerowi mozna ufac :P napewno Hamit sie przyda, wzmocni troche linie pomocy ktora po tym sezonie troche sie uszczupli (Karimi, Brazzo) ale nie wyobrazam sobie ze zarzad poprzestanie tylko na Hamicie bo z calym szacunkiem dla niego ale on sam nie poprawi gry Bayernu ;) fajnie ze przyjdzie za darmo bo normalnie Schalke napewno tanio by go nie sprzedalo o ile wogole.

Obrazek

Hamit ALTINTOP

Pozycja: Pomocnik
Narodowosc: Turek
Data urodzenia: 8.12.1982
Miejsce urodzenia: Gelsenkirchen
Wzrost: 183
Waga: 82 kg

Witamy ;)
Noi wszystko juz potwierdzone przez oficjalna strone Bayernu, czysta formalnosc ;) Hamit podpisze 3 letni kontrakt z Bayernem a suma odstepnego wyniesie slownie zero gdyz Turkowi konczy sie po tym sezonie kontrakt ;)

Znowu wraca sprawa nowego trenera Bayernu od przyszlego sezonu. Kolejny kandydat po Schusterze, Mourinho, Houllierze i Erikssonie ;) tym razem byly gracz Bayernu i legenda tego klubu jakby nie bylo Lothar Matthaus. Jak sam twierdzi chetnie przyjolby ta posadke gdyz zna dobrze Bayern i realia panujace w Bundeslidze :P jak dla mnie to sposrod tych nazwisk to tylko Schuster i wlasnie Matthaus sa najbardziej prawdopodobne jesli chodzi o nowego kołcza i osobiscie wolalbym Schustera ;) z wiekszym doswiadczeniem niz Lothar, pracuje juz dlugo w PD czyli przez wielu uwazanej za najlepsza lige swiata i co wiecej ze swoim Getafe sprawuje sie w niej calkiem niezle noi chyba najwazniejsze jest bardzo zainteresowany praca w Bayernie ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 lut 2007, 14:22

Witam wszystkich - to mój pierwszy post na Waszym forum, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli powtórzę coś co już było omawiane:)

Jestem zagorzałym fanem Bayernu, któremu kibicuję od przeszło 14 lat. Niestety, w tym sezonie jak wszyscy wiecie, wiedzie nam się nie najlepiej (delikatnie mówiąc). Ale pocieszę wszystkich młodszych fanów - bywało juz gorzej :wink: (np. w sezonie 91/92 czy 94/95). Chociaż zatem sądzę, że na mistrzostwo szans już raczej nie mamy, to uważam, że w przyszłym sezonie znajdziemy się w LM, a to jest jest w tej chwili najważniejsze (z finansowego punktu widzenia również).

Pytanie jednak - co dalej? W końcu Bayern nie jest klubem, którego celem jest awansowanie w kolejnych sezonach do LM. My zawsze musimy grać o najwyższe cele - mistrzostwo i Puchar Niemiec, zwycięstwo w LM. Do tego jednak potrzebni są też odpowiedni gracze. Jak na razie wzmocnienia na przyszły sezon nie wyglądają fascynująco - zarówno Schlaudraff jak i Altintop to raczej gracze drugorzędni (Altintop chyba faktycznie jest pomyślany jako zmiennik Brazzo, natomiast Schlaudraff... cóż, dobry zmiennik i nic poza tym, będzie miał szansę zastąpić Pizarro w dobrej jeździe samochodem :D ). Zdecydowanie potrzeba Bayernowi 1-2 (dwóch w przypadku bardzo prawdopodobnej, w mojej opinii, sprzedaży Hargreavesa) świetnych pomocników - prawego (względnie lewego, Schweini zawsze może grać z prawej strony) i środkowego oraz 1-2 napastników (to zależy od dalszej dyspozycji Makaaya i Podolskiego, Santa Cruz jaki jest każdy wie lub widzi a Pizarro pewnie spakuje manatki po sezonie).

Problem jest niestety w tym, że uznanej klasy zawodnicy (jak Ribery, Robben czy Toni) raczej nie będą kwapić się z przejściem do BL, która w ciągu ostatnich straciła znacznie na jakości. Dlatego chyba rozsądnym wydaje się rozwiązaniem sprowadzanie młodych Latynosów do Europy (byle nie pokroju dos Santosa) czy kupowanie graczy ze słabszych lig jak portugalska czy holenderska (chociaż akurat w tym kierunku Bayern jak na razie nie poszedł, mimo że wspomniano coś o zainteresowaniu Andersonem Oliveirą z FC Porto). Także taki koleś jak Jose Sosa może byłby dobrym rozwiązaniem, z pewnością lepszym niż Cesar Delgado, o którym Bayern podobno też mysli.

OK, rozpisałem się 8) chyba starczy jak na pierwszy post... :oops:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 15 lut 2007, 14:45

Michał M pisze:Witam wszystkich
Witamy ;)
Michał M pisze:czy kupowanie graczy ze słabszych lig jak portugalska czy holenderska
Faktycznie, Bayern jak dotad nie poszedl w tym kierunku co moim zdaniem bylo bledem ;) Van der Vaart przed przejsciem do HSV gral wlasnie w Holandii w Ajaxie, po pierwszym sezonie w Bundeslidze wiele kibicow Bayernu marzylo o tym aby Vaart zostal zakupiony co nie nastapilo bo szanse na to ze HSV sprzeda swojego najlepszego zawodnika po pierwszym sezonie byly nikle ale przeciez wystarczylo sezon wczesniej zajrzec co sie dzieje w Holandii i wyciagnac Vaarta od razu do nas ;) Robben, odkad przyszedl z Groningen do PSV blyszczal i zwracal na siebie uwage wielu klubow, wielu z wyjatkiem Bayernu ktory poczekal az go Chelsea kupi ;) to samo jest teraz, Sneijder, swietny pomocnik, mimo mlodego wieku stanowi o sile Ajaxu, pewnie po tym sezonie odejdzie i pewnie nie do Bayernu choc moim zdaniem (szkoda ze tylko moim :?) bylby znakomitym wzmocnieniem lini pomocy ;) Huntelaar, znowu pilkarz Ajaxu choc swoj talent pokazal juz wczesniej w Heerenveen, swego czasu pojawily sie jakies ploty o zainteresowaniu ze strony Bayernu ale szybko ucichly i pewnie juz sie nie pojawia i na tym sie zkonczy temat Huntera w Bayernie ;) Ererdivisie jest slabsze od Bundesligi, to prawda ale pomimo to warto od czasu do czasu rozeznac sytuacje tam panujaca i zastanowic sie czy nie zaryzykowac ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 lut 2007, 15:05

Dzięki za powitanie :wink:

Jeśli chodzi o tych Holendrów, co wymieniłeś, to przypomina mi się jak to van der Vaart po meczu Bayern-Ajax w LM 2004/05 (piękne zwycięstwo 4:0, hat-trick Makaaya :) ) w jakimś wywiadze dla Kickera stwierdził, że chciałby grać dla Bayernu. Oczywiście nikt mu oferty nawet nie złożył... Co do Huntelaara, to również się zgodzę - byłby niezłym wzmocnieniem. Tu już chyba jednak jest pozamiatane, bo gość osiągnął już całkiem niezłą markę i kupią go pewnie do Anglii czy Włoch. Sneijder jest też całkiem spoko, jednak zdaje mi się że jest to pomocnik o roli bardziej defensywnej, a takich chyba już mamy dość (Hargreaves, van Bommel, Ottl czy też jakby co Demichelis) i do środka potrzebny jest jakiś "spielmacher" jak to mówią sąsiedzi :wink:
Ale Ajax to zawsze był, jest i będzie kopalnią talentów, także można zwrócić uwagę chyba też na innych graczy (np. Ryan Babel).

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 15 lut 2007, 15:42

Ja wysnuję taki wniosek, jeśli Bayern przejdzie Real wówczas mamy szansę na wygranie ligi mistrzów. Otóż w Bayernie nie jest tak źle, jak mogłoby się wydawać, zmienna forma to tylko wynik szczęścia, i nie ma co się przejmować za ostatni wynik 0:3.
Dla Bayernu przyda się jakiś bodziec, i już jest w postaci Altintopa. Z tym piłkarzem na pewno będziemy lepiej grać, ale nie ma go jeszcze w klubie. Bo cóż stoi na przeszkodzie by Bayern wygrał LM??? Niemieckie zespoły to takie zespoły, które w każdej sytuacji w życiu mogą wybuchnąć dużą formą...
Jeśli Bayern wróci do formy, w co wierzę, wówczas będzie bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 15 lut 2007, 15:47

Michał M pisze:Sneijder jest też całkiem spoko, jednak zdaje mi się że jest to pomocnik o roli bardziej defensywnej,

No nie zartuj stary :P Wesley to jak najbardziej ofensywny zawodnik ktorego wlasnie na gwalt potrzebujemy w Bayernie, poza tym Sneijder moze grac zarowno w srodku jak i na skrzydlach wiec jest to bardzo wszechstronny ofensywny pomocnik obdarzony piekielnym strzalem z dystansu i swietnie podajacy ;) jego jedyny mankament to wzrost ale to akurat nie jest najwazniejsze dla zawodnika na tej pozycji ;)
Michał M pisze:także można zwrócić uwagę chyba też na innych graczy (np. Ryan Babel).

No Babel tez dobry ale w moim odczuciu u niego jest pewien problem z forma, jest poprostu nierowna ;) owszem ma mecze przeblysku ale czasem potrafi zagrac taka kaszane ze szok, poprostu nie jest typem zawodnika ktory potrafi wziasc na siebie ciezar gry w krytycznych momentach ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 lut 2007, 21:08

trochę pocytuję :P
Michał M pisze:Witam wszystkich - to mój pierwszy post na Waszym forum, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli powtórzę coś co już było omawiane:)
cześć, oby się z Tobą dobrze dyskutowało :wink:
Cudak pisze:Ja wysnuję taki wniosek, jeśli Bayern przejdzie Real wówczas mamy szansę na wygranie ligi mistrzów. Otóż w Bayernie nie jest tak źle, jak mogłoby się wydawać, zmienna forma to tylko wynik szczęścia, i nie ma co się przejmować za ostatni wynik 0:3.
Dla Bayernu przyda się jakiś bodziec, i już jest w postaci Altintopa. Z tym piłkarzem na pewno będziemy lepiej grać, ale nie ma go jeszcze w klubie. Bo cóż stoi na przeszkodzie by Bayern wygrał LM??? Niemieckie zespoły to takie zespoły, które w każdej sytuacji w życiu mogą wybuchnąć dużą formą...
Jeśli Bayern wróci do formy, w co wierzę, wówczas będzie bardzo dobrze.
osattni wynik to 1:0 po dobrej grze, zresztą może wiesz, że poza LM jest jeszcze BL czyli krajwe rozgrywki? I teraz w weekend gramy z Aachen na wyjeździe i to jest również bardzo ważny mecz. A poza tym, to Hamit zaasili nas po sezonie, a nie teraz więc nie pomarze nam w LM w tym sezonie
Michał M pisze:Ale Ajax to zawsze był, jest i będzie kopalnią talentów, także można zwrócić uwagę chyba też na innych graczy (np. Ryan Babel).
tu mam podobne zdanie jak skolega spyrczak, dla mnie Rayen zawsze był napastnikiem, ale potem został przekwalifikowany na lewo skrzydłowego.
Michał M pisze:natomiast Schlaudraff... cóż, dobry zmiennik i nic poza tym, będzie miał szansę zastąpić Pizarro w dobrej jeździe samochodem
przypominam, że to Ebbers prowadził :wink: , zresztą Schaludraff nie gra jako napastnik tylko za nimi, taki ofensywny pomocnik/ napastnik.
spyrczak pisze:Sneijder moze grac zarowno w srodku jak i na skrzydlach wiec jest to bardzo wszechstronny ofensywny pomocnik obdarzony piekielnym strzalem z dystansu i swietnie podajacy
strzały z dystansu ma swietne to prawda, podania też niczego sobie, jesnak ja bardziej widzę go na środku niż na skrzydłach, dla mnie był on zawsze środkowym pomocnikiem. Chyba trochę za bardzo sugerujesz się FMem spyrczak :wink:
olson pisze:Rossi nie kojarze tego Fischera. Wstyd sie przyznac, ale nie mialem okazji ogladac ME 2006 U-17 . Ale Kroos daje rade . Beda z niego ludzie, jezeli jego rozwoj nadal bedzie przebiegal w takim tempie. Za 4-5 lat chlopak bedzie stanowil o sile Bayernu i reprezentacji Niemiec.
nie słyszłem o Fischerze, a o Kroos'ie mało :oops: ale postaram się więcej o nim dowiedzieć. Następca Scholla? :> Ma ktoś jakies linki?
Michał M pisze:Co do Huntelaara, to również się zgodzę - byłby niezłym wzmocnieniem.
Michał M pisze:do środka potrzebny jest jakiś "spielmacher" jak to mówią sąsiedzi
Huntelaar ma wyrobioną markę, to fakt, ale narazie tylko w Eredivise, na pewno całe życie nie będzie sterczeć w Ajaxie, kiedyś się przeniesie do lepszej ligi. Tylko pytanie czy poleci na kasę czy wybierze najlepszą ofertę sportową, gdzie ma największe sznase na grę w podstawowym składzie? Jego sprawa, ale wąpię, żeby od razu po tym sezonie zgłosiły się do niego takie kluby jak Real czy Inter czy choćby ManU. Sam zawodnik narazie nie zamierza zmieniać klubu, jakis czas temu to mówił.
Na "spielmacher" 'a typowany jest Sosa, "złote dziecko", niy juz się dogadaliśmy z Estudiantes co do wysokości sumy odstępnego i zawodnik ma przlecieć niedługo do Monachium negocjować kontrakt. Już widzę uśmiech na twarzy olsona :P

Eruzani
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

FC Nürnberg

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eruzani » 15 lut 2007, 21:26

Ja liczę, że FC Nürnberg zawalczy o miejsce w Lidze Mistrzów. Ostatnio spisują się świetnie i przecież wysoko pokonali zarówno trzeci VfB Stuttgart jak i czwarty Bayern.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 15 lut 2007, 22:21

Akarin pisze:Chyba trochę za bardzo sugerujesz się FMem spyrczak Wink
Byc moze :oops: rzeczywiscie Sneijder moze bardziej kojarzy sie z pozycja srodkowego pomocnika ale napewno nie defensywnego, wrecz przeciwnie ;) ale mozliwosci do gry na skrzydle tez posiada i bez problemu moglby tez wystepowac na boku pomocy choc jest tak jak mowisz, jego nominalna pozycja jest srodek drugiej linii ;)
Akarin pisze:Już widzę uśmiech na twarzy olsona Razz
No ja tez :D On wprost uwielbia poludniowo-amerykanskie "talenty" :lol:
Eruzani pisze:Ja liczę, że FC Nürnberg zawalczy o miejsce w Lidze Mistrzów. Ostatnio spisują się świetnie i przecież wysoko pokonali zarówno trzeci VfB Stuttgart jak i czwarty Bayern.
A ja licze na to ze nastepnym razem to co napiszesz znajdzie sie w odpowiednim do tego temacie ;)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 15 lut 2007, 23:13

olson pisze:Rossi nie kojarze tego Fischera. Wstyd sie przyznac, ale nie mialem okazji ogladac ME 2006 U-17
No masz prawo nie kojarzyc bo ja troche dałem plame. To nie Sven Fischer( Biathlon :lol: ale jest dobry) tylko Manuel Fischer i nie gra dla Bayernu tylko VfB Stuttgart :oops: Bład wynika z tego ze pisałem to z głowy ale sprawdziłem swojej notatki i teraz sie zgadza.
No ale jak już zaczołem to skonicze ciekawy zaowdnik , świetnie gra głowa i obeiem nogami na turnieju tym strzelił 4 bramki(chyba) , jedna z Belgia na otwarcie i pozniej hat trick z Serbia. Typowy killer i naprawde mi zaimponował szczególnie gra głowa taka młodsza wersja Mira Klose 8)

A jesli chodzi o Bayern to na tym turnieju był tez zawodnik tego klubu :arrow: Bjorn Kopplin, boczny ciekawy obronca, wogóle Niemcy mieli dobra obrone ale szczególnie Kopplin(był kapitanem pamietam z 2 na plecach :P ) i Schorch (tez swietny) prowadzili defensywe Niemców. Orientuje sie ktoś czy Kopplin gra wogóle gdzies w tym Bayernie :?: 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”