Reggae... - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Awatar użytkownika
Ksieciunio
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ksieciunio » 03 sty 2007, 19:26

Berele Lewartow pisze: W innym temacie, Ci troche pojechałem za SKA-Pa,ale teraz pełna rehabilitacja :) .To co wymieniłes, to jest prawdzie brzmienie reggae,takie klimaty mi wyjatkowo sciedzą, ostatnio jeszcze np. Aggrolites w tym klimacie tworza.
A płytke Konopiansów własnie zamówiłem. :)
hehe no pojechales, ale slusznie bo to faktycznie weselno-festynowe brzmienia :) ale moj gust muzyczny ostatnio tak sie wypaczyl, ze lubie. Jakos zawsze sie weselej robi, jak sie pusci ;) moze wlasnie dlatego ze to takie glupie rytmy ;) a moze w moim wieku juz czlowieka ciagnie na wesele... albo festyn ;)

EDIT: A nie wiesz czy tak jak inne plytki Jimmy Jazz (np. Analogs) bedzie w Empiku do kupienia. Bo finanse nie pozwalaja na wiekszy zakup, a szkoda dla jednej plyty za paczke placic :)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 sty 2007, 19:46

Z tego co sie orientuje, to wydawinctwem ich płyty zajmuje sie Rockers Publishing, wiec płyta powinna byc w Empiku,z tym,ze ja je tam szukałem i znaleźć nie mogłem,podobnie w Media Markt.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 sty 2007, 20:18

Ha, płyta Konopiansów do mnie doszła i potwierdziło sie to, czego sie spodziewałem, jest jak to sie mówi-dojebana :) No, w sumie wszystkie kawałki mi podchodza,ale chyba 'Partizana' jakos mi najbardziej do gustu przypadła, zreszta juz duzo wczesnie,znasczy sie w czasie koncertów,, tak precyzyjnie.
Jak ktos ma watpliwosci czy warto, niech sie ich wyzbedzie. Nawet takie smutasy jak cloner powinny sie przy tej muzyce dobrze bawic!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 lut 2007, 23:31

Odswieżam temat w związku z piątkowym koncertem Vavamuffin na mojej prownicji. Oczywiście nie był to dla mnie zespoł anonimowy i nie zastanawiałem się nad wydaniem 20 złotych na wjazd. Z ciekawości zajrzałem do tematu i powiem szczerze potwierdzacie moje wrażenia po przesłuchaniu płyty Vabang. Mam to co chciałem. Potwierdzacie że, odpuszczenie sobie ostatniego piątkowego wykładu to dobra decyzja. Szczegolnie po opinii Piotrka, ze wystepy Vavamuffin na żywo to ekstaza juz nie mogę się doczekać. Jezeli w sobote bede zawiedziony spodziewaj się wizyty pani wychowawczyni w w domu i bana dożywotniego.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 lut 2007, 23:35

Jesli ich jeszcze na zywo nie widziałes, to sie na pewno bedziesz dobrze bawił. To ci moge obiecac. Na koncercie wypadaj lepiej niz na płycie, jak dla mnie przynajmniej. Wiec bana chyba nie bedzie. Ale napisz, jak juz bedziesz po.

Nie omieszkam :D // Babel

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 lut 2007, 15:51

I co Blablu byłeś czy nie?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 lut 2007, 16:14

Oczywiście Berelu Lubartowie. Troche długo mi zeszło z zebraniem myśli (zapomniałem, że miałem sie podzielic z tobą i innymi wrażeniami).

Koncert tak jak obiecywałeś świetny. Szkoda, że grali tylko 1,5 godziny, bo momentami faktycznie ich gre na żywo można zobrazować słowem "ogień". Ale wyszli potem do ludzi na parkiet, bo klub w którym grali raczej nie należy do wielkich. Nawet udało mi (nie tylko mojej skromnej osobie) się napić kielonka z Regeneratorem, czy zamienić kilka słow z Pablo. Swoja droga świetnie się zna na piłce, wiesz Mielec to tylko z tego można kojarzyć. Pewnie lepiej od Ciebie. Obiecali, że jeszcze kiedyś przyjada. Bardzo miłe i pozytywne odczucia. Polecam jeśli zobaczycie plakaty z napisem Vavamuffin w waszym mieście.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 lut 2007, 16:36

Babel pisze:Pewnie lepiej ode mnie
A to nietrudne jest raczej.

Nie manipuluj moimi wypowiedziami // B.
widze,ze juz sie poprawiłes:) // P.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 17 lut 2007, 13:52

Zapraszam do Wrocławia

Obrazek

Wiosna Reggae/ Punky Reggae Live

9-10 marca 2007
Wytwórnia Filmów Fabularnych, Wrocław, ul. Wystawowa 1

http://www.wrockfest.pl/regge.html

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 17 lut 2007, 14:22

Wybiera się może ktoś z was na "Reggae na lodzie" w "Andromedzie" w Tychach?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 lut 2007, 14:34

Wczoraj dorwałem album zespolu Druga Strona Lusta, Jezyk Zywiolow. I .... jestem zachwycony 8) Slyszalem juz dwa ich kawalki na youtubie :wink: I byly fajne, caly album rowniez przypadl mi do gustu. Serdecznie wszystkim polecam takie kawalki jak "wlasna droga", "kiedy nadejdzie ten dzien" czy "sila jah" na featuringu z Basem i Benjahminem 8)

Awatar użytkownika
jachu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jachu » 20 lut 2007, 12:36

Z mojej strony polecić Wam mogę album polskiego soundsystemu East West Rockers - Ciężkie Czasy. Posiadam od kilku dni i słucham na okrągło. Całość utrzymana jest raczej w klimacie ragga/dancehall, ale trafi się także kilka utworów typowo reggae'owych. Gościnnie pojawiają się m.in. Miód z Jamala i DJ Feel-X. Jak dla mnie jest to jedna z lepszych polskich produkcji w tym gatunku.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 mar 2007, 23:48

Haha,własnie wróciłem z koncertu jednej z legend muzyki ska, The Toasters. Bardzo miło bylo, nie czułem ze straciłem 30 zł, ogólnie jak zwykle miła atmosfera i fajna zabwa, tylko kto mnie pod scena piwem oblał :? .

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 15 mar 2007, 22:59

Pojawila sie ostatnio nowa plytka Habakuka... kto przesluchal? mi sie bardzo spodobla klimat plyty, akurat podpasowal na kiepski moj nastroj dzisiejszy. jak oceniacie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”