AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 249

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 14 lut 2007, 21:09

Właśnie jak już mówiłem z Milanu odejdzie dużo obrońców, więc na pewno trzeba będzie wstawić na ich miejsce nowych a przede wszystkim młodych zawodników; Zebina, Marzoratti, ten drugi na pewno by się przydał, nie wiem dokładnie czy gra dużo i czy dobrze w Empoli, więc trudno mi powiedzieć, czy warto byłoby go już sprowadzać na San Siro, bo tak mógłby jeszcze się podszkolić spokojnie w Toskanii, ma tam dobrych konkurentów w obronie więc nie wiem

Jeśli Cris przyszedłby to byłoby super, wystarczyłby jeszcze jeden obrońca. Jakiś młody, ale obyty już w piłce zawodowej. Ja bym widział jakiegoś Włocha, jest dużo dobrych młodych zawodników, których teraz nie wymienię bo nie pamiętam.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 17 lut 2007, 15:24

No i Ronaldo już strzela :wink: jueśli chce to potrafi grać wspaniale a egzekutorem jest świetnym...Zobaczymy co jeszcze pokaże.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lut 2007, 15:50

No i Ronaldo już strzela jueśli chce to potrafi grać wspaniale a egzekutorem jest świetnym...Zobaczymy co jeszcze pokaże.
strzela i asystuje..
z tego co wyczytalem na relacji live na stronce Milanu to pisza ze Ronni gra swietnie drybluje strzela to cieszy nie wierzylem w niego ale mnie przekonuje do siebie nawet na filmikach z treningu widac jak sie stara..teraz strzela Milan a defensywa cos slabo co strzelimy to wyrownaja

wie ktos dlaczego nie ma Gilardino w kadrze??

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 17 lut 2007, 15:53

Ja pierdziele, czy to jest ten sam zawodnik co człapał w Realu? Ronaldo w pierwszej połowie grał rewelacyjnie, strzelił gola, zaliczył asystę, do pełni szczęścia brakowało żeby strzelił to sam na sam w 37 min ale to byłoby chyba zbyt piękne.... Ogólnie fajny mecz, podoba mi się gra Milanu, tyle że szkoda że w tak głupi sposób dali sobie strzelić te bramki, Cafu narazie słabo, no i Kala jeszcze nie tak pewny, Brocchi ładnie walczy, Rino troche w jego cieniu, ładnie Pirlo gra, Bonera na środku bardzo dobrze się spisuje.... Mam nadzieje że jeszcze coś ustrzelą...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 17 lut 2007, 16:44

mete pisze:strzela i asystuje..
Jak pisałem tamtego posta asty jeszcze nie mial :wink:

No dołozył druga sztuke, lecz nieporadność w defensywie psuje świetny występ Ronaldo.

Awatar użytkownika
MrWoodstock
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MrWoodstock » 17 lut 2007, 16:45

Z tego co czytam to Ronaldo co jakis czas zaklada przeciwnikom siateczki miedzy nogami i szalej ostro z pilka ze praktycznie nie da mu sie jej odebrac :)
Tak w ogole to juz ma 2 bramki dzisiaj :) Jeszcze troche i przegoni Oliviere ...

Edit:
To co robi obrona w tym meczu wola o pomste do nieba :/ Co Milan strzelil to Siena wyrownala itp. itd.
Tak grac nie mozna :/
Czekam na zmiane Carlo w lecie ... Zrobil swoje a teraz juz nie ma pomyslu na gre... jakos nie potrafi zmotywowac zawodnikow do ciezkiego wysilku...

P.S.
Ambro strzelil w doliczonym czasie gry na 4-3 dla Rossonerich :) Ale to nie zmienia faktu ze Carlo powinien sie pozegnac z Milanem ...
Pozdro for All

FORZA MILAN !!!

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 17 lut 2007, 16:55

Co za horror, jakbyśmy ten mecz zremisowali to byłoby to czyste frajesrstwo ze strony Rossonerich, nie wiem co się kroi z tą obroną, zaraz po tym jak Milan coś strzeli to nagle zostawiają kogoś zupełnie samego w polu karnym, ech szkoda bo po co takie nerwy...

W drugiej połowie troche za dużo niedokładności i niepotrzebnych fauli, jak ten Brocchiego.... Ale jednak Kaka to jest wielki, po kontuzji jeszcze nie gra na swoim poziomie ale ma przebłyski, jak ten z 80. minuty kiedy to ograł dwóch obrońców i asystował przy bramce Ronaldo... Końcówka dostarczyła wiele emocji, po golu Ronaldo każdy już chyba myślał, że po meczu.. Nagle podczas gdy poza boiskiem był Ronaldo w 89. minucie Siena strzela gola, Milan rzuca się do ataku, w 92. minucie bramkarz Sieny wybija z linii główkę Ambrosiniego, po chwili jest różny po którym pada gol samobójczy... Szczęśliwe, ale jak najbardziej zasłużone zwycięstwo Milanu....

P.S. Łysy coś ma chyba słabą wiarę, zaraz po bramce Maccarone wyszedł ze stadionu, trochę chyba będzie żałował że opuścił taką końcówkę. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lut 2007, 20:45

peyter bardzo żałuje, ze nie potrafiłes podac zadnego sensownego zakładu, a sam chciałes sie załozyc. Fakt, ze w pierwszym spotkaniu biła od niego nieskutecznosc, mimo to debiut i tak w Milanie mial dobry, przeciez to znajdował sie w odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie.

Dzisiaj dał popis :P Pewnie sie dziwisz gruby, wypalony, bez ambicji itp. Szybciutko sie przypomniał w SerieA...Szybko powinien dogonic i przegonic Oliveire, jednak i tak zostanie jako niewypał, bo cos tam znadziesz w swoich myslach.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 17 lut 2007, 21:13

Świetny mecz, 94 minuta... :shock:

Zaskoczyl mnie bardzo pozytywnie debiut Ronaldo. W Realu dlugo nie trafial, a tu na dzien dobry dwie brameczki... Sam mecz fantastyczny, dreszczowiec jakich malo w Serie A, w dodatku swietna koncowka... Duzy minus natomiast dla Waszej defensywy, fatalna postawa... Zapowiada sie ciekawy dwumecz z Celtikiem ;].

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 17 lut 2007, 22:30

mala prosba do kolegow zza miedzy ;p macie moze link do bramek r9(na youtube mi nie wchodzi) do sciagniecia albo automatycznego obejrzenia z gory dziex

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lut 2007, 23:05

TS borys IFC pisze:macie moze link do bramek r9

Pierwsza

Druga

Awatar użytkownika
AzoriuS
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AzoriuS » 17 lut 2007, 23:08

Nie byłbym taki hurra-optymistyczny co do skuteczności Ronaldo. Przy pierwszej bramce nie mam pojęcia dlaczego obrońca nie wyskoczył do walki w powietrzu z Ronaldo(piękne zagranie Pirlo tak pozatym). Przy drugiej bramce R99 przyłożył tylko nogę aby zakończyć to co zaczął Ricardo. Nie wypominam już tego, że Siena to bardzo słaby rywal,a Ronaldo nie wykorzystał 200% sytuacji, którą sprezentował mu Brocchi. Dodam jeszcze brak dynamiki u Ronaldo i boję się, że chwyci za niedługo jakąś kontuzje. Niewiem czy on tak udawał przy wejściach przeciwnika w jego nogi... jeśli tak to jest fantastycznym aktorem bo przy każdym jego spotkaniu z murawą w formie leżącej aż ciarki mnie przechodziły jak chwytał się za nogi.

Co do samego meczu... Kaladze po ciężkiej kontuzji jest bez formy. Na plus zasługuję powrót wielkiego talentu Kaki, bo w poprzednich spotkaniach był jednym z najsłabszych zawodników Milanu. Nie możemy tak zagrać w defensywie z Celticiem, gdyż w takiej sytuacji będzie blamaż.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 18 lut 2007, 7:50

AzoriuS bądźmy poważni, przychodzi gościu do Milanu 3 tygodnie temu, pierwszy raz wychodzi w podstawowym i strzela dwie bramki, nie ma co szukać dziury w całym, tym bardziej że on jeszcze nie jest w pełnej dyspozycji, więc się tylko cieszyć że mu się udało tak zacząć przygodę w Milanie. Ronaldo ma już po prostu dar do znalezienia się tam gdzie trzeba, gdzie on by nie grał, jakby go nie krytykowali on jednak swoje strzeli...

Awatar użytkownika
AzoriuS
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AzoriuS » 18 lut 2007, 8:43

Riddick -> Oczywiście nie przeczę, że debiut miał bardzo dobry. Jednak nie możemy Roniego traktować jako lekarstwo na brak Shevy, bo tym lekarstwem nie jest. Przynajmniej narazie póki nie dojdzie do optymalnej formy w co bardzo wierzę. Najbardziej obawiam się jego kontuzjogenności....

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 lut 2007, 10:06

Riddick spokojnie ;) Nie ma co popadać w euforie z racji dobrej gry Ronaldo w debiucie. Oli też strzelił w debiucie a potem grał przeciętnie albo Szewa w Chelsea, debiut z Liverpoolem miał bardzo udany a potem ?. Za wcześnie żeby mówić że Ronaldo już jest naszym zbawieniem.
Bardziej martwiła mnie gra obronna... strzelaliśmy i traciliśmy. Za kilka dni gramy z Celtikiem i na takie coś nie możemy sobie pozwolić. Sam mecz był ładny bo emocje trzymały do końca.

Ale dawno mnie tu nie było :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”