Lost - Zagubieni [serial] - Strona 30

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 15 lut 2007, 22:47

Na takie coś warto czekać :] To jest ten najlepszy Lost, z zagadkami, niespodziankami i dziwadlami. Odcinek ogląda sie z otwartymi ustami (wcale nie od pączków, żarłoki :P ) i ciągle się zastanawia co, jak, gdzie i kiedy :]

Spojlery

Co sie stalo z Desmondem ? Przeniósł się w czasie, czy tylko mu sie to...śniło ? Jeżeli się przeniósł, to przecież o kilka lat, a po uderzeniu kijem wrócil na wyspe..co się działo dalej ? Jesli sie wrocil i rozstał z Penny, to czemu Ona go po tylu latach szuka ? No, ale raczej przeniosł sie, w koncu te wizje, przepowiadanie przyszłości, deja vu :P
Charlie...umrze, czy nie umrze ? Desmond może nie potrafi mu pomóc, ale moze pomoze sobie sam. Zmieni przeznaczenie.
Babcia od jubilera świetna :] Wprowadza, tajemniczośc, mrok, przerażenie. No i przypomniał się Boon z wizji Locka.

I w końcu jak sie okazuje, wszystko jest zaplanowne z góry. Tak jak mówila babcia. Mozna coś przekładać, ale i tak to sie stanie. Teraz nalezy oczekiwać, czy ktoś spróbuje jednak to zwalczyć. Charlie potrzebuje tego najbardziej :]

Odcinek świetny, za tydzień wracamy do Jacka, więc może być nudnawo, ale mam nadzieję, że utrzymają poziom :]
Ten odcinek 9,5/10

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 17 lut 2007, 17:43

Serio Bonso? Gdyby nie ostatnie 2 minuty to bym chyba uderzył głową w monitor z jednego powodu - po prostu bym usnął. Niby coś nowego, niby to tamto, ale tak naprawdę nic, czego byśmy już wcześniej nie widzieli w innych serialach i filmach. Ja nie byłem niczym zaskoczony! A przecież w tym tkwiła siła Losta w pierwszej serii. Mnie ten ostatni odcinek wynudził strasznie i tak jak piszesz - za tydzień znów Jack - czyli na wszelki wypadek podstawię sobię poduszkę pod głowę aby zminimalizować ewentualne szkody.

Gdzieś czytałem (chyba na Onecie) taki artykuł o Loście. Była tam wypowiedź jednego z twórców serialu, która mam nadzieję jest zmyślona. Było coś o tym, że twórcy wolą się skupić na relacjach poszczególnych bohaterów...Że niby widzów bardziej obchodziło kogo wybierze Kate niż odkrycie kolejnych tajemnic wyspy :olaboga: . Mam być szczery to serdecznie wali mnie kogo wybierze Kate, albo czy Desmond w jakiś magiczny sposób zejdzie się ponownie z Penny...

The Game
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 17 lut 2007, 21:24

Czy mogl by ktos wrzucic linki do 8 odcinka 3 sezonu :D :D :D
Bardzo prosze :D
Pozdro :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fabio Paim » 17 lut 2007, 22:07

The Game pisze:Czy mogl by ktos wrzucic linki do 8 odcinka 3 sezonu

Kod: Zaznacz cały

http://rapidshare.com/files/16516108/l.0308.part1.rar
http://rapidshare.com/files/16516107/l.0308.part2.rar
http://rapidshare.com/files/16516114/l.0308.part3.rar
http://rapidshare.com/files/16516089/l.0308.part4.rar
lub:

Kod: Zaznacz cały

http://www.gigeshare.com/preview/587d6867815c717c78f1a1cg8c1a1c27

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 22 lut 2007, 16:30

Bonso
i powiedz mi ze to co mowilem wczoraj w temacie o Prisonie nie jest prawda. Co dzis bylo pasjonujacego w odcinku? to ze wiemy ze Jack jest oznaczony?

Kolejny odcinek nudnawy. W pewnym momencie to juz nie chcialo mi sie zatrzymywac jak telefon odbieralem, bo zadnej nowosci czy ciekawosci tam nie bylo.. kolejny odcinek o problemach Jack'a- lepiej by bylo juz o Charlie'im cos puscic... Kolejne dno, nie wiem czy 5/10 bym postawil :)

Taka prawda i co poradzic?

Awatar użytkownika
Anton
Skład B
Skład B
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anton » 22 lut 2007, 19:21

Jeśli ktoś ma linki do 9 odcinka 3 serii to bardzo bym prosił 8)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 22 lut 2007, 19:40

pablisso pisze:Co dzis bylo pasjonujacego w odcinku?

nic, odcinek był gówniany
pablisso pisze:i powiedz mi ze to co mowilem wczoraj w temacie o Prisonie nie jest prawda.
nie jest prawdą
pablisso pisze:Taka prawda i co poradzic?
iść podniecać się "bezrękim" T-Bagiem, "FBI" Bellickiem i "zawsze uciekne, mimo że trzymają mnie za obie ręce i nogi" Scofieldem :]

odcinek nudny, wątek z tatuażem to dramat generalnie...Cindy i reszta zagubionych jako jedyne mogło się podobać i dać trochę do myślenia, ale reszta, to łolaboga :roll: ale przynajmniej nie odrywają sobie rąk :lol:

The Game
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 22 lut 2007, 20:30

Jakies linki do 9 odcinka 3 sezonu znajda sie :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
byle sprawdzone
:twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 22 lut 2007, 22:39

Bonso
no ale ludzie wola ogladac odrywanie rak niz takie flaki z olejem i dzis przekonales sei ze Prison goruje niestety teraz nad lostem :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 22 lut 2007, 23:13

pablisso pisze:no ale ludzie wola ogladac odrywanie rak niz takie flaki z olejem i dzis przekonales sei ze Prison goruje niestety teraz nad lostem

to dziwne że się przekonałem, bo sie nie przekonałem, ale spoko :]
oderwać sobie ręke :lol: (tak żenującego wątku w jakim kolwiek serialu nie widzialem) potem chodzic jakby nigdy nic, z lekkim grymasem bólu...lajcik, a ponoć to Lost jest serialem w pewnym stopniu Sci-fi.
a co do PB...pierwszy sezon był naprawdę świetny, zwroty akcji, napięcie, dramaturgia...sezony 2 i 3 Lost przewyższało o głowę, a do pierwszego naprawdę mało brakowalo (a to wielkie wyróżnienie). W sezonie 2 tych zwrotów akcji jest zdecydowanie za dużo, dramaturgia zmieniła sie w farse a napięcia nie ma bo i tak wiadomo, że uciekną...do tego dochodzą tragiczne nie dociągnięcia, oraz niesamowite zdarzenia.
Lost 1 to poezja. Tajemnice, akcja, zaskoczenie. Cały sezon ogladasz z otwartymi ustami, nie spodziewasz sie co sie moze stac, a nawet jesli juz myslisz ze cos jest oczywiste, nagle sytuacja zmienia sie o 180 stopni. Arcydzieło.
W Lost 2 i 3 akcja trochę opada, podobnie jak elementy zaskoczenia, ale to uważam za normalne, bo z pierwszego sezonu wiemy o bohaterach bardzo dużo. Do tego dochodzi wątek romansowy, co jest generalnie żenadą, a także przemianą Jacka z poczciwego, zaradnego doktorka w znerwicowanego i chcącego być za wszelką cenę bohaterem człowieka.
Poza tym w Loście w kazdym odcinku czuje się nastrój tajemniczości i grozy. W Prison Break ostatnio odczuwa się tylko znurzenie. Zastanawiasz sie kiedy pojawi sie policja i którą drużką uciekną bohaterowie. Trochę nudno, nie sądzicie ?
W obu serialach poziom opadł. W obu najlepsze były pierwsze serie. A porównując 3 sezony Lost, do 2 sezonów Prison Break, jestem zdania, że serialem zdecydowanie lepszym jest ten pierwszy.

generalnie zrobiłem sobie mini podsumowanie seriali amerykańskich, taki mój prywatny TOP, jakby kogoś interesowało :]

1. Lost season 1
2. Prison Break season 1
3 Heroes
4 Dexter
5 Lost season 2
6 Jericho
7 Lost season 3 / Prison Break season 2
9 Gotowe na wszystko
10 4400

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 15 mar 2007, 23:01

No mi sie dzisiejszy odcinek spodobal- w koncu mial wysoki poziom. coraz ciekawiej sie robi, a zakonczenie juz stalo na wysokim poziomie- znowu sezon w polowie i sie pomalu rozkreca. retrospekcje claire i hugo- jak dla mnie najciekawsze, chyba dlatego ze zawsze im "kibicowalem". jak wy oceniacie 3x12? :)

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 16 mar 2007, 9:44

Obecnie panuje moda na tego typu seriale. Moim skromnym zdaniem Lost za niedługo się wypali (jak już się nie wypalił), gdyż oglądacze są znudzeni kolejnymi bezsensownymi wątkami a żadne nie zostają rozwiązane!

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 16 mar 2007, 10:06

A mnie się też ostatni odcinek podobał :) . Tak samo jak i przedostatni kiedy to znaleźli chatkę Mikhaila. Toż to prawdziwy renesans Losta - dwa ciekawe odcinki pod rząd! :lol:

Oczywiście wszystko co ciekawe kręciło się wokół Locka, Kate i Sayda. Reszta była średnio interesująca, chociaż Claire podoba mi się najbardziej ze wszystkich rozbitków więc oglądanie jej nawet w niezbyt ciekawych flashbackach mi nie przeszkadzało. Poza tym motywy ze znalezieniem samochodu, graniem w ping-ponga czy łapaniem ptaków wydają mi się lekko głupawe i zbytnio odciągają uwagę od dużo ciekawszych wydarzeń.

Locke nieźle kręci. Ciekawe w co on tak naprawdę gra? Wyraźnie nie jest mu na rękę aby wydostać się z Wyspy. Może boi się, że "na wolności" znów będzie sparaliżowany?

Ostatnia scena z uciekającym Jackiem była świetna. To będzie dziwne co teraz napiszę - nie mogę doczekać się kolejnego odcinka! :P

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 16 mar 2007, 16:15

Pisakk pisze:Ostatnia scena z uciekającym Jackiem była świetna. To będzie dziwne co teraz napiszę - nie mogę doczekać się kolejnego odcinka! Razz
mi tak samo :P wprost nie moglem uwierzyc ze orzypadek ze "uciekal"! a tu sobie graja w pilke :P szok lekki :) no i nie myslalem ze to powiem, ale zgadzam sie- nie moge doszeckac sie kolejnego odcinka! Ciekawie bedzie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”