Bayern München - Real Madrid - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 lut 2007, 10:21

krzychu212 pisze:
Real przejdzie dalej tak czy inaczej, ale czemu Fabio wprowadził RB zamiast Marcelo, to ja nie zrozumiem.
Z czego to wywnioskowałeś? Z tego że Real stracił na swoim boisku 2 gole? Wystarczy strzelić 1 bramkę Bayernowi i zamurować bramkę, choć z tą obroną to nie jest chyba dobry pomysł :D. Jeśli przeciętnym drużynowm La Liga się to udaje to czemu nie Bayernowi? Jeszcze chciałbym pochwalić Marka bo aż mi się przyjemnie zrobiło jak zobaczyłem jego bramkę i reakcje po niej.
Z tego wywnioskowałem, że Real jest najlepiej grającą na wyjazdach drużyną w Hiszpanii, potrafiącą odnieść jakieś zwycięstwa w ciągu 3 miesięcy. Strzelić jedną bramkę i zamurować - jasne. Tylko to samo może zrobić Real, i zapewne to zrobi. A zachowanie MvB, faktycznie, baaardzo godne pochwały - respect.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 lut 2007, 11:28

spyrczak pisze: (ma ktos fotke ukazujaca jego radosc po bramce?) :twisted:
proszę bardzo - pojawił się właśnie na interii :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 21 lut 2007, 13:09

No van Bommel wie co robi :wink:

Mecz ogólnie bardzo fajny, wkurzałem się tylko na głupio tracone gole. W 85 minucie już straciłem ocotę na oglądanie, ale wytrwałem do końca - warto było.

Nic nie jest przesądzone, rewnaz będzie ciężki a jeśli Real strzeli gola w pierwszej połowie to w ogóle będzie rzeźnoa.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 lut 2007, 14:43

cru pisze:Strzelić jedną bramkę i zamurować - jasne. Tylko to samo może zrobić Real, i zapewne to zrobi
cru taki jest tez mój typ na mecz rewanżowy totalne murowanie
pewnie Capello wystawi Emersona (o ile ten chce zagrać bo wczoraj nie chciał wejsc ponoć na boisko) i Diarre jesli ten ostatni sie wyleczy

Van Bommel iście "kozakiewiczowski" niech tak nie robi więcej bo na FASTUM ZEL pójdzie mu pół pensji :P

Mirosław Trzeciak miłośnik Barcelony o wczorajszy meczu dla GAzeta.pl:
Ktoś w Hiszpanii pytał, czy można sobie wyobrazić gorszy mecz niż Real - Bayern. A jednak było to spotkanie emocjonujące. Real wykrzesał z siebie nadludzkie siły, a zmusili go do tego kibice i prasa. W pierwszej połowie grał naprawdę dobrze. A już rewelacyjnie wypadł wracający po kontuzji Roberto Carlos.

Fabio Capello tym razem ustawił zespół jak nie on: superofensywnie z Gago, Beckhamem w środku, Raulem, Higuainem i Gutim. Tak jakby po tych fatalnych czterech ostatnich meczach u siebie z zaledwie jedną bramką chciał pokazać kibicom, co warci są ofensywni piłkarze, których ma.

Królewscy przeważali przez 45 minut, ale w drugiej połowie oddali pole i Bayern zasłużenie zdobył drugą bramkę. Co będzie w rewanżu? Faworytem jest Bayern. Real jest wciąż w dołku i myślę, że w tym roku znów niczego nie wygra. A jeśli nawet przeszedłby jakimś cudem Bayern, to w Europie jest ze 20 drużyn mocniejszych niż Niemcy. Szans na to, by Real mógł je pokonać, nie widzę.
Dobrze prawi IMO

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2007, 15:15

cru pisze:A zachowanie MvB, faktycznie, baaardzo godne pochwały - respect.

Oczywiscie cos juz jest o protescie ze strony Realu, zadnego wykluczenia wogole nie ma mowy. chyba, ze juz naprawde ktos sie postradał zmysły. Nie przypominam sobie takich rozwiazan czy to w ligach czy tym bardziej CL... JEsli tak bedzie trezba wprowadzic jakis nowy przepis, jeden juz bezsensowny o koszulkach jest, iwec wszystkiego sie mozna spodziewac.
vakabayashi pisze:Mirosław Trzeciak miłośnik Barcelony
Hej dwa lata temu Mirek mowił, ze kibicuje Realowi, przy okazji GD na SB. Moze zmienil obiekt zainteresowania, jednak watpie, ze tak szybko.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 21 lut 2007, 15:48

Jarzinho pisze:Hej dwa lata temu Mirek mowił, ze kibicuje Realowi, przy okazji GD na SB. Moze zmienil obiekt zainteresowania, jednak watpie, ze tak szybko.
Rzeklbym, ze lyknales jak mlody pelikan, ale powiem tylko - uwazaj na ironie, bo czasem moze Cie gdzies zaskoczyc w ciemnej ulicy.

Jarzinho pisze:Oczywiscie cos juz jest o protescie ze strony Realu, zadnego wykluczenia wogole nie ma mowy. chyba, ze juz naprawde ktos sie postradał zmysły. Nie przypominam sobie takich rozwiazan czy to w ligach czy tym bardziej CL... JEsli tak bedzie trezba wprowadzic jakis nowy przepis, jeden juz bezsensowny o koszulkach jest, iwec wszystkiego sie mozna spodziewac.
To ze bedzie protest jest bardzo dobrym posunieciem. Trzeba sie szanowac, gdyby ktos zaczal Cie obrazac w domu to siedzialbys spokojnie? Boisko to nie opera ale tez nie chlew. A LM ma byc podobno wizytowka UEFA wiec niech MvB sobie tak pokazuje w Aachen albo innym Hannoverze, jezeli lubi.
Zreszta Iker powiedzial 100% prawdy - w szatni mozesz robic co chcesz, ale na boisku powinienes wiedziec jak sie zachowac.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 21 lut 2007, 16:12

Oj Krzysiu przeczysz sam sobie. Kibicom Realu nie wolno tego pokazywać, ale już kibicom Hannoveru wolno. O co chodzi? :badziewie:

Kto wie czemu realmadryt.com nie działa? Zawał mają po meczu?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 21 lut 2007, 16:13

Krzysztof Jarzyna pisze:A LM ma byc podobno wizytowka UEFA wiec niech MvB sobie tak pokazuje w Aachen albo innym Hannoverze, jezeli lubi.
Czego nie zrozumiales w tym zdaniu?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lut 2007, 16:17

vakabayashi pisze:Mirosław Trzeciak miłośnik Barcelony o wczorajszy meczu dla GAzeta.pl:

Szefie wyczułes tutaj ironie, ja nie... W czasach szkoły łatwiej to było wyłowić, tu niestety za wysoki poziom. :oops:

Nie bedziemy oceniać zachowania poszczegolnych piłkarzy na boisku czy ich radosci ze zdobytych bramke, w wiekszosci mozna dopatrzec sie mniejszej lub wiekszej prowokacji. Nie bede mowił czy to zachoanie ładne czy nie, jednak o zadnym zawieszeniu nie moze byc mowy, jakaś kara $$$ ale to ze strony klubu, ktory reprezentuje. Jesli ten uzna, ze zachował sie niestosownie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lut 2007, 16:20

To ze bedzie protest jest bardzo dobrym posunieciem. Trzeba sie szanowac, gdyby ktos zaczal Cie obrazac w domu to siedzialbys spokojnie? Boisko to nie opera ale tez nie chlew. A LM ma byc podobno wizytowka UEFA wiec niech MvB sobie tak pokazuje w Aachen albo innym Hannoverze, jezeli lubi.
Zreszta Iker powiedzial 100% prawdy - w szatni mozesz robic co chcesz, ale na boisku powinienes wiedziec jak sie zachowac.
za to mowienie caly mecz do pilkarza druzyny przeciwnej 'puto barca' jest juz w porzadku...

za to spiewanie przez caly mecz bardzo chamskiej piosenki przez sektor kibicow ultras sur tez jest ok...

oraz narzekania na zachowanie bommela w wykonaniu carlosa to juz najwiekszy objaw bycia ok. nie dosc ze przybil piatke z szefem zwyklych nazioli (ktorzy wczesniej go obrazali) to sam odawalal najbardziej chore akcje w swojej druzynie podczas meczow z barcelona

wielu kiibocw realu usprawiedliwilo zachowanie zidane'a w finale mundialu. w takim razie licze ze ci sami usprawiedliwia zachowanie bommela ktore bylo nie dosc ze inne to bardziej uzasadnione jako ze sluychac co spiewaja trybuny (nie pisalem konkretnie o tobie drogi szefie wszystkich szefow - bo nie wiem jaki miales stosunek do tego co zrobil zidane)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 21 lut 2007, 16:20

Krzysztof Jarzyna pisze:
Krzysztof Jarzyna pisze:A LM ma byc podobno wizytowka UEFA wiec niech MvB sobie tak pokazuje w Aachen albo innym Hannoverze, jezeli lubi.
Czego nie zrozumiales w tym zdaniu?
Cierkawe co byś gadał jeśli van Bommel pokazałby to samo tylko w meczu ligowym przeciwko Realowi? Poza tym Bundesliga to także część eurpejskiego futbolu, część UEFY, ale jak widac tam wolno wszystko pokazywać. Gratuluję rozsądku.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 21 lut 2007, 16:24

to inne aachen nie mowi do niego 'puto barca' i nie nazywa brudnym polaczkiem :]

ale przeciez co zlego to nie kibice realu

jak figo prowokowal trybuny camp nou bylo ok - jak ktos zaczyna rzucac przedmiotami z trybun sb, jak ktos zaczyna bic sie z kibicami villarreal na wyjezdzie to jest o tym cisza. tylko jak cos zli kibice z camp nou zrobia zaczyna sie wspominanie tego

dlatego mam genialny pomysl - niech najlepszy prezio swiata czyli calderon usunie z trybun grupe us i bedziecie mieli moralne prawo krytykowania takich zachowan jak bommela

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 lut 2007, 16:52

rkoeman pisze:ak figo prowokowal trybuny camp nou bylo ok - jak ktos zaczyna rzucac przedmiotami z trybun sb

Hehe , czy moglbys jakos sprecyzowac jego prowokacje ?;>
Jak pamietam co przez caly mecz byl upokazany , rzucany przedmiotami wszelkiego rodzaju .. (za duzo by pisac co jeszcze) , no i raz jak chcial wybic rzut rozny to tylko ironicznie poklaskał kibicą Barcy pod nosem za postawe , co trudno nazwac raczej prowokacją .

Ale wracając do meczu to po koncowym gwizdku mialem takie uczucie jakbysmy przegrali ;/ wynik teoretycznie korzystny ale i tak złość ogarnela pewnie nie tylko mnie . Teraz wystarczy tylko jedna brameczka przewagi Szwabow w rewanzu i pozamiatane :x (chyba ze 4-3 lub wiecej) .

Ale generalnie nie jest tak najgorzej ... HALA MADRID

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 21 lut 2007, 16:56

No cóż Bommel jako byly zawodnik Barcy wciąż zieje nienawiścią do Realu. To w sumie dobrze bo ja tez ich nie lubie 8)

stawiałem na remis. Nie pykło :evil: chociaż gdyby Bayern wykorzystał to co miał to mogłoby się spełnić i wygrałbym 137 zł 8) Poczekamy do rewanżu. Niemcom wystarczy 1-0 do awansu. I Real prawdopodobnie zastosuję polską taktykę zwana "Obroną Częstochowy" :P

trzeciak pisze:Real jest wciąż w dołku i myślę, że w tym roku znów niczego nie wygra.

taaa... tu trzeba wszystko od nowa zbudowac innej opcji po prostu nie ma...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 lut 2007, 17:05

Jarzinho pisze:vakabayashi napisał:
Mirosław Trzeciak miłośnik Barcelony

Hej dwa lata temu Mirek mowił, ze kibicuje Realowi, przy okazji GD na SB. Moze zmienil obiekt zainteresowania, jednak watpie, ze tak szybko.

Jarzinho no pan Mirosław lubi zmieniać swoich faworytów obecnie na topie jest Barcelona więc kibicuje Barcelonie.

Choć myśle ze jako byłemu graczowi drużyny z Pampeluny, w dodatku nie specjanie 'kochającego' Królewskich blizej mu jedank do Barcelony

Sprawa Van Bommela przeprosił jest ok, mnie to nie rusza każdy sie da ponieść emocją a skoro jest najazd na Holendra to przypomina sie gest tego oto pana:

Obrazek

Coś za często na SB ten palec jest pokazywany :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”