Oceniamy dziennikarzy - Strona 3

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 lut 2007, 21:32

vakabayashi pisze:mimo wszystko sprawdza zródła
śmiem twierdzić że jest inaczej :roll:

Jak już napisałem wcześniej AS pisze to co zarząd chce żeby pisał. Robili wodę z mózgu z Kaką, ale też oni jako pierwsi pisali o Gago Marcelo i Higuainie. Prawda jest taka że nie należy przykładać większej wagi do żednej z tych gazet - lepiej już opierać się na zagranicznych źródłach tj. skysports.com czy gazzetta.it

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 lut 2007, 23:49

Czy ktos oglada skróty LM an tvp 2

Kto to jest Dariusz Tuzimek :?:

Skad go wzieli w przegladdzie sportowym, po co on w studiu komentuje mecze LM przecież to nie majacy pojecia dziennikarz o LM,moze o skandlach w polskiej piłce albo o 'wielkim' jurku dudku moze pisac czy mówic ale niech lepiej nie mówi o LM

Dick Advocat wg. tych geniuszy to kandydat na trenera Chelsea, z której Abramocvich sie wyporwadza bo nie ma go na meczach

Kandydatem na trenera Barcelony jest... Juede Ramos s Sevilli :lol:

To co ci paanowie opowaidaja to totalne bzdury kto im za to płąci

A ten drugi geniusz prowadzacy niech lepiej sie przezuci na to co sie znaja 'dziennikarze' tvp na 40 kolesi skaczących na dwóch drewnianych deskach

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 lut 2007, 23:58

Problem w tym, że ludzie chcą tego słuchać. Tuzimek może nawet wiedzieć, że to co mówi ma niewiele wspólnego z prawdą, ale ludzie, którzy z futbolem mają doczynienia od transmisji w TVP do transmisji w TVP chcą takich sensacji słuchać i w nie wierzą. Stykam się z takim czymś w rozmowie z kolegami.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 22 lut 2007, 0:09

Cris7 pisze:ale ludzie, którzy z futbolem mają doczynienia od transmisji w TVP do transmisji w TVP chcą takich sensacji słuchać i w nie wierzą. Stykam się z takim czymś w rozmowie z kolegami

Cris7 ja też , ale to co oni wyprawiają w studiu wołą o pomste do nieba, ok rozumiem ze plotki ludzie chcą słyszeć - ok.

ale niech to nie bede plotki choć odrobine mające coś wspólnego z rzeczywistością a gdzie sie pojawiło info ze Advoccat trenerem Chelsea.

Albo ze Ramos - Barcelony

Wystraczy popatrzec na programy naszych zachodnich sąsiadów, np. te dotyczące Bundesligi na kanela DSF.

Nie mówie ze ma to być nudne gadanie. Ale moze coś w formie gdzie zapraszamy kibiców do studia - jeden prowadzący wiedzący coś wiecej o piłce aniezeli ze Dudek broni w Liverpoolu plus

jacyś ludzie w wyrazem (tzn. eksperci) i własny zdaniem a nie żartownisie że coś sie tam w Liverpoolu zadrzyło

powinien być tam dziennikarz który powie żę Dudek sie skonczył itp.

EDIT

Real - Bayern wg nich miał być meczem najsłabszych drużyn w tej fazie LM - niech ktoś ich sciągnie ich z wizji

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 22 lut 2007, 0:26

Te plotki i bezsensowne studia to jest utrapienie. Ostatnio siedzialem na treningu i slucham jak jeden z chlopakow rozmawia z trenerem o przejciu Shevchenki do... Realu... No po prostu kupa smiechu... Czy ze Robbena chca SPRZEDAC... bo w chec kupna wierze, ael w chec sprzedania juz nie ;/

Polskie studia robia wode z mogow.. jak ja slucham mojego brata -lat 10- jak powtarza to co mowil Szpakowski z Szaranowiczem i Engelem i Gmochem to po prostu zal dupe sciska...;/ czasem powiedzia cos madrego, ale tekst "Strzelil lewa noga, chociaz nie ma lewej nogi" poraza- pameitacie na Mistrzostwach swiata Gmoch.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 lut 2007, 0:27

Popieram Cris7 w 100%. Jezeli ktos sie opiera na sporcie w TVP to dalej mysli, ze porazka Realu jest mega sensacja, a Raul jest nadal najlepszym napastnikiem swiata. I jeszcze utwierdzaja ich w przekonianiu ludzie typu Jacek Jonca i jego komentarz wczoraj po bramce Raula - "Ten czlowiek kosztuje 180 mln euro gdyby ktos chcial go wyrwac z Realu. Chetni oczywiscie sa, ale on zostanie w Madrycie do konca kariery" :lol:
A Tuzimek zna wszystkie jezyki swiata i potrafi sypnac cytatem z kazdego trenera. Czasem zastanawiam sie czy to nie on napisal "Wielka Ksiege Cytatow".

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lut 2007, 0:35

Krzysztof Jarzyna pisze:typu Jacek Jonca i jego komentarz wczoraj po bramce Raula
To był akurat wytrwany znawce piłki hiszpańskiej Jacek Banasikowski. Wg niego Van Bommel grał wiele sezonów Barcie, a Cannavaro nie zaliczy kolejnego udanego wyśtpu w barwach królewskich. Szkoda, że tylko tyle zapamiętałem. Ale ludzka pamiec jest zawodna.
Cris7 pisze:Tuzimek może nawet wiedzieć, że to co mówi ma niewiele wspólnego z prawdą
Ja taki pewnie tego nie jestem. Niektóre teorie przedstawiane przez pana Darka maja tyle samo wspolnego z rzeczywistościa co fakty przytaczane przez Jacka Banasikowskiego.

Calkiem mozliwe ze Banasikowski ;) Dla mnie brzmia tak samo :P // Fan Banasikowskiego W Takim Razie A Nie Joncy, Chociaz Tego Drugiego Tez

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lut 2007, 0:43

Niggaz przeczytałem ten artykuł i powiem Ci że az tak bardzo nie kompromituje pana Leszka :P Co prawda on tam pisze wszystko to co mówi w czasie rekacji Canal+ ale to nie jego wizje, a bardzie podpiera sie prasą. Pisze o konfliktach, a tym że Frank coraz bardzie sie rzekomo zastanawia czy to juz nie koniec jego przygody, że wiecej juz nie wyciśnie z tej ekipy że w klubie jest podział na Laportowych i Rosselowych :wink: O Eto'o, o wyborach z 2003 roku. Ewentualnych następcach Franka no i przechodzi do Realu... sondy AS'a, Schuster na tapecie, Capello i dywanik i takie tam.

Ogółem ani nie bradzi ani nie cukruje. No może troche :P Poprostu pisze to co ... czytał. Bo sam wiesz że sam tego nie wymyśla.

Jeszcze jedno www.calciomercato.com czy www.tuttomercatoweb.com to nie prasowe tuzy w stylu Marca, Bild, La Gazzetta, AS, Tutto, Sport, The Sun itd... Oni poprostu co dziennie zbieraja te plotki które napisze ktos inny na całym świecie, troche jak piłka.pl :P Przeciesz każdy serwis wali ploty, a te dwa przedewszystkim. Ale to typowe serwisy mercato czyli:

The Sun - Mourinho ma dośc ! puściła mu żyłka
Marca - Kaka kupił psa z Madrytu - transfer blisko ?
Corriere - Buffon w Milanie ? Deschamps "Możliwe że tak, ale 3 miliony + pizza"
La Stampa - Morratti na rybach, łowi w Brazyli !
El Mundo - Cristiano ma trzecia noge ! szybciej dojdzie do Kataloni !
Don Balon - Wenger "Tymoszczuk jest nasz
Bild - Bayer chce Lamparda, Deco, Riberiego i Ville ... ale zadowoli sie Emre

Itd :P oni działają jak Szkło kontaktowe - zawsze temat dostarczy im ktos inni...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 lut 2007, 2:53

sorry że ppp :wink:

Niggaz ostatnio pisałes o panu Leszku :P Teraz sobie czytam dzisiejsze wydanie PN i jest jego najnowsze dzieło :P Polecam co ciekawe rzeczy pisze - tytuł "Lew nieposkromiony" :wink: Czyli Eto'o i jego wybryki, takie głosne, a troche tego jest :P Już punkt 1 mnie rozwalił :P

1. W 1999 roku był wypożyczony z Realu Madryt do Espanyolu Barcelona, jednak trener Miguel Angel Brindisi nie wystawiał go do składu. Po czterech miesiacach przebrała sie miarka i Samuel na treningu uderzył szkoleniowca. Został wyrzucony z klubu i odesłany do Madrytu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”