Chrońmy Doline Rospudy

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 22 lut 2007, 1:24

bellus pisze:Ja natomiast odwrotnie. Nie widzę logiki tutaj, przecież z Warszawy jest bliżej do Augustowa niż z Brukseli czy Nikozji. No, ale skoro Cypryjczyk wie lepiej. - Bardzo ładny argument dla przeciwników Unii Europejskiej.
A ja was kompletnie nie rozumiem :roll: Co z tego czy ktoś siedzi w W-wce, Brukseli czy jest na Księżycu :roll: Zawsze patrzy się na mapę przy wytyczeniu drogi a skoro jest możliwość poprowadzić ją inaczej to czemu rozwalać jakieś doliny, parki, lasy, sady, gaje czy jeszcze cos innego w innej części Polski. Jakby nie było możliwości bo Dolina Rospudy ciągnęłaby z pn na płd to walimy drogę przez środek bo ważniejsze jest miasto ale skoro tak nie jest to czemu ma być tak jak chciała osoba mająca niewiele wspólnego z myśleniem :?: Kilkałes chociaż w link podany wcześniej i widziałeś jak ma przebiegać trasa a jak może w miejscu sporu :?:
A to czy ktos z ekologów wiedział o tych planach wcześniej czy dopiero dziś pojechał protestować bo nudzi się w domu to co mnie obchodzi. Jak dla mnie jest lepsza ta alternatywna droga i ogólnie popieram protest. Zresztą skąd możesz wiedzieć czy nie rozmawiano wcześniej o tym projekcie. Że niby teraz z dnia na dzień ekolodzy wzięli sobie kredką namalowali lepszą drogą i polecieli zdupiać na drzewa :?: Jak widzisz jest to kompletnie nielogiczne. A że teraz o tym jest głośno to nic dziwnego bo teraz ma ruszyć budowa drogi. Jak powstawał projekt to ekolodzy już wtedy mieli zdupiać na drzewa :?: :zgon:
Tak jak w przypadku obwodnicy Sochaczewa nie będzie tak że ze nikt i nic nie ucierpi bo tak nie mielibyśmy nawet tych dziurawych dróg ale można chyba minimalizować straty :glass:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”