Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lohengrin » 24 lut 2007, 16:13
Lohengrin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 24 lut 2007, 16:26
Kendo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 24 lut 2007, 16:26
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lut 2007, 16:30
Kadra powołana już jest. Józefackiego opisałem strone lub dwie temu. Nie jest to półka reprezentacyjna.bellus pisze:Józefacki do kadry?
Ja mam jeszcze nadzieje, że to postraszenie, wskazanie Wlazłemu miejsce w szeregu. Informacja narazie poki co nieoficjalna i moze jeszcze dojdzie do spotkania. A do maja jeszcze 2 miesiące i naprawde nie trzeba telefonowac na ranczo w Argentynie, tylko choćby do trenera Świderka jak zrobił Dawid Murek. Na istnieje inny kontakt niż Gazeta Wyborcza.bellus pisze:Dzisiaj mecz Olsztyn Skra a on jedzie patrzeć jak Jastrzębie będzie niszczyło Jadar.
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lelinho73 » 24 lut 2007, 16:33
Lelinho73
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 24 lut 2007, 16:43
Lozano pokazal, że ma jaja.Szacunek dla niego, za podjęcie też nie latwej decyzji.Nie mówię, że jest ona najlepszym rozwiązaniem dla Polskiej rep. zwlaszcza przed zbliżającymi się ME.Lozano pokazal, że nie będzie tolerowania foszków nawet największych gwiazd.Przecież Świder czy Guma od dawna żyją w tak napiętym systemie, a o ich narzekaniach cicho.Fakt, ze fizycznosc Wlazlego daje wiele do zyczenia, jego zmagania z wlasnym organizmem w czasie przerw i na meczu sa wszystkim znane, ale wedlug mnie, powinien zalatwic to nie przed mediaBabel pisze: Przyznam, że przy takich argumentach nie bardzo jest miejsce na dalszą polemike. Ale szkoda, że ta sprawa od samego poczatku była rozwiazywana przez media. Oficjalny komunikat podany ma być w poniedziałek. Kadra bez Wlazłego nie umrze, ale z nim byłaby jeszcze mocniejsza. W sumie wszyscy maja przykład jak nie nalezy rozwiązywać takich spraw.
Józefacki ? Nee, do kadry się nie nadaje, wydaje mi się, że nie bylby w stanie pociągnąć zespolu, oraz byc jej silą napędową.Jeżeli stawiamy na mlodzież, to szkoda trochę że nie ma Janeczka zamiast Kurka, bo to jedyny czlowiek, którego forma jest stala w tym jakże dziwnym zespole GwardiiKendo pisze:No na pewno brak Wlazłego bedzie dużą stratą. Ale nie dramatyzujmy, mamy go kim zastąpić. Mi się ostatnio podoba Tomasz Józefacki. Pamiętam jak grał w Świdniku i mogłem z bliska oglądać jego popisy a teraz w Resovcii znakomicie sobie radzi. Wczoraj Resovia znów wygrała choć drugi set wcale na to nie wskazywał. Jedynie Kwaśniczka próbował jeszcze cos zrobić ale jeden zawodnik seta nie wygra. Pilarz bardzo słabo, a przeciez został powołany przez Lozano. Jak to fajnie powiedział komentujący wczoraj Wojtowicz?, że Pilarz przestal rozgrywać, a zaczął wystawiać.
Żle się stało że Wlazłego Lozano pogonił, znacznie lepiej by było gdyby spokojnie porozmawiali a nawet odpuszczono Wlazłemu tą komercyjną LŚ, a tak nie dość że nie ma Mariusza na LŚ to jest niepotrzebny konflikt.
Jak dla mnie powinien się ugadać z Alojzym ( a może to zrobil i nie doszli do porozumienia ?bellus pisze:
Szkoda Mariusza, jednak wszystko słuszne, że najpierw trzeba było gadać między sobą, tylko z kim? Przez telefon z sekretarką na ranchu w Argentynie? W jakimś stopniu iskrzy dla tego, że Lozano nie ma w kraju, jest od czwartku a liga rozpoczęła się w grudniu... Dzisiaj mecz Olsztyn Skra a on jedzie patrzeć jak Jastrzębie będzie niszczyło Jadar.
Uchi_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 24 lut 2007, 16:50
Kendo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lut 2007, 16:52
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 24 lut 2007, 17:29
Kendo pisze:Pamiętam że Woicki miał jakis konflikt z Lozano. Nie pamiętam jak się zakończył ano o co poszlo. Pewnie jeszcze jakąs urazę do Woickiego ma. Przypomni ktoś o co poszło?. Nie znam młodych zawodników powołanych ale jest tam zawodnik ktory ma znakomitą zagrywkę?. Jeden taki player w kadrze powinien byc ktory zawsze wchodząc na serwis potrafi wstrząsnąc troche zespołem. Wika to typ takiego gracza ale może ktorys z tych młodych też ma taka zagrywkę.
Uchi_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 24 lut 2007, 22:51
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 lut 2007, 9:36
Oczywiście nie chodziło o to, że trzeba zrezygnować z Ignaczaka, tylko klasowy libero nie może popełnić 4 błędów przy odbiorze w miare prostych zagrywek. A to z prostej przyczyny, że nie ma dla niego zmiany. Dla przyjmujących sa mimo wszystko troche inne kryteria i zmiana.bellus pisze:Tak jak Babel napisał o Ignaczaku po meczu z Majorką, że w takiej formie nie nadaje się do reprezentacji. To ja teraz napiszę, że z taką formą Bąkiewicz nie powinien być powołany. Ogólnie można powiedzieć, że dzisiaj z Olsztyna to łądnie grał tylko Zagumny.
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 25 lut 2007, 9:50
Oczywiście się zgadzam, ale myślę że z kolei Ty się zgodzisz, że wczoraj w PZU formę "godną" srebrnych medalistów pokazał tylko Zagumny.Babel pisze:Oczywiście nie chodziło o to, że trzeba zrezygnować z Ignaczaka, tylko klasowy libero nie może popełnić 4 błędów przy odbiorze w miare prostych zagrywek. A to z prostej przyczyny, że nie ma dla niego zmiany. Dla przyjmujących sa mimo wszystko troche inne kryteria i zmiana.
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 25 lut 2007, 11:29
bellus pisze:1. Żeby tylko w imię tego "posiadania jaj" nie stracić wyjątkowego zawodnika.
bellus pisze:
2. Wlazły ma inny organizm, niż wspomnieni tutaj Świderski cz Zagumny. Wspominanie tutaj o Zagumnym to śmiech raczej. Mam nieodparte wrażenie, że Zagumny mniej wysiłku fizycznego wkłada w rozegranie, niż w Wlazły w ataki na poziomie 3,50.
A Świderek się nie może tym zająć, skoro jest na miejscu i potrafi się dogadać z Raulem ?bellus pisze: 3. Absolutna zgoda, co do tego, że nie powinno to być załatwiane przez media. Jednak sam fakt, że Lozano nie bywa zbyt często w kraju jest w jakimś stopniu uciążliwy. Inna kwestia, że Castelani mógłby być pośrednikiem.
bellus pisze:4. Pilarz powoływany na przyszłość jest. Ktoś będzie musiał zastąpić Zagumnego i Żygadłe kiedyś. Co do Woickiego to mam wrażenie, że jego gra momentami jest aż nazbyt finezyjna. Często się zdarza, że myli wszystkich łącznie ze swoimi graczami - może nie często, ale jest to widowiskowe i łatwo się to zapamiętuje.
Drabkowski to fenomenalny gracz i chyba każdy trener chciałby mieć kogoś takiego w drużynie. Oby Łomacz nauczył się od niego jak najwięcej. Bo chłopak ma zadatki na świetnego rozgrywającego.
Babel pisze:5. Tak jak Babel napisał o Ignaczaku po meczu z Majorką, że w takiej formie nie nadaje się do reprezentacji. To ja teraz napiszę, że z taką formą Bąkiewicz nie powinien być powołany. Ogólnie można powiedzieć, że dzisiaj z Olsztyna to łądnie grał tylko Zagumny.
bellus pisze:czywiście się zgadzam, ale myślę że z kolei Ty się zgodzisz, że wczoraj w PZU formę "godną" srebrnych medalistów pokazał tylko Zagumny.
Co do Bąkiewicza to już się prawie do niego przekonałem. Inna sprawa, że nie oglądam Barmana i jego formę (lub jej brak) oceniać mogę tylko po tym co przeczytam w internecie.
Uchi_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 26 lut 2007, 17:36
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 mar 2007, 12:40
Ale były także solidnym fundamentem na którym zdobyliśmy wicemistrzostwo świata. Gdyż wszyscy zawodnicy zrozumieli co to jest profesjonalizm. No, ale ponoć dziś Wlazły fatyguje się do Warszawy na rozmowe z Lozano więc może dojdą do porozumienia. Oby. Tylko jakby nie patrzeć znów wyjdzie na to, że pewnych sprawa nie załatwia się przez media.bellus pisze:Poprzednie dyskwalifikacje w jakimś stopniu były przyczyną porażki ma ME
Babel
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio