AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 251

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
johnny_bravura
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johnny_bravura » 24 lut 2007, 14:45

Zaza pisze:Nie wiem jak to załatwią ale jesli Dida miał by podpisac nowa umowe za 3,5 baniaka za sezon to za takie pieniadze bedzie grał nie jeden fantastyczny bramkarz, no może troche wiecej
Troche by sie zarzad Milanu pomylil w takiej sytuacji, moze po dwumeczu z Celticiem zaczna powaznie myslec o Borucu (jesli oczywiscie z Gigim nic nie wyjdzie, a mam nadzieje ze tak bedzie) :?: Artur troche im krwi napsul w pierwszym meczu a wloskie gazety byly nim zachwycone. A nie od dzisiaj kazdy wie ze Boruca mozna powoli zaczac zaliczac do swiatowej elity bramkarskiej.

P.S. - i tak macie lepiej niz Barca... :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 lut 2007, 14:57

Johnny_bravura nie mam nic przeciwko, zreszta juz inny Polski bramkarz zapadł działacza w pamieć :roll:

Szkoda że to tylko takie nasze marzenia :? Niestety, może Matusiak przypomni Włochą gdzie trzeba szukać. Choć przyznam sie że jak Kanonierzy kupią Boruca to tez nażeka nie bede :wink:

A w przypadku Artura chyba nawet bysmy rozmawiali o innych pieniądzach, bo nie sadze by na Celtic Park zarabiał wiecej niz Dida teraz. Wiec jakies 2 miliony i każdy zadowolony :)

Lepiej niż Barca, no nie wiem, ja tam do Valdesa nic nie ma, ba ten sezon jest kapitalny w jego wykonaniu, bład w meczu z The Red's nie może byc w żadnym wypadku wyznacznikiem. Naprawde, to tak jak przed każdym meczem z Valencią przypomina sie jego błedy i "nabicia" Davida Villi - to takie etykietki. Zawalił Victor w tym meczu LM, jednak jak popatrzymy na cały sezon [do tej pory] to jest w gronie tych który graja nawet lepiej niz w poprzednim sezonie, ba nawet moje jest sam...

Boruc na Giuseppe Meazza :] mowa :) Ale z tego co wiem to on za Duma Kataloni wiec może Victora zastąpi na Camp Nou :wink: hehe pobożne zyczenia.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 24 lut 2007, 14:58

Zaza pisze:Nie mam pytać - to zmienia troche sytuacje :? Co gorsza nie dośc że kłopoty ma Pirlo, to i Ambro a Brocchi pauza za czerwień :? Nie dobrze ! Teraz Seedorf wraca na 100%, Może zagra Grimi w defesywie a Janek w pomocy ? hmmm ciekawy jestem jak Carletto to rozwiąże.
Wg tego co powiedział dzisiaj Carlo to Gourcuff, Ambro i Seedorf są już zdrowi. Co do Pirlo to okaże się jutro. Paolo i Kala na pewno jutro nie wybiegną od '1. Na środku obrony Bonera i Simic. W ataku zagra Pippo albo Gila.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 24 lut 2007, 15:05

peyter
a na jakiej pozycji widzialbyś Ronaldinho?. Bo szczerze to ja na żadnej.
A co zimnej wody to nie mam slów. Pomoc bardzo osłabiona. Zagramy bez defensywnego pomocnika. Chyba że a może na pewno Carlo przesunie ktoregos zawodnika z defensywy na DP. I tu widac brak zastepcy dla Pirlo. Jak był Rui to on mogl grac na tej pozycji a teraz?. Niech rozmawiaja z Fiorą bo mnie sie marzy Montolivo w Mediolanie.

A jednak sprawa wyjasniona. Konferencje :P
Ambro zagra co jest powodem do zadowolenia. Male szanse na występ reszty chorych zawodników. Na środku obrony powinniśmy zobaczyć duet Simić-Bonera. Bo Maldini i Kaladze niedostępni miejmy nadzieje ze to nie kontuzja a po prostu odpoczynek. W ataku typuje Olivka-Pippo. Zobaczymy.

A co do bramkarza. Poczytajcie to :lol:
http://sports.alice.it/it/cmc/calcio/20 ... 06838.html.
Już wloskie portale pisza że Boruc obiektem zainteresowania Milanu. Dla mnie jak najbardziej tak. Pierrwszy polak w AC Milanie to by było cos dla Artura.

Awatar użytkownika
johnny_bravura
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johnny_bravura » 24 lut 2007, 15:12

Co do Matusiaka...nie wiem czemu ale boje sie ze nie zwojuje tam zbyt wiele...chociaz warunki na wloska pilke ma idealne...silny, szybki, sprytny, spokojnie moze walczyc z twardymi wloskimi obronami...niech powtorzy wyczyny Zibiego... :P

Valdez - tylko ze te bledy z Liverpool`em nie sa pierwsze w jego wykonaniu...Barca powinna od swojego bramkarza wymagac perfekcji w kazdym meczu ...przez te bledy moga sie pozegnac z LM, gdyby nie poparcie kibicow pewnie moglby sie rozgladac za nowym pracodawca...gdyby takie "wyczyny" odwalal w meczach ligowych to pol biedy ale nie LM... :?

Zaza pisze:Wiec jakies 2 miliony i każdy zadowolony
Dokladnie, Milan mialby mlodego (problemy z zakupem nowego bramkarza zostalyby oddalone na kilka lat, jesli by sie sprawdzil), ale juz swietnego bramkarza za mala kase (duzo za niego nie sypneliby Celticowi i jak wspominales jego zarobki tez do wielkich nie nalezalyby), ktory wydaje mi sie ze idealnie pasuje do Serie A, a Barca chyba nie zdecyduje sie na tak ryzykowny krok jakim bylby zakup Boruca...badz co badz nie wszystkie kluby przekonaly sie do polskich pilkarzy...a powinny...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 lut 2007, 15:41

Ewa to mnie pocieszyłaś jak nic, oby to była pewka i byli gotowi na 100% :twisted: Mam nadzieje że Carlo nie zagrał w pic na wode na konferencji :wink: I mówi jak bedzie.

Sampdoria to rywal który sie zamknie na San Siro i bedzie kąsać, graja tak za Novellino zawsze czy to z nami czy z Interem. Ba chyba nawet było 1:1 w meczu z Interem w tym sezonie po dziwnym karnym na Flacchim a wyrównał Cordoba głową. Nie wiem czy dobrze mysle ale oni chyba nie przegrali juz 3 kolejnym spotkan na San Siro tak z Milanem, jak i z Interem, ostatnia porażka to ten gdy Kutuzow strzelił Interowi na 2:0 w 88 minucie i ludzie zaczeli wychodzić ze stadionu... aż tu nagle 3:2 i Mancio wyzywał fanów że nie wierzyli do końca :P

Kendo pisze:A co do bramkarza. Poczytajcie to [...]

:shock: :lol: no to Johnny_bravura wykrakałeś :P Same ploty to juz coś :P Tylko nie wierze w to im "układanka" tym bardzie że Barca nadal ufa Valdesowi. I bedzie ufać. Pamitajmy jeszcze jedną kwestie, obecnie Dida leczy uraz, dośc długo ... a to mu nie pomaga w negocjacjiach nowej umowy, bo chyba nie da sie lepiej zadbac o swoje interesy niz na placy gry, a tu info Milan in Polacco Boruc :)

Ryzyko to jest zawsze, czy klub kupuje piłkarza za 5 milionów czy za 30, z tym że lepiej podejmowac ryzyko za 5 banki :wink: Ostatnie ruchy klubu tez to pokazują. A oglądanie Boruca grającego dla Milanu było by cool. tylko problem z umową Didy jest od roku, a prasa przez ten czas wymianiła z 12 kandydatów. Teraz czas na Artura.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 24 lut 2007, 16:38

Zaza pisze:ostatnia porażka to ten gdy Kutuzow strzelił Interowi na 2:0 w 88 minucie i ludzie zaczeli wychodzić ze stadionu... aż tu nagle 3:2 i Mancio wyzywał fanów że nie wierzyli do końca
To był mecz. Nie wierzylem własnym oczom. Chyba Recoba na 3:2 i szał na stadionie. To jest właśnie SerieA.

Podam jeszcze jeden ważny szczegół. Kupili Matusiaka- puszczaja mecze Palermo. Analogicznie chociaż mecze Milanu i tak puszczają dosyć często jak był Boruc to ho ho ho. 3 polaków w SerieA.johnny_bravura
Nie zgodze sie z toba.
Wloski napastnik musi ale to musi grac znakomicie głową(poza pewnymi wyjatkami). Chyba nie widziałem bramki Matusiaka kiedy w bramkowym tłoku on wsadza gdzieś glowę i zdobywa bramkę. Będzie musiał nadrabiac czym innym. Na razie panika bo na trybunach siedzi. Pewnie Guidolin lepiej od nas i wszystkich dziennikarzy wie, kiedy wpuścić Radka na boisko. Zobaczymy dzisiaj Palermo gra z Atalantą i może Radek na ławce chociaż usiądzie.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 24 lut 2007, 18:01

Carlo podal sklad na Sampe. Na szczęscie są ci niby chorzy zawodnicy. MilanLab działa 8) .Jak Carlo mówił nie ma Kaładze oraz maldiniego.
bramkarze: Dida, Kalac, Storari;
obrońcy: Bonera, Cafu, Costacurta, Favalli, Grimi, Jankulovski, Oddo, Simic;
pomocnicy: Ambrosini, Gattuso, Gourcuff, Kakà, Pirlo, Seedorf;
napastnicy: Gilardino, Inzaghi, Oliveira, Ronaldo.
Ciekawe kto stanie miedzy slupkamiJa bym stawiał chyba na Storariego. Ni jak to wymyśli Carlo z linią pomocy. Pewnie nikt nie jest pewien występu a to zalezy os stanu zdrowia poszczegolnych zawodników.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 24 lut 2007, 18:19

Sampdoria raczej nie radzi sobie na SS, ale mimo to nie będzie jutro latwo.Zabraknie waznego ogniwa w Sampie Flacchiego, wiec nasz oslabiony blok defensywny moze miec ulatwione zadanie... Zobaczymy czy zagra od poczatku Seedorf, czy moze Gourcuff, ktory nie zagral zle z Celtami i zaczyna chyba znaczyc coraz wiecej w rotacji Carletto :).Licze, ze nasz brazylijski atak podzieli sie lupem bramkowym, podobnie jak ze Siena, a obrona zagra bez glupich bledow.Forza Milan.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 24 lut 2007, 19:42

Ronaldinho by wszedl za jednego napstnika i by atak nasz by choinkowy to bardoz dobre rozwiazanie. Wtej sytuacji by sie przydał także ktoś kto umie dobrze kropnąć z daleka jak Calrence lub Tiago Mendes z Lyonu.

Buffon

Oddo - Nesta - Maldini - Jankulovski

Gattuso - Pirlo - Clarence

Kaka - Ronaldinho

Gila

Proste :)

Awatar użytkownika
johnny_bravura
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johnny_bravura » 24 lut 2007, 19:47

Wszystko pieknie tylko teraz pomysl sobie jaka kase Milan musialby sypnac zeby namowic Barce i samego Ronaldinho do tego transferu...Buffon tez nie bylby tani i nie wiem czy tak latwo przeszedly do Milanu...w koncu gralby i tak we Wloszech a on pewnie chcialbym zmienic otoczenie w sensie wyjechac za granice...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 lut 2007, 20:52

Nie chce powiedzieć że nie ma miejsca dla Dinho, bo to był by grzech, ale jakos sobie nie moge wyobrazić takiego systemu choinkowego, z tym że z Dinho, to by zmusiało Ancelottiego do innym zmian. Wiekszych że tak powiem. Ale przeciesz to jest nie możliwe, wiec plotki dziwic nie mogą bo to mistrz, ale co innego ploty a co innego plany choć też na "P" :wink:

Johnny_bravura może byc taka sytuacja że Gigi nigdzie nie odejdzie, ostatnio mówił że fani proszą go niech zrobi jak uważa ale "byle nie go Interu" a nie od dzis wiadomo że oba kluby marza o Gianluigim miedzy słupkami na Giuseppe Meazza. Tylko to tez nie ma sensu teraz debatować :wink:

Sytuacja kadrowa wygląda lepiej niż rano, Ancelotti troche ta konferencją mnie uspokoił. Jutro sie wyjasni wszystko z tymi stanami podgorączkowymi itd - ale samo powołanie np dla Didy jest już pozytywem. Trzeba tez uważać bo zagramy znów inną para stoperów.

Awatar użytkownika
johnny_bravura
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johnny_bravura » 24 lut 2007, 20:59

Jako kibic Juve to oczywiscie mocno wierze w to ze zostanie, tylko ze z jego wypowiedzi nikt nie moze jednoznacznie okreslic czy odchodzi czy zostaje...zarabiac duzo mniej nie bedzie i tak ogolnie to on raczej na kase nie leci wiec Chelsea i Real moga zapomniec :lol: prosby kibicow napewno bardzo sie dla niego licza, w koncu Bianconeri go kochaja a Juve dalo mu wiele...on chyba sam nie wie co zrobi...ale jak mowiles do letniego mercato jeszcze mnostwo czasu wiec narazie nie ma co spekulowac...pozyjemy zobaczymy...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lut 2007, 14:19

Wracają jeszcze do dzisiejszego meczu - szkoda ze bedzie on wieczorem :evil: - ale prawdopodobnie Ancelotti znów zagra tercetem Canarinhos... Olivka - Ricky - Gapcio :twisted: Tym bardzie ze Oliveira nie zagrał całego meczu z Celticiem. Wiele sie wyjasni przed meczem, jak z ta gorączką :? No i czy wraca Dida, czy ktoś z duetu Kalac - Storari. Narazie typuje sie powrót Nelsona do naszej bramki - prawdopodobnie Ancelotti pasuje w tym meczu Massimo Oddo a zagra na prawej stronie Cafu. Warto zwrócić uwage że znów zagramy innym zestawienim na środku obrony... tym razem Simic - Bonera, na szczeście Walter Novellino na 99% nie zagra w z przodu na "dwie wieże" czyli duetem olbrzymów Bonazzoli Bazzani - bo wtedy przydał by sie Kaladze, nie mówiać o Sandro Nescie - bardziej prawdopodobne jest że zagrają duetem Bonazzoli - Quagliarella - a ten drugi to odkrycie tego sezonu wśród napastników !

Wraca do składu Clarence Seedorf i także Pippo Inzahgi, ale patrzac na forma Ambrosiniego może dośc do jakis zmian. Narazie wygląda to tak:

AC Milan [4-3-1-2] :arrow: Dida - Cafu, Bonera, Simic, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kakà - Ronaldo, Oliveira.

Ławka - Kalac, Oddo, Costacurta, Ambrosini, Gourcuff, Inzaghi, Gilardino.

Sampdoria Genua [4-4-2] :arrow: Castellazzi - Zenoni, Falcone, Accardi, Pieri - Maggio, Volpi, Palombo, Ziegler - Bonazzoli, Quagliarella.

Ławka - Berti, Bastrini, Sala, Parola, Olivera, Ferrari, Bazzani.

W Sampdori nie zagra gorsza wersja Del Piero :wink: czyli napastnik orkiestra Francesco Flacchi - nie musze mówić jaka to jest strata dla Dorii, bo ten napastnik mimo upływu lat potrafił wszystko ... pech chciał że nawet ćpać :roll: Ale to inna sprawa. Warto zwrócić uwage na fakt iz zabraknie w ekipie Waltera Novellino byłej podpory Palermo czyli stopera Terlizziego - pamieciacie najbardzie bramkoszczelny duet stoperów z poprzedniego sezonu Barzagli - Terlizzi :P Na ławce bedzie słabo sie spisujący gracz Juve - Ruben Olivera, Urugwajczyk nic nie pokazuje na stadio Luigi Ferrarisa. Osoba Delvecchio to tez nie lada osłabienie, bo juz strzelił kilka ważnych bramek w tym sezonie dla Sampdori...

Jak napisałeś wczoraj o liczbach:
Zaza pisze:Milan Doria na Giuseppe Meazza Bedzie to setny pojedynek obu klubów w lidze. Dotychczas Milan wygrał 51 spotkań - 25 razy padł remis a 21 razy wygrywała Doria - 169 : 68 w bramkach dla Milanu.

W samym Mediolanie bedzie to 50 pojedynek - 32 wygrane Rossonerich - 9 remisów - 8 wygranych Sampdori - 91:38 w bramkach.

Niby liczby pokazuja spacerek, ale nic z tych rzeczy - pamietamy że Doria to jedyny klub który w popszednim sezonie wywiósł punkty z San Siro [1:1] Ba jak by tego było mało to był jedyny klub który nie dał sie pokonac Milanowi w dwu meczu bo na stadio Luigi Ferrarisa było 2:1 dla piłkarzy Novellino.

W tym sezonie na stadio Luigi Ferrarisa Bonazolli otworzył wynik ale Kaladze strzelił na 1:1 i tak sie skończyło. To był ten okres gdy seryjnie strzelali dla nas obrońcy a forma była słaba.

I właśnie, obawiam sie że to bedzie mecz do jednaj bramki, a im szybciej strzela nasi tym szybciej wygramy, mimo iz Sampdoria mogła by zagrac otwarta piłke to ostatnie mecz tego klubu na Giuseppe Meazza pokazują jak nic ze remis biora w ciemno. Obojetnie czy to grali z nami czy z Interem zawsze byli schowani. Nie inaczej bedzie dziś - Bonazzoli świetnie gra głową, bedzie pełnił role ściany w kontrach, najważniesze odciać go od piłek.

Przebieg temu meczu może przewidzieć, bo naprawde małe szanse sa na to że ten mecz bedzie otwarty. Bedziemy prowadzic gre i atakowac pozycyjnie itd, ale zdecyduje nasza skutecznośc. Przed tym meczem mówi sie wiele o Gapcio ale to chyba jasne, ba nawet chyba mówi sie za dużo. Ekstaza po mecz ze Siena trwa. Tylko że teraz jest w innej sytuacji.

Bardzo ciekawe słowa powiedział Carletto na konferencji prasowej przed meczem - mówiąc że Dida nawet z wygasająca po sezonie umową ma jego i kolegów zaufanie itd ale co ciekawe powiedział też:

Jeżeli Dida czuje się dobrze to gra, w przeciwnym przypadku gra Kalac. Jeżeli Kalac nie czuje się najlepiej gra Marco Storari. Gdy Storari ma problemy, gra Valerio Fiori. Tak wygląda sytuacja i mam nadzieję, ze wszystko jest jasne. Dida będzie grał dla Milanu do czerwca 2007 roku[...]

Czyli jednoznacznie określił pozycje bramkarzy w klubie... jestem zdziwiony i to bardzo, bo czy Kalac to lepszy bramkarz niz Marco ? śmiem wątpić :roll: Inna sprawa że też może w takim wypadku dziwić decyzja Marco o transferze ... był nie żadko najlepszym graczem Messiny, ile to razy ich uratował [?] - grał non stop - a teraz numer 3 w Milanie ? Dziwna decyzja tak trenera jak i samego Marco.

Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Gabriella
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gabriella » 25 lut 2007, 19:19

Mam nadzieję,że nasi wygrają ten mecz.Ronaldo powinien zacząć od pierwszej minuty.Rossoneri nie mogą lekceważyć Quagliarelli.do boju,MILAN!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”