Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 120

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 lut 2007, 16:42

olson pisze:
Ebi pisze:Gra nadal nie zachwyca, ale jest już lepiej niż było.
Tobie to chyba dogodzic nie mozna :think:. Graja dobrze, z polotem, co prawda troche nieuwaznie, co zakonczylo sie kilkoma groznymi kontrami, ale jest dobrze. Nawet bardzo dobrze. Kilka naprawde dobrych sytuacji bramkowych Podolskiego i Pizarro, takze van Bommela. Juz na samym poczatku 2. polowy powinny byc dla nas 2 gole.

[EDIT]

'54 Van Bommel i 2-0 :glass:.
Można dogodzić, co napisałeś w ostatnim zdaniu. 2:0 to już znacznie lepiej, w dodatku bohater ostatniej kolejki LM 8) . A co do bardzo dobrej gry to pogadamy jak Bayern wyeliminuje Real, bo w ostatnim czasie Bayern naprawdę nie rozpieszcza i nie widzę powodów do wielkiej radości po pokonaniu drużyny pokroju Wolfsburg.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lut 2007, 16:45

Bayern gra dzisiaj bardzo dobrze. To fakt, a Ty probujesz go zatuszowac. Cos z Toba nie tak? Co z tego, ze przeciwnikiem jest zespol z dolu tabeli? Bawarczycy na nic dzisiaj Wilkom nie pozwalaja, calkiwicie kontroluja mecz, utrzymuja sie dlugo przy pilce, potrafia zagrac dobra pilke. Gra wyglada jak z poczatku sezonu, moze nawet lepiej.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 lut 2007, 16:47

olson pisze:Bayern gra dzisiaj bardzo dobrze. To fakt, a Ty probujesz go zatuszowac. Cos z Toba nie tak? Co z tego, ze przeciwnikiem jest zespol z dolu tabeli? Bawarczycy na nic dzisiaj Wilkom nie pozwalaja, calkiwicie kontroluja mecz, utrzymuja sie dlugo przy pilce, potrafia zagrac dobra pilke. Gra wyglada jak z poczatku sezonu, moze nawet lepiej.
No tak, jako kibic Bayernu próbuję zatuszować fakt, że Bayern gra dobrze, ja po prostu jestem krytyczny w stosunku do Bayernu i nie popadam w hurraoptymizm. Ja zaczną regularnie wygrywać to wtedy uczciwie przyznam, że grają dobrze.

Aha - to chyba najwyższe zwycięstwo Bayernu od czasu meczu z Mainz czyli od jakichś 3? 4? miesięcy?

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lut 2007, 16:54

Miedzy dobra gra a dobrymi wynikami jest chyba roznica. I nikt nie popada w huraoptymizm. Po prostu Bayern prezentuje sie dzisiaj bardzo dobrze, tego faktu nie zmienisz. Nie chodzi o wynik, a o gre.

Czyli wyniki sa dla Ciebie wszystkim? Naprawde cieszyles sie z gry, kiedy szlifowalismy rekord kolejnych zwyciestw na poczatku poprzedniego sezonu, wygrywajac w bolach i mekach 1-0? Z gry sie cieszyles wtedy?
Ebi pisze:Aha - to chyba najwyższe zwycięstwo Bayernu od czasu meczu z Mainz czyli od jakichś 3? 4? miesięcy?
Tak, mozesz zaczac sie smiac.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 lut 2007, 16:57

olson pisze:Miedzy dobra gra a dobrymi wynikami jest chyba roznica. I nikt nie popada w huraoptymizm. Po prostu Bayern prezentuje sie dzisiaj bardzo dobrze, tego faktu nie zmienisz. Nie chodzi o wynik, a o gre.

Czyli wyniki sa dla Ciebie wszystkim? Naprawde cieszyles sie z gry, kiedy szlifowalismy rekord kolejnych zwyciestw na poczatku poprzedniego sezonu, wygrywajac w bolach i mekach 1-0? Z gry sie cieszyles wtedy?
Ebi pisze:Aha - to chyba najwyższe zwycięstwo Bayernu od czasu meczu z Mainz czyli od jakichś 3? 4? miesięcy?
Tak, mozesz zaczac sie smiac.
Tego jeszcze nie było. Żeby kibic Bayernu naskakiwał na kibica Bayernu. Wyniki nie są wszystkim, ale wolałbym wygrac LM wygrywając wszystkie mecze po 1-0 w bólach i mękach niż odpaść w półfinale po kapitalnych spotkaniach i gromieniu Chelsea po 5:0.

Nie wiem jaki sens ma Twoje ostatnie zdanie, bo nawet nie pomyślałem o zaśmianiu się. Zwróciłem tylko uwagę.

I to tyle, pomyśl nieco nad sobą.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lut 2007, 17:00

Co z tego, ze kibic tego samego zespolu? Jak ktos pisze glupoty, to trzeba go naprostowac. Napisales, ze graja dzisiaj 'niezbyt dobrze'. W rzeczywistosci graja naprawde dobrze. Probowalem Ci to wytlumacz, przepraszam, ze nie wyszlo.
Ebi pisze:I to tyle, pomyśl nieco nad sobą.
:think:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 lut 2007, 17:03

olson pisze:Co z tego, ze kibic tego samego zespolu? Jak ktos pisze glupoty, to trzeba go naprostowac. Napisales, ze graja dzisiaj 'niezbyt dobrze'. W rzeczywistosci graja naprawde dobrze. Probowalem Ci to wytlumacz, przepraszam, ze nie wyszlo.
Ebi pisze:I to tyle, pomyśl nieco nad sobą.
:think:
Widzisz, sam sobie w tym poście udowodniłeś małe conieco. Wynajdź mi na forum gdzie napisałem, że grają "niezbyt dobrze".

Co do głupot to powolutku zbliżasz się do marnego poziomu krzykaczy i ludzi, którzy obrażają. Jak jesteś taki "anormalny" to zapraszam do włoskiego forum, tam peło takich napinaczy.

PS. 2:1. Jak widać Bayern w gigantycznej formie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lut 2007, 17:12

Ebi kilka postow wczesniej pisze:Gra nadal nie zachwyca
Ebi pisze:Wynajdź mi na forum gdzie napisałem, że grają "niezbyt dobrze".
Skleroza?
Ebi pisze:Co do głupot to powolutku zbliżasz się do marnego poziomu krzykaczy i ludzi, którzy obrażają.
:(
Ebi pisze:PS. 2:1. Jak widać Bayern w gigantycznej formie.
Nikt nie pisal o gigantycznej formie, tylko o bardzo dobrej grze. A to lekka roznica. Zreszta, od kiedy wyniki sa wyznacznikiem dobrej prezencji na boisku :think:.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 lut 2007, 17:20

Co do sklerozy, szkoda że nie skopiowałeś całego zdania, bo z wycinków to ja mogę wszystko poukładać. Napinasz się, bo próbujesz na mnie wymusić, żebym powiedział że Bayen gra BARDZO dobrze. Od bardzo dobrze jest daleko, ale nieźle na pewno jest. Zrozum, że Bayern to tak potężny, utytułowany i bogaty klub, że czwarte miejsce to dla niego porażka biorąc pod uwagę, że wyżej jest Stuttgart, a tuż za nami (no teraz nieco dalej) Norymberga napchana różnej maści Słowakami i Czechami. Pomyśl, że nie każde zwycięstwo to zaraz powrót do dobrej gry. Bardzo dobra gra to była dwa sezony temu, jak eliminowaliśmy Arsenal w LM, a taki Wolfsburg to na wyjeździe ogrywaliśmy 3:0.

Aha i jak chcesz się jeszcze ośmieszać to pisz na priva, żeby inni nie widzieli, nie przyność wstydu kibicom Bayernu, bo w tej chwili niestety to robisz, choć nie uważam Cię za głupiego czy tym bardziej za nienormalnego, w przeciwieństwie do tego jak Ty nazywasz mnie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lut 2007, 17:28

Ebi pisze:Napinasz się, bo próbujesz na mnie wymusić, żebym powiedział że Bayen gra BARDZO dobrze.
Napisalem, ze Bayern dzisiaj zagral bardzo dobrze. I tak faktycznie bylo. Gralismy szybko, z polotem, stworzylismy mnostwo sytuacji bramkowych, jednak znow zawiodla skutecznosc. A Vfl mialo naprawde niewiele do powiedzenia. Z przeciagu meczu, z pewnoscia na bramke nie zasluzyli.
Ebi pisze:w przeciwieństwie do tego jak Ty nazywasz mnie.
:?:

A osmieszac sie juz wiecej nie mam zamiaru. Bayern zagral dzisiaj do dupy, gorzej niz z Norymberga, bo przeciez nie liczy sie 10 dobrych okazji do strzelenia bramki. Wynik nie jest dobry, wiec i gra jest zla. Teraz sie nie osmieszam?

[EDIT]

My tu gadu- gadu, a moj ulubiony niemiecki portal podaje, ze Sosa od lipca bedzie zawodnikiem Bayernu. Dobrze, ze on czesto pisze glupoty. Mam nadzieje, ze teraz jest tak samo.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 lut 2007, 17:37

A teraz coś z nieco innej beczki. WRóćmy na normalne tory. Stronka www.transfermarkt.de podała dziś, że Sosa przechodzi do Bayernu. Zazwyczaj to najzwyklejsze gadanie, ale może coś w tym jest., Oto link do pełnej wiadomości

http://www.transfermarkt.de/de/news/154 ... eigen.html

Co o tym sądzić? Nie mam przekonania do nowych "Marradon", bo co roku słyszymy o jakimś nowym, a to Ortega, a to Tevez, a to Riquelme, a to Rochemback, a to Messi.

http://www.bayern.munchen.pl/index.php?id_newsa=1429

Tutaj też małe conieco. Wiadomośc jakoś w ogóle mnie nie rusza, bo spekulacji mam dośc. Nadmienie jednak, że Kicker również napisał (ale nieco wcześniej), że Sosa przejdzie do Bayernu. Kicker to akurat niesamowita fachowość, transfery Schlaudraffa i Altintopa przewiedzieli na kilka tygodni przed, wiadomośc o tym, że Hitzfeld został ponownie trenerem podali szybciej niż stronka Bayernu.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2007, 17:41 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 24 lut 2007, 17:39

calkiem obiektywnie patrzac to przynjamniej przy dwoch sytuacjach Bayern mial wielkie szczescie ze nie bylo gola...Hanke od slupka...pilka po linii do Klimowicza Argentynczyk metr i pusta bramka...cale szczescie Andi G w ostatniej chwili jakims cudem wybil pilke :shock: ...

tak czy inaczej zwyciestwo w pelni zasluzone...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 lut 2007, 19:15

Co za piekny weekend :glass:. Bayern, jako jedyny zespol ze scislej czolowki, wygral w tej kolejce swoje spotkanie, dzieki czemu odrobilismy troche punktow. Co najwazniejsze, przegralo Schalke, ale tego mozna bylo sie spodziewac. Smerfy graly dzisiaj w bardzo okrojonym skladzie. W nastepnej kolejce do listy nieobecnych dolaczy Lincoln, ktory dostal dzisiaj czerwona kartke. Warty odnotowania fakt ligowego debiutu Rene Adlera, wielkiej nadzei niemieckiej bramki . I trzeba przyznac, ze premierowy mecz jakze udany 8). Punkty stracil tez Werder, remisujac na Borussia- Park 2-2. Oczko dla gospodarzy uratowal w doliczonym czasie gry Rafael Nando. W piatek, w meczu otwierajacym 23. kolejke, punkty na wlasnym boisku stracilo Vfb.

Po tej jakze udanej dla nas kolejce, Bayern odrobil troche punktow do prowadzacych w tabeli zespolow. Juz tylko 3 punkty dziela nas od Werderu, 5 od Stuttgartu, a 9 tracimy do Schalke. Bardzo dobra pozycja do ataku, trzeba tez nadmienic fakt, ze wszystkie w/w zespoly ostatnio nie zachwycaja. Szczegolnie Werder, ktory powoli zjezdza coraz nizej. Bedzie dobrze, jeszcze wiele moze sie zdarzyc.

Czytalem dzisiaj na lamach jednego z niemieckich portali notke o domniemanym przyjsciu Sosy do Monachium. Ponoc wszystko juz ustalone, a Argrentynczyk wzmocni Bayern po tym sezonie za 6 mln dolarow.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lut 2007, 8:20

olson pisze:
Michał M pisze:na lewej obronie (przy prawonożnym zawodniku to nieco zaskakujące, prawda?)
Nie wiem czy wiesz, ale Lahm jest zawodnikiem prawonoznym i wlasnie na pozycji prawego obroncy zaczynal kariere w Monachium 8).
Akurat to wiem. Grał tak właśnie w rezerwach (przed przejściem do Stuttgartu w I drużynie zagrał tylko raz, w LM z Lens, w końcówce meczu). Widać zresztą jak często w ataku przerzuca piłkę na prawą nogę, bo łatwiej mu nią dośrodkować. Bastian też zresztą jest prawonożny i też gra na lewej stronie. Także racją jest, że można "wrzucać" dobrych prawonożnych graczy na lewą stronę. Ale w obecnej sytuacji, eksperymentowanie raczej nie ma sensu. :roll: Zresztą jak widać, z VFL Generał też wolał wystawić wyszkolonego obrońcę (Lella) niż eksperymentować z Owenem :wink: A Hummels zdąży jeszcze zagrać - ledwo co skończył 18 lat :wink:
Akarin pisze:A co do plotek transferowych to, ten kto wymyślił, że oddamy Lucio zamiast Camoranesiego [']. Jak można takie głupoty pisać :roll:
Przyznaję bez bólu, że ja to zacytowałem (ale nie wymyśliłem :wink:) dla pokazania głupoty niektórych plotek. Też uważam to za wielgachną bzdurę :lol: Juventus musiałby nam jeszcze chyba Trezegueta oddać, żeby się wyrównało :D No a Bayern, przy obecnej polityce odmładzania składu, raczej nie sprowadzi zawodnika po 30-tce.
olson pisze:Czytalem dzisiaj na lamach jednego z niemieckich portali notke o domniemanym przyjsciu Sosy do Monachium. Ponoc wszystko juz ustalone, a Argrentynczyk wzmocni Bayern po tym sezonie za 6 mln dolarow.
Ebi pisze: Kicker to akurat niesamowita fachowość, transfery Schlaudraffa i Altintopa przewiedzieli na kilka tygodni przed, wiadomośc o tym, że Hitzfeld został ponownie trenerem podali szybciej niż stronka Bayernu.
Ja z kolei słyszałem, że Argentyńczycy upierają się przy cenie 10 mln EURO (trochę za dużo jak na mój gust, chociaż Santa Cruz też kosztował sporo, bodajże 10 mln USD) i że faktycznie transfer jest juz zaklepany. Strona oficjalna Bayernu zawsze podaje takie informacje, jak już pozwoli na to Hoeness, dlatego są nieco opóźnieni w stosunku do Kickera (vide przykładu Ebiego) czy np. Sport Bildu (pamiętam jak Sport Bild podał wiadomość o wymianie Ismael-Frings jakiś tydzień wcześniej przed oficjalnym newsem) :wink: Gazety zawsze moga się wyprzeć, że to były plotki, a strona oficjalna FCB musi trzymać poziom.

Wracając na boisko...wreszcie cieszy zwycięstwo naszych chłopaków :P Forma co prawda szałowa jeszcze nie jest, ale coś ruszyło do przodu. Podoba mi się też to, że Hitzfeld nie popada w hurraoptymizm, tylko wytyka błędy - dopuszczenie przeciwnika do kilku niezłych okazji, brak konsekwencji w dążeniu do jak najlepszego wyniku itp. itd. Podobno wczoraj odbył z wszystkimi indywidualne rozmowy. To jest jednak trener z klasą 8) No i pojawiła sie jakas nadzieja jeśli chodzi o skład - Andi Goerlitz udowodnił, że może być naprawdę brany pod uwagę jako alternatywa - i to nawet bardziej do pomocy niż obrony :wink: Patrząc też na wyniki pozostałych drużyn z czołówki, można wreszcie powiedzieć, że była to kolejka dla Bayernu. Oby tak dalej! 8)

EDIT:

a propos Lella
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1493 ... omosc.html
:roll:

Musiek
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Musiek » 26 lut 2007, 13:28

Michał M pisze:a propos Lella
http://sport.onet.pl/74318,1248685,1493 ... omosc.html
Rolling Eyes