Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 240

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 lut 2007, 18:50

olson pisze:A co sie stalo w koncowce? Bo nie bylo mnie w domu, sprawdzilem przed chwila wynik, a tam czerwono na koniec? Jakas bijatyka?

Pięknym akcentem zakończyliśmy spotkanie. :D Tu masz cały incydent Dym

O meczu napisze cos później, teraz nie mam weny. :(

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 lut 2007, 19:01

olson pisze:A co sie stalo w koncowce?
Piłkarze Chelsea pokazali klasę, jak zawsze zresztą :roll:

Mniejsza już o zakończenie meczu, bo akurat to wydarzenie ewidentnie popsuło obraz całego spotkania, ale jednak szkoda tej bramki Drogby, bo już szykowałem się na dodatkowy czas gry i oczywiście liczyłem, że w dogrywce Kanonierzy zgarną całę pule.
guru pisze:teraz nie mam weny
Nie tylko Ty, taka porażka zawsze boli, tym bardziej, że Chelsea nie była w tym meczu zespołem jakoś strasznie lepszym, no ale już tyle razy w tym sezonie Arsenal był lepszy od rywali i dobrze wiemy jak to się kończyło.

Osobna sprawa to kontuzja Terry'ego. Fatalnie to wyglądało :? Dawno nie widziałem takiego czegoś. No cóż, ma chłop pecha, tyle problemów w tym sezonie spada na Johna :roll: Wracaj do zdrowia.

No i ogólnie jestem rozczarowany :?

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 25 lut 2007, 19:08

Meczu prawie w ogóle nie widziałem, ale akurat ten incydent z Terry'm niestety tak i podzielam opinię ducha99 - katastrofa... Oby tylko szybko wyzdrowiał, bo szkoda chłopa.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 lut 2007, 19:25

nie moge usunąć posta a mi sie przez przypadek "wysłał", nie wiem czemu, niech go ktoś za mnie usunie :P
sorry i dzieki ;)

a jak juz sie wysłało to sytuacja z Terrym:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 lut 2007, 20:32

mistyk pisze:uwage zwraca na siebie tylko swoja glupota

Ktos ma powtorke tego zajcscia z innych ujęć. Ogladałem live, widzialem to co zapodał guru i prawde mowiac nie iwem co tak mocno zdenerwowało Toure. Dlaczego na boisku lezał Bridge.

Adebayor tu mozna uzyc słow mistyka, Cesc nie wiem czy chcial cos łagodzic, czy zrobic sobie miejsce zeby przywalic Lampardowi. Troche opanowania u Adebayora i Toure + lepsza powtorka przydałaby sie. :lol: Wine ponosi wg, mnie Kolo*, bo poniosło go i to bardzo, a to co zrobil Ade nie wymaga komentarza.

*Oczywiscie faul był, ale faul Mikela nie nalezał do chamskich, był ostry fakt. Jednak to Kolo doprowadził do bijatyki, Mikel po faulu nic nie zrobil.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2007, 0:57 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 25 lut 2007, 22:48

Mikel... obejrzałem powtórkę (nie raz), i faktycznie może jego wślizg nie należał do najczystszych (choć ciężko to ocenić z tej perspektywy kamery), ale to co Kolo zrobił zasługiwało na czerwień, a że Nigeryjczyk nie pozostał dłuży też otrzymał odpowiednie upomnienie. Adebaja to już całkiem inna historia, faceta poniosło tak jak i wyżej wymienionych ale ten się naprodukował dodatkowo werbalnie. Żółte dla Lampsa i Fabregasa zasłużone jak najbardziej , sędzia za takie zapasy mógł równie dobrze ukarać ich czerwonymi kartkami. Czemu na murawie leżał Bridge, ktoś wie?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 lut 2007, 22:48

Jarzinho pisze:Wine ponosi wg, mnie Kolo
No pewnie, a Mikela tam pewnie nie było :roll: Koncówka spotkania, Arsenal traci gola i jest logiczne, że w takim momencie emocje sięgają zenitu, więc taki faul tylko spowodował to wszystko co się stało pózniej. Wina leży pewnie gdzieś w środku.
Jarzinho pisze: a to co zrobil Ade nie wymaga komentarza

Emocje i to jeszcze w meczu z Chelsea, co oczywiście w żaden sposób go nie usprawiedliwia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lut 2007, 23:11

mistyk pisze:Mourinho byl naprawde szczesliwy po koncowym gwizdku, pewnie cieszyl sie, ze pokonal Wengera - patrz ich ostatnie wypowiedzi.
jak zagramy pierwszym składem to wynik będzie inny.
Mecz był dobry, emocji aż za dużo. Szkoda tych czerwieni, choć jeszcze Cesc powinien chyba dostać, bo prawie Lampadrda tam połamał :P
Rezerwowi znów pokazali większa wolę walki niż piłkarze pierwszej drużyny w niektórych meczach.
remis byłby bardziej sprawiedliwy, ale kto powiedział, że piłka ma być sprawiedliwa ? No własnie. Tym rzem Chelsea była lepsza.
mistyk pisze:Adebayor, ze nie chcial zejsc z boiska i o malo nie pobil pana, ktory go eskortowal do wyjscia.
nic by mu nie zrobił, bo to nasz fizjoterapeuta :p
w ogóle nie wiem za co Ade dostał czerwień, nikogo nie uderzył. Z teg co wiem, to Eboue powalił Wayne'a [bo chyba o to chodziło]

teraz Kolo i Ade pewnie będą pauzować 3 mecze.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 26 lut 2007, 20:51

Wchodze na onet(zródlo jak każde 8) ) czytam....i Lupoli w Fiorentinie :roll:
Po jego pierwszym sezonie gdzie w rezerwach i U18 nastrzelał goli do groma, po dobrym poczatku w Derby, debiut w U21...taki transfer troche dziwny. Rozumiem że w duzych klubach nie kazdy daje rade ale Arturo wybijał sie ponad przeciętnosci :roll:
Nie dostał nawet szansy na zaistnienie choć nie uważam że Aliadiere jest lepszy czy bardziej utalentowany. Słyszałem że Włoch coś tam jeczał ze chce wracać do Włoch ale chyba był do zatrzymania. Stokes ( wypożycznie czy transfer), Lupoli kto nastepny Bendtner :?:

Oby tylko MU z Rossim tak nie postąpił :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 lut 2007, 21:16

Rossi i tu sie mylisz. Lupoli dostał szanse w Arsenalu i to nie raz. Pamiętam kiedyś Evertonovi wsadził bodajże 2 bramki. 8)
Nie byl do zatrzymania. Jego kontrakt wygasa wraz z końcem sezonu. On zdecydował sie na powrót do ojczyzny. Tęskni i takie tam. NIe chce przedłużyć umowy z Arsenalem, tak wiec w tej sprawie Wenger nie jest w stanie nic zrobić. Odchodzi za friko.
Rossi pisze:Stokes ( wypożycznie czy transfer)
Transfer definitywny. :?
Rossi pisze:Lupoli kto nastepny Bendtner Question
Wszystko zależy od niego. Jak nie ma zamiaru walczyć o pierwszy skład, to nikt go na sile ie będzie trzymał, a wiemy on tez chce grac. Jednak zapowiadał walkę i jestem dobrej myśli. 8) Szanse dostanie na pewno.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2007, 21:34

guru pisze:Tęskni i takie tam
Watpie, aby to mialo większe znaczenie dla Arturo. Raczej to wymówka.
guru pisze:Wszystko zależy od niego. Jak nie ma zamiaru walczyć o pierwszy skład, to nikt go na sile ie będzie trzymał, a wiemy on tez chce grac. Jednak zapowiadał walkę i jestem dobrej myśli. Szanse dostanie na pewno.
Własnie nie wiem, czy Lupoli i Stokes nie walczyli, a mysle, ze zrobili wszystko, aby dostac wiecej szans. Wenger być moze nie dał im takiej pewnosci. Chcac się rozwijac, lepiej przejsc do Charltonu czy Fiorentiny, zespołow, ktore moze słabsze, ale dajace wieksze szanse na rozwój. Kto wie czy po podpisaniu nowego kontraktu poraz kolejny nie zostałby wypozyczony, bo rywalizacja w Arsenalu na pozycjach w ataku jest ogromna.

Mam nadzieje, ze z Nicolasem Arsenal wiaze wieksze plany. Nawet przy kilku dobrych występach Aliadiere uważam, że Duńczyk jest zawodnikiem sporo lepszym.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 26 lut 2007, 21:39

Bardzo dobrze pamiętam ze strzelił te dwie bramki z Evertonem w CC 8) ( jedną na pustaka, dobra pamieć :P ) O ile sie nie myle to w Premiership nie zadebiutował, a wiesz CC zadna szansa :roll: Jeden czy dwa mecze w takim pucharze to szansa :?: Mysle że jezeli Wenger chciał by go naprawde zatrzymac to dałby rade, no ale jego wybór mysle ze jeszcze Lupoli pokaze w Violi na co go stać....zycze mu tego 8)
Stokes to już wogołe dramat bo chyba najmniej lansowany niż Lupoli, Bendtner a w Szkocji naprawde pokazał klase, teraz pod okiem Keano myśle ze sie rozwinie i Sunderland awansuje do Premiership !

Przyjdzie chyba po tym sezonie Vela rocznik 1989 czyli też juz do gry kupili Sunu, chociaż ten to jeszcze troszke poczeka a miejsca w pierwszy zespole dla napastnikow juz chyba za bardzo nie ma :roll: Zobaczymy co Wenger wykombinuje...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 lut 2007, 21:50

Nie wszystkich sie da zatrzymać. Mając jeszcze taka konkurencje w ataku...
Stokes strzelił z 16 bramek w Szkocji i nabrał pewności siebie. jednak nie ma co sie oszukiwać. Na dzień dzisiejszy to on po prostu byłby za slaby na Arsenal.
Jarzinho pisze:Mam nadzieje, ze z Nicolasem Arsenal wiąże większe plany. Nawet przy kilku dobrych występach Aliadiere uważam, że Duńczyk jest zawodnikiem sporo lepszym.
Mi sie jednak wydaje, ze na dzień dzisiejszy to Aliadiere jest pożyteczniejszy.
Rossi pisze:Przyjdzie chyba po tym sezonie Vela rocznik 1989 czyli też juz do gry kupili Sunu, chociaż ten to jeszcze troszke poczeka a miejsca w pierwszy zespole dla napastnikow juz chyba za bardzo nie ma Rolling Eyes Zobaczymy co Wenger wykombinuje...
Vela wraca po następnym sezonie, tak mi sie wydaje. O jakim Ty Snu mówisz? O tym młodym Francuzie? Nie wiedziałem, ze został już kupiony. :oops:
Własnie nie wiem, czy Lupoli i Stokes nie walczyli, a mysle, ze zrobili wszystko, aby dostac wiecej szans. Wenger być moze nie dał im takiej pewnosci. Chcac się rozwijac, lepiej przejsc do Charltonu czy Fiorentiny, zespołow, ktore moze słabsze, ale dajace wieksze szanse na rozwój.
Dokładnie. Zresztą jakby chcieli naprawdę grac w Arsenalu to zgodziliby sie na wypożyczenia.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 26 lut 2007, 22:06

Gilles Sunu.."nowy Henry" :P podobno go już kupili tak coś mówił prezydent Chateauroux, w ostatnie chwili wkroczył Liverpool i chciał zagarnac młodego ale sie nie udało. Nie widziałem osobiscie tego zawodniaka bo nie było bardzo gdzie...podobno( tu niespodzianka :lol: )....utalentowany :P

Co do Veli to mozeliwe ze masz racje bo chyba jest w Salamance drugi sezon a zeby dostać obywatelstow w hiszpani to trzeba przebywac 3 lata :roll: Ostatnio pogrywał razem z Dos Santosem w El do MŚ U20 widziałem jeden niecały mecz z niezbyt groznym przeciwnieim Sant Kitts and Nevis :lol: ale sie nie wyróznił.

Pozatym nie wydaje mi sie ze Aliadiere moze zaoferowac Arsenalowi więcej niż dunczyk :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2007, 22:31

Rossi pisze:Pozatym nie wydaje mi sie ze Aliadiere moze zaoferowac Arsenalowi więcej niż dunczyk

Zdecydowanie zgadzam sie z ta opinia. Ogladałem na PS i w innych stacjach zaplecze Premiership i osobiscie nie widze, argumentu za Francuzem stawiajac go w porownaniu do Nicolasa. Aliadiere zagrał naprawde dobe spotkania, ale to był jego szczyt. Jak pokaze jeszcze kilka razy cos podobnego zmienie zdanie, jednak naprawde watpie aby to nastapiło.
Dokładnie. Zresztą jakby chcieli naprawdę grac w Arsenalu to zgodziliby sie na wypożyczenia.
Ile sezonow mozna tak robic, jesli ktos uwaza, ze jest gotow na kolejny krok w rozwoju kariery to raczej postepuje podobnie do Stokes'a czy Lupoliego. Czy ktos był za słaby, tego sie nigdy nie dowiesz, bo nie dostali szansy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”