FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 297

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lut 2007, 2:44

Jarzinho nie zwiedzał a z marszu zajął by miejsce np. Motty :P Ale ja nie wymieniłem go w kontekscie transferu, to mało prawdopodobne, choć vice Deco ? :] mowa ! Pascal ma trudny charakter, słynne były jego wyskoki w Bordeaux. Ale to jest fantastyczny piłkarz, który ma taka technike że mowa, aż dziw bierze że PSG czy nawet sam Lyon nic nie myślą on nim, juz od kilku sezonów mnie osobiscie zachwyca. Fajnie by było gdyby zasilił mocnieszy klub. Bo może wiele pokazać a ma dopiero 25 czy 26 lat.

Ale wiemy że nie ma tematu transferu i Barcelony. A sama współpraca może byc owocna, jak wspomniałes może dac Dumie Kataloni gwarancje że zatrzyma swoich graczy i nikt ich nie wykradnie. A ogrywac sie w Ligue1 to woda dla młyn dla każdego młokosa z "papierami na gre"

A wspomniałeś o Orłowskim i jego wypowiedziach, ponoc dużo mówił o Didzie :roll: Dzwonił do mnie ziomek i własnie mówił że wg. tego pana pewka dnia :P Dida na Camp Nou za free:P Chyba za szybko łapia plotki ... a Boruc na Giuseppe Meazza, grał by Milan z Legia na 90% był by to Fabiański :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2007, 2:57

Zaza pisze:Pascal ma trudny charakter, słynne były jego wyskoki w Bordeaux
Jeszcze by wyciagnal Deco czy Ronaldinho :P
Zaza pisze: Bo może wiele pokazać a ma dopiero 25 czy 26 lat.
Dopiero, czy az :wink:
Zaza pisze:A wspomniałeś o Orłowskim i jego wypowiedziach, ponoc dużo mówił o Didzie Dzwonił do mnie ziomek i własnie mówił że wg. tego pana pewka dnia Dida na Camp Nou za free:P Chyba za szybko łapia plotki ... a Boruc na Giuseppe Meazza, grał by Milan z Legia na 90% był by to Fabiański

Cos było, nawet czytałem o tym. Txiki zdementował, jednak pan Orłowski jest lepiej poinformowany. Tylko zostaw Boruca, bo to opcja B...Barcelony :lol: Wiadomo troche sie narobilo po spotkaniu z Liverpoolem, narazie podpisano kontrakt z Dida, a na umowe czeka Boruc.
Co do pana Orłowskiego Barcelona zaprzeczała dzisiaj kazdej jego opini, wiec i miedzy bajki mozna włozyc jego mysli transferowe.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lut 2007, 3:11

No jak "aż" ? :> dopiero 25 czy 26 lat hmm chyba jednak 26 wiosen ma - jak "aż" przeciesz jeszcze wiele przed nim, ja wiem że teraz zyjemy w czasach gdzie 19 latki robią raz-dwa zawrotne kariery, ale te kariery moga sie równie szybko "kończyć". 28 - 29 to najlepszy wiek dla piłkarz, tym bardzie jak grywa juz na wysokim poziomie. Bo co idac tym tokiem myślanie Dinho ma stary ? Juninho dziadek ? a Deco czy Seedorf to już całkiem p.n.e. ? To jest jakas mania ostatnimi czasy, że dobry piłkarz na poziomie musi miec 19 lat max 20, a każdy klub z pocałowiem reki bierze takiego Juninho, Tottiego, Lamparda, Scholes'a, czy Gilbero itd itd. W Hiszpani troche kreują to media ale na szczescie nadal Ci najlepsi troche wcześniej sie nagrali by dojśc do takiego poziomu.

Aha czyli pewne źródło w tym wypadku zawiodło. No tak to Ci info :P Na 80% Dida odejdzie z Milanu, jednak gdzie tu logika ? za Valdesa miał by grac ? wątpie, mimo ostatniego błedu nadal mu klub ufa i bedzie ufał, bo takich błedów było juz kilka a jego pozycja w klubie nie osłabła - wiec co na ławke ? jeszcze śmiesniejsza teza. fani Corinthians pamietaja jak Dida dla nich bronił, wiec nie zdziwie sie jak wróci do ojczyzny :wink: Choc jak donosi prasa ma wiele ciekawych propozycji z europy, może Kanonierzy ? Lehmann nadal nie podpisał, a tez były Milanista :wink: Ach te ploty :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2007, 4:37

Wiesz kilka lat gra jednak w Ligue1 i pewnie bedzie grał nadal. Czy aby napewno jest zawodnikiem na poziom Barcy czy innej druzyny z takimi aspiracjami. Mysle, ze Lyon by go wyciagnal, jesli byłby wart. Grał ostatnio niezle, jednak po transferze Piquionne, nagle przestał grac tak jak wczesniej.
Pozycje Deco i Valdesa jest bardzo mocna i nie widze potrzeby jej wzmacniania, choc ktos przydałby sie na ławke, tylko na ławke :lol:

Dzisiaj wyczytałem o Palacio, Andrade i poraz kolejny Albeldzie. Nic nowego :wink: Albelda wiadomo, ze przydałby sie, podobnie Rodrigo. Szkoda tylko, ze obok ich kwesti stoja wyoskie ceny :cry: Palacio z tego co widzialem gra kolejny świetny sezon w Boca, a jego cena wzrasta. Z cała pewnoscia ktos do napadu bedzie musial dołaczyc. Saviola odejdzie, a Samuel bedzie mial znowu PNA, wiec pozostałby Eidur. Chetnie zobaczyłbym Islandczyka w podobnej roli do van Bommela, czyli fajnie było, ale nie pasujesz. Wczoraj za Samuela wszedł Saviola, dlamnie to był znak, ze Ryjek zrezygnował z Eidura.
Eto'o chyba wymierzył najmocniejszy cios w strone jego zastepcow, zagral mecz po kontuzji bramka+asysta i zaprezentował sie znacznie lepiej niz Javier i Eidur grajac po 90 minut. Oczywiscie w La Liga, bo CdR to inna sprawa.

Bilbo Baggins

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bilbo Baggins » 26 lut 2007, 13:39

Zagraliśmy bardzo pewnie, dobrze i spokojnie. Świetny mecz Xaviego, który chyba wreszcie wraca do formy (zagrał aż 106 piłek i o ile pamiętam tylko 8 niecelnych), kapitalny mecz Ronniego, zwłaszcza świetnie mieszał w 2 połowie, no i wielki powrót Czarnej Perły - udział przy wszystkich golach. Błyszczał także Ludo, który nieźle szarpał po prawej stronie. Niestety średnio Edmilson, choć starał się szarpać więcej z przodu niźli Motta. Choć moim zdaniem po sezonie powinniśmy mimo wszystko zainwestować w nowego defensywnego pomocnika, bo w tym sezonie trochę nam brakuje dobrych występów Edmila czy Motty.

Teraz gramy z Zaragozą i myślę, że powinniśmy sobie ten mecz odpuścić i Ryjek powinien zagrać rezerwą. Może Eto'o i Messi mogli by wejść na trochę aby bardziej się ograć. Ale powiniśmy teraz skupić się na 3 meczach. Bardzo ważnych. Gramy w La Liga z Sevillą i Realem. Mamy okazję im odskoczyć i zrobić już milowy krok w stronę mistrzostwa. No i jeszcze mecz z Liverpoolem. Mimo że będzie bardzo, bardzo ciężko, to ja jeszcze wierzę. Wierzę, że z Eto'o uda nam się strzelić dwa gole i awansujem. Choć będziemy musieli wznieść się na najwyższy poziom.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2007, 13:50

Bilbo Baggins pisze:Niestety średnio Edmilson, choć starał się szarpać więcej z przodu niźli Motta. Choć moim zdaniem po sezonie powinniśmy mimo wszystko zainwestować w nowego defensywnego pomocnika, bo w tym sezonie trochę nam brakuje dobrych występów Edmila czy Motty.

Nie wiem co masz do zarzucenia Edmilsonowi. Zagrał bardzo dobrze. Solidny w defensywie, wreszcie brał udzial w ofensywie, czego ostatnio brakowało ze strony DM'ow w Barcelonie.
Zaprezentował sie najelepiej ze wszystkich zaowndikow wystepujacych ostatnio na tej pozycji w Barcy.

Bilbo Baggins

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bilbo Baggins » 26 lut 2007, 13:54

Choć do formy najwyższej mu brakuje sporo, a taka jest wymagana na mecz z Liverpoolem. O ile sie nie mylę miał 2 odbiory (nie jestem pewien, jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi) i jakby się uprzeć to całkiem całkiem, ale to jeszcze nie to. Napewno trenerzy już coś robią z nim od dłuższego czasu i może na Liverpool będzie w formie? Tego sobie i Wam życzę :P

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 26 lut 2007, 18:53

Zaza pisze:To jego pierwszy sezon w premiership,
a nie czasem 2? :think:
Zaza pisze:okora od nie dawna walczy dla "Kogótów"
Czy ja wiem, czy Zokora naprawde gra tak dobrze? raczej nie. O ile moze prezentuje poziom Tottenhamu(choc w rzeczywistosci troche nizszy), to do Barcelony na razie sie nie nadaje.
Jarzinho pisze:Dzisiaj wyczytałem o Palacio, Andrade i poraz kolejny Albeldzie. Nic nowego
Tak jak i Ty jestem zwolennikiem Albeldy, ale cos mi sie nie chce wierzyc, ze kapitan Ches opusci swoj ukochany klub; choc Carboni nie wprowadza zbyt dobrej atmosfery w druzynie i robi wszystko na swoj ulomny sposob :?

O Andrade mowilo sie juz tego i poprzedniego lata. Jestem na "tak". :wink: Thuram to emeryt , a Rafa popelnia za duzo bledow. Andrade to spoko żą :wink:
Palacio? nie widzialem zadnego meczu . Chwala goscia, ale wole podchodzic sceptycznie do jego umiejetnosci. Te wielkie gwiazdy z Argentyny czy Brazylii jak Gago, Higuain, RObinho, Saviola czy Maxi nic nie pokazuja/aly.
Jarzinho pisze:Nie wiem co masz do zarzucenia Edmilsonowi.
Jakis taki dziwny byl. Ani tak ani siak. Do optymalnej formy mu daleko. CO prawda masz racje mowiac, iz zagral najlepiej na tej pozycji od paru kolejek, ale to i tak nie bylo to. Wiecej odbiorow mieli Iniesta z Xavim (swoja droga najlepsi na boisku)chociazby.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lut 2007, 19:08

Berik może i drugi sezon Momo ale pierwszy w którym ma zaufanie i pokazuje co potrafi. Bo chyba każdy sie zachwyca tym co pokazuje, zwłaszcza przed kontuzja do meczu z Chelsea :wink: [patrz Balack nie ładnie nie ładnie :P]

Tylko wiesz co - ja z Jarzinho nie rozmawiałem o graczach "zielonych" w kontekscie wzmocnień Dumy Kataloni... to był tylko przykład ostatnich gwiazd, bo wczoraj z nocy oglądałem mecz Ligue 1 i Tomasz Smokowski powiedział bardzo ciekawe słowa.

W ramach przypomnienia :wink:
Zaza pisze:Nie ma powtórki teraz meczu Barcy ale jest PSG - St. Etienne - Polecam kapitalną przewrotke Ilana na 0:2 - miód jednak ja nie o tym, w czasie tego meczu Smoku mówi iz szefostwo "zielonych" jest w trakcie realizacji umowy z Duma Kataloni która miała by polegac na tym iz gracze Barcy "B" ogrywali by sie w mocnym średniaku Ligue 1 Dos Santos śladami Dinho ? bedzie zbierał szlify w Ligue 1 ? Ciekawa sprawa, a cos cisza o tym. To było by swietne posuniecie ze strony Barcy, bo mimo iz każdy sie podnieca Santosem czy tym Chorwatem to dobrze wiecie że jeszcze minie wiele czasu az dostaną szanse w 100%. A gdzie im bedzie lepiej jak nie w mega technicznej Ligue 1 To może byc ciekawa współpraca, i wtedy oglądalnośc meczów "zielonych" wzrasta w Hiszpani o 40%, ba w Polsce też.

Chyba temat Albeldy jest troche na wyrost, ma jeszcze umowa, mimo iz chce podwyżki bo zarabia naprawde mało jak na swój poziom, to Carboni musi znaleśc wyjście z tej sytuacji, oddanie go = strzał w kolano :wink: Przeciesz nawet juz piłkarze Ches mówiąc że działacze muszą traktować Albelde jak na kapitana przystało itd, wiec jasno dają do zrozumienia że to jest ktos nie zastapiony :) Ja sądze ze mimo tych głosnych "limitów" płac na Mestalla, Valencja zatrzyma Davida, poprostu jest zbyt ważny w tej układance, a nie rząda 7 milionów za sezon :wink: Carboni drugiego błedu po Ayali nie popełni, tym bardzie że ten mógł by mieć wieksze konsekfencje.

A jesli Barca na prawde bedzie walczyła o Xabiego Alonso to bede im kibicował by ten transfer wypalił ! mowa ! szkoda tylko że ploty nasilił sie w momecie tego dwumeczu LM, wiecie jak jest Boruc za Dide :wink: Ale chciałbym by Bask trafił na Camp Nou ! :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2007, 19:34

Xabi i David to bardzo podobni zawodnicy, tyle, ze Alonso jest o 4 lata mlodszy 8) Albeldzie wybije to rozcznikowo juz 30-latek, a pieniadze pewnei byłyby podobne do tych za Xabiego. Rozum podpowiada jasno kogo lepiej wybrac, a jak juz wspominalem, Rafa ma dwoch innych świetnych DM, czyli pewnie sie zabezpieczyl. Sissoko jest nietylkany. 8) Niby nikt nigdy w Ches ogromnej kasy nie dostawał i pewnie David nie dostanie takich zarobkow jakich rzada, wiec albo sie panowie dogadaja, albo zostanei sprzedany. Nie on pierwszy z kluczowych zawodnikow i nie ostatni.

Berik pisze:Palacio? nie widzialem zadnego meczu . Chwala goscia, ale wole podchodzic sceptycznie do jego umiejetnosci. Te wielkie gwiazdy z Argentyny czy Brazylii jak Gago, Higuain, RObinho, Saviola czy Maxi nic nie pokazuja/aly.
Savioli nigdy w River nie widziałem. Maxi był od poczatku traktowany jako zastepca, czyli niczego wiekszego nei mozna było sie spodziewac. Higuain grał dobrze w Argentynie, Gago był najlepszym DM w Argentynie, tylko w Madrycie wspominano, ze on ma pociagnac gre Realu, a umiejetnosci takich u niego brak. Palacio jest świetnym zawodnikiem, naewno szybszym od Savioli i Eidura, takze wyszkolenie techniczne ma wyśmienite. Pewnie gdyby nie Palermo strzelałby sporo wiecej bramek, a tak Rodrigo sporo pracuje własnie na Martina czesto schodzac na skrzydła, głownie lewe. Jesli suma wynosiłaby w granicach 15-18 mln. spokojnie mozna zaryzykować.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lut 2007, 19:49

Jarzinho ale jeden z nich by zastąpił Edmilsona [może bardzie spasował ?] który też ma chyba 30 wiosen, jestem przekonany że nikt nie bedzie patrzył na rocznik. To taka pozycja gdzie doświatczenie = bezcenne, w przypadku takich graczy nie ma znacznie wiek, zwłaszcza że oni czasem wykonuja swoja "prace" ustawianiem sie - taki Makelele utrzymuje poziom juz tyle lat.

Tylko chyba Jarzinho nie mówisz poważnie ? porównując Sissoko Alonso i "fa ma dwoch innych świetnych DM, czyli pewnie sie zabezpieczyl. Sissoko jest nietylkany

Przeciesz Xabi to Hiszpański mistrz kreowanie gry od tyłu, łacznie cechy dwóch w jednym, rozgrywajacego i rzemiesnika - mistrz długiego podanie na wolne pole, rozrzucenia akcji do boku jednym podaniem [celnym], kocha grac piłką długo. Moim zdaniem jak Barcelona go kupi to rywal nawet piłki nie powacha :P Mają w drugiej lini takich piłkarzy jak Xabi, Xavi i Deco - ewentualnie Iniesta.

Bask to całkowicie inny typ piłkarza niz Sissoko, obaj umnieją przecinać, przechwytywac itd, nawet za wskazaniem na Malijczyka, ale pod wzgledem kreowanie gry i tworzenia kacji od tyłu Alonso bije Momo na łeb na szyje.

Mistrz przed ostatniego podania :P Nie ostatniego ale tego które najczesciej jest pomijane w zachwytach :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2007, 20:18

Jarzinho pisze:Rafa ma dwoch innych świetnych DM, czyli pewnie sie zabezpieczyl. Sissoko jest nietylkan

Zaza dwoch innych, miałem na mysli Mascherano i Sissoko :wink: Mascherano wierz lub nie jest zawodnikiem nie gorszym, a nawet lepszym od Alonso. Mial przerwe, ale juz pokazał, kogo była wina, ze nie dostawał szans. W kreowaniu gry jest wg. mnie najlepszym DM na Świecie. Pokaze to w Liverpoolu. Dlatego trudno mi uwierzyć, że Rafa sciagnał Mascherano do roli rezerwowego, a raczej był zabezpieczeniem przy ewentualnym odejsciu jednego z dwojki Momo-Xabi. Jak stwierdzilem, Sissoko jest nietyklany, własnie ze wzgledu robote prace jaka wykonuje na boisku. Hiszpana bedzie mogł zastapic Argentynczyk, a Malijczyka nie.
Zaza pisze:Jarzinho ale jeden z nich by zastąpił Edmilsona [może bardzie spasował ?] który też ma chyba 30 wiosen
Niby tak, przy obecnej formie Edmilsona, ale jednak 4 lata roznicy jest, a miec z kogos pozytek 4 lata, a 7 to jest roznica.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 27 lut 2007, 2:20

Ostatnio ogladalem mecz Barcelony z Athletic ( jak wiekszosc meczy Barcelony ) i musze przyznac ze fantastycznie zagral Eto'o, wprost cos cudownego, zdecydowanie najlepszy napastnik swiata bijacy wszytskich innych na glowe pod wzgledem kazdych mozliwych kryteriow. No dobra teraz na powaznie.

Co do Xabiego Alonso to jakby nie bylo jeden z najlepszych DM na swiecie i az boje sie jakby trafil do Barcelony, bo z taka pomoca Xabi, Xavi, Deco ( Iniesta ), Ronaldinho, Messi ( nadal twierdze ze Barcelona gra 4-5-1 czasami przyjmujac 3-4-3, kiedy atakuje ) mogliby byc nie do zatrzymania. Sam tez slyszalem o tym ze Atletico Madryt chce sprowadzic Alonso na VC i ponoc zarzad juz zarezerwowal ponad 20 mln euro, jednak watpie w to bardzo.

Co do napastnikow to Palacio naprawde moze sporo w Europie namieszac. Uwazam go za lepszego napastnika od Higuaina chociaz obu w akcji widzialem narazie po parenascie razy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 4:39

Asteniu pisze:Ostatnio ogladalem mecz Barcelony z Athletic ( jak wiekszosc meczy Barcelony ) i musze przyznac ze fantastycznie zagral Eto'o, wprost cos cudownego, zdecydowanie najlepszy napastnik swiata bijacy wszytskich innych na glowe pod wzgledem kazdych mozliwych kryteriow. No dobra teraz na powaznie.

Ogolnie chyba sam Ciebie zacheciłem do napisania tego jakże rozległego zdania. Myśle, ze to jest dobry argument na korzyść Eto'o w porownaniu z Torresem, bo do tego darzysz. Strzela bramki z niezła średnia(i wg. minut i wg. ilosci spotkan), wreszcie kreatywność. Kiedys stwierdzilem, ze Kamerunyczk przegoni Fernando w ilosci zdobytych bramek, te spotkanie raczej daje mi jeszcze wieksza pewnosc.

Nadwaga

Nie wiem czy te zdjecia to nie był czasami fotomontaż, być moze dieta cud badź MAGIA :haha: Ale prasa kłamała

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 27 lut 2007, 9:13

Jarzinho pisze:

Nadwaga

Nie wiem czy te zdjecia to nie był czasami fotomontaż, być moze dieta cud badź MAGIA :haha: Ale prasa kłamała
Pfff... wciągnął brzuch. Też tak potrafię :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”