W telewizji nadali - Strona 26

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 lut 2007, 14:13

fieldy pisze:Nie polecam oczwiscie, chyba, ze ktoś chce gołe tyłki poogladac, - to wtedy tak
zdaje sie ze jest tam niezla scena w basenie :smoke:
fieldy pisze:
Bonso pisze:
Kto nie ogladał, niech obejrzy, chyba że....chyba, że ktoś nie oglądał Zielonej Mili. TVN, 21:45. Seans obowiązkowy! Kolejna kultowa adaptacja powieści Kinga, kolejna świetna rola Toma Hanksa. Cudowny film!

za pierwszym razem film zrobił na mnie dużo większe wrażenie. Z każdym kolejnym razem, jak już wiedizałem co się stanie, było słabiej, ale i tak na poziomie. Hanks grał znakomicie - jak zwykle.
Oczywiscie kto jeszcze nie widzial, musi obowiazkowo zobaczyc :!: Na mnie film zorbil ogormne wrazenie, ogladalem go jeszcze za czasow, gdy mieskzalem w internacie i trenowalem ciezko :? film - wysmienity - jednym slowem - ale raczej go nie ozbacze kolejny raz- jakos nie lubie oglgadac kilka razy tego samego filmu

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 lut 2007, 19:39

Dziś w TV nadadza tyle ciekawych programów ze nie wiem co wybrac.
W ofercie telewizyjnej na dzis jest miedzy innymi LM na Nsport i skróty na TVP2 o 23.10. Ale ja wybiore chyba cos innego (program który chce obejrzec bedzie nadawany o 21.50 na Zone Europa a wiec pierwsza połowe i kawałek drugiej pewnie obejrze) mowa o:

Monty Python`s: The Meaning of Life :!:

Kazdy kto zna to dzieło wie ze warto poswiecic czas na ten film i go jeszcze raz z duza przyjemnoscia obejrzec, a tym którzy nie oglądali bardzo go polecam, perzekonacie sie jak wyglada ludzka egzystencja z punktu widzenia ry..... zreszta sami sie dowiecie gdy obejrzycie film.
Po Sensie życia wg Monty Pythona obejrze pewnie Nóż w wodzie na TVP2 o 23:45 tego filmu chyba reklamowac nie musze. A wiec zapowiada sie dzisiaj wieczór filmowy( a w zasadzie noc czemu dobre filmu puszczaja tak pozno :roll: )

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 lut 2007, 14:23

Ostatnio w temacie piszemy głównie o filmach badz programach które dopiero nadadza a temat nazywa sie "W telewizji nadali" troche to dziwne, znowu ludzie z tego gorszego forum beda sie z nas nabijac i wyzywac od dzieci neostrady :( .

A wiec wracjąc do tematu wczoraj w telewizji nadali swietny film Lot nad kukułczym gniazdem miło było przypomiec sobie te cudowne dzieło Milosa Formana. Wysmienita rola najlepszego według mnie aktora wszechczasów :) Jacka Nicholsona, chyba nawet najlepsza w jego karierze, choc tych najlepszych rół miał bardzo wiele i ciezko by było wybrac jedna.

Zgadka:
Kto pamieta jakie było pierwsze słowo wodza :lol: ?

A teraz trzeba omówic program telewizyjny na dzis :P
Dzisiaj chyba zdecyduje sie na film nakrecony na podstawie powieści Ericha Marii Remarque'a Na zachodzie bez zmian (Ale Kino 20.00). Ksiazka jest swietna i ciekawi mnie jak został zrobiony film, mam ndzieje ze sie nie rozczaruje.

Jest jeden problem dzis tez o 20:00 Kino Polska nada film dokumentalny Generacja C.K.O.D.. Nie jestem fanem (juz z tego wyrosłem :P ) zespołu Cool Kids of Death choc niektóre piosenki mi sie podobaja, jestem ciekawy jak został zrealizowany ten dokument, podobna jest to swietnym programem zrobiony poprzez "czarno-białe, celowo niechlujne zdjęcia"

Pewnie bede ogladał oba programy naraz troche tego troche tego.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 26 lut 2007, 18:56

Dzisiaj o 21 na polsacie jako megahit leci jeden z najwpanialszych filmow wszechczasow :P Kto nie ogladal superprodukcji Gibsona, niech to czym predzej nadrobi.

BRAVEHEART-21.00

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 26 lut 2007, 19:03

Braveheart to klasyk który powinien obejrzeć każdy miłośnik filmu. Film ten mimo swojego wieku wciąż należy do jednych z lepszych, a Mel Gibson świetnie zagrał swoją rolę. Szkoda że film leci na Polsacie bo znów będzie co 10 minut przerywany reklamami jednak mimo wszystko warto.

franz pisze:Ostatnio w temacie piszemy głównie o filmach badz programach które dopiero nadadza a temat nazywa sie "W telewizji nadali" troche to dziwne, znowu ludzie z tego gorszego forum beda sie z nas nabijac i wyzywac od dzieci neostrady Sad .
Hmm to można zmienić tytuł tematu na " W telewizji nadadzą/nadali. Zresztą nie ma co się przejmować opiniami z innych for, po prostu nam zazdroszczą ;)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 26 lut 2007, 19:07

franz pisze:Ostatnio w temacie piszemy głównie o filmach badz programach które dopiero nadadza a temat nazywa sie "W telewizji nadali" troche to dziwne, znowu ludzie z tego gorszego forum beda sie z nas nabijac i wyzywac od dzieci neostrady
:lol2:

przecież o to w tym temacie chodzi, kto sie tam nazwą przejmuje :P
co do Bravhearta to film mnie nigdy nie zachwycił specjalnie. Nie jest zły, ale taki za bardzo...Gibbsonowski :p
przypominam, że od piątku zaczyna się hitowo filmowy tydzień :) szczegóły na poprzedniej stronie tematu ;)

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 26 lut 2007, 19:10

Bobohawk pisze:Szkoda że film leci na Polsacie bo znów będzie co 10 minut przerywany reklamami jednak mimo wszystko warto.
najgorsze jest to ze te reklamy potrafia trwac po 15min :angry:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 26 lut 2007, 19:21

Bonso pisze:szczegóły na poprzedniej stronie tematu
Dobrze, ze napisales bo bym nie spojrzal. NIepokonany Seabiscuit to film swietny 8) ryczalem na nim normalnie :płacze: :lol: mial pecha, ze rywalizowal z Powrotem Krola :wink:
Bonso pisze:a o 23:50 na TVP1, Al Pacino w Serpico
to jest przegiecie pały :? zawsze dobre filmy puszczaja o beznadziejnej godiznie, i to w dodatku w srodku tygodnia :angry2:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 lut 2007, 19:30

Bonso pisze:przecież o to w tym temacie chodzi,
:shock:

Serio, dzieki ze mnie oswieciłes bo sam nigdy bym sie nie domyslił.

Berik pisze:Dzisiaj o 21 na polsacie jako megahit leci jeden z najwpanialszych filmow wszechczasow
Nie przesadzajmy z tymi naj :P bo wybitne dzileło które zostaje w pamieci na zawsze to nie jest, całkie dobry film ale dzisiaj sa lepsze i mozna zobaczyc po raz pierwszyb, bo ile razy mozna to ogladac i te reklamy na polsacie które trwaja 15 minut i sa co 15 minut i jeszcze losowanie lotto :angry:

Przypominam dzis o 19.40 na TVN7 10 seria Friends :!:

:!:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 26 lut 2007, 19:37

franz pisze:Serio, dzieki ze mnie oswieciłes bo sam nigdy bym sie nie domyslił.
naprawde, spytaj sie któregos z modów, tylko nie piwusa bo znowu sie zacznie nad sobą rozczulać, że pisze nie na tematy piłkarskie :lol2:

16 marca o 20:00 na Polsacie Piraci z Karaibów:Klątwa Czarnej Perły a o 21:20 na TVN Troja

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 26 lut 2007, 19:57

franz pisze: i jeszcze losowanie lotto
:angry:

Bobohawk pisze:Hmm to można zmienić tytuł tematu na " W telewizji nadadzą/nadali. Zresztą nie ma co się przejmować opiniami z innych for, po prostu nam zazdroszczą Wink
jestem za ;]
niechetnie patrze w rozkład jazdy TV zawsze latam z piolotem ;D z kanału na kanał a w tym temacie i ju mniej wiecej wiem co warto obejrzec :)

Awatar użytkownika
johnny_bravura
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johnny_bravura » 26 lut 2007, 22:21

Dla milosnikow kryminalistyki, na TVP2 o 23:45 ( :shock: ) dwa odcinki CSI kryminalne zagadki Las Vegas (nie Miami ta sama wytwornia itp. itd.) co do walecznego serca, obejrzec kazdy powinien ale nie po raz piaty... :roll:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 03 mar 2007, 10:03

małe update mojego posta z poprzedniej strony :]
dzisiaj 0:25 na Polsacie (po Kill Billu) Trainspotting nie oglądałem tego, a ponoc bardzo dobre i film porównywany do Requiem for a dream, więc trzeba obejrzeć :]
we wtorek o 0:05 na TVP2 Miasto Boga FENOMENALNY film, świetna opowieśc o życiu w mieście gangów, przemocy. Seans OBOWIĄZKOWY!
szkoda, ze te filmy są tak późno, ale cóz :]
tak więc jak ktoś nie chce przejeżdzac na poprzednią stronę to przypominam :]
dzisiaj:
20:15, TVP1 - Niepokonany Seabiscuit
21:45, TVN - Zielona Mila
22:05, Polsat - Kill Bill
00:25, Polsat - Trainspotting
jutro:
22:15, TVP1 - Czas Apokalipsy: Powrót
Wtorek:
00:05, TVP2 - Miasto Boga
Środa:
20:45, TVP2 - Bayern Monachium - Real Madryt :P
23:55, TVP1 - Serpico
Piątek:
20:00, Polsat - Jumanji
20:15, TVN - Harry Potter i więzień azkabanu

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 mar 2007, 1:53

Na ESPN Classic aktualnie przypominają zajciekawsze momenty z TdF :P Choć wolałbym mieć DSF to jednak fajnie jest sobie popatrzeć na najciekawsze fragmenty tego słynnego wyścigu. Wcześniej pokazywali zwycięstwo na jednym z etapów Bierne Rissa (?) obecnie dyrektora spotowego duńskiej drużyny Team CSC :P czy wojaże już chyba podczas koksowania się zawodników Festiny. A teraz skupiają się na rywalizacji Ulrich vs Armstrong ze słynną jazdą Amerykanina przez pole, jego upadkach podczas jakiegoś górskiego etapu czy wypadnięciu Niemca poza drogę przeskakującego barierkę ochronną lub poślizgnięciu się na czasówce.
Wcześniej przypominali ktoryś tam sezon Premiership i mecz Arsenal - Leeds który notabene oglądałem na żywo (nie wiem jak ale jakoś dałem radę) bo typowałem zwyciestwo gospodarzy. Po dobrym meczu wygrali broniący się przed spadkiem goście a tym meczem Arsenal całkowicie zaprzepaścił szanse na tytuł który ostatecznie przegrał z ManU różnicą 5 pkt.
Ech te wspomnienia... 8) A teraz dawać mi DSF :!: :!: :!: :evil:
Brak tego kanału w mojej kablówce podobno jest wynikiem idei 'tanie państwo - zestresowany obywatel' :suicide:
20:45, TVP2 - Bayern Monachium - Real Madryt Razz
:zgon:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 mar 2007, 20:58

Na TV4 dziś o 22 "Noc na Ziemi" Jarmuscha. Polecam bardzo. Pięć różnych taksówek, pięć różnych miast i pięć różnych historii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”