Skoki Narciarskie - Strona 31

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 27 lut 2007, 16:29

W Twoim rozumieniu postęp, to wybuch talentu. Ja mam inna defincję tego słowa. Podniecasz się Kuttinem, bo wprowadził młodych do reprezentacji. I co to komu dało :?: Skakali tam dobrze? Chyb niezbyt. Oczekujesz od Lepistoe, że da szansę Rutkowskiemu. Tylko po co, skoro na MP nie ma go w 10. Sądzisz, że zwojuje PŚ?

Jarzinho pisze: Fin nie daje zadnych kolejnym zawodnikow, a zabiera takie talenty ja Robert i nawet nie potrafi go zmobilizowac na dwa skoki.

To wszyscy wiedzą, że Mateja zawalił, do Lepistoe też to chyba dotarło nie musisz sie powtarzać. Tylko kogo chcesz na jego miejsce jak już pisałem :?: Rutkowskiego :?: Bachlede :?: Kowala :?: Czy może od razu Murańke :?: Poczytaj sobie Wyborczą, mi już sie nie chce pisać ciągle tego samego :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 18:26

To ty tiwerdziles, ze Stoch zrobil znaczne postepy :arrow:
Vianuch pisze:Stoch regularnie bywa w 30stke
Vianuch pisze:przy Lepistoe troche dorośli, są wyluzowani(głownie Stoch) i poczynili znaczne postępy.
:arrow:
Jarzinho pisze:Stoch robi takie postepy, ze same rece sie skladaja do oklaskow, przeciez to sa postepy niczym niemolwak. Za 4 lata bedzie wygrywał, powiedz jedno czy Kamil nie notowa takich wynikow podczas wspolpracy z Hainzem Znaczne postepy, ty chyba nie widizales na oczy Stocha, Huli i Żyły
:roll: :roll:
Vianuch pisze:Poczytaj sobie Wyborczą, mi już sie nie chce pisać ciągle tego samego
Pan Tajner jest osoba podobna do Wspaniałego w siatkowce. Najchetniej to by swojego synka tam wsadzil. Co on ma mowic skoro to on wybrał Fina. To on jest odpowiedzialny.

Vianuch pisze:Skakali tam dobrze? Chyb niezbyt. Oczekujesz od Lepistoe, że da szansę Rutkowskiemu. Tylko po co, skoro na MP nie ma go w 10. Sądzisz, że zwojuje PŚ?
Pwoeidz wprost ogladałes kiedys, albo przynajmniej interesowałe sie wynikami juniorow w Polce czy w innych krajach. Wg. tego toku myslenia dzisiaj nie byłoby w Polskiej kadry Stocha, Huli i Żyły, w Austri Innauera, Koflera, kiedys Ligla, w Norwegi Hilde, Jacobsena, w Finaldni Harriego Olli, bo przeciez oni nie osiagalni na mistrzostwach swojego kraju jako juniorzy wybitnych wynikow, dopiero keidy dostali szanse pokazali na co ich stac. Wg. tego co piszesz za 3 3 lata w Polsce nie bedzie mial kto skakac, bo juniorzy ida w odstawke, bo poprostu musza zdobyc dosiwadczenie na MP. :cry: Przykra wizja. :roll:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 27 lut 2007, 19:17

Jarzinho pisze:To ty tiwerdziles, ze Stoch zrobil znaczne postepy

Tak i nie wypieram się tego.

Jarzinho pisze:Wg. tego toku myslenia dzisiaj nie byłoby w Polskiej kadry Stocha, Huli i Żyły, w Austri Innauera, Koflera, kiedys Ligla, w Norwegi Hilde, Jacobsena, w Finaldni Harriego Olli,

Źle mnie zrozumiałeś. Bardzo sie ciesze, że są nowi w naszej kadrze, ale powiedziałem też, że nie widze kolejnych dobrych zawodników. Kolesi z juniorów, których już kilkakrotnie wymieniłeś nie uważam, za dojrzałych i wystarczająco dobrych na PŚ. Nasłuchałeś się bajeczek o talentach w juniorach, Murańka skoczył 130 na Krokwi i wszyscy happy. Wiesz, ile w Austrii jest takich Muraniek? Tam nikt się tym nie podnieca bo jest ich tysiące, a z pośród tych tysięcy wybiera sie Morgensterna, Koflera, Innauera.

Jarzinho pisze:Pwoeidz wprost ogladałes kiedys, albo przynajmniej interesowałe sie wynikami juniorow w Polce czy w innych krajach.

Wyniki juniorów nie uważam za najważniejszą rzecz w skokach. Podstawową wiedzę na ten temat myśle ze posiadam, ale nie jaram się tym tak jak ty ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 20:23

Skoro ktos potrafi skoczyc z 18 belki na zawodach juniorkich 125 metrow, to to samo moze zrobic na zawodach seniorskich. W innych krajach do widac, tam nie ma kalkulacji, skaczesz dobrze i to sie liczy nie wazne, czy masz 20 czy 30 lat. Wiec gdzie stoi przeszkada, Rutkowski, Toczek i reszta Kowali skakala tak, a teraz szansy nie dostaja. W kadrze badz jej poblizu jest zawodnik typu Robert Mateja czy Tomisław Tajner, czyli totalne beztalencia, ktorzy za swoj sukces moga uwazac zdobycie jakiegos medalu MP.
Ktos kto prowadzil Kadre Austrii powienien o tym raczej wiedzieć, tylko tam jest jasno sprecyzowane, ze mlodzi musza dostawac szanse w Polsce widać pan Tajner nie potrafi dopracowac planu.
Niestety ale Polacy dwa- trzy lata walczyli na rowni z Morgensternem, Innauerem, tylko oni po dobrych wynikach srood juniorow dostali swoja szanse.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 27 lut 2007, 21:11

W Zakopanym dostli szansę z tego co pamiętam. I nikt sie do konkursu nie zakwalifikował. A ci ludzie znają teoretycznie Wlk Krokwie jak własną kieszeń. Zapewniam Ciebie, że gdyby był ktoś godny uwagi, Lepistoe juz by na niego zwrócił uwage. Pracował już z lepszymi niż nasi :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 21:52

Konkurs na Wielkiek Krokwi jest złym wyznacznikiem, szczegolnie patrzac ajkie warunki panowały podczas konkursów. Mlodzi skoczkowie sobie nie radza w takich warunkach, co wazne rzadko do czynienia.
Vianuch pisze:Zapewniam Ciebie, że gdyby był ktoś godny uwagi, Lepistoe juz by na niego zwrócił uwage. Pracował już z lepszymi niż nasi

Słyszałes w zeszłym sezonie o Jacobsenie i Gregorze :?: Przeciez oni tylko dobrze skakali w gronie juniorow czy w śmiesznych konkursach. Osobicie gdybym widzial, ze ktos z kim skakałem teraz jest podsawowym zawodnikiem jednej z najlepszych ekip, a ja tułam sie po zawodach FIsowskich, czy nieraz dostane szanse w PK to odechcialoby mi sie tego sportu.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 27 lut 2007, 22:03

Czyli co nasi mają skakać w PŚ, dlatego, że kiedyś byli na zawodach ze Schlierenzauerem? Co ci młodzi zrobili w tym sezonie takiego, że warto ich brać. Słyszałeś o ich dobrych wynikach w PK? W MP? Z jakiej racji mają iść do kadry A :?:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 22:14

Skad trafil Jacobsen czy Morgi. Imponowali na zawodach juniorskich i nikt nie patrzył czy byli w mistrzostwach Austrii czy innego kraju 10 czy 14.
Vianuch pisze:Czyli co nasi mają skakać w PŚ, dlatego, że kiedyś byli na zawodach ze Schlierenzauerem
Nie dlatego, ze skoro potrafili utrzymywac poziom nie gorszy od Morgensterna, Gregora, Benkovicia, Innauera to tak samo moga sie prezentowac na zawodach PŚ.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 27 lut 2007, 22:24

Jak widać nie mogą, skoro każdą szansę na pokazanie swoich umiejętności marnują. A poza tym oprócz Rutkowskiego wcale tak nikt mega nie zaimponował na MJ.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 23:01

Vianuch pisze:Jak widać nie mogą, skoro każdą szansę na pokazanie swoich umiejętności marnują

Ile dostali szans u Lepistoe :?: Jedne zawody, obrzydliwie wiele.
Vianuch pisze:A poza tym oprócz Rutkowskiego wcale tak nikt mega nie zaimponował na MJ.
Mowimy o Łukaszu czy Mateuszu, co powinni zrobic aby zaimponowac.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 28 lut 2007, 18:39

Dostali 1 szansę, ale nikt jej nie wykorzystał. Lepistoe widzi w jakiej są forumie śledząc PK i inne zawody niższej rangi.

Mówie o Mateuszu. Co powinni zrobić aby zaimponować i zmieścić sie w a-kadrze. Odpowiedź jest żałośnie prosta. Skakać na poziomie chociażby Piotra Żyły. Nic trudnego w zasadzie :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2007, 19:44

Widze, ze szans na zrozumienie nie ma. Ty widzisz znaczny psotep mlodych ja wrecz odrtonie, nie widac tego w PŚ, tym bardziej na MŚ w druzynie.
Lepistoe był zpaowiadany jako ten, ktory świetnie współpracuje z mlodymi zawodnikami, a do kadry bierze tych, ktorzy przez ostatnie 10 lat zawodzili przy prawie kazdej imprezie.
Jednak na podsumowanie przyznam Ci racje, fakt dostali szanse, jedna, po sezonie napewno Fin wspomni, ze mlodzi dostali swoja szanse na pokazanie sie w PŚ. :wink:

Nie bede pisał podam od siebie Bacheleda.

Ta beznadzieje ktos zagrał na MŚ
Ostatnio zmieniony 28 lut 2007, 21:15 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 28 lut 2007, 21:13

Powiedz mi 1 nazwisko, poza Mateją, który przez 10 lat zawiódł. Jedynie Małysz poza Robim skacze w kadrze od 10 lat. Bez sensu ;) Krytykujesz skoczków drużynowo, ale nie dostrzegasz tego, że gdyby nie Beznadzieja to byłby medal. Już mi sie nie chce pisać, bo obaj się powtarzamy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 mar 2007, 11:36

Małysz podobno ma nie skakać w kwalifikacjach, Żyła chory z gorączką, chce, ale nie bardzo może - Mateja moze, ale nie chce :p
pomieszanie z poplątaniem. Mateja obrażony, ze go krytykują. Profesjonalista w kazdym calu :p ale w treniengu wziął udział.

Małysz w serii próbnej znokautował rywali - 99 m, drugi Morgenstern miał 5 metrów krócej.

Małysz zawsze lepiej skakał na normalnej skoczni, ciekawe czy stac go na złoto jutro.

Kwalifikacje już trwają - Mateja skoczył 90 metrów :? niby prowadzi narazie. Ale nie jest to odległość powalajaca na kolana. Może puścili ich z nizszej belki. W kazdym razie - ma już pewny udział w konkursie. W kwalifikacjach - ta sama 4 co na dużej skoczni. Mateja, Żyła, Stoch i Małysz [jest na liscie, zobaczymy czy skoczy]

edit:
Żyła też się dostał - zanosi się na 4 Polaków w konkursie, Piotr skoczył 87,5 m, patrząc na wyniki innych to nie najgorzej, biorac pod uwage goraczkę.
Stoch wyszedł na prowadzenie. Ma 92 metry. 2 jest Koudelka, 3 - Mateja.
Skoczyło 40 zawodników.

Kwalifikacje za nami - Morgenstern wyrasta na głównego faworyta do zwycięstwa. Choć jak wygra Ammann, Małysz, lub Kofler - też się nei zdziwie.

Kwalifikacje wygrał Morgenstern i Kofler - uzyskali ta samą ilośc pkt, choć Morgenstern skoczył 0,5 metra krócej. Małsyz zgodnie z zapowiedziami nie startował - jako jedyny z zawodników. Stoch zajął bardzo wysokie 13 miejsce, Mateja tez bardzo dobrze [ciekawe jak bedzie w konkursie] - 24 lokata. Żyła najsłabiej - 39, ale do jutra powinien trochę wyzdrowieć.

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 02 mar 2007, 13:20

Akarian napisał:
O czym myślał Robert Mateja siedząc na belce?

"Hm, czy to ja jestem ojcem dziecka Anety Krawczyk? Nieeee, przecież ja nawet buli nie mogę przelecieć..."
Niewierze w tego zawodnika (Mateje), spala się już na belce, a potem się obraża na wszystkich za krytykę, tak jak fieldy piszesz:
Profesjonalista w kazdym calu
Zamiast zacisnąć zęby i pokazać na co go stać to stroi fochy jak baletnica. Brak "narodowego orła" w kwalifikacjach to dla mnie trochę niespodzianka (choć zapowiadał że nie weźmie w nich udziału). Czuje się aż tak mocny? Ponoć to specyficzny obiekt (przynajmniej tak wszyscy mówią) a tu proszę Adam nawet poćwiczyć nie chce, ciekawe.

PS. Warto postawić na Mateję 1pln. można zgarnąć 1000zł :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”