Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 415

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 21:22

assurbanipal pisze:Jedyne błedy przez ciebie podane to ostatni mecz z Atletico i seria kartek

RealFan mi takze zarzucił to, a wystarczy naprawde przeczytac i sie okaze, ze znajda sie tam błedy sedziow ze spotkan z Villarrealem, Barcelona, Mallorca.... Naprawde wysatarczy poczytać.

Ktos wspomnial, nie ja, ze sedziowie sprzyjaja Barcelonie, podałem przyklady z ostatnich spotkan gdzie były błedy na korzysc Realu. Chyba nigdzie nie wspomniałem, że kibice bardziej czy mniej faworyzuja, ktoras z ekip. Przedstawilem tylko błędy, mowiące, prawda nie jest, ze sędziowie pomagaja jakos bardziej Barcelonie niz innym, a ze padło na Real. Sorry.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lut 2007, 21:36

Dosyć o sędziowaniu w La Liga. Wnioski są takie, że ogólnie jest ono na żenującym poziomie, a zarzucanie, że są równi i równiejsi mimo to jest niczym nie popartą przesadą. Ciekawy był pomysł z większą ilością arbitrów na boisku i kto wie, czy by się to nie sprawdziło. Obecnie piłka nożna na najwyższym poziomie jest zbyt szybką grą, aby pan z gwizdkiem i dwóch panów z chorągiewkami wszystko widzieli :wink:

Tego newsa z ASa komentować nie ma sensu. Hiszpanie dalej swoje, a mój kandydat na prawe skrzydło - Nani - znów łączony z Manchesterem :evil:

Z Cesciem to kontynuacja głupiej bajki dla dzieci mającej dużą oglądalność. Coś jak "Moda na sukces" ogółem badziew bez sensu, ale ma wzięcie :P Mimo wszystko można pokombinować. Nawet rozważyłbym poświęcenie Robinho :P Tylko w Madrycie i tak nie chcą Reyesa bo przecież gra źle, kij że prawie w ogóle nie gra na swojej pozycji. Cassano też pewnie odejdzie i jesteśmy goli i wesoli. Zero skrzydłowych :roll: Nie ważne, bez nich też da się grać z powodzeniem patrz boczni obrońcy :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 22:01

Gdyby Calderon zaoferował Bestie+ Robinho za Cesca moze Wenger sie zastanowi 8) Reyes gra słabo nawet na pozycji lewo-skrzydłwego. Francuz pewnie chetnie zatrzyma Julio, tylko bedzie musiał sporo zapłacic nie chcac poświecać Fabregasa, moze wystarczy z transferu Reyesa. Tylko kto go bedzie chciał po tak mizernym sezonie i za takie pieniadze.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 lut 2007, 22:06

RealFan pisze:patrz boczni obrońcy
Ktorych też nie mamy :wink: Cici w szpitalu, Marcelo jeszcze nic nie pokazał...Carlos moze szykować się do meczu pozegnalnego. Zostaje nam Torres który jest w tym sezonie najlepszym defensorem Realu. :lol:

RealFan pisze:Nani
Jeśli odejdzie Ronaldo to wtedy pewnie Nani będzie grywał w Manchesterze...

Ja bym z chęcią zobaczył Quaresme...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lut 2007, 22:11

wam sa potrzebni pomocnicyh ktorzy pozwola na gre systemem 4-3-3 oraz napastnik ktory umie cos wiecej niz rvn

tak moja wizja. majac ich mozna budowac druzyne. trzon macie - iker, ramos, diarra i obok nich trzeba poszukac nowych. moze to potrwac jakis czas ale jest to konieczne

watpie ze potrzebny skrzydlowy skoro watpliwe iz nowy trener bedzie chcial grac skrzydlami.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 27 lut 2007, 22:15

Kupno Fabregasa byloby o tyle bezsensowne, ze przeciez wlasnie kupili za kupe kasy Gago, a o ile sie nie myle, obaj panowie graja na podobej pozycji. IMO Hiszpan jest teraz po prostu niepotrzebny. Bardziej naglace sa wzmocnienia na inne pozycje - przede wszystkim stoper i skrzydlowi oraz kreatywny, ofensywny pomocnik. Skoro bawimy sie juz w prywatne typy, to ja zapraszam do Madrytu Riberego :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 lut 2007, 22:19

rkoeman pisze:4-3-3
Moim zdaniem Ricardo nadawał by się do takowego systemu.
Jeśli zaś chodzi o napastnika na szpice to dość trudno o takowego.

rkoeman pisze:moze to potrwac jakis czas ale jest to konieczne
Na pewno to potrwa. Na chwile obecną jeśli będzie taka atmosfera w druzynie, jesli trener bedzie zwalniany po słabych występach to to bedzie trwalo dluuugo. Trzeba dać szanse młodemu trenerowi z wizją nowoczesnego futbolu. Capello jest fachowcem, ale nie potrafi zrobić widowiska...wynik moze i tak, choć nie zawsze. Jest człowiekiem niekonsekwentnym i moim zdaniem fałszywym...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 22:22

No nie wiem czy Fabregas i Gago to podobni zawodnicy. Cesc gra bardziej ofensywnie i jest lepszym kreatorem gry. Fernando raczej blizej do Diarry, przynajmniej tak grał w wiekszosci spotkan w Boca.
Z innej strony jesli ktos bedzie chcial grac tak jak proponuje rkoeman ,to bedzie potrzeba jeszcze lepszego w ofensywie zawodnika niz Cesc. Bez skrzydłowych, bo bez takich pewnie zostanie Real po sezonei, odejscie Davida + ewentialnie Reyesa taki system byłby nawet dobrym pomysłem. Cos w stylu Barcelony DM(Gago/ Diarra)+ Cesc+rozgrywajacy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 lut 2007, 22:24

capello nie jest trenerem nowoczesnym - w tym problem. zatrzymal w polowie lat 90 a pilka poszla lekko do przodu

makis napisal cos o gago - z calym szacunkiem ale gago jest srednim pilkarzem. nie daje zadnej gwarancji a tylko pilkarze prezentujacy juz odpowiedni poziom moga cos realowi zapewnic. bo nikt nie daje takiej druzynie czasu na okrzepniecie. cos za cos - wielkosc kontra nieciewpliwosc socios i presja otoczenia

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 lut 2007, 22:27

No własnie coś w stylu Blaugrana.

Jarzinho pisze:Cos w stylu Barcelony DM(Gago/ Diarra)+ Cesc+rozgrywajacy.
Zauważ, że Blaugrana gra jednym DM, jest nim Edmilson bądź Motta. Xavi i Deco to dwaj piłkarze którzy w śrdoku niszczą wszystko, potrafią odebrać i swietnie podać, zwłasza Xavi potrafią kreować świetnie...Deco ma większy ciąg na bramke, ale ma mnustwo zadań defensywnych czyli Deco i Xavi to mediacentero

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lut 2007, 22:38

Toudinho pisze:Ktorych też nie mamy
Myśląc o następnym sezonie - mamy :] Nie wiadomo co z Carlosem, ale nawet jak odejdzie to nie ma tragdii. Cicinho z Marcelo mogliby zrobić niezły duet w ofensywie, a w rezerwie pozostają Torres i Ramos, który może z powodzeniem grać po prawej stronie.

Co da Naniego to tak sobie go wytypowałem. Widzę gościa niemal co tydzień i wiem na co go stać, jaki ma potencjał. Pogodziłem się, że w Realu nigdy pewnie nie zagra, choć przyznaję, że jest to dla mnie irytujące :P Nikt się mnie nie słucha hehe :lol:

Zawodnika typu Fabregas bez problemu widzę w tej drużynie. Ba, wrzuciłbym go kosztem kobitki Gutiego :P

Widać czego chce nasz zarząd. Ewidentnie było już raz zaznaczone, że chcemy kupić dwóch skrzydłowych najwyższej klasy. Nie wiem czy trochę nie przeceniają swoich możliwości. Sam Cesc by starczał czy hmm Mathieu Bodmer :> Nawet Gutiego nie trzebaby wcale sadzać na ławie. Czterch pomocników, ale bez skrzydłowych. No idealnym przykładem jaki się nasuwa w tym sezonie jest Inter.

O tych systemach na przykładzie Realu i trochę też Chelsea sporo ostatnio dyskutowałem z Zazą. Mi się to nie nudzi :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 lut 2007, 22:48

RealFan pisze:Cicinho z Marcelo mogliby zrobić niezły duet w ofensywie
Własnie mogliby, jeszcze nie grali razem...nie wiadomo co z Cicinho po ciężkiej kontuzji...Marcelo też pokazuje ze jest ze szkła. Owszem ejst jeszcze młody moze coś pokaze do tej pory nie miał szans, a jak miał to nic nie pokazał.

RealFan pisze:a w rezerwie pozostają Torres i Ramos
Torres moze zostać na prawym skrzydel :) zaś Ramos w śrdoku z byc moze nowym nabytkiem Alexis :wink: Jeśli Ramos podszkoliłby swą gre w śrdoku obrony, bo czasami robie juniorskie błedy było by ok. No i Alexis czyli kolejny Hiszpan co wazene, no i gracz potrafiący grać w piłke.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lut 2007, 22:57

Toudinho pisze:Zauważ, że Blaugrana gra jednym DM, jest nim Edmilson bądź Motta. Xavi i Deco to dwaj piłkarze którzy w śrdoku niszczą wszystko, potrafią odebrać i swietnie podać, zwłasza Xavi potrafią kreować świetnie...Deco ma większy ciąg na bramke, ale ma mnustwo zadań defensywnych czyli Deco i Xavi to mediacentero

Daltego ja napisałem Gago/ Diarra czyli ktos z tej dwojki. Fabregas nominalnie cos w stylu Xaviego, a brakuje rozgrywajacego. Bo Cesc nie jest DM i neistety nie jest, az tak mocno nastawiony ofensywnie.
RealFan pisze:Co da Naniego to tak sobie go wytypowałem
Nie wiem co ludzie w nim widza, jest zaowdnikiem niezłym, ale to raczej na poziomie Simao, czyli dobry średniak. Jednak z innej strony gdy pojawia sie propozycja Quresma, ja wybrałbym Naniego.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 27 lut 2007, 23:04

Daltego ja napisałem Gago/ Diarra czyli ktos z tej dwojki. Fabregas nominalnie cos w stylu Xaviego, a brakuje rozgrywajacego. Bo Cesc nie jest DM i neistety nie jest, az tak mocno nastawiony ofensywnie.

Można zagrać 2 DM i jednym rozgrywającym. Cesc mogłby dac rade jako rozzgrywający, a tym bardziej Xabi.

Podoba mi się gra LUCHO. On mogłby być takim bardziej kreatywnym DM. Jednak my mamy Gago :?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lut 2007, 23:17

Jarzinho pisze:Nie wiem co ludzie w nim widza, jest zaowdnikiem niezłym, ale to raczej na poziomie Simao, czyli dobry średniak
Wiesz każdy ma swoje "za" i "przeciw". Tak jakoś się złożyło, że właśnie skrzydłowych tego typu cenię sobie najwyżej. Nie mam też nic do gry Simao bo to gość naprawdę solidny ze smykałką...skrzydłowy, który ma nie tylko dośrodkowanie, nie tylko strzał, technikę czy nawet nie tylko niezły drybling...to skrzydłowy potrafiący grać kombinacyjnie, sporo poruszający się po bosku, grający po obu flankach, ciągle zmieniający pozycję :P Nani jest mniej ruchliwy wszerz, ale do reszty się specjalnie przyczepić nie można, a jego zejścia do środka i uderzenie z dystansu - miód :] Nie wiem co Ci się nie podoba w takich zawodnikach. Portugalia naprawdę wychowała sporo wyśmienitych skrzydłowych, a że póki co tylko Cristiano z wymienionej czwórki gra w naprawdę wielkim klubie o niczym nie świadczy. Aż tak dużo mu webrew pozorom nie ustępują. W przypadku Naniego tylko czekam aż trafi do lepszego zespołu i "dojrzeje". Jest to materiał na naprawdę wybitnego zawodnika.
Toudinho pisze:Jednak my mamy Gago :?
Co Ci się nie podoba w Gago? Daj mu czas. W meczu Francja - Argentyna zagrał naprawdę nieźle co pozwala rokować z nim spore nadzieje, ale nie od razu :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”