Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 418

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lut 2007, 17:58

chcesz sie zalozyc ze przecietny raul bravo jakby przyszlo co do czego daje realowi wieksza pewnosc w obronie niz dzieciak marcelo postury robinho po kuracji odchudzajacej?

zauwaz ze naprawde utalentowany robinho sobie srednio radzi. pilkarz ktory w debiucie pokazal naprawde duzo a pozniej miewal przeblyski. inni nowi pilkarze z ameryki pld sa od niego slabsi

nie rokuje to najlepiej

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 28 lut 2007, 17:59

C.Diogo szkoda, bo wypadał całkiem przywoicie, również i na boku pomocy. Pamiętam zeszłoroczny mecz pucharowy z Betisem, gdy po zejściu Beckhama super wyglądała jego gra z Cicinho. Co do Ramosa to faktycznie szkoda go na siłe stawiać na środku i tym zamym zmarnowac :( . Przypomnijcie sobie co było z Helguerą. Przecież ten kolo był swego czasu najlepszym defensywnym pomocnikiem w Hiszpanii, a może i na Świecie :(

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lut 2007, 18:02

errata - moglbyc najlepszym def pomocnikiem na swiecie. i mogl tworzyc w reprezentacji genialna pare z gerrardem. tyle ze jednego sila przesunieto na srodke obrony a drugi sie zagubil. rep hiszpanii wiele stracila

mysle ze wyszli z zalozenie ze skoro udalo sie z hierro to byc moze udac sie z helguera. widac nic dwa razy sie nie zdarza

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lut 2007, 18:37

rkoeman - Powiem Ci coś. Marcelo jak Marcelo, jego atutem ma być głównie gra ofensywna, czego u Raula Bravo prawie nie zaznasz. Tu Capello trochę marnuje możliwości młokosa. Tylko młokos jak młokos, zanim przyszedł mówiło się, że on nie jest "na dziś" tylko "na jutro" jak skończy swoje hulanki Carlos. Raul Bravo złym obrońcą nie jest, ale do gry z przodu nie wnosi prawie nic, jeszcze mniej niż Salgado :roll: Pewność w obronie - gwarancja dla Capello. Zwróć uwagę, że w kadrze na ostatni mecz Marcelo był i nawet pojawił się na boisku, a Raul Bravo? Decyzją Fabio zasiadł na trybunach :P Czyli na kogo Capello woli stawiać :> Bo to ten problem poruszyłem, a nie to, który z nich daje większą gwarancję w grze obronnej :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lut 2007, 18:52

capello na moje oko juz dawno sie pogubil - nie widze zadnej mysli przewodniej w jego powolaniach wiec pozwol ze pozostane nieczuly na ten argument

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 lut 2007, 19:27

RealFan pisze:A Diogo zostanie nie sprzedany dlatego bo tak chce Real, tylko dlatego, że on nie chce grać w Realu
Nie Nie Nie :!: :P gdzie i kiedy urugwajczyk tak powiedział :?: ma kontrakt z Realem do 2010, gra wyśmienicie lepiej od Cicinho,Salgado czy (narazie) M. Torresa i co ma odchodzić :?: w taki razie wole zeby odszedł Cicinho :!:

RealFan pisze:Tylko młokos jak młokos, zanim przyszedł mówiło się, że on nie jest "na dziś" tylko "na jutro" jak skończy swoje hulanki Carlos
zanim przyszedł to myśleli dobrze, potem Capello zbaraniał i 'zakochał' sie w M.Torresie dając mu szanse na lewej, logicznie wiec jest Marcelo dać pograć w CAstilli

tymbardziej ze jakoś mi sie wydaje ze Michel by mu więcej wpoił do głowy anieżeli Capello, a gra w segunda division dałaby mu więcej jak ocieplanie ławki w primera

nie wierze, ze tak asekurancki trener jak Capello postawi na 18 latka w waznych meczach sezonu

rkoeman pisze:zauwaz ze naprawde utalentowany robinho sobie srednio radzi.

tu jest sprawa złożona.

1. Capello go nie kocha zbytnio, taktyka CApello też łaskawa dla Robinho ( i np. Reyesa ) nie jest

2. Nikt:!: nie dał zagrać Robinho na swojej nominalnej pozycji drugiego napastnika typowej brazylijskiej '7' troszke z tyłu i po lewej od głównego napastnika "11" tak sie gra w brazylii tak gra rep. brazylii a w Realu nigdy :!: Robinho tak nie grał :!:

3. chłopak ma potencjał - i jeśli odejdzie z Realu trafi na mądrego trenera drużyne która gra ofensywnie a nie muruje całe 90min, to jest w stanie grać na miare talentu

4. może jakiś inny trener uratuje Robinho dla Realu jeśli (błagam nie:!:) Capello zostanie na kolejny sezon to "Rowerek" od nas odjedzie na 1000% :?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lut 2007, 20:00

vakabayashi pisze:gdzie i kiedy urugwajczyk tak powiedział
Powiedział coś takiego jakiś czas temu w jednym z wywiadów. Nie powiedział jednoznacznie "odchodzę w Realu" tylko "dobrze mi w Zaragossie i chcę tu zostać na dłużej. Już są prowadzone rozmowy z Realem Madryt w tej sprawie". Trochę innymi słowami, ale sens ten sam :P
vakabayashi pisze:zanim przyszedł to myśleli dobrze, potem Capello zbaraniał i 'zakochał' sie w M.Torresie dając mu szanse na lewej, logicznie wiec jest Marcelo dać pograć w CAstilli
Super i Torres będzie jedynym mogącym tam zagrać bo Carlos się leczy, a jak wyzdrowieje to nie wiadomo na jak długo, a Raul Bravo cieszy się takim zaufaniem Capello, że nie było go w kadrze na Atletico :P

rkoeman - Nie będę tego komentować :P

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 lut 2007, 22:00

RealFan odnośnie młodych graczy to poczekamy zobaczymy
mnie interesuje inna kwestia, dużo sie mówi o C. Ronaldo w Realu.

Ciekaw jestem co kibice Realu sądzą na ten temat czy warto pobić transferowy rekord świata dla C. Ronaldo w Realu Madryt :?:

ja jestem na nie za te pieniądze możemy mieć wielu wybitynych graczy , a co inni sądza o tym transferze :?: :think:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 28 lut 2007, 22:11

Jako kibic Realu mowie temu transferowi stanowcze nie :!:

Wiadomo że za taki hajs można poszukac innych grajków ( napewno nie lepszych 8) ) tylko że coś ostatnio Real słabo szuka :P

Myśle z Cristiano poradziłby sobie w Madrycie....no może nie rozwiną ale napewno pokazał to co może obecnie zaoferowac. Nie wierze w ten transfer, wydaje sie nielogiczny i jezeli portugalczyk bedzie sie kierowałsie względami sportowymi to zostanie w Manchesterze 8) bo po co sie pakowac na tonący statek... :roll:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 28 lut 2007, 22:18

Rossi pisze:bo po co sie pakowac na tonący statek
Po to by go uratować ;)

Ja jestem za to jeden z piłkarzy, którzy moze i bedzie mogł wygrywać mecz "w pojedynke" tak jak to robił Zidane, czy Figo. Jeden z 2 Cracków świata.

Chciłbym go zobaczyć w bieli bo jestem pewien co do jego umiejętności. Przez ostatni rok bardzo dorósł piłkarsko i gra świetnie. Cena kosmiczna, ale w dzisiejszej dobie mnie to nie dziwi. Jest to też bardzo medialny gracz...a co się z tym wiąże $$$...

Derby Sevilli przerwane...Ramos na noszach...

Obrazek

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 28 lut 2007, 22:28

Ale jest to też gracz ( no nie znam go ale tak uważam :P ) któremu może czasem woda sodowa uderzyć do głowy. Może się stać tak jeżeli będzie nieodpowiednio poprowadzony. W MU ma kto go prowadzić a w Realu :roll: Fabio ? To taka mała mina wiązaca sie z jego transferem,
Pozatym myśle że jeżeli chce sie rozwijać to Anglia bedzie do tego odpowiednim miejscem, gdzie gra sie dużo skrzydłami w obecym Realu skrzydłą nic nie pokazują i nagle przychodzi Ronaldo i Real zaczyna więcej grać bokami ? :roll:

Napewno marketingowo Real by dużo zyskał ale wiadomo pieniądze to nie wszystko :P

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 28 lut 2007, 22:34

Rossi pisze:Realu skrzydłą nic nie pokazują i nagle przychodzi Ronaldo i Real zaczyna więcej grać bokami

Grał by pomiędzy atakiem a pomocą, tak jak Roaldinho czy Messi jeśłi mówimy o kopi systemu gry 4-3-3...

Rossi pisze:Fabio ? To taka mała mina wiązaca sie z jego transferem,
Mam nadzieje ze Fabio jest do czerwca, i przyjdzie ktoś z wizją gry otwartej, na bramki a nie na murowanie, ze stylem nowoczesnej piłki która ciągle się rozwija do przodu...Moze to być Schuster, moze to być Michel...kandydat by się znalazł. Bo warunki klub stwarza dobre... :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 28 lut 2007, 22:47

Mam mieszane uczucia odnosnie tego potencjalnego transferu. Z jednej strony umiejetnosci tego pilkarza sa niezaprzeczalne. Z drugiej jednak, nie jestem zwolennikiem wydawania wielkich pieniedzy na jednego pilkarza (no chyba, ze bylby to Kaka :wink: ), a w jego przypadku mowi sie o kilkudziesieciu mln ojro. Chyba jednak wolalbym, aby na prawa strone przyszedl Ribery :wink:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 28 lut 2007, 22:55

Odradzalbym Cristiano ten transfer. W Realu wielu sie nie sprawdzilo, ktos poza tym wspomnial o wchodzeniu do tonacego statku. Jesli Real nie skusi Ronaldo pieniedzmi (a to watpliwe sadzac po warunkach nowego kontraktu w MU) to Portugalczyk zostanie w Anglii. Tam jest gwiazda, ma kupe kasy i wszystko czego chce (no, moze poza odrobina slonca ;]). Nie mowiac juz o tym, ze Real jest druzyna pilkarsko slabsza od ManU... Zdecydowanie odradzam.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lut 2007, 23:10

Nie wiem czy Schuster ma wizje otwartej gry, z tego co czytałem o Getafe czy o stylu gry, to raczej Niemiec ma filozofie :arrow:
Po pierwsze i najwazniejsze nie tracimy bramek :wink:

Jesli Real tak bardzo chce skrzydłowego, niech odrazy kupi 3, bo jeden nawet Cristiano Ronaldo bo lewej i prawej flance biegac z pewnoscia nie bedzie, przynajmniej jednoczescnie.
Oczywsice dwoch prawdziwej klasy skrzydłowych nie Ronaldo + ktos tam.
Lepiej by wyszło Realowi przejscie na 4-3-3, poprostu ma sporo środkowych pomocnikow, a skrzydłowych prawdziwych 2 :arrow: Beckham +Reyes, z czego jeden odchodzi drugi pewnie takze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”