Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 62

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 03 mar 2007, 16:15

mistyk pisze:jak zwykle Manchester mimo, ze byl gorsza druzyna znow wygrywa

No jak zwykle cały seon tak gramy :lol:
mistyk pisze:I gdzie tu jest sprawiedliwosc?
Wronki ewentualnie Łowicz

Poprostu United gra do konca i w tym meczu to pokazaliśmy wielkie brawa dla VdS ca interwencje po strzale Patyka. My kontrolowalismy u sieie Liverpool zepchnołł nas do defensywy na AR :roll: Tylko na naszym konie po tych spotkaniach jest 6 Liverpool 0

Misytk piprzeszy jak byś sie wczoraj urodził i nie znał przewrotnosci piłki noznej :roll:

Awatar użytkownika
dominicLFC
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dominicLFC » 03 mar 2007, 16:17

Gratuluje tytułu. Co szczęście macie to w pale się nie mieści po prostu. Przyjechaliście po 1 punkt, co było widać przez cały mecz - jeden stały fragment gry i po zawodach - wygrywacie, mimo, że nie stworzyliście nawet 1 groźnej sytuacji (nie licząc bramki)... dawno czegoś tak farciarskiego nie widziałem, no ale piłka jest okrutna... Pozdro.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 03 mar 2007, 16:21

Zgadzam sie z ROssim W czym niby Liverpool byl lepszy? to, ze przez 15 minut cisneli, a nie potrafili nic wycisnac, jakby zatwardzenie mieli, nie oznacza, ze byli lepsi. Kuyt, Bellamy nie stworzyli sobie zadnej sytuacji praktycznie. Gerrard beznadziejnie, nawet Sissoko slabo zagral, a Reina popelniajac blad przy golu dopelnil formalnosci. Ogolnie mecz nie stal na zbyt wysokim poziomie. Gra bez polotu, malo konsekwencji i zalozen taktycznych. Liverpool nie przypominal zespolu z Camp NOu(co jest dobra wrozba :wink: ). MU tez w miare slabo, ale wygrali ze znienawidzonym rywalem i to sie ceni.

PS: Scholes zachowal sie jak dres z ulicy :?
PS2: Carrick dobrze zagral :P

Awatar użytkownika
Adas07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adas07 » 03 mar 2007, 16:34

Moze to i prawda ze Liverpool mial przewage ale chyba tylko w posiadaniu pilki.Moze i cisneli ale tak naprawde zadnej konkretniej sytuacji do strzelenia gola to nie mieli.Tutaj akurat trzeba pochwalic obrone United :) Bramka strzelona przez Liverpool byla slusznie nie uznana gdyz byl spalony...Co do sytuacji to przypomnialo mi sie... 8) W 87 minucie chyba Crouch nie trafil z 4 metrow i wielkie brawa dla Edwina.Liczy sie tylko zwyciestwo ManU!!! :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 mar 2007, 17:26

Znowu muszę napisać "ufff". Liverpool powinien był chyba wygrać to spotkanie. Ale to my powiedzieliśmy ostatnie słowo i to jest najważniejsze. Mecz słaby w wykonaniu Diabłów. Gdy O'Shea wszedł za Rooney'a to ludzie w pubie zaczęli się śmiać. Później kibicom The Reds nie było już tak do śmiechu. Brawo Johny! Mecz z zeszłego sezonu stanął mi przed oczami. Tylko , że tym razem nie Rio, a O'Shea. Zmierzamy do celu. Zmierzamy do celu!

United! Man United!We're the boys in Red and we're on our way to Wem-ber-ly!

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 03 mar 2007, 19:08

Ja już odczuwam syndrom rzutu wolnego w doliczonym czasie gry. Liverpool przeważał cały mecz, choć ManU odgryzało się nieraz groźnymi atakami. Wg mnie gol Bellamy nie był ze spalonego, ale równie dobrze sędzia mógł podyktować rzut karny po faulu na Sahy. Tak jak w zeszłym sezonie pragnąłem odejścia Moro, tak teraz Croucha. On chyba z Grzesiem się uczył grać w piłke. Z 4 metrów z podbitej piłki uderza wewnętrzą częscią stopy zamiast z podbicia :?
Berik pisze:Gerrard beznadziejnie, nawet Sissoko slabo zagral
<lol> Sissoko rozegrał jeden z najgorszych meczów w Liverpoolu, ale Gerrard zagrał całkiem przyzwoicie. Najlepiej Carragher, bezbłędny w obronie. Szczerze to nie wiem kogo wyróżnić w ManU, Ronaldo zbytnie nie czarował (jak na niego), Roo też nie widoczny. Chyba Van der Sarowi i Ferdinandowi należą się największe pochwały (Bellamy nieraz radził sobie z Vidiciem).
No nic, Tytuł dla Was... :cry:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 mar 2007, 19:40

Rossi pisze:
mistyk pisze:jak zwykle Manchester mimo, ze byl gorsza druzyna znow wygrywa

No jak zwykle cały seon tak gramy :lol:
Caly nie, ale ostatnie kilka spotkan tak :)
Rossi pisze:
Wronki ewentualnie Łowicz
We Wronkach sami niewinni siedza, wiec nie ma sprawiedliwosci

@berik nie zgodze sie z Toba niestety. Liverpool byl dzisiaj w kazdej formaci lepszy od Manchesteru, oprocz Bramkarza oczywiscie. Obrona Liverpoolu bardzo dobrze sie dzisiaj spisywala, przy bramce zawinil glownie bramkarz. Srodek pola tez nalezal do The Reds, Scholes walczyl, ale Carrick mu nie bardzo pomagal. W ataku tez byli lepsi, a Bellamy nie raz osmieszyl Vididca. Van der Sar musial pare razy ratowac zespol, a Reina nie byl za czesto sprawdzany. Liverpool rzeczywiscie zagral inaczej niz z Barca. Ale nie moge powiedziec, ze zagral gorzej. Nie murowali sie po prostu i to oni zdominowali gre. Zabraklo tylko skutecznosci. Watpie, zeby z nami zagrali tak jak z Man U.
Zgodze sie natomiast, ze Carrick dobrze zagral :D

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 03 mar 2007, 20:01

kapi88 pisze:Najlepiej Carragher, bezbłędny w obronie.
On kurcze zawsze haruje ciężko na boisku. Szczególnie było to widać w jednej akcji ofensywnej United, gdzie najpierw Carra zablokował podanie Ronaldo, by następnie po drugiej stronie pola karnego zablokować strzał innego z piłkarzy Red Devils. Zdecydowanie najlepszy piłkarz po stronie Liverpoolu.
Berik pisze:PS: Scholes zachowal sie jak dres z ulicy :?
Nie chce go usprawiedliwiać, ale przez całe 90 minut był prowokowany przez Xabiego Alonso. Nerwy mu puściły. :?
mistyk pisze:Ja nie wiem co to sie dzieje w tym sezonie. Nie wiem juz co mam pisac po prostu za kazdym razem. Mentor Man U jest wielki. Szczescia konca nie widac....

jak zwykle Manchester mimo, ze byl gorsza druzyna znow wygrywa. I gdzie tu jest sprawiedliwosc?

Byłbyś łaskaw wskazać te mecze, w których to United tak fuksiarsko, ze szczęściem wygrywało. A może sędziowie im pomagali? Który to mecz? Z Fulham, Spurs, Liverpoolem, Portsmouth, Chelsea, Evertonem, Man City, Wigan, Reading, Aston Villą, Watfordem i Charltonem u siebie? Czy może z Charltonem, Reading, Wigan, Watfordem, Boltonem, Blackburn, Sheffield, M'Borough, Aston Villą, NUFC, Spurs na wyjeździe? :roll:
Na każdym kroku dopisuje im szczęście, sędziowie gwiżdżą pod United, rywal gdy gra z nami zawsze jest przemęczony i ma słabszy dzień. Daj się uśpić.
mistyk pisze:To musi o czyms swiadczyc jak ktorys raz w ostatnim czasie Bramkarz jest waszym najlepszym zawodnikiem.
Który raz? Drugi?
mistyk pisze:Vidic dzisiaj udowodnil, ze w grze 1 vs. 1 kompletnie sobie nie radzi, szczegolnie z zawodnikiem dosyc dobrym technicznie i szybkim. Pare razy zostal dzisiaj ograny jak chlopak z juniorow.
Nie ma to jak obejrzeć dwa ostatnie mecze, nie oglądając, bądź nie mając na uwadze poprzednich 27 + udanych w LM meczów i powiedzieć totalną bzdurę. Ale ja też bym sie frustrował gdyby para stoperów, która w zeszłym sezonie była najlepsza w Europie, a teraz popełniała masę dziecinnych błędów (mowa to o Marquezie i Puyolu).
Tak naprawdę to żenujący zaprezentował sie dzisiaj Evra, dlatego Vidić miał pełne ręce roboty, bo Francuz za dużo pozwalał Bellamy.

AND THE REDS GO MARCHING ON, ON, ON :!: Oszej!!!! :wink:

EDIT:
mistyk pisze:Caly nie, ale ostatnie kilka spotkan tak :)
Masz na myśli te skromne zwycięśtwa nad Watfordem, Charltonem i słabym Tottenhamem?!

EDIT2:
Komuś jeszcze sie wydawało, że United należał sięrzut karny? Saha faulowany moim skromnym zdaniem...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 mar 2007, 20:35

Manumef pisze:Komuś jeszcze sie wydawało, że United należał sięrzut karny? Saha faulowany moim skromnym zdaniem...
No mnie tez sie tak wydawało. Sędzia powinien podyktować karnego dla United. Z drugiej strony to faul po którym padła bramka, był taki trochę naciągany. Nie jestem w 100% pewny, bo nie widziałem powtórek.

O meczu wiele sie nie wypowiem, bo oglądałem od 60 minuty. Zapamiętałem sobie jeszcze piękne wejście Carraghera w Roo... :roll:
Ciesze sie ze zwycięstwa MU z wiadomych przyczyn. 8)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 mar 2007, 20:47

@Manumef - nie widzialem naprawde dobrego meczu w wykonaniu United od czasu Tottenhamu. Z Charltonem wygrali 2:0, ale nie grali nic specjalnego. Rywal zreszta nie najwyzszej klasy. Od Reading tez lepsi nie bylina Old Trafford. Z Lille wygrali mimo, ze dla mnie to Lille gralo lepiej, a gola stracili w glupi sposob (szczescie?). Z Fullham podobnie, Mnachester gra gorzej, ale wygrywa(znowu szczescie?). Nastepnie rewanz na Madejski - Reading zasluguje na remis, a Manchester ratuje Sar i poprzeczka(pech?). No i teraz mamy Liverpool i znowu szczesliwe zwyciestwo.

Nic nie mowilem o tym, ze sedziowie pomagaja Man U. Ale skoro tak uwazasz.

Zapewniam Cie, ze ogladalem wiecej niz 2 ostatnie mecze. Na poczatku sezonu Vidic prezentowal sie bardzo dobrze. Swietnie sie ustawial i kapitalnie czyscil gorne pilki. Ostatnio jednak jest bardzo niepewny w swoich interwencjach. I dzisiaj przez to, ze Evra sie nie wracal w pore mialem okazje zobaczyc jak radzi sobie 1 vs 1. I nie wygladalo to dobrze. Bellamy robil z nim co chcial.

Sfrustrowany postawa swojej druzyny nie jestem, gdybysmy tylko jeszcze mieli tyle szczescia co wy.

Saha rzeczywiscie byl faulowany, karny sie nalezal.

Ciekawy jestem czemu nie pokazali powtorki sytuacji, kiedy Xabi dostal zolta kartke. Gracze Liverpoolu mieli pretensje, ze Ronaldo nie byl faulowany....

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 04 mar 2007, 21:29

dominicLFC pisze:Gratuluje tytułu.
do tego jeszcze daleko ,ale miejmy nadzieje że MU będzie mistrzem
mistyk pisze: Mnachester gra gorzej, ale wygrywa(znowu szczescie
naszczęscie w piłce liczy sie wynik nie gra(powtarzam sie :P )mozę to taka "rekompensata" za mało szczęśliwy poprzedni rok :wink:
Rossi pisze:Poprostu United gra do konca
:shock:
oj chyba masz krótka pamieć.... a mozże przypomnisz sobie mecz z Reading ostatnie minuty gry MU wybyły wręcz dobijające :roll:

trzeba przyznać ze Czerwone Diabły maja mały spadek formy, naszczęście nie odzwierciedla sie to na wynikach :twisted: najbardziej niepewna jest obrona z Reading zagrali dno :cry: a z Liverpoolem zagarła koncertowo szczególnie Rio :D mam nadzieje ze w nastepnych spotkaniach wygrane MU będą poparte świetna grą całej drużyny

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 05 mar 2007, 18:00

Tak sobie przeglądam program TV..
TVP 2: Wtorek 13.03 21:05

Na Old Trafford zmierzą się Manchester United i gwiazdy klubów europejskich pod wodzą Marcella Lippiego, zwycięzcy ostatnich mistrzostw świata z drużyną Włoch, by uczcić 50. rocznicę podpisania Traktatu Rzymskiego, który dał podstawy do stworzenia Unii Europejskiej. W zespole gości pojawią się m.in. David Beckham z Realu Madryt, były gracz MU, Steven Gerrard z FC Liverpool, Carles Puyol, Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram i Ronaldinho z FC Barcelona oraz Grégory Coupet i Eric Abidal z Olympique'u Lyon.
od dawna o tym wiecie, bo ja pierwszy raz słyszę :P może ktoś jakieś szczegóły podac ?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 mar 2007, 18:13

Bonso pisze:Tak sobie przeglądam program TV..
TVP 2: Wtorek 13.03 21:05

Na Old Trafford zmierzą się Manchester United i gwiazdy klubów europejskich pod wodzą Marcella Lippiego, zwycięzcy ostatnich mistrzostw świata z drużyną Włoch, by uczcić 50. rocznicę podpisania Traktatu Rzymskiego, który dał podstawy do stworzenia Unii Europejskiej. W zespole gości pojawią się m.in. David Beckham z Realu Madryt, były gracz MU, Steven Gerrard z FC Liverpool, Carles Puyol, Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram i Ronaldinho z FC Barcelona oraz Grégory Coupet i Eric Abidal z Olympique'u Lyon.
od dawna o tym wiecie, bo ja pierwszy raz słyszę :P może ktoś jakieś szczegóły podac ?
WOW. Nie sądziłem, że pokaże to TVP. W meczu oprócz ww wziąć udział mają jeszcze tacy gracze jak:

Carragher, Juninho, Cantona, Keane :) Zapowiada się bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 07 mar 2007, 13:57

mistyk pisze:@Manumef - nie widzialem naprawde dobrego meczu w wykonaniu United od czasu Tottenhamu. Z Charltonem wygrali 2:0, ale nie grali nic specjalnego. Rywal zreszta nie najwyzszej klasy. Od Reading tez lepsi nie bylina Old Trafford. Z Lille wygrali mimo, ze dla mnie to Lille gralo lepiej, a gola stracili w glupi sposob (szczescie?). Z Fullham podobnie, Mnachester gra gorzej, ale wygrywa(znowu szczescie?).

Zgodzę sie. Z Charltonem nie porwali swoją grą, ale wygrali. Przecież mistrzostwa nie zdobywa się dzięki rewelacyjnej grze w każdym meczu. Liczy się konsekwencja w wygrywaniu spotkań, szczęście. Chelsea wcale dużo gorzej nie gra niż sezon wcześniej. To United jest w bardzo dobrej, równej formie.
mistyk pisze:Nastepnie rewanz na Madejski - Reading zasluguje na remis, a Manchester ratuje Sar i poprzeczka(pech?).

Tylko zauważ, iż w tym meczu grał skład rezerowy z kilkoma wyjątkami. Jak dla mnie to dobry wynik na Madejskim w takim składzie: Van der Sar - Silvestre, Brown, Ferdinand, Heinze - Park, O'Shea, Fletcher, Richardson - Saha (Rooney 76'), Solskjaer (Ronaldo 89')
mistyk pisze:Ostatnio jednak jest bardzo niepewny w swoich interwencjach. I dzisiaj przez to, ze Evra sie nie wracal w pore mialem okazje zobaczyc jak radzi sobie 1 vs 1. I nie wygladalo to dobrze. Bellamy robil z nim co chcial.
Z moich obserwacji wynika, że Vidić zagrał słabo w dwóch ostatnich spotkaniach. Wcześniej czy później musiały przyjść te słabsze mecze.
mistyk pisze:Sfrustrowany postawa swojej druzyny nie jestem, gdybysmy tylko jeszcze mieli tyle szczescia co wy.
Szczęście sprzyja najlepszym :]

Fletcher prawdopodobnie nie zagra do końca sezonu! :? Będzie bez niego bardzo trudno, szczególnie, że ze składu na mecze w PL wypdał Scholes. O'Shea witaj w środku. Jednak to nie koniec kadrowych problemów. Prawdopodobnie Evra i Saha nie wystąpią w dzisiejszym meczu LM z Lille. Jak nie urok, to sraczka :?

Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt » 07 mar 2007, 16:39

Już dziś mecz z Lille. Mam nadzieję, że ManU rozniesie francuską drużynę. Ostatnio strasznie denerwują mnie wypowiedzi zawodników, trenerów czy nawet działaczy Lille. Udają jakoby to ManUtd był winny zajściom jakie miały miejsce w 1 meczu tych drużyn. Jak wiemy było zupełnie odwrotnie. Ponadto nazywają angielski klub oszustami :? i nie wiadomo jak odgrażają się :shock: Ale to już nie potrwa długo :P Dziś United awansuje i zamknie usta drużynie Lille 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”