AS Roma (zbiorczy) - Strona 109

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 lut 2007, 14:01

Zwibel pisze:Uuu dawno tu nie byłem....ale widzę że kibiców interu wyrosło jak młoda trawa na wiosnę...tylko szkoda że jak nie będzie wyników nie będzie też kibiców hrhrhrrhrrh.
MaX_ASR pisze:oj Interisci...wydaje sie Wam, ze wszystkie rozumy pozjadaliscie...
wow wow uh uh frustru frustru uh uh wow wow

Dziwne nie widze w stosunku do kibiców Romy zaczepek, napinek czy innych prób wywyższania się. Wręcz przeciwnie - szacunek, dlatego zalecam kubeł zimnej wody ewentualnie. Chciałbym zauważyć to MaX_ASR próbował zacząc napinke (w temacie o Romie!!!) więc akcje w stylu jak te powyżej sa chyba nie na miejscu. A teksty o koniunkturalizmie kibiców Interu mogą tylko śmieszyć. Ciekawe ile macie do powiedzenia o "swoim" klubie, bo jakos łatwiej wam idzie napisać coś o kibicach Interu.

Teraz jako moderator: nastęna napinka lub OT będzie karane :blow:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 18 lut 2007, 14:54

Nie wiem jak Was ale mnie postawa Romy w tym sezonie satysfakcjonuje :wink: ... mniej wiecej takiego obrotu spraw mozna bylo sie spodzeiwac . Nie ma co psioczyc na taki stan rzeczy bo powiedzmy sobie szczerze ze dzieki wynikow z tego sezonu Roma zaczyna wychodzic na prosta jesli chodzi o jej kondyzje sportowa jak i co najwarzneijsze finansowa.

Nie ma co ukrywac ze zdobycie 2 miejsca czy awans do cwiercfinalu nie wymagalo od Romy jakiegos wielkiego wyczynu sportowego a jednak jest to najlepszy sezon Romy od wielu lat. Wielu mowi ze Inter mial ulawtiona sytuacje jesli chodzi o wygranie scudetto w tym roku, ale obiektywnie trzeba zauwazyc ze Roma takze ma lekko ulatwiona sprawe aby zdobyc 2 miejsce.

Co do tekstow o Interze i w strone kibicow Interu w tym temacie :roll: ... wiadomo ze ostatnimi czasy srednia wiekow kibicow Interu sie obinzy :P bo to jest naturalny proces na tego typu forach, wiadomo ze kibice Interu maja prawo zadzierac nosa z powodu wynikow ich druzyny ... ale powiedzymy se szczerze kibice Romy ... co nas obchodzi Inter :P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 18 lut 2007, 15:17

Co do Lyonu typowa gadka przed meczowa :) "szanujemy rywala, to silna druyzna, maja swietnych zawodnikow jest 50:50"

nie ma co zwracac uwagi boisko zweryfikuje
Nie wiem jak Was ale mnie postawa Romy w tym sezonie satysfakcjonuje

jak na takie mozliwosci i transfery to wsumie tak... chociaz mi do pozytywnego sezonu brakuje przejsc chocby Lyon w LM byloby to cos :)

p.s co do kibicow Interu to jakby nie bylo Romanisci zaczeli tu niepotrzebna napinke :) .. wole merytoryczne dyskusjie niz napinki wiec nie ciagnijmy tego dalej

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 18 lut 2007, 16:08

Zgadzam sie z Goofiim. Tez uwazam, ze Roma gra w tym sezonie tak jak wszyscy kibice oczekuja. Powiem wiecej. Sytuacja w klubie, zarowno pod wzgledem kadrowym, jak i pod wzgledem atmosfery przedstawia sie najlepiej od czasow scudetto! I nareszcie jest trener, ktory dorownuje umiejetnosciami Capello (pomijajac Prandelliego, ktory tez byl swietny, ale odszedl szybko z wiadomych powodow).

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 28 lut 2007, 22:45

Cos dlugo cisza, a za nami mecz w LM i ligowe spotkanie z Regginą. Inna sprawa, ze od LM jest osobny temat, no ale ze nikt o ostatniej kolejce nie pisze...

Dzis Giallorossi zmierzyli sie z Chievo. Meczu nie ogladalem, ale z rezultatu mozna byc zadowolonym. Wyciagnelismy z 0-2, Capitano strzelil dwie brameczki i odskoczyl Toniemu na bezpieczny dystans w klasyfikacji strzelców.

Tymczasem passa Interu dobiegła końca i Mediolańczycy zremisowali u siebie 1-1 z Udinese. Tym samym poprawili nasz rekord az o 6 zwyciestw :shock:

Teraz moze troche o ostatnim meczu z Regginą, który to zreszta podobnie jak mecz z Lyonem mialem okazje ogladac ze Stadio Olimpico :). Atmosfera super, mnostwo ludzi na trybunach. Fantastyczny doping i rownie dobra gra Giallorossich. W pierwszej połowie kilka dobrych sytuacji, miedzy innymi strzal Pizarro sprzed pola karnego minimalnie obok slupka. Po przerwie znow atak Romy i nieco przypadkowa bramka Tavano, pierwsza zreszta w barwach Romy. Dziesiec minut pozniej wrzutka z roznego i Mexes na 2-0. Chwile potem Totti faulowany w szesnastce, ale oczywiscie karny niewykorzystany. W sumie wielkiego wrazenia to na mnie nie zrobilo, mozna sie przyzwyczaic :). Na piec minut przed koncem wpuszczony zostal Vucinic i zdazyl jeszcze zaliczyc asyste, bramke w doliczonym czasie gry zdobyl Panucci. W calym meczu Roma zdecydowanie przewazala, a rywal do slabeuszy nie nalezal. Totti nieco "gwiazdorzyl" :), ale mial kilka bajecznych zagran, jak wysuniecie pilki pietka do Cassettiego (choc moge sie mylic) i swietna angielka (nie pamietam do kogo to bylo)...

Mecz fantastyczny, z pewnoscia na dlugo zapadnie mi w pamiec jako jeden z dwoch (jak na razie), ktore widzialem bedac na Stadio Olimpico i dopingując Giallorossich ile sil w plucach.

FORZA ROMA!!!!!

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 03 mar 2007, 8:28

W lidze nie ma juz o czym pisac sezon zakonczony a Inter Rome deklasuje i Roma traci glupio punkty na leszczach proste :) ... jedyna pociecha bedzie jak Il Capitano po raz 1 w karierze zdobedzie krola strzelcow..

a co do LM to cisza przed burza :twisted:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 mar 2007, 10:52

Totnik..pohamuj sie troszke z gloszeniem takich tez...mistrz bedzie na koniec sezonu, a po co sie glupio pozniej tlumaczyc na bezsensowne slowa rzucane na wiatr?! wiem ze przewaga jest duza, ze wydaje sie to nierealne, ale Historia pamieta nie jeden taki przypadek, gdzie w taki czy inny sposob tracilo sie w pilce wiele... poczekamy do konca..bedzie mistrz na pewno...kto?! nie wiem, nikt tego nie wie..;)

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 03 mar 2007, 14:06

Chocby przypadek Monaco, ktore przed kilkoma sezonami mialo taka przewage w lidze francuskiej, jak teraz Lyon, a dało sie wyprzedzic...

Juz dzisiaj mecz z Ascoli - ostatnia druzyna ligi. Spalletti wystawi raczej polrezerwowy sklad, zeby dac odpoczac pilkarzom przed konfrontacja z Lyonem w LM. W wyjsciowej jedenstce prawdopodobnie zagraja mlody Francuz Faty, Francesco Tavano, Christian Wilhelmsson i bramkarz Gianluca Curci, dla ktorego mecz ten bedzie pierwszym w tym sezonie w Serie A (bronil tylko w CI). Za kartki zdyskwalifikowany jest Perrotta, a Taddei leczy drobny uraz (powinien byc zdrowy na Lyon).

W barwach Ascoli nie zagra kilku kluczowych graczy, w tym Pagliuca (zastapi go byly golkiper Romy Eleftheropoulos, ktory jedniak w zolto-czerwonych barwach sobie duzo nie pogral) oraz Marco Delvecchio - byly napastnik ASR, ktory w pierwszym meczu zainkasowal nam dwie bramki.

FORZA ASR!!!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 mar 2007, 14:39

Słusznie Einar zauważyłeś że w tym meczu zagra najwieksza zagadka ostatnich okien transferowych czyli ten nieszczesny Grek. Do tej pory nie wiem czemu tak sie stało, że po świetnych występach w USA w barwach Milanu oddano go do Romy... a Roma po takim samym okresie puściła dalej [choć też grał w sparingach ?] Mam swoja teze ale jest ona zbyt mocna :P Co ważne gdy grał Gianluca Pagliuca tracili non stop bramki, teraz od trzech spotkań gra "Ele" i odrazu lepiej to wygląda. Oby Grek nie miał dnia konia :P Bo Roma mówi wygrać, stawiam 3:1 :twisted:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 03 mar 2007, 20:16

dzieciol pisze:wiem ze przewaga jest duza, ze wydaje sie to nierealne, ale Historia pamieta nie jeden taki przypadek, gdzie w taki czy inny sposob tracilo sie w pilce wiele...
podaj mi przypadek w historii zeby druyzna miala 17 zwyciestw pod rzad i 16 punktow na 12 meczy przewagi i to stracila ...
poczekamy do konca..bedzie mistrz na pewno...kto?! nie wiem, nikt tego nie wie
kazdy to wie oporcz Ciebie moze i garstki niepoprawnych optymistow :)
pohamuj sie troszke z gloszeniem takich tez...
pohamuj sie od pouczania mnie kazdy ma swoje zdanie

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 mar 2007, 20:46

Einar pisze:Chocby przypadek Monaco, ktore przed kilkoma sezonami mialo taka przewage w lidze francuskiej, jak teraz Lyon, a dało sie wyprzedzic...
np Totinik....

sytacja jest malo realna, ale takie rzeczy sie w futbolu zdarzaja... nawet gdyby to Roma dzisiaj mial taka przewage, nie mowilbym dzisiaj o mistrzostwie....Mistrz jest z koncem sezonu, i taka mam zasade!, dopiero po skonczonej rundzie rewanzowej, bedziemy widzieli kto ma najwiecej pkt, i kogo mozna nazwac mistrzem, prawdopodobnie bedzie to Inter...ale kazda inna sytacja nie jest wykluczona..dopóki matematyka daje inne mozliwosci...

;)

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 03 mar 2007, 23:12

Otoz to.

Mecz z Ascoli rozegrany w "nieco" rezerwowym skladzie zakonczyl sie wynikiem 1-1. Wlasciwie nie ma o czym pisac, chyba jedynym wartym odnotowania faktem jest pierwsza bramka Wilhelmssona w barwach Giallorossich. W pierwszym skladzie zagrali zarowno Tavano, jak i Vucinic, zaden z nich bramki jednak nie zdobyl.

Teraz tylko pelna mobilizacja na Lyon i awans do najlepszej osemki Europy :P

FORZA ROMA!!!

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 04 mar 2007, 17:36

dzieciol pisze: np Totinik....
chodzilo mi o lige wloska

sytacja jest malo realna, ale takie rzeczy sie w futbolu zdarzaja...
az takie?? nie kojarze.. zreszta kto chce niech wierzy i sie pognieca :)
nawet gdyby to Roma dzisiaj mial taka przewage, nie mowilbym dzisiaj o mistrzostwie....Mistrz jest z koncem sezonu, i taka mam zasade!, dopiero po skonczonej rundzie rewanzowej, bedziemy widzieli kto ma najwiecej pkt, i kogo mozna nazwac mistrzem, prawdopodobnie bedzie to Inter...ale kazda inna sytacja nie jest wykluczona..dopóki matematyka daje inne mozliwosci...
Ty i ta twoja matematyka :) .. zycie to nie cyferki :P .. Interowi mistrza odbierze tylko jakis kataklizm

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 04 mar 2007, 18:31

Totnik_ASR pisze:chodzilo mi o lige wloska
Sam Inter jest swego rodzaju fenomenem...bo po mimo tych milionow, nie szlo mu ostatnio..wiec dlaczego ma nie zawalic koncowki tegorocznego sezonu?!

Totnik_ASR pisze:Ty i ta twoja matematyka Smile .. zycie to nie cyferki Razz .. Interowi mistrza odbierze tylko jakis kataklizm
cyferki cyferki...pamietaj zyjemy w wielkiej spirali, a wszystko ma jakas zaleznosc, wszystko mozesz wytlumaczyc dzieki liczbom i matematyce..kto ogladal Pi wie o co chodzi... podobna filozofie ja wyznaje...

Totnik_ASR pisze:Interowi mistrza odbierze tylko jakis kataklizm
a jednak...jest cos co moze im tego mistrza odebrac! Juz jestes na dobrej drodze...Kataklizm czy nie, bedzie mistrz, wtedy kiedy matematyka nam to powie..
:P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 04 mar 2007, 19:57

dzieciol pisze: Sam Inter jest swego rodzaju fenomenem...bo po mimo tych milionow, nie szlo mu ostatnio..wiec dlaczego ma nie zawalic koncowki tegorocznego sezonu?!
bo jest 1 druyzna w historii ligi wloskiej co ma 17 zwyciestw pod rzad i na 12 kolejek do konca 16 punktow przewagi ?? (o ile sie nie myle bo juz sue gubie)

cyferki cyferki...pamietaj zyjemy w wielkiej spirali, a wszystko ma jakas zaleznosc, wszystko mozesz wytlumaczyc dzieki liczbom i matematyce..kto ogladal Pi wie o co chodzi... podobna filozofie ja wyznaje...
to wyznawaj i bujaj w cyferkach ja wole stapac twardo po ziemi :) .. ale nie o filozofii to temat

a jednak...jest cos co moze im tego mistrza odebrac! Juz jestes na dobrej drodze...Kataklizm czy nie, bedzie mistrz, wtedy kiedy matematyka nam to powie..
:P
pewnie.. wielka asteroda uderzy w ziemie... zaatakuja kosmici to moze Inter straci mistrza.. masz racje sprawa jescze otwarta !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”