Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 124

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 mar 2007, 11:47

Michał M pisze:Masz rację, lepiej sciągnąć Huntelaara.
Obecnie potrzeba nam zawodnika, ktory bedzie strzelal po 20 bramek na sezon, gwaranta. Huntelaar takim zawodnikiem nie jest, co pokazuje chociazby w Eredivisie. A jezeli chodzi o gole, to nawet Sneijder ma od niego wiecej w lidze :roll:. Toni to idealny kandydat i z otwartymie rekoma przyjalbym go w Monachium.
Michał M pisze:Ale jeśli uważasz się za takiego fachowca, to powinieneś wiedzieć, że Demichelis został ściągnięty do Monachium jako środkowy obrońca - w River Plate nawet twierdzili, że to nowy "Kaiser"
Za fachowca sie nie uwazam. Nie interesuje mnie, na jakiej pozycji Micho gral przed przyjsciem do Monachium [a ze gral jako srodkowy obronca wiedzialem], liczy sie jedynie to, co prezentuje obecnie. Dobry kawalek czasu Marschall nie mial okazji wystepowac na pozycji stopera i to wyszlo na jesieni. Proste bledy, nieporozumienia- duzo lepiej spisuje sie jako defensywny pomocnik. Wtedy ma swiadomosc, ze nie jest tym ostatnim, ze ma za soba kogos jeszcze, bo z pewnoscia siebie u Argentynczyka chyba nie za dobrze. Na jesieni, podczas nieobecnosci Lucio, bledy Demichelisa nadrabial swietnie grajacy van Buyten. Ot co. Teraz Belg gra zle i nie ma komu jego pomylek naprawiac :roll:. A sprzedaz Daniego czy Lucio- :lol:.
Michał M pisze:nawet Guerrero, który był naprawdę wielkim talentem, tego nie zrobił
JPG regularnie wystepowal jako zmiennik i gdy gral, prezentowal sie naprawde dobrze. Obecnie, pukalby do jedenastki. Odszedl na wlasnie zyczenie. Semler to inna sprawa. Mial byc wielkim pilkarzem, skonczylo sie tylko na wielkich nadziejach. Teraz potrzebuje regularnych wystepow w dobrym klubie, aby jeszcze uratowac kariere. W Bayernie na pewno tego nie dostanie.
Michał M pisze:Dlatego takie słowne "przepychanki" i przerzucanie się jakimiś dziwnymi tekstami chyba nie mają sensu?
:maruda:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 mar 2007, 12:06

OK, w takim razie napiszę co "chodzi" mi po głowie odnosnie napastników - jakiś czas temu, patrząc na "cudowną" dyspozycję naszych strzelców :roll: , uznałem ze przydałby się jakiś radykalny krok, tzn. zostawić tylko Poldiego, a resztę sprzedać (Makaay, Santa Cruz) lub dac odejść (Pizarro). Patrząc w tej chwili, dalej trzymam się tej opinii - Poldi wreszcie się odnajduje, gra coraz lepiej i zasługuje na pierwszą "11". Reszta nadal jest do odejścia:
- Makaay - bo jest coraz starszy i ma coraz wyraźniejsze oznaki słabej formy, poza tym jak Bayern sprowadzi do ataku jakąś gwiazdę (niech będzie że i Toniego), to Makaay na pewno usiądzie na ławie. A tego chyba i on by nie chciał i ja dla niego bym nie chciał
- Pizarro - bo uważa się za lepszego niż jest. Ma co prawda przebłyski (np. w LM), ale generalnie już chyba "zużył" się, jeśli chodzi o grę w Bayernie (6 lat to b. długi staż jak na napastnika w naszym klubie)
- Santa Cruz - wiadomo :roll:
Przy założeniu więc, że zostaje Poldi i przychodzi Schlaudraff, potrzeba jeszcze dwóch bardzo dobrych napastników. Jakaś gwiazda, w dodatku dobrze grająca głową (Toni pasuje do tego opisu, choć nie wiem czy nie lepiej byłoby sprowadzić młodszego o 2 lata Iaquintę :?: ) i zawodnik, który mógłby robić za konkurencję Poldiemu - mógłby to być np. Huntelaar :wink:
I co, nie uważacie że taki układ miałby sens? :wink:
olson pisze:A sprzedaz Daniego czy Lucio- :lol:.
Fakt jest, że obaj mają kontrakty do 2010 r., a kontrakt w Bayernie to rzecz "prawie święta" :wink: (w końcu to porządne przedsiębiorstwo). Ale aż tak bardzo by mnie to nie zdziwiło. Zresztą Lucio, po fali krytyki za I rundę, stwierdził, że "jak im sie coś nie podoba, to mogą mnie sprzedać". Chyba gość nie lubi krytyki :roll:
olson pisze:JPG regularnie wystepowal jako zmiennik i gdy gral, prezentowal sie naprawde dobrze. Obecnie, pukalby do jedenastki.
Obecnie może nawet grałby w 1 składzie, obok Prinza. Ale Bayern jest takim klubem, w którym (jeśli chodzi o atak) przebić może się albo gwiazda co najmniej europejskiego formatu, albo talent niemiecki. Talent z Peru niestety aż takiej szansy nie miał :?
olson pisze:Semler to inna sprawa. Mial byc wielkim pilkarzem, skonczylo sie tylko na wielkich nadziejach.
Semler też miał problemy ze zdrowiem. Ledwo co przeszedł do amatorów FCB (miał tam zastąpić właśnie Guerrero), a rozwalił sobie więzadła krzyżowe :roll: Po takiej kontuzji w tak młodym wieku nie jest łatwo wrócić do poprzedniej dyspozycji :?
olson pisze::maruda:
No cóz, wyraziłem swoją opinię na temat tego co widzę, i tyle.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 mar 2007, 12:13

Michał M pisze:Przy założeniu więc, że zostaje Poldi i przychodzi Schlaudraff, potrzeba jeszcze dwóch bardzo dobrych napastników. Jakaś gwiazda, w dodatku dobrze grająca głową (Toni pasuje do tego opisu, choć nie wiem czy nie lepiej byłoby sprowadzić młodszego o 2 lata Iaquintę ) i zawodnik, który mógłby robić za konkurencję Poldiemu - mógłby to być np. Huntelaar
I co, nie uważacie że taki układ miałby sens?
Tylko po piersze kto zapłaci za Toniego i Huntelaara?
Po drugie, wątpliwe,ze bedą chcieli przejść do ligi niemieckiej(szczególnie jeśli ten drugi miałby pełnic role rezerwowego :roll: ).
Po trzecie, Iaquinta przy Tonim to ogórek.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 mar 2007, 13:52

Berele Lewartow pisze:Tylko po piersze kto zapłaci za Toniego i Huntelaara?Po drugie, wątpliwe,ze bedą chcieli przejść do ligi niemieckiej(szczególnie jeśli ten drugi miałby pełnic role rezerwowego :roll: ).
No bez przesady, Bayern biedny nie jest, choć zwykle nie szafuje kwotami odstępnego jak Real czy Chelsea :? Poza tym, za takiego Makaaya uzyskaliby z dychę, a to by raczej starczyło na Huntelaara.

Poza tym, Huntelaar ostatnio jest chyba w niełasce i siedzi na ławie, a zgodzisz się chyba że ławka Bayernu jest lepsza niż Ajaxu? Poza tym, nikt by mu przecież nie powiedział, że ma byc rezerwowym :P

Z tego co wiem, Toni koniecznie chce grać w LM. We Florencji nie ma na to szans, a z kolei Fiorentina niekoniecznie będzie chciała sprzedać go do innego klubu włoskiego. Więc? :wink:

Pizza
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pizza » 05 mar 2007, 13:57

Toni ma w kontrakcie klauzulę że nie może odejść do innego włoskiego klubu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 mar 2007, 14:01

Michał M pisze:Z tego co wiem, Toni koniecznie chce grać w LM. We Florencji nie ma na to szans
Pizza pisze:Toni ma w kontrakcie klauzulę że nie może odejść do innego włoskiego klubu.
Co tylko potwierdza mój tok myślenia :p

Ale tak jak pisałem wcześniej - to naprawdę nie musi być koniecznie Toni. Natomiast musi przyjść do nas napastnik z prawdziwego zdarzenia, taki "łowca goli", jak słusznie zauważył olson. Takim jak był Makaay, jak do nas przyszedł z La Coruni.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 05 mar 2007, 14:30

jezeli chodzi o napastnikow to ja bym widzial mario gomeza z vfb ma dobre warunki fizyczny potrzebny nam jest taki napastnik dobrze grajacy glowa kawal goscia ktory zastawi pilke przytrzyma odwrocony do bramki odda do pomocnikow czy dolozy glowe czy noge przy wrzutkach ze skrzydel vfb tanio go nie pusci ale jak by im dorzucic w zamian santa cruza to moze by sie udalo w koncu jesli chodzi o lige niemiecka to jak bayern kogos chce to ma! co do makaaya to bym go zostawil (ktos chce go sprzedac) podobno chce u nas zakonczyc kariere i bardzo dobrze, wraz z wiekiem spada jego jakosc ale jeszcze dlugo bedzie grozny np w koncowkach. toni no coz swietny napastnik dokladnie takiego potrzebujemy jest doswiadczony ograny silny fizycznie ale ma dwie wady nawet trzy - wiek(1977r), brak doswiadczenia w lidze mistrzow i cena jezeli bylby do kupienia w cenie ok 18 mln euro to jestem za powyzej to chyba by byla nie trafiona inwestycja on jest tylko 2 lata mlodszy od roya jezeli zalozyc ze roy sezon temu oslabl (te kilka set minut bez bramki) to toni to inwestycja na jeden sezon lepszy wg mnie bylby huntelar jest mlody ma spadek formy itp (to samo grozi gomezowi) ale gdy bayern kupil ktoregos z nich to bysmy mieli bardzo ciekawy atak roy poldi schlaudroff moze pizza(jesli zostanie) i gomez lub huntelar!!! osobiscie wole gomeza bo jest niemcem a w bayernie powino grac wiecej niemcow majac tylu napastnikow poradzilibysmy sobie z chwilowymi zawachaniami formy roya czy gomeza lub huntelara!!!

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 mar 2007, 14:37

przembal, sorry, ale faktycznie przydałyby się jakieś kropki, przecinki, duże litery - słowem, zdania - no i może jakieś akapity lub chociaż emotikony. Inaczej taką zbitkę słów cięzko się czyta :roll:

Wyłapałem że chciałbys Gomeza w Bayernie. No i tu Cię zmartwię, niestety - Gomez ma kontrakt w Stuttgarcie ważny do 2011 r. i raczej Stuttgart prędko go nie puści :? Fakt, że predyspozycje ma niezłe i jak najbardziej nadawałby się do Bayernu, ale trzeba będzie na niego jeszcze poczekać z 2,3 lata. Z drugiej strony, to może i lepiej, bo nabierze trochę ogrania i doświadczenia - w końcu od napastnika w Bayernie od razu wymaga się strzelania goli :P , a po przykładzie Podolskiego widać, że przejście na "głęboką" wodę dla młodego, choćby i świetnego, napastnika, nie jest prostą sprawą. :?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2007, 14:40

Pozwólcie że wrzuce swoje trzy grosze, bo tak czytam Wasza dyskusje i ... Pizza chyba nie masz racji, bo ta umowa z ta klauzula nie została podpisana, a gdyby miał taki zapis w umowie podpisanej podczas transferu z Palermo do Violi to nie było by tematu przed tym sezonem - Inter - w Luca Toni podczas letniego mercato i całej afery był o włos od Interu, dosłownie już miał bilet :wink: Tylko Viola postawiła veto, a potem zmieniono wyroki i zatrzymali go.

Podczas serialu Viola - Toni - Inter, wiele sie mówiło o tym że Fiorentina zatrzymała Luca proponuja mu "ostatni taki kontrakt w jego karierze" ale on nadal nie został podpisany :!: Obecnie wg. moich informacji zarabia "tylko" 1,5 miliona euro za sezon, Inter proponował mu 4 miliony....

Nie zdziwie sie jak po tym sezonie Viola wystawi Toniego na sprzedaż, bo wtedy go zatrzymali gdyż on im gwarantował to iz szybko pozbieraja sie po aferze. I dobrobą co trzeba, atak Mutu - Toni współpracuje na maksa, chyba najlepsza para napastników w całej serie A. Ale Viola czynni usline staranie o Gilardino, i kilku innych, szukając prawdopodobnie zastepcy Luci.

Inna sprawa że możliwy jest powrót Adriano do ... Fiorentiny. Ale własnie na mocy wymiany :roll: I też sie nie zdziwie, bo Cesare Prandelli zna Adriano jak mało kto, grał już z Mutu w parze. A sam wspomina Viola jak najlepiej. Tylko tu może "problemem" byc fakt że Adriano musiał by sie zgodzic na obciecie zarobków o 100%... jesli sie zgodzi to badziemy mieli w lidze nowe pary Mutu - Adriano i Toni - Ibra :P

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 05 mar 2007, 14:44

ta stutgart gomez za szybko nie pusci ale trzeba sprobowac teraz go kupic bo pozniej bedzie drogi i odbije mu zeby grac w barcelonie:P albo manUtd

juz teraz cos mowi ze chcialby grac w barcelonie czy cos :wink: wiec teraz albo bedzie ciezko

to samo sie tyczy huntelara jest w slabej formie wiec jego cena spada i mozna go kupic za mniejsza kase :idea:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 mar 2007, 15:09

No od razu lepiej się czyta :D
przembal pisze:ta stutgart gomez za szybko nie pusci ale trzeba sprobowac teraz go kupic bo pozniej bedzie drogi

Gomeza już teraz wycenia się na 15 mln EUR :shock: Także tani to juz na pewno nie będzie, chyba że spadnie mu forma :P
przembal pisze:huntelara jest w slabej formie wiec jego cena spada

No i dlatego proponuje go kupić. I to naprawdę w zastępstwie Makaaya - cóz, młodość wypiera starość :wink: Nawet taki Giovane Elber musiał w swoim czasie ustąpić pola Makaayowi.
Zaza pisze:Obecnie wg. moich informacji zarabia "tylko" 1,5 miliona euro za sezon, Inter proponował mu 4 miliony....
No patrz, 4 miliony to spokojnie mu damy :p Skoro taki Pizarro chciał u nas zarabiac 4 mln w nowym kontrakcie :roll:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 mar 2007, 15:10

JA jestem z kolei wielkim przeciwnikiem Toniego w Bayernie. Koleś ma ponad 30 lat i to jest już spory minus. Gorzej, że jego umiejętności i forma zostały pokazane bardzo późno, w Bayernie pograłby może ze 3-4 lata i trzeba uciekać. Najbardziej chciałbym tutaj Huntera, młody, świetny i perspektywiczny gracz, a jak wiadomo w BL dużo jest Holendrów to może i jego da się namówić. Szkoda tylko, że władze Bayernu nic o tym nie mówią i pewno jak zwykle zakończy się na szumnych zapowiedziach.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 05 mar 2007, 17:29

Michal M wiem ze Gomez jest wart ok 15 mln euro ale jak damy Santa Cruza to cena spadnie mysle ze za 10 - 12 mln euro + Santa Cruz Gomez zalozy koszulke Bayernu :D

Mezelder za darmo po zakonczeniu sezonu warto sie nim bylo zainteresowac 8)

Jansen tez by sie przydal, jako zmienik na lewa strone swietna sprawa!!!

nazwiska pisz dużymi literami // fieldy
Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 20:12 przez przembal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 mar 2007, 18:27

Sprzedaz Makaay'a ['] Jak mozna w ogole takie rzeczy pisac? Koles, ktory w sezonie regularnie trafia ponad 20 goli, od momentu przyjscia do zespolu bedac jego najlepszy strzelcem. I nawet w sezonie, kiedy przez ponad 100 minut nie strzelil gola w lidze, zdobyl duzo wiecej goli niz Pizarro, Santa Cruz czy Guerrero. W obecnym sezonie Roy gra zdecydowanie najlepiej ze wszystkich naszych napastnikow. Poldi zagral na razie dwa moze trzy dobre mecze w Bayernie w tym sezonie, wiec radzilbym ostudzic zachwyty nad Prinzem. Choc, oczywiscie, chialbym, zeb jak najdluzej utrzymywal wysoka dyspozycje.

Makaay jest obecnie w kwiecie wieku dla napastnika. Zreszta, nie jestem zwolennikiem patrzenia w metryke. Roy gra bardzo dobrze, odkad przyszedl do Monachium. Juz od pierwszego sezonu. Gwarant 20 goli w sezonie. Podolski takiej gwarancji nie daje. Lukas ciagle sie rozwija, na niego jeszcze bedzie czas. Nie mozna zrobic teraz z niego pierwszego napastnika zespolu tak wielkiego jak Bayern, bo moze sobie z tym nie poradzic. A jak nie bedzie szlo, to beda klopoty psychiczne etc. Jego czas jeszcze nadejdzie :].

Toniego widzialbym w Bayernie zdecydowanie chetniej niz Huntelaara. Z prostej przyczyny- Hunter nie jest w stanie zagwarantowac 15-20 bramek na sezon. Toni takie predyspozycje ma i jest pewniakiem co do goli. Co wiecej, swietnie gra w powietrzu [Makaay'a, gdyby nie ten element gry, mozna by nazwac napastnikiem kompletnym]. A ten element znacznie kuleje od odejscia Ballacka. Wiek Wlocha nie gra roli. Ma rocznikowo 30 lat, ale stosunkowo niedawno zaczal robic kariere. Najlepsze jeszcze przed nim. Mam nadzieje, ze w Monachium 8).

PS. Cieszy obecnosc nowych kibicow Bayernu na forum. Wierze, ze nie ogranicza sie do 1 postu, a ich wartosc bedzie znacznie wieksza niz 'srednia forumowa'.

Aha, zapomnialem jeszcze wspomniec o wymieniowym Gomezie. Dla Mario jest to pierwszy sezon na takich obrotach [z drugiej strony mozna powiedziec, ze pierwszy sezon, kiedy jest graczem podstawowej jedenastki :P]. Trzeba go ciagle obserwowac. Jezeli swoje umiejetnosci strzeleckie i bramkostrzelnosc potwierdzi takze w przyszlym sezonie czy tez dwoch nastepnych, bedzie mozna powaznie zastanowic sie nad sprowadzeniem Gomeza.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 mar 2007, 8:20

przembal pisze: wiem ze Gomez jest wart ok 15 mln euro ale jak damy Santa Cruza to cena spadnie mysle ze za 10 - 12 mln euro + Santa Cruz Gomez zalozy koszulke Bayernu :D
Ciekawy pomysł, ale wątpię, żeby Stuttgart poszedł na taką wymianę :wink:
olson pisze:Sprzedaz Makaay'a ['] Jak mozna w ogole takie rzeczy pisac? ... Makaay jest obecnie w kwiecie wieku dla napastnika.
Przypomnij sobie jak było z Elberem. Też był w "kwiecie" wieku, ba, ledwo co został królem strzelców! A Bayern i tak zdecydował się go sprzedać, bo kupił Makaaya. I tak samo będzie teraz - jeżeli zdecydowaliby się kupić Toniego, którego jak widzę jesteś zwolennikiem, to moim zdaniem nie będzie miejsca dla ich obydwóch. Nie sądzę, żeby atak mógł grać w zestawieniu: Toni-Makaay. Po prostu tego nie widzę, tak jak nie widziano ataku Elber-Makaay i tyle :wink: No a szkoda mi Makaaya na ławkę, tak samo jak szkoda było Giovane :?

Zresztą juz rok temu, jak Bayern rywalizował z Realem o van Nistelrooya, było wiadome, że w przypadku kupna "van the Mana", Makaay odejdzie. Bodajże Eindhoven chciał wtedy ściągnąć Roya. A że do transferu jak wiadomo nie doszło, Roy został na kolejny sezon. Być może teraz też nic nie wyjdzie i Makaay zostanie :glass:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”