FC Barcelona - FC Liverpool (21.02.2007) - Strona 15

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Jakim rezultatem zakończy się konfrontacja na Camp Nou?

Barcelona wygra
22
42%
Padnie remis
10
19%
Zwycięży Liverpool
21
40%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 mar 2007, 16:18

nie mamy nic do stracenia. jak umierac to z wielkim hukiem. niech sie kibice liver trocvhe podenrwuja nawet jak sami strzelimy sobie znowu gola

szanse oczywiscie sa ale bardzo male. wiadomo ze liver bedzie gralo to co kocha. czyli dwie linie blisko pola karnego i dlugie pily do 2 napastnikow

duzo bedzie zalezalo od sedziego - malo widoczne faule, proba chamskiej gry czy minimlane spalone - wszystko to musi byc dobrze oceniane przez sedziow

jak szybko strzelimy gola bedzie szansa. bo w ataku mamy wielki potencjal

nerwy beda mysle jak cholera mimo ze teraz jestem spokojny.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 mar 2007, 18:56

Bienias pisze: Jestem bardzo ciekaw jaka taktyke zastosuje Ryj a tym bardziej Benitez chociaz hiszpan pewnie bedzie liczyl na kontry i stale fragmenty.
Dobrze by było jakby poprawił trochę stałe fragmenty, bo ostatnio wyglądało to cieniutko. Rzut wolny wykonany przez Risse bardzo groźny, ale już rzuty rożne to kompletny brak pomysłów. Mieli ich kilkanaście w całym spotkaniu z Man United.

Wybieram jutro właśnie to spotkanie do oglądania, bo po niespodziewanym wyniku pierwszym spotkania emocje jeszcze bardziej wzrosły. Liverpool zapewne zagra obronę Częstochowy, a Barca zmasowany atak. Co z tego wyniknie? :twisted:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 mar 2007, 19:02

mam nadzieje ze dobry mecz. po prostu. bez chamskich fauli ale zeby byl kawal dobrej pilki. w awans nie wierze ale jak sie uda bede najsczesliwsza osoba na swiecie i nie pojawiam sie w srode w pracy :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 mar 2007, 22:26

Kod: Zaznacz cały

Valdés, Jorquera, Puyol, Giuly, Xavi, Thuram, Saviola, Zambrotta, Oleguer, Iniesta, Ronaldinho, Messi, Gudjohnsen, Márquez, Edmílson, Sylvinho, Deco, Eto'o.
Frank podał kadre na jutrzejszy rewanz. Prawde mowiac, nie mam pojecia jaka "11" jutro wybiegnie i w jakim ustawieniu. Spodziewałem sie 1-4-3-3, jednak teraz nie iwem co zaproponuje Holender. Najwieksza niespodzianka to brak Gio... Kto bedzie grał na flankach defensywy obstawiam Zambrotta+Sylvinho. Sylvek ostatnio wrocił po kontuzji i chyba nie grał ani minuty :roll: Trudno spodziewac sie Oleguera, patrzac na to w jakiej ostatnio jest dyspozycji. Brak Motty wskazyje, ze w podstawowym skladzie powinien wybiec Edmilson, zakladajac, ze Barca nei bedzie grała 3 środkowych obronców... Sporo niewiadomych :?
Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 23:23 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 mar 2007, 23:13

no w jakiej oleguet jest dyspozycji ostanio? bo ja nie zauwazylem by jakos zle gral

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 mar 2007, 23:32

W ostatnich trzech spotkaniach wg. mnie obok Rafy to najsłabsze ogniwo. Sorry czesto ogrywany, mysle, ze takze słabo w odbiorze czy w skutecznosci podan... Grajac 3 środkowych, wygladao to tak jakby grał Puyol+ dwoch statystów. Wystarczy spojrzec na akcje ze spotkania z Sevilla, wiekszosc w odrebie miejsca gdzie był Ula, przechodzili go dosc łatwo.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 05 mar 2007, 23:40

ula jest wypas. za to marquez faktycznie bardzo niepewny. paradoksalnie mecz z sevilla nie byl taki zly. grali w miare ok, nawet ronaldinho nie przeszkadzal za bardzo. humphrey bogart w dobrej formie, naprawde zajebiscie gra teraz. messi bardzo dobrze, wraca do formy, zambrotta daje rade. z deco, eto'o i thuramem moze byc tylko lepiej. co wcale nie znaczy ze wystarczajaco. mam nadzieje ze ronaldinho zagra przynajmniej tak jak z sevilla, albo jeszcze lepiej jak z athletic, pomijam milczeniem jego nedzna gre z saragossa, bo wygralismy. wyniki moze jeszcze tego nie pokazuja, bo ta porazka z sevilla, ale graja lepiej. jak przejdziemy liverpool to juz powinno byc coraz lepiej i z gorki. oby. jazda jazda

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 mar 2007, 0:57

rkoeman pisze:no w jakiej oleguet jest dyspozycji ostanio? bo ja nie zauwazylem by jakos zle gral
no ja nigdy nie widzialem zeby gral na tyle dobrze zeby jakos dobrej klasy napastnik sie go bal. niebo i ziemia

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 mar 2007, 1:01

ty tez nigdy nie widziales by ludo strzelil gola na wyjezdzie mocnemu zespolowi. wiec nie marudz :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 mar 2007, 1:39

Ej a może Barca zagra znów 3 w defensywie ? jak to wygladało w Copa De Rey ? Ronald widziałeś ten mecz ? opisz mi to jak możesz, nie tyle sama gre, czy bramki ale system, zmiany i ewentualne korekty - bo to pewne że Barca bedzie prowadzic gre, zamknie Liverpool, wiec może Frank zdecyduje sie na [3-1-3-2-1 ? ] Wtedy w środku może grac tercet Iniesta - Deco - Xavi :] i tak przez 60% czasu Barca bedzie na połowie rywala, A kontry Liverpoolu bedzie musiał zlikwidowac "przyklejony" do pozycji Edmilson i trio stoperów - Thuram - Puyol - Oleguer ? To ciekawe rozwiazanie, mało prawdopodbne, no chyba ze wynik bedzie nie korzystny i z czasem bedzie trzeba wykonac korekty. Np. zaczna normalnie 4 w obronie - Oleguer - Thuram - Puyol - Zambrotta a z czasem w razie potrzeby za Gianluce, Andres Iniesta i płynnie przechodzą to gry 3 z tyłu [patrz wyżej] 8) Zaza główny taktyk :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 mar 2007, 1:55

W spotkaniu z Sevilla takze Frank grał 3 środkowych i po bokach Gio- Zambrotta. Jutro wszyscy spodziewaja sie poraz trzeci z rzedu tego ustawienia. Prawde mowiac strach myslec kto zagra obok Tarzana i Thurama. Flanki takze sa zagadka bo niby jest Gianluca, ale kto bedzie tym drugim. Wygladało neizle co widac po samych wynikach. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 mar 2007, 9:10

Wydaje mi się, że dogrywka w tym meczu jest dość możliwa.
Liverpool bedzie się głównie bronił, co nie znaczy, że nie będzie w stanie atakować. Barca atakować musi i pewne jest, że podopiecznych Ryja stać na strzelenie 2 goli.
W razie dogrywki - dużo zależec będzie od przebiegu meczu:
- jak Barca doprowadzi do dogrywki - piłkarze Dumy Katalonii pójdą za ciosem i pewnie wygrają.
- jak do dogrywki doprowadzi Liverpool - sytuacja będzie odwrotna.

Choć wydaje mi sie, ze gracze Liverpoolu będa lepiej kondycyjnie przygotowani. W Barcelonie Eto'o, Messie, czy Thuram - po kontuzjach [nawte nie wiem, czy Francuz zagra] więc pewnie nie są w stanie 120 minut na pełnych obrotach grać

Podobno Crouch ma zagrać - wiec mozna się spodziewać strzaów z dystansu graczy Liverpoolu, czy gry pod faul - tak, aby szukac stałych fragemntów gry. Crouch juz będzie wiedział jak sie ustawić w polu karnym.

Barca szanse ma [co prawda małe IMO, ale ma] jest tylko jedno 'ale' - obrońcy nie mogą zagrać tak jak w pierwszym meczu. Bo skończy się to odpadnięciem z LM.
Mentor pisze:Zmartwił mnie także brak powołania dla Motty. Wolałem Thiago od Edmilsona, ale widocznie nasz największy twardziel szykowany jest na GD
a może, nie ma go, bo trener nie chce ryzykowac kartki, która eliminowałaby go z meczu w kolejej rundzie ? Wiem - trochę to naciągane, zwłaszcza w sytuacji, w jakiej jest Barca, ale może akurat :think:
W ekipie Liverpoolu zagrożeni wykluczeniami w razie otrzymanie "żółtka" są Sissoko i Kuyt.
Liveropool ma wiecej do stracenia w tej kwestii - więc pewnie będzie unikał twardych wejsc.

gamebookres -
awans Barcy - 3,10
awas L'poolu - 1,33
Ostatnio zmieniony 06 mar 2007, 16:09 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Andrea Pirlo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrea Pirlo » 06 mar 2007, 12:55

Uważam że wszystko zależeć będzie od przewagi psychicznej np. Liver już będzie pewny swego a tu w doliczonym czasie pierwszej połowy bramka.

Mam nadzieję żebędzie to wielkie widowisko a nie wyjdzue jak zawsze....Aplaus aplaus i klapa....

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 mar 2007, 12:58

Co do ustawienia z trójką obrońców to rzeczywiście jest ono dosyć prawdopodobne, ale wtedy może zabraknąć miejsca dla Zambrotty. Wolałbym, aby na dm-ie grał Marquez. Tam mógłby być z niego pożytek.

Jeżeli zagramy normalnym ustawienie z czwórką z tyłu to Zambrotta zagra pewnie kosztem Iniesty.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 06 mar 2007, 14:08

No to nadeszła chwila prawdy. W cuda nie wierzę, więc już po ostatnim gwizdku sędziego kończącego pierwszy mecz w Barcelonie, wyzbyłem się jakichkolwiek złudzeń dotyczących tego, która drużyna awansuje do dalszej fazy LM. Wierzę natomiast w to, że pokażemy się dzisiaj z dobrej strony, pokażemy honor, dumę i walkę do ostatniej minuty. Jeżeli tak się stanie, nikt nie będzie mieć pretensji do piłkarzy. Prawdopodobnie odpadniemy - dobrze, ale w takim razie pokażmy Liverpoolowi na co nas stać i maksymalnie utrudnijmy im awans. Tego oczekuję dzisiaj od naszych zawodników, niczego więcej.

VISCA el BARÇA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”