Puchar Ekstraklasy - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 mar 2007, 11:00

BOT nadal w gazie :P Grajac w mocno rezerwowym skladzie łatwo i ładnie dla oka pokonali Warszawska Legie. Fakt, Legia zagrała takze w sporych rezerwach, jednak od pocztku grali :arrow: Burkhardt, Dick, Choto, Włodarczyk i Grzelak, czyli raczej zawodnicy podstawowi badz pierwsi do wejscia z ławki. Szczegolnie dwojka napastnikow zaprezentowała sie bardzo słabo. Srodek pola takze bez pomysłu, a obrona mimo, ze grała podstawowa dwojka stoperow Choto-Dick była łatwo ogrywana.
Pierwsza bramka z karnego, ktorego byc nie powinno, druga z wolnego, trzecia wreszcie z gry i najładniejsza. Costly asysta+bramka, a ile kosztował. Podobno wykupienie bedzie niosło ze soba koszty 400-500tys. euro czyli mniej niz Grzelaka, a mim ze gra w Polsce od kilku tygodni forma bije o dwie klasy na dzien dzisiejszy reprezentanta Polski.
Hm... Forma lidera jest naprawde wysoka, az chce sie czekac na 17 marca. 8)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 07 mar 2007, 15:18

Jarzinho pisze:co zaprezentował BOT
Jarzinho pisze:BOT nadal w gazie

Masz jakiś kompleks względem GKS'u czy co ?

Bot to tylko nazwa sponsora .

Nie będe się dalej rozpisywał bo i tak pewnie nie zrozumiesz ...

P.S przeglądając inne tematy widzę , żę tu większosc używa nazwy BOT .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 mar 2007, 15:23

Jarzinho pisze:Costly asysta+bramka, a ile kosztował. Podobno wykupienie bedzie niosło ze soba koszty 400-500tys. euro czyli mniej niz Grzelaka, a mim ze gra w Polsce od kilku tygodni forma bije o dwie klasy na dzien dzisiejszy reprezentanta Polski.
Warto dodac, ze obecne wypozyczenie jest zdaje sie bezplatne dopiero po sezonie bedzie mial GKS opcje pierowkupu
Belchatowianie graja bardzo dobrze :!: Duzyn wzmocneiniem pewnie bedzie to, iz do skladu powrocil Wrobel (ktory popisal sie juz asysta:!:) czyli konkurecja spora, wiec mysle ze zaniedlugo w 1skaldize jednak zabraknie Nowaka i Boguskiego :!: Costly ma papiery na wielka kariere
Jarzinho pisze:Costly asysta+bramka
wymusil karnego taka o to asysta :o

Awatar użytkownika
krystian13422
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krystian13422 » 07 mar 2007, 16:02

Puchar Ekstraklasy: ŁKS - Wisła P. 3:1

6. kolejka piłkarskiego Pucharu Ekstraklasy, grupa C: ŁKS Łódź - Wisła Płock 3:1 (2:1).

Bramki: 1:0 Grzegorz Kmiecik (24), 2:0 Adam Cieśliński (27), 2:1 Krzysztof Kretkowski (41), 3:1 Grzegorz Kmiecik (90).

Żółte kartki: Robert Sierant, Sebastian Iwanicki (ŁKS), Ireneusz Kowalski, Tomasz Parzy (Wisła).

Sędziował: Zdzisław Bakaluk. Widzów: ok. 1000

Mecz miał zostać rozegrany w Łodzi, ale z powodu remontu boiska spotkanie zostało rozegrane w Płocku.

Awatar użytkownika
radzionek
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radzionek » 23 mar 2007, 20:49

No i Odra zatopiła Wisłe. Przegrana 2-0 z Wodzislawianami chluby nie przynosi z pewnoscia ,ale to na szczescie tylko Puchar Ekstraklasy. Mam jednak nadzieje ze grajkowie wezma sobie choc troche do serca ten wynik bo
coraz czesciej dostajemy baty z , nie oszukujmy sie , cieniasami. Wiem ze Wisła nie miala kilku graczy bo repra jest , ale mimo wszystko mogli sie lepiej zaprezentowac.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 mar 2007, 21:22

Mogła, a nawet powinna, ale Odra nie jest cieniasem jak to nazwałeś. Ten zespół wiosną gra bardzo dobrze i ciekawie co w tym meczu się potwierdziło. W ligowych meczach brakowało kropki na i. Owszem Wisła zagrała osłabionym składem i pewnie nie było też tej motywacji, bo awans już mieli zapewniony. Nie mniej to zwycięstwo może dać wiele dobrego Odrze w lidze.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 23 mar 2007, 22:27

Lalala, ale w Kielcach będzie wpie*dol, juz nie wiem czy sie smiac czy płakać :/

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 mar 2007, 22:43

Ja po tym meczu widzę w Kielcach remis. Co najmniej ;). Dzisiejsza przegrana nie ma dla mnie znaczenia, mecz z Odrą to był jakiś przedziwny sparing i kolejny dowód, że eksperymenty z Zieńczukiem na środku powinny być zabronione w Karcie Praw Podstawowych. No ale najwyraźniej każdy trener musi się przekonać na własnej skórze, jak się nie sparzą, to się nie nauczą :lol:. Co jeszcze ten mecz obnażył? Brak organizacji gry, nieskuteczność, przerwę w grze Nikoli? Nic nowego, Wisła jakoś grała wcześniej pomimo tego. Dzisiaj było to wynaturzone, ale nie uważam tego za wiążące na ligowe mecze. Chyba coś złego tkwiło piłkarzom w głowach, bo nikt na przykład mi nie powie, że Odra jest zespołem lepiej wyszkolonym techicznie, aż żal było patrzeć jak Paulista wywraca się o piłkę, Dawidowskiemu, Brożkom, Zieńczukowi odskauje ona na parę metrów, bo nie mogą jej przyjąć.

Jedyne co naprawdę ten mecz pokazał, to moim zdaniem to, ze może niegłupim pomysłem było wypożyczyć Wosia z Odry w ostatnim oknie na pół roku przynajmniej ;). Nie biję na alarm, ale też nie chcę mi się wierzyć, żeby przeszli aż tak koło meczu. To chyba są jakieś powazne problemy psychiczne, Petrescu dobrze robił apelując o psychologa dla tych chłopaków.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 mar 2007, 16:26

Znamy juz pary ćwierćfinałowe Pucharu Ekstraklasy:

Lech Poznań - Wisła Kraków

Trudno wskazac tu faworyta jednak stawiał bym na Wisłę..

Zagłębie Lubin - Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski

Faworytem jest zdecydowanoe Zagłębie Lubin :!:

Górnik Łęczna - Legia Warszawa

Mimo słabej formy ekipy z Warszawy w tym pojedynku stawiam na Legie

GKS Bełchatów - Korona Kielce

Tu tez ciezko wytypowac zwyciesce ale w tym pojedynku powinien wygrac GKS Bełchatów

ostatnie mecze PE:

:arrow: PE: Widzew 1-0 Cracovia
:arrow: PE: Górnik Ł. 3-4 Korona
:arrow: PE: Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 2-1 Lech Poznań

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 mar 2007, 16:31

franz pisze:Faworytem jest zdecydowanoe Zagłębie Lubin
Nie zgodzilbym sie - wystarczy popatrzec jak Grodzisk gra w pucharach - Zaglebie raczej odpusci sobie ten puchar baczac na to co dzieje sie w lidze - z drugiej strony nie iwadomo czy aby napewno ten mecz dojdzie do skutku gdyz ptaszki cwierkaja iz juz w czwartek Zaglebie podzieli los Arki :shock:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 mar 2007, 16:43

czeher pisze:ptaszki cwierkaja iz juz w czwartek Zaglebie podzieli los Arki
Chyba coś przeoczyłem :think: które ptaszki tak ćwierkają?

Najciekawiej zapowiada się dwumecz pomiędzy Koroną i Bełchatowem. Obie drużyny walczą o mistrzostwo i pewnie głownie na lidze będą się koncentrować. . Ważne będzie także podejście tych drużyn do tego pucharu. Nie sądzę jednak aby ktoś odpuszczał, grał rezerwami czy coś w tym stylu.

Legia trafiła na najsłabszego chyba przeciwnika w tej fazie rozgrywek. Dla Wojskowych ten puchar jest już prawdopodobnie ostatnią szansą na wywalczenie jakiegoś trofeum w tym sezonie, więc także się nie spodziewam ulgowego traktowania PE.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2007, 16:46 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 mar 2007, 16:43

czeher pisze:z drugiej strony nie iwadomo czy aby napewno ten mecz dojdzie do skutku gdyz ptaszki cwierkaja iz juz w czwartek Zaglebie podzieli los Arki
No własnie tez słyszałem ze Zaglebie ma zostac ukarane za korupcje zawieszeniem, mam nadzieje ze kary spadna na druzyny na konic sezonu a nie teraz bo karanie w trakcie sezonu mija sie z celem. Nie jestem pewien czy Zaglebie odpusci mecz z Dyskobolią Grodzisk Wielkopolski beda starali sie walczyc na wszystkich frontach choc faktycznie liga jest najwazniejsza. Wycofuje Faworytem jest zdecydowanie Zagłębie Lubin a zamiat tego zdania daje faworytem jes (bez zdecydowanie) Zagłębie Lubin :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 mar 2007, 18:24

franz pisze:
czeher pisze:z drugiej strony nie iwadomo czy aby napewno ten mecz dojdzie do skutku gdyz ptaszki cwierkaja iz juz w czwartek Zaglebie podzieli los Arki
No własnie tez słyszałem ze Zaglebie ma zostac ukarane za korupcje zawieszeniem, mam nadzieje ze kary spadna na druzyny na konic sezonu a nie teraz bo karanie w trakcie sezonu mija sie z celem. Nie jestem pewien czy Zaglebie odpusci mecz z Dyskobolią Grodzisk Wielkopolski beda starali sie walczyc na wszystkich frontach choc faktycznie liga jest najwazniejsza. Wycofuje Faworytem jest zdecydowanie Zagłębie Lubin a zamiat tego zdania daje faworytem jes (bez zdecydowanie) Zagłębie Lubin :wink:
A ja bym na boku zostawił kwestię ewentualnego wykluczenia Lubinian, a skupił się na aspekcie czysto sportowym. Groclin prezentuje się w Pucharze Ekstraklasy najlepiej(6 zwycięstw!). Grodziszczanie z meczu na mecz w rundzie wiosennej wyglądają coraz korzystniej. Bramki zaczął strzelać IvanowskI, ciekawie prezentuje się czarnoskóry napastnik, którego nazwiska zapomniałem, do tego dochodzi niezawodny Rock i świetny Piechniak na skrzydle. Tylko jak ustabilizują grę w tyłach to powinni rywalizować na równych prawach z Zagłębiem.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 mar 2007, 20:02

Cris7 pisze:czarnoskóry napastnik, którego nazwiska zapomniałem

Chodzi ci chyba o Takesure Chinyama, króry był testowany w Legii ale ostatecznie niz zdobył uznania Wdowczyka. Oprócz napastników których wymieniłes Dyskobolia ma jeszcze dosc dobrego Sikore. Jednak mysle ze jesli Zaglebie nie zostanie wykluczone i podejdzie do tego meczu na powaznie to jest w stanie spokojnie wygrac ta rywalizacje.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 mar 2007, 23:07

franz pisze:Takesure Chinyama,
O niego mi chodziło. Łatwo dochodzi do sytuacji, ale już gorzej z ich wykorzystaniem :P No oczywiście o Sikorze nie zapominam, bo też jest w zdecydowanie lepszej dyspozycji niż jesienią, tak jak myślę cały Groclin. Dlatego ja wciąż upieram się przy wyrównanym pojedynku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”