El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 2

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 mar 2007, 18:37

owszem. ale swojego czasu mocno przesadzali i tak jest lepiej

mecz a madrycie to swieto dla kibicow realu a na camp nou odwrotnie

poza tym spotkanie us z brigadas blanquiazules w celu wspolnego dymu nie ma wiekszego sensu

a co do meczu to jak zwykle ciezko prorokowac wynik. tyle razy gorsza w obecnej chwili druzyna wygrywala badz remisowala ze nic mnie nie zdziwi

mam nadzieje ze mecz bedzie stal na wyzszym poziomie pilkarskim niz ostatnie gd ktore momentami przypominalo paralolimiade (chodzi mi o gre obrona bo poza tym real zagral niezle)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 mar 2007, 12:14

Wielki mecz juz jutro. Atmosfera coraz bardziej goraca, pojedynek zapowiada sie naprawde ciekawie, tym bardziej, ze obie druzyny odpadly z LM i chca teraz skoncentrowac sie glownie na La Liga.

Real przystapi do tego spotkania bez kilku podstawowych zawodnikow. Nie zagraja Beckham, Reyes, Cannavaro i prawdopodobnie Roberto Carlos. W druzynie Barcelony nie wiadomo czy zagra Ronaldinho, ktory doznal urazu w meczu z Liverpoolem.

Stawiam na zwyciestwo Barcelony, ale jak wiadomo w takim meczu moze zdarzyc sie wszystko. Osobiscie ciekawi mnie czy Eto`o zagra od pierwszych minut. Jesli Real przegra to dni Capello sa wg mnie policzone. Jesli przegra Barcelona to walka o mistrzostwo bedzie jeszcze bardziej zacieta.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2007, 12:22

Absencje Roberto Carlosa i Cannavaro można rozpatrywać chyba w kategorii wzmocnienia Realu :roll: Miałem nadzieję, że obydwaj zagrają, ale zawsze musi się coś skomplikować :/

Eto'o pewnie zagra od początku. Ronaldinho raczej też.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 09 mar 2007, 12:49

Mentor pisze:Absencje Roberto Carlosa i Cannavaro można rozpatrywać chyba w kategorii wzmocnienia Realu
Co do Roberto to się z Tobą zgadzam - w niczym nie pomoże na Camp Nou. Ale Cannavaro mógłby zagrać. W meczach z lepszymi drużynami nie wypadał najgorzej. Lepszy on niż Ivan.

real to cip... przegrają
O dużo żeś napisał koleś. Ty stawiasz, że Real przegra a ja stawiam, że Ty dostaniesz WP, albo Twój post zostanie usunięty :). Ale szczerze mówiąc to obawiam się, że Real dostanie w zadek. Forma Barcelony jest niestety lepsza od Blancos, bo gorzej się po prostu nie da :evil:

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 09 mar 2007, 13:32

Barca musi ten mecz wygrać :!: Real jest żenująco słaby w tym momencie. To nie Bayern był mocny tylko Real słaby.
Szkoda, że nie zagra Carlos i Cannavaro, byłoby zdecydowanie łatwiej choć mam nadzieje, że zmiennicy dużo lepsi nie będą :? :? :?
Po Bayernie bukmacherzy znowu dają prezent - kurs 1.8 na Barce. Polecam grać za większą sumę :wink:
Jedyne co musimy zrobić to zagrać lepiej niż we wtorek....

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 mar 2007, 13:49

Ja osobiscie łatwego spotkania sie nie spodziewam. Ostatnie spotkania pokazały, ze wystarczy sie murowac i liczyc na kontrataki i mozna z Barcelona wygrac. Na otwarta gre ze strony Realu nie mozna liczyc...

Nie zagra Cannavaro, tym lepiej dla zdrowia zawodnikow Barcelony.
Dobrze by było wrocic do starego ustawienia i z Samuelem na normalnej pozycji czyli na środku napadu.
Mowi sie, ze nie zagra Marquez, Motta gdzies sie zgubił, czyli zostaje Edmilson na DM badz zagrac trio Xavi- Deco- Iniesta, bo raczej wiekszej przeszkody w drugiej lini Barcelona nie napotka ze strony zawodnikow z Madrytu, chyba ze sedzia zapomni(jak to mialo miejsce w GD w Madrycie), ze posiada kartki i moze nimi karac pilkarzy.
Belletti pewnie juz zaleczył uraz i mam nadizjee, ze to on zajmnie miejsce na prawej falnce defensywy, a lewa dostanie Gio. srodek Thurma- Puyol i w napdzie magiczne trio...

Spotkanie chcac utrzymac minimalna strate do Sevilli nalezy wygrac, chyba, ze Katalonczycy sprawia prezent Barcelonie. Przez nastepny miesiac zawodnicy Juande Ramosa maja bardzo przecietnych rywali wiec trudno oczekiwac jakies wpadki czy straty chocby punktu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 mar 2007, 14:26

SiKor pisze:Po Bayernie bukmacherzy znowu dają prezent - kurs 1.8 na Barce. Polecam grać za większą sumę
Powodzenia. Nie lubię korzystać z wyświechtanych haseł, ale w tym momencie wypada przypomnieć, że Gran Derby rządzą się swoimi prawami. Wystarczy przypomnieć sobie ostatnie konfrontacje, aby zauważyć, że trudno cokolwiek przewidzieć. Barcelona jest obecnie drużyną lepszą, ale to nie gwarantuje wcale zwycięstwa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 mar 2007, 14:42

Kod: Zaznacz cały

Valdés, Jorquera, Puyol, Xavi, Belletti, Saviola, Oleguer, Iniesta, Ronaldinho, Messi, Gudjohnsen, Márquez, Edmílson, Sylvinho, Ezquerro, Eto'o, Thuram, Deco
Frank powołał kadre... Mi brakuje Gio, choc ostatnio to nic nowego. Trudno mi sobie wyobrazic, ze zagra Sylvek, nawet nie pamietam kiedy ostatni raz zagrał :roll: Czyli wszystko wskauje, ze Ryjek wyjdzie z ostatnio stosowanym ustawiniem 3-4-3. Oby wypaliło.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 mar 2007, 14:59

dla mnie 3-4-3 to fatalne ustawienie na real. zostawimy duzo miejsca robinho a on mimo ze wiadomo jaki jest potrafi korzystac z wolnej przestrzeni

dziwna decysja jak dla mnie ale zobaczymy

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 09 mar 2007, 15:35

Zapowiada się mecz dwóch najbardziej przegranych zespołów w Europie. Doprawdy sam nie wiem co mam na temat jutrzejszego pojedynku myśleć. To, że musimy wygrać i to najlepiej jak najwyżej i w bardzo przekonującym stylu nie podlega oczywiście dyskusji. Pytanie brzmi czy zespół na to stać. W ubiegłym sezonie my graliśmy świetnie, oni byli bardzo nierówni, a skończyło się na remisie. Na pewno ze strony Realu można się spodziewać głębokiego cofnięcia do defensywy i wyprowadzania kontrataków. Podobnie było w ubiegłym sezonie i wtedy nie daliśmy rady mimo tego, że graliśmy dużo lepiej i szybciej niż teraz. Dlatego przewiduję remis po bezbarwnym meczu. No chyba, że obrona kolejny raz się popisze i skompromitujemy się maksymalnie. Wybaczcie nieco pesymistyczny wydźwięk tego posta, ale wolę zostać miło zaskoczony, aniżeli srogo rozczarowany.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 mar 2007, 17:37

dlaczego najbardziej przegranych? :lol: a inter nie jest przegrany? a lyon? a arsenal? czyli wg rankingu najmocniejsze druzyny w europie poza chelsea

nie bardzo rozumiem twojego posta

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 09 mar 2007, 17:40

revan pisze:Zapowiada się mecz dwóch najbardziej przegranych zespołów w Europie
dlaczego niby uwazasz ze Barca jest najbardziej przegraną drużyna europy???
dlatego ze odpadlismy z CL??? jezeli tak to troche smieszne rozumowanie .... mam szanse na mistrzoswo la liga i wygranie pucharu króla wiec nie pisz głupot!! to co mają powiedziec fani Arsenalu?? Ich pupile przegrali w CL i nie maja szans na mistrza!!

Do meczu pozostało ponad 14 godziny i ja juz zbieram siły na kibicowanie a potem świetowanie sukcesu :beer:
Troche szkoda ze nie zagra Zambrotta , ale cóz wiadomo było ze nie anuluja kartki ! Jezeli szybko zdobedziemy branmke to o wynik jestem spokojny i licze ze nie powtórzy sie sytuacja z meczu z Sevilla i nie oddamy wygranego meczu!!

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 mar 2007, 18:00

ciekawostka:
FC Barcelona akredytowała 851 dziennikarzy z 24 krajów, którzy opiszą i pokażą całemu światu jutrzejszy mecz przeciwko Realowi Madryt.

Relację z Camp Nou przeprowadzi 138 mass mediów: 55 telewizji, 23 stacje radiowe, 55 mediów pisanych i 17 agencji informacyjnych. Wśród 24 krajów, z których pochodzić będą dziennikarze są m.in.: Chorwacja, Bośnia, Australia, Izrael, Katar, Panama, Japonia.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 09 mar 2007, 18:06

Cóż pisząc tego posta miałem na myśli oczekiwania jakie w stosunku do obu ekip mieli kibice, media itd. Odpadliśmy już w 1/8 finału i jakby nie patrzeć to jest to znacząca porażka. Inter? Może i na papierze zespół wyglądał na bardzo mocny, ale jeżeli popatrzeć na to, jak sobie radzili w tym sezonie w rozgrywkach grupowych, a także mając na względzie poprzednie lata, w których Nerrazurri regularnie zawodzili w LM, nie była dla mnie wielką niespodzianką ich odpadnięcie.
Jeszcze wracając do Barcelony i Realu to trzeba podkreślić fakt, że oba zespoły odpadły w rywalizacji z rywalami, którzy wcale nie grali wielkiej piłki, co więcej duży wpływ na ich awans miały prezenty hojnie "rozdawane" przez piłkarzy hiszpańskich klubów. Te wszystkie aspekty pozwalają mi z czystym sumieniem napisać, że przynajmniej Barcelona jest największym (jak na razie) przegranym tegorocznej edycji Ligi Mistrzów.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 mar 2007, 18:49

a pisalem - fatalne losowanie. najgorsze z mozliwych, trener ktory potrafi z nami grac, swietnie broniaca sie druzyna potrafiaca zneutralizowac przez dluzszy czas gry prawie kazdego przeciwnika i majaca doskonaly bilans na camp nou

wiec jaka niespodzianka czy zaskakujacy wynik? mnie nie dziwi kompletnie ze przegralismy z the reds i pogodzilem sie z tym juz po losowaniu. wiesz jak latwiej dzieki temu przyjac porazke i pogratulowac przeciwnikowi dobrej gry? :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”