Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 189

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 lut 2007, 21:58

deltinho ja o tym wiem i sie smieje bo jak mi sie w zyciu nie powiedzie to w taki pierdolniku bede pracowal :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 mar 2007, 20:10

TWSD pisze:Po wczorajszym zwycięstwie nad Górnikiem Zabrze, dziś zawodnicy Wisły trenowali w Skotnikach. Podczas wewnętrznej gierki kontuzji nabawił się strzelec czwartego gola w meczu z Górnikiem, Patryk Małecki.

Z boiska "Mały" schodził ze sporym opatrunkiem z lodu tuż nad kostką. - Nie jest to chyba poważny uraz, ale o dokładną odpowiedź poznamy dopiero po prześwietleniu - mówił schodząc z boiska. Przeprowadzone po południu badania wykazały pęknięcie kości strzałkowej, a to oznacza, że Małecki nie będzie mógł pojawić się na boisko przez co najmniej cztery tygodnie.
Mam nadzieję, że to sie nie potwierdzi. Zepsuć się na miesiąc dzień po strzeleniu debiutanckiego gola? Nie mówię już o tym, że byłoby to osłabiebienie Wisły, chociaż Mały wszedł w ostatnim meczu tylko na pół godziny.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 05 mar 2007, 20:38

Nie mam zamiaru określać go drugim Żurawskim, ale ten chłopak na prawdę wygląda obiecująco. Bardzo szybki, nizły drybling, ale to co mnie najbardziej zadziwiło to umiejętność zagrania bardzo dobrej prostopadłej piłki. W takim stylu jaki on preferuje, czyli cofnięcie się po piłkę głębiej taka umiejętność to duży atut. W meczu z Górnikiem zagrał takie dwie - raz do Paulisty, gdy wypuścił go sam na sam, a później do Penksy i gdyby ten był szybszy, to może Mały nie wpisałby się na listę strzelców :lol: . Widziałbym go w pierwszym składzie obok Pawła B., a Paulistę wrzuciłbym albo na lewe skrzydło, albo ustawiłbym go jako ofensywnego pomocnika...

Ale stwierdzenie, że "chłopak ma talent na miarę Brożka" uważam za krzywdzące :lol: .

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 05 mar 2007, 22:28

Pisakk pisze:Nie mam zamiaru określać go drugim Żurawskim
I dobrze, bo jak na razie jeszcze na pewno na to nie zasłużył.

Widziałem go w dwóch meczach i w dwóch przeciwko Górnikowi Zabrze. W PE zagrał bardzo solidnie, ale bramki nie zdobył. W OE wszedł na kilkadziesiąt minut i jego występ był naprawdę udany. Tak jak Pisakk pisałeś, gra coś ala Żurawski, bardzo fajnie cofa się do tyłu i ma dobry przegląd pola. Myślę, że narazie jednak Nawałka powinien go wystawiać w roli jokera, bo chłopak musi się jeszcze trochę ograć. W niedalekiej jednak przyszłości może znakomicie zgrać się z Brożkiem i razem na pewno będą się bardzo dobrze uzupełniać, a Paulista będzie mógł śmigać po lewym skrzydle tam, gdzie chyba czuje się najlepiej.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 mar 2007, 17:29

I patrząc tylko na Małeckiego, można już odpowiedzieć czy warto było postawić znowu na Nawałkę. Moim zdaniem warto, bo zobaczyć na ławce potencjalny milion euro też trzeba potrafić ;). Przyszłość w nim widzę, bo nie dostał szansy na kredyt, tylko widać, że sobie zapracował. Pozytywny ruch z przodu, w przeciwieństwie do Paulisty, który za dużo holuje piłkę. Więc w przyszłym sezonie nie widzę Paulisty na lewym skrzydle (bo tam próbowali go Engel i Petrescu po tym świetnym debiucie z GKS-em i się nie sprawdził, zresztą Zieńczuk ma mocną pozycję), nie widzę już na rozgrywającym (trenerzy zarzucali mu zbyt pasywną grę defensywną), tylko po odejściu Błaszczykowskiego walczącego o miejsce na prawej flance z Gołosiem, Boguskim (Paulista przychodził jako prawy skrzydłowy, przestawił go Petrescu)... lub na ławce.

Inna sprawa, że jeśli Małecki dojdzie do siebie po tych 6 tygodniach kontuzji i będzie się prawidłowo rozwijał... to w ciągu następnych dwóch okienek może szykować się transfer Brożka. W końcu, zgodnie z polityką klubu, skoro znalazł się zastępca, to po co trzymać zawodnika, ktorego można sprzedać?

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 09 mar 2007, 15:18

A więc Wisła dostała pozwolenie na organizowanie imprez masowych na stadionie do końca sezonu. Na meczu z Arką będzie zamknięta trybuna C, ze względu na kare za derby. Za to cała X idzie pod E, Dach zrobi swoje ;)

Powinny być 3 pkt, jednak rożnie bywa, ale stawiam na 2-0 :)

Santiago90
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Santiago90 » 09 mar 2007, 20:57

ja stawiam na 4-0 dla Wisełki!!!

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 10 mar 2007, 17:56

ja stawiam na 4-0 dla Wisełki!!!

i ch*ja z tego wyszlo zeby chociaz bylo 1-0 a tu frajerski remis

WP // Babel

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 mar 2007, 19:00

Frustru frustru ? :o

Wygląda na to, że w tym sezonie Wisła z Legią powalczą o 4 miejsce :love:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 mar 2007, 19:35

Zico_FCI pisze:Frustru frustru ? :o
No raczej tak, jeśli ktoś pociesza się niefartownym wynikiem innej drużyny. Co do czwartego miejsca, to gra Wisły rokuje nadzieje, dzisiejszy wynik jest nieadekwatny do liczby jej okazji, a przeciwnika. A porażka Legii mogła być tylko większa... więc co tu porównywać.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 mar 2007, 20:01

Oj piwus ja się wcale nie pocieszam, bo nie mam czym, a mój post była adresowany do pana piszącego przede mną . Możesz mi nie wierzyć, ale wolałby aby to na przykład Wisła zdobyła mistrzostwo niż Bełchatów.
piwus pisze:więc co tu porównywać.
A co ja porównuję ? Wynik w Zabrzy też był nieadekwatny do gry, a wtedy nic nie na ten temat nie pisałeś.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 11 mar 2007, 0:33

na 60% majstra bedzie mial BOT troche to dziwne ale tak bedzie.lubin dla mnie 20% jakies 15 wisla no i te 5 podzielimy na legie i korone ale to chyba tylko na otarcie lez choc korona moze niby namieszac to jak dla mnie sie spala.

zadne frustru frustru tylko sie wpieniam ze mogac spokojnie wygrac z 5-0 remisujemy z jednym slabszych zespolow tej przemocnej ligi.

Awatar użytkownika
radzionek
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radzionek » 11 mar 2007, 19:21

A ja uwazam, ze Belchatow ani Korona nie bedzie mistrzem. Dla mnie majster to Zagłebie Lubin. A kochana Wisełka bedzie 3 albo 4 :(

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 mar 2007, 20:35

radzionek pisze:A ja uwazam, ze Belchatow ani Korona nie bedzie mistrzem. Dla mnie majster to Zagłebie Lubin. A kochana Wisełka bedzie 3 albo 4 :(
Z takim nastawieniem Wisła nie potrzebuje kibiców :roll:

Awatar użytkownika
radzionek
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radzionek » 12 mar 2007, 16:03

Nie no Fishobone ja calym sercem wierze w Wisełke tylko staram sie myslec realistycznie. A rzeczywistosc obecnie nie jest raczej kolorowa. Zamiast wzbogacac swoj dorobek punktowy to tracimy frajersko punkty. Bo ten remis z Arką trzeba nazwac frajerskim. Takie sytuacje nie moga miec miejsca jesli chcemy sie dalej liczyc w walce o koncowe zwyciestwo. Ale nie ma co rozpaczac, kazdy grajek powinien sobie wziac do serca ten remis i w nastepnych meczach gryzc trawe, by nie dopuscic do takich sytuacji. Pozdro :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”