El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 5

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 10 mar 2007, 22:55

Piękny mecz jak dotychczas. Gole , piękne zagrania , dramaturgia.

Pierwszy na prowadzenie wyszedł w 4 minucie Real po golu Van the Mana , zaledwie kilka minut później wyrównał Messi , jeden z bohaterów pierwszej połowy.
Jednak Real znowu odpowiedział golem , Oleguer -najgorszy piłkarz na boisku- fauluje w polu karnym gracza Realu i Van Nisterlooy ponownie strzela.
Barca ponownie wyrównała , po ładnym podaniu od bodajże Ronaldinho w sytuacji sam na sam znalazł się Messi i znów trafił.

No i najważniejsze , doliczony czas gry i Oleguer ponownie trafia do notesu , słuszna czerwona kartka :oops:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 mar 2007, 22:57

No póki co 2:2 :twisted:

Barca przeważa, Real atakuje od czasu do czasu, ale te ataki są na tyle dobre, aby po pierwszej połowie było naprawdę nieźle. Co prawda to my dwukrotnie wychodziliśmy na prowadzenie, ale Barca jest co tu dużo mówić groźniejsza. Dużo ułatwia nam czerwo dla Oleguera (nieładnie tak faulować :P ), dzieki czemu w drugiej połowie zagramy w przewadze. Szkoda, tylko, że to akurat oleguer - najsłabsze ogniwo w obronie rywala :roll: Mimo wszystko jedziemy teraz z nimi :!:

Hala Madrid :!:

Ogólnie nie wiem czy będę coś pisać o meczu, przecież każdy swoje widzi :P No i nie wiem jaki będę miał humor...oby szampański :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 10 mar 2007, 22:59

Jak narazie mecz bardzo dobry :twisted: tego sie spodziewałem bo derbach Europy :)

Ale i tak dla mnie Gago postac nr 1 :smile2: Ja nie wiem gdzie on sie w pilke uczył grac ale jako środkowy pomocnik wypada umiec podac celnie...przynajmniej raz na jakiś czas :lol2:
Możn też zrozumiec jego straty jak by szukał "trudnych" podan :roll: dla mnie smiało może kandydować do tutuły " najwiekszy niewypał transferowy roku" :zgon: i niech nikt go tu nie broni tym że jest młody i niedoświadoczony bo nawet taki zaowdnik czasem potrafi coś zagrac a ten pseudo talent gra kompletne....nic....i nie tylko w tym spotkaniu :]

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 10 mar 2007, 22:59

Barca chyba lubi sobie sama podkładać kłody pod nogi.. Nie dość że zmarnowali tyle okazji, nie dość że bramki dla Realu to spóźnione prezenty pod choinkę to jeszcze gwiazdor spotkania Oleguer osłabia zespół, swoją drogą co taki piłkarz robi w Barcelonie... Mam nadzieje, że wygrają ale teraz będzie trochę ciężej..

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 mar 2007, 23:10

Troche szkoda dziecinnych błedow obrony w pierwszych minutach. Pozniej juz było lepiej szczegolnie u Thurama.

Znowu w 10 :P Kartki wszystkie zasłuzone brakuje oczywiscie dla Diarry, ale zawsze musi byc jeden syn arbitra, kiedys był Emerson teraz Malijczyk.

Zobzczymy narazie sama Barca sobie strzela, a nie wykorzystuje prezentow i to w sporej ilosci od Realu.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 mar 2007, 23:39

No i Real przycisnął! 3-2 to bardzo dobry wynik dla graczy z MAdrytu. Zmniejsza znacznie stratę do Barcy jeśli tak się skończy, choć Katalończycy walczą do końca. Zaskoczył mnie Real i to pozytywnie. Nie wiem czy to oni tak dobrze dziś grają czy Barca tak słabo. Mamy przecież świeżo w pamięci mecz z Bayernem. Zupełnie inny Real, ale Bayern tak mocny :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 mar 2007, 23:41

Ramos na 3:2!!! 8)
Dobrze wykonany rzut wolny przez Gutiego i mamy brameczkę. W drugiej połowię Real jest lepszy i zasłużenie prowadzi.
moim zdaniem, Guti jest jednym z najlepszych piłkarzy na boisku. Jeszcze tak niedawno pewien kibic Barcelony sie z niego śmiał... :]

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 10 mar 2007, 23:59

guru pisze:Jeszcze tak niedawno pewien kibic Barcelony sie z niego śmiał... Krzywy
Był to niejaki rkoeman... w ostatnich GD Guti tez grał niezle...szkoda że ludzie pokroju rkoeman oceniaja go za styl, ubiór itd...lecz nie za to co pokazjue na boisku.

No cóż Messi ustrzelił 3 sztuki brawo. Ciesze się z wyniku bo bądź co bądź nie jest to zły rezultat...3 razy wychodziliśmy na prowadzenie i nie potrafilismy wytrzymac do konca. Ruud ['] tyle setek...dzeikie za 2 gole ale powinno być z 5...Blaugrana tez miała swietne okazje ale Casillas bronił świetnie, bądź duch Franco przenosił piłkę obok słupka :wink:

grabek
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grabek » 11 mar 2007, 0:00

Przed Meczem :

Tylko 3:3.

Po Meczu :

Remis Dzięki Messiemu. W takich okolicznościach to jest Zwycięski remis!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 11 mar 2007, 0:02

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Powiedzcie mi KU%&$%& czemu nawet jak jest dobrze to i tak jest źle :((((((((

Nie no ... ja juz mam dosc

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 mar 2007, 0:04

Sevilla wykorzystała frajerstwo Barcelony, a raczej niektorych jej zawodników :lol: . Szkoda straconych punktów, ale sam mecz palce lizac, sedzia był bardzo konsekwentny :roll:

Messi 8) chyba raczej nikt watpliwosci nie ma, ze jest to zawodnik światowego formatu, oby tylko kontuzje go omijały...
Ryjek mnie zawodzi bo taktyka 1-3-4-3 to morderstwo w obecnych czasach dla ofensywnego stylu. Zmiana Eto'o na Sylvka to niewypał niemniejszy niz Gago, kto mial grac na środku napadu, chyba Iniesta...
Ogolnie Barca rozdaje ostatnio punkty.

Pozdro..

PS. Czy Diarra jest podobny do Mallenco, tylko ojciec tak chroni własne dzieci.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2007, 0:05 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 11 mar 2007, 0:04

Fakt faktem straciliśmy 2 punkty w frajerski sposób, ale mecz był przedni było wszytsko, gole, kartki symulki :P :P jest pewien niedosyt, była szansa złamać słą passe na CN ale się nie udało trudno i tak jestesmy lepsi w GD szkoda ze tabela tego nie pokazuje :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 mar 2007, 0:08

Fantastyczne spotkanie :!: :!: :!: :!:
Messi dzisiaj był nieprawdopodobny :!: hat-trick w takim meczu to coś nieprawdopodobnego, szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się takiego spotkania, a się bardzo miło zaskoczyłem bo i Barca i Real zagrały kapitalne spotkanie, było wszystko, akcja za akcje, tempo, finezja, piękne indywidualne akcje, perfekcyjne kontry i kapitalne wymiany bez przyjęcia, prady bramkarzy, pudła, czerwona kartka, karny, DRAMATURGIA i MASA GOLI!!!
Wynik myślę że słuszny, bo oba zespoły zagrały na podobnym poziomie, w pierwszej połowie dominowała Barca z przerwami na błędy Thurama i Oleguera a w drugiej Real do momentu gdy Barca straciła gola i rzuciła się do ataku i dobrze że skończyło się na remisie bo to w moim przekonaniu sprawiedliwy wynik, choć nie wiem czy Barcy w końcówce nie należał się karny po faulu na Ronaldinho bo wcześniej na Messim na pewno nie

A i muszę pochwalić Valedesa bo bronił naprawdę świetnie i powiedzieć że to Oleguer ten mecz Barcy przegrał.......

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 mar 2007, 0:09

Skomentuję to krótko i treściwie...jebać to :P

[k****], [k****], [k****], [k****] mać :!: :!: :!: :!: :!:

No jak tak można, to był wygrany mecz do huja Wacława :evil: Ruud może dzisiaj strzelił dwie bramki, ale to ile spierdolił w drugiej połowie to się w bani nie mieści i gówno mnie obchodzi, że Barca niby była lepsza...nie prawda :P Jak patrzyłem na skuteczność van Nistelrooya w drugiej odsłonie to miałem ochotę wejść na murawę i urwać mu jaja :angry:

Bramka Ramosa - aaa miodzio, od poprzeczuni, taka główeczka :D Ale miałem zaciesz na mordzie, a potem mnie pierdolnęła kurwica i tyle. Za bardzo się cofnęliśmy, a skoro tak miało to zostać rozwiązane to zdecydowanie powinien wejść na murawę jakiś piłkarz defensywny...eh co ja gadam, dawno nie używałem takich słów, ale nie przestanę, nie w tym poście...muszę się odfrustrować, wyładować i w ogóle odwkurwić...chyba to rozumiecie :>

No to do rzeczy. Myślałem, że coś rozpierdolę po trzeciej bramce Messiego i...było blisko więc lepiej mnie teraz [k****] nie prowokować :P

A tak poza tym, później mam zamiar przestać używać takich wyrazów jak w tym poście, ale rozumiecie, że tu musiały się pojawić :lol: Co ważne zaszły tu pewne okoliczności łagodzące więc na koniec już na dobre odładowanie złej energii...żesz [k****] ja pierdole
grabek pisze:Barca Pany
:idzze: chciałeś napisać - fuksiarze :cegła:

Hala Madrid :!:

Frustracja frustracją, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie! 7WP //maestro
Ostatnio zmieniony 11 mar 2007, 0:17 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 11 mar 2007, 0:10

Oleguer to jest poprostu masakra, ja nie wiem co on robi w Barcelonie. Przeciez On nawet na 2 lige polska sie nie nadaje a co dopiero hiszpanska :roll: I zeby to byl pierwszy raz to rozumiem... ale on nawet prosto pilki nie potrafi kopnac :lol: Bez komentarza...

A sam wynik w sobie nie jest zly, biorac pod uwage kapitalny wystep Messiego. Nie rozumiem dlaczego Rijkaard sciagnal Eto'o :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”