"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 39

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 mar 2007, 17:36

No to znamy juz powolania Manciniego

Bramkarze: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar Soares

Obrońcy: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Maxwell, 11 Fabio Grosso, 16 Nicolas Burdisso, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 77 Marco Andreolli

Pomocnicy: 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 15 Olivier Dacourt, 21 Santiago Solari, 91 Mariano Gonzalez

Napastnicy: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Ricardo Cruz, 18 Hernan Crespo, 20 Alvaro Recoba

Wsród powołanych cieszy obecność Burdisso, bo na pewno powiększa się pole manewru w obronie. Ale czy wyjdzie w składzie to jest jednak wielka niewiadoma. Inne decyzje nie dziwią, bo w tej chwili to jest maksimum czym Mancio dysponuje. A derby coraz blizej...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 10 mar 2007, 17:46

Carlo Ancelotti ogłosił nazwiska 23 zawodników powołanych na jutrzejsze spotkanie z Interem. Oto lista powołanych zawodników:

Bramkarze: Dida, Kalac, Storari;
Obrońcy: Bonera, Cafu, Maldini, Favalli, Grimi, Jankulovski, Maldini, Oddo, Simic;
Pomocnicy: Ambrosini, Brocchi, Gattuso, Gourcuff, Kaka, Pirlo, Seedorf;
Napastnicy: Gilardino, Inzaghi, Ricardo Oliveira, Ronaldo.

A tak się prezentuje kadra Milanu. W porównaniu z ostatim meczem przybyli Grimi i Gapcio :P .

Carletto zapowiada grę 2 napastnikami, co mi bardzo odpowiada, więc bankowo wybiegną R99 i Gila. Po raz 53 zagra Malidni, który śrubuje rekord już nie do pobicia.Towarzyszyć mu będzie Bonera.Po bokach Oddo i Marek.Pomoc zapewne Rino, Pirlo, Kaka i Seedorf. Ogólnie mówiąc już się gotuję na wojnę, ale jestem spokojny o wynik. Crespo vs. Ronaldo , może to będzie także jakaś mała rywalizacja :P.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 10 mar 2007, 18:40

raczej łatwy do przewidzenia.Carlo mowi ze bedzie gral dwoma napastnikami a udowodni potem ze Kaka to napadzior :P . Ale powinien zagrac duetRonaldo-Gilardino i wchodzacyz ławki Pippo. Cieszy mnie ze lista kontuzjowanych graczy sie z kazdym tygodniem pomniejsza. Wrócił Cafu ale raczej nie ma szans w rywalizacji z Oddo. Massimo po derbach rzymu teraz zobaczy derby Mediolanu :D . W srodku obrony Bonera 8) Dla mnie najlepszzawodnik w tym sezonie, a przynajmniej najpewniej i najrowniej grajacy. Chociaz od poczatku Carlo wystawial go na prawej obronie. Po owrocie Nesty i Kaladze bardzo ciekawie bedzie wygladac nasza linia defensywna. Ja bym stawial na duet Sandro-Daniele.

Najwieksze szanse na zdobycie ramki daje sie trio z Milanu: Pippo,Gapcio i Gila oraz duetowi z Interu Ibra-Hernan 2,33. Ale to tylko bukmacherzy. Najwiecej bedzie sie dzialo jutro na boisku.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 10 mar 2007, 21:38

Oj, mam nadzieje, że będzie to ciekawy mecz i padnie dużo bramek. W sumie można powiedzieć, że wszyscy zawodnicy zdrowi więc kadra na ten mecz jest dobra. Jeśli Carlo chce zagrać dwoma napastnikami to na pewno Ronaldo i Gilardino.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 11 mar 2007, 0:11

dla mnie ciekawe jest jak mancio ustawi pomoc bo mamy ja troche ze tak powiem zdezelowana.ja bym szukal klucza do zwyciestwa w grze na skrzydlach i postawil na:solariego(lewa) stanko z dacourtem w srodku i figo na prawej lub zamiast solariego grosso.na pewno natomiast bym alfa nie ustawial na mediapunto bo przypomina mi sie mecz z bayernem i jego gra na tej pozycji :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 mar 2007, 1:32

No już dzis walka o prymat w stolicy mody :] A mecz Barca Real tylko mnie zagotował i podpalił :P kuźwa ale bedzie jatka.

Chyba do meczu już nic nie napisze wiec ... niech wygra lepszy :P Coś czuje ze nie bedzie to aż tak wielkie widowisko jak ostatnio, ale może sie myle. I tak nie w tym rzecz, bo o sam poziom sie nie boje. Inna sprawa że tak jest ostatnio co sezon że pierwszy mecz to jatka na całego :] Drugie to już wiekszy respekt :P Wygra ten kto zdominuje środek pola i bedzie mógł grac swoją piłke, ostatni mecz to nasz atak pozycyjny i gra piłką a szybkie bramki Interu. Juz pierwszy stał fragment dał im prowadzenie. Co ustawiło troche gre. W sumie brak Cambiasso i Vieiry odbije sie na tym iż Pirlo bedzie miał wiecej miejsca, a wiemy jak to jest ważne. Ciekawe jak Mancini zestawi linie pomocy, gdy Inter ma tak takie braki, może jest sens zagrac 5 naszych w drugiej lini ...

Zobaczymy jak bedzie, ciulowo że ten mecz o 15, bo trudno bedzie sie przestawić :P Ale pewnie dużo czasu mi to nie zajmie. Troche martwią słowa piłkarzy Interu że Oni nie musza wygrać :> to chyba kuźwa nie wiedza o co grają ? Ale to też sugeruje że racje maja pismaki że Inter bedzie czekał na nasz ruch, bo jest w innej sytuacji, a taka gra mu pasuje, tym bardzie że w innym max ciekawym meczu Viola gra z Palermo ! Oby to był otwarty mecz i bedzie dobrze.

Na 99% w przodzie zagra trio Gapcio - Kaka - Gila - czyli gracze i fani Interu skupią sie na Gapcio ... a Kaka i Gila zrobią co do nich należy :] Choć nie powiem dawno Clarensik nie ukasił swojego byłego klubu :P

Bedzie dobrze !
Forza Milan !
Pozdro i niech wygra lepszy !

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 mar 2007, 8:35

na jakim kanale mozna obejrzec mecz??

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 11 mar 2007, 8:39

Pewnie się narażę Zazie (nie pierwszy już raz), ale będę kibicował Interowi. Milanu jakoś nie lubię, ale coś im zawdzięczam. Dzięki laniu jakie sprawili końcem lat 80-tych w PM Realowi 5:0, zacząłem kibicować Królewskim. Jakoś szkoda mi się zrobiło sympatycznego Hugo Sancheza :) Niechęć do Milanu wyrosła własnie w tamtym czasie, ponieważ "nieznoszę" Holendrów, a tam było ich trzech :) Inter natomiast (poza Lazio i Fiorą) jest najbardziej "akceptowanym" klubem włoskim.
Co do samego spotkania, to faktycznie szkoda, że mecz będzie o 15 :( Nie obiecuję sobie jednak "efektownego" widowiska. Raczej będą to typowe szachy i jak zwykle wygra Milan 1:0. Obym się mylił, a zawodnicy uraczyli nas podobnym horrorem jak wczoraj w GD.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 mar 2007, 8:48

assurbanipal pisze:Raczej będą to typowe szachy i jak zwykle wygra Milan 1:0

Ktoś tu nie oglądał ostatnich meczy mediolańskich drużyn.

Szkoda, że nie ma Cambiasso bo liczyłem na niego do ostatniej chwili. Jednak najbardziej zastanawiający jest brak Adriano. Podobno był gotowy na Valencie, Mancini jednak zagwarantował, że zagra w Derbach. Czyżby znów doszło do jakiejś scysji, bo jeśli tak to koniec Imperatora w Interze. Milan zapewne wyjdzie z Gila i oczywiscie Ronaldo z przodu. Nie ma co, wszyscy czekamy na powrót Brazylijczyka na San Siro :]

To tyle. Chyba już mnie nie będzie, więc bawcie się dobrze ;) i niech wygra Inter.

FORZA INTER
Tiamo

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 11 mar 2007, 8:50

Ja stawiam na 0:0 ewentualnie zwycięstwo 1:0/0:1 mi tez w sumie jest bez różnicy, Inter dla mnie nie może przegrać i to wszystko..no zobaczymy jako to będzie :) Jeszcze 6h

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 mar 2007, 8:54

Milan w teoretycznie najmocniejszym skladzie brakuje chyba tylko Nesty Inter to juz gorzej wypadlo kilku graczy ale maja silna lawke to tak mocno na nich sie nie odbije mysle ze mecz bedzie wyrownany i o wyniku moga zadecydowac bledy indywidualne poszczegolnych graczy Milan jest pod wieksza presja bo musi wygrac zeby kluby z miejsc 4-5 nie odskoczyly powinno byc wspaniale widowisko i mysle ze bedzie tu nikt nie odpusci

PS na jakim kanale jest puszczany bo sprawdzalem na jednym internetowym przewodniku po kanalach i pisze ze na Canal + Sport jest Chelsea - Totenhamm prosze o odpowidz

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 11 mar 2007, 9:40

Canal + Sport 2 :!:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 11 mar 2007, 11:36

no wlasnie adi jeszcze nie w pelni sil???bo ostatnio sie plul ze juz moze grac.cos mi sie wydaje ze moratti bedzie musial po sezonie abo i nawet wczesniej decydowac:mancini czy A10

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 mar 2007, 13:10

Kurde wkurza mnie to, że Cambiasso już tyle czasu trenuje, a Mancini nie powołał go nawet do kadry na ten mecz. Widać, że dmucha na zimne po tym co było na początku sezonu. Cuchu wyleczył miesięczną kontuzje, Mancini wystawił go na chwilę w jakimś sparingu i kolejny miesiąc przerwy.

Wkurza mnie też ta porąbana godzina rozgrywania meczu. Widowisko już na starcie wiele traci :?
TS borys IFC pisze:no wlasnie adi jeszcze nie w pelni sil???
Adriano ma jakąś kontuzję, przecież mówił o tym Mancini. Chyba nie myślicie, że strzelił focha i nie będzie go wystawiał do końca sezonu - bo nie.

Obrazek

:twisted:

Obrazek

Obrazek

:x
Ostatnio zmieniony 11 mar 2007, 13:29 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 2 razy.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 11 mar 2007, 13:16

fajne zdjatko zico.widac ze r9 duzo schudl oby tak dalej(oczywiscie chodzi mi o roznice miedzy jego wygladem teraz a w realu)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”