W telewizji nadali - Strona 27

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 mar 2007, 21:00

O trzeba obejrzeć. Moim faworytem jest włoski taksówkarz i jego historia z dynią:)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 mar 2007, 0:09

Mi.in. dżentelmeni z Anglii w filmie dok. - 'Chuligani - choroba stadionów' :arrow: TVP2, teraz ofkorz. Anglia - taki kraj w którym poradzono sobie z bandytyzmem na stadionach :roll:

Jakby ktoś chciał to juz jutro (piątek) kolejny odcinek Pitbulla - 22:40-23:30.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 mar 2007, 10:26

Yukasz pisze:Jakby ktoś chciał to juz jutro (piątek) kolejny odcinek Pitbulla - 22:40-23:30.
A czy przypadkiem wczoraj nie puszczali ostatniego odcinka bo seria ma chyba piec odcinków no chyba ze jutro dadza druga czesc Pitbilla.

Jesli bedzie druga seria to ciekawi mnie jak ja zrealizowali po swietnej pierwszej czesci ciezko zrobic cos równie dobrego. Ma ktos moze wiecej informacji na temat kolejnej czesci Pitbulla :?:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 mar 2007, 13:28

franz pisze:A czy przypadkiem wczoraj nie puszczali ostatniego odcinka bo seria ma chyba piec odcinków no chyba ze jutro dadza druga czesc Pitbilla.
Owszem wczoraj byl ostatni odcinek 1serii ale dzisiaj juz rusza druga seria :D
franz pisze:po swietnej pierwszej czesci ciezko zrobic cos równie dobrego.
I to jest dobre pytanie, zazwyczaj jednak druga seria odbiega nieco od pierwowzoru - tak pierwszy z brzegu przyklad polskich seriali - Oficera 1czesc ogladalem zas z drugiej czesci obejrzalem 1czy 2 odcinki i dlaem sobie spokoj :roll:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 mar 2007, 17:43

co na ten tydzień
jutro, tj. Niedziela 11.03
23:05, TVP1 Dzienniki motocyklowe, czyli Che Guevara bez Che :]
Poniedzialek 12.03
21:00, Polsat Szklana pułapka 3 niesmiertelny John McLane :] lepsza od drugiej części, słabsza od kultowej pierwszej...
Wtorek 13.03
21:00, TVP2 Manchaster United - Reprezentacja Europy :warrior:
Środa 14.03
23:25, TVP1 Życie Carlita znowu Al Pacino w środe i znowu kawał dobrego kina
Piątek 16.03
20:00, Polsat Piraci z Karaibów:Klątwa Czarnej Perły co tu dużo mówić, kupa śmiechu, trochę emocji i fenomenalny Depp :]
21:10, TVN Troja przede wszystkim wspaniałe efekty specjalne, film naprawdę nie jest zły...ale w piątek polecam Piratów :]
Sobota 17.03
21:45, TVN Ring a ja ciągle nie oglądałem japońskiej wersji tego, jakby nie było, bardzo dobrego horroru
23:25, TVP1 Dog Soldiers słyszalem, że można polecić, więc polecam
22:40, TVP2 Rumble Fish j.w.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 10 mar 2007, 20:00

00:25 - polsat - dracula - mam nadzieje, ze nie zasne do tego czasu :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 mar 2007, 20:31

Lakier pisze:00:25 - polsat - dracula - mam nadzieje, ze nie zasne do tego czasu Wink

Dzieki lakier :)

Hehe dobry film , czytalem niedawno ze ma byc ,ale dobrze zes przypomnial ;D

Ja napewno nie zaspie , bo relacja z GD na Canal+ konczy sie o 00,15 wiec akurat se przelacze na polsat ;D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 mar 2007, 23:46

W piątek TVP2 nadała pierwszy odcinek z nowej serii Pitbulla. Był to trochę inny odcinek niż te starej serii po których zakończeniu potrzebowałem kilku minut by dojść do siebie :wink: W odcinku nowej serii czasem chciało mi się śmiać ale po chwili przychodziła chwila opamiętania i z politowaniem a jednocześnie przerażeniem patrzyłem na działania naszej wspaniałej policji. Na początku policjanci otrzymali na piśmie w liczbie kopii – jeden (na więcej nie starczyło papieru :roll: dokładnie w piątek słyszałem policjantów mówiących m.in. o takich rzeczach) rozporządzenie aby nie pić na komisariacie wódki a co wcześniej nagminnie się zdarzało :roll: Nie było wódki czyli nie było już niczego, ciężkie jest życie naszej władzy. Jak nie można było wypić w miejscu pracy to przybyli z jakiegoś zadupia do stolycy po nowy sprzęt policjanci udali się na małe co nieco na miasto gdzie zaje… yyy skradziono im samochód ze sprzętem :lol2: Później policjanci otrzymali furę po wpłaceniu 5700zł na konto bandziorów z Mokotowa. W odcinku pojawił się też detektyw Ostrowski (?) :lol2: na wzór Rutkowskiego charakteryzujący się przede wszystkim parciem na szkło. Oprócz powyższego mieliśmy też morderstwo matki przez swoich synów którzy za pomocą wiertarki oddzielili jej głowę od reszty ciała a następnie schowali w szafie :roll: I kilka innych rzeczy świadczących o tym że jednak nie jest tak dobrze skoro jest tak źle :roll:

A 16.03 w piątek o 20:00 na TVNie pierwszy odcinek serialu 'Owróceni'. Coś na wzór kinowej wersji "Świadka koronnego' :roll: Ktoś się orientuje jak bardzo różnią się oba filmy bo jak oglądam zapowiedzi to oprócz braku boskiego Pawła Małaszyńskiego wydaje mi się że zdjęcia są te same :roll:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 mar 2007, 12:35

Yukasz pisze:z jakiegoś zadupia
Co ty gadasz "z zadupia", oni przybili z miasta Krzysztofa Kononowicza stolicy Podlasia - Białegostoku gdzie nie ma niczego.

Nowa odcinki moga byc cakiem fajne. Nie podoba mi sie tylko postac Igora jakas taka dzwna, Benek był duzo lepszy. W tym odcinku najbardzie podobały mi sie wyznania starszego brata o zabójstwie matki,kapitalna scena. Ach, Yukasz i zapomiales napisa o zyciu prywatnym Despera i o jego oświadczynach :lol: .

Yukasz pisze:A 16.03 w piątek o 20:00 na TVNie pierwszy odcinek serialu 'Owróceni'. Coś na wzór kinowej wersji "Świadka koronnego'

Ja sie tym nawet nie bede katował jesli cos jest powiazane ze "Swiadkiem Koronnym" to trzymam sie od tego z daleka. No i bez boskiego Pawła M. to juz nie to samo.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 mar 2007, 12:53

franz pisze:Nowa odcinki moga byc cakiem fajne. Nie podoba mi sie tylko postac Igora jakas taka dzwna, Benek był duzo lepszy. W tym odcinku najbardzie podobały mi sie wyznania starszego brata o zabójstwie matki,kapitalna scena. Ach, Yukasz i zapomiales napisa o zyciu prywatnym Despera i o jego oświadczynach Laughing .
:angry2: Naprawiam swój błąd i dadaję że Despero mimo bycia twardym policjantem w głębi duszy jest romantykiem :lol2:
Taa ten starszy brak dał radę - jedząc kanapkę opowiadał o zabójstwie jak o grze komputerowej w kórej przechodził kolejne poziomy :roll:
franz pisze:Co ty gadasz "z zadupia", oni przybili z miasta Krzysztofa Kononowicza stolicy Podlasia - Białegostoku gdzie nie ma niczego.
No przecież mówie że z zadupia :roll: A podobno oni przyjechali z Łodzi :o

Podpadłeś :roll: //maestro z zadupia

Ciekawe czy jakbym nie wiedział że to są nowej odcinki też miałbym wrażenie że się troche różnią a te stare wydawałyby mi się ciut lepsze :think:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 mar 2007, 21:29

Jak na Dwójce startował MC2 to zastanawiałem się ile wytrzyma na antenie. Bo po pierwsze program za dobry na TVP, po drugie nie wiem na co liczyli dając go w najlepszym czasie antenowym. Nie wiem czy wydawało im się, ze jak dadzą Mannowi i Maternie duży budżet, to nagle staną się konkurencją dla Wojewódzkiego :roll:? Orientuje się ktoś czy już po trzech odcinkach zrezygnowano z nich, czy przeniesiono na jakąś bardziej odpowiednią porę, powiedzmy, 23:30 :lol:?

Obecnym odcinkom sporo brakowało do MdMu, widać było, że Dwójka wmusiła do nich kicz, ale jedno przynajmniej po staremu - ZERO polityki i z sentymentu włączałem co poniedziałek. Ale jak to bywa w TVP, jak coś zlatuje nad poziomy, to trzeba zaorać "Quo Vadisem".

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8783
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 mar 2007, 16:49

W telewizji pokazywane jest wiele ciekawych filmow, ale niektore w ogole nie sa reklamowane, zapowiadane, itp. Bardzo czesto trzeba samemu uruchomic gazeta z programem telewizyjnym, pozniej odpalic google.pl i wyszukac informacje dot. jakiegos filmu.
I w zwiazku z tym mam kilka pytan :wink:
- Czy istnieje jakies czasopismo, ktore jest poswiecone filmom, ktore mozna obejrzec w przyszlym tygodniu w telewizji ? Oczywiscie nie chodzi mi tu o programy telewizyjne, tylko o jakies inne magazyny.
- Jesli nie magazyn, to czy jest moze jakas strona www, na ktorej mozna znalezc ciekawe informacje dot. filmów w telewizji ogolnodostepnej ? Jest jakis serwis nowy dzis.tv, ale nie spelnia on moich oczekiwan.
- Czy w tym temacie mozna pisac tylko filmy/programy, ktore poleca w TV w przyszlosci ? czy takze takie, ktore juz byly nadane. Temat "w telewizji nadali" wskazuje raczej na przeszlosc, ale z tego co widze, to ostatnie posty sa o przyszlosci :wink:

Postanowilem napisac takiego posta, poniewaz wczoraj zupelnym przypadkiem obejrzalem ciekawy film. O godzinie 23.40 w TVP1 nadawany byl film U progu sławy Almost Famous. Ogladalem dopiero od 00.30, bo wczesniej magazyn OE ogladalem w TVN :wink:
Moze ktos z Was ogladal tez ten film :?:
[Kto nie ogladal, moze zalowac. Kate Hudson w nim wystepowala :P ]

I wlasnie dlatego szukam jakiejs subskrypcji/magazynu/strony www, czegokolwiek, gdzie mozna znalezc informacje dot. filmow w telewizji ogolnodostepnej.

Mam nadzieje, ze choc na jedno pytanie dostane jakakolwiek odpowiedz :wink: Pozdrawiam !

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 mar 2007, 17:45

piwus pisze:Jak na Dwójce startował MC2 to zastanawiałem się ile wytrzyma na antenie. Bo po pierwsze program za dobry na TVP, po drugie nie wiem na co liczyli dając go w najlepszym czasie antenowym. Nie wiem czy wydawało im się, ze jak dadzą Mannowi i Maternie duży budżet, to nagle staną się konkurencją dla Wojewódzkiego ? Orientuje się ktoś czy już po trzech odcinkach zrezygnowano z nich, czy przeniesiono na jakąś bardziej odpowiednią porę, powiedzmy, 23:30 ?

Obecnym odcinkom sporo brakowało do MdMu, widać było, że Dwójka wmusiła do nich kicz, ale jedno przynajmniej po staremu - ZERO polityki i z sentymentu włączałem co poniedziałek. Ale jak to bywa w TVP, jak coś zlatuje nad poziomy, to trzeba zaorać "Quo Vadisem".

Nie mam pojecia dlaczgo TVP puszcza ten Quo Vadis. Nie dosc ze w kraju rzadzi banda idiotów i oszołomów to jeszcze nedznym Quo Vadisem ludzi katuja, SKANDAL!

Jesli chodzi o program MC2 to TVP 2 nadal emituje kolejne odcinki tylko przeniosła pore nadawania na czwartek godzina 19.05 :roll: Choc poziom faktycznie juz nie ten co MdMu.

cloner pisze:- Czy w tym temacie mozna pisac tylko filmy/programy, ktore poleca w TV w przyszlosci ? czy takze takie, ktore juz byly nadane. Temat "w telewizji nadali" wskazuje raczej na przeszlosc, ale z tego co widze, to ostatnie posty sa o przyszlosci
Wlasnie tez sie kiedys nad tym zastanawiałem i chyba pisalem juz o tym gdzies w tym temacie moze przydała by sie zmiana nazwy tematu na w TV nadadza(nadali) bo w temacie pisze sie o programach które dopiero beda emitowane jak i o tych które juz w TV mozna było zobaczyc.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 19 mar 2007, 18:21

Wtorek 20.03
22:50, TVP2 Czekolada film oglądalem z rok temu, gdzieś tak do połowy i naprawdę mi się spodobał i zaciekawił mnie, jutro go dokończę i polecam ;)
Środa 21.03
23:25, TVP1 Mulholland Drive nie oglądałem, ale jeżeli film kręci David Lynch, to warto obejrzeć :)
Czwartek 22.03
20.00, TVP2 Genialny klan nie wiem co to jest, ale ma 7,5 na IMDB, więc może dobra komedia :)
na piatek idźcie na melanż, albo wypożyczcie sobie coś, bo w TV nic
Sobota 24.03
21:45, TVN Szybcy i wściekli szybkie samochody, piękne kobiety(chociaż blachary :P ) film niezbyt ambitny, ale fajny
22.05, Polsat Kill Bill II kontynuacja filmu który był przed 2 tygodniami. Mniej krwawy, bardziej ambitny niż pierwsza częśc. Ogólnie zarówno pierwsza jak i druga część filmu są tak samo dobre, co się rzadko zdarza :]

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 19 mar 2007, 18:43

Bonso pisze:Genialny klan
świetna komedia z Benem Stillerem

w kliamtach "Poznaj moich rodziców"

polecam

franz pisze:to jeszcze nedznym Quo Vadisem ludzi katuja

film jest okropny przypomina, zfilmowaną szkolną akdemię

to że TVP tym katuje da sie przeżyć bo można kanał przełączyć

ale jak było licealne 'przymusowe' wyjscie na taki film to dopiero był
skandal bo kazde liceum szło a potem ogladalność była zachwalana
jaka ona to wielka nie była

Bonso pisze:piękne kobiety(chociaż blachary )
:D dobre

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”