Drużyny do spadku --> Sezon 2006/2007 - Strona 2

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 19 gru 2006, 18:10

Eintracht raczej nie spadnie. Wydaje mi sie, ze Orly na wiosne przyspiesza i spokojnie odskocza od dolu tabeli. Na slaba postawe w rundzie jesiennej na pewno przylozyla sie gra w Pucharze Uefa. Zawodnicy byli zmeczeni, a Eintracht nie posiada zbyt dlugiej i wyrownanej kadry.

Co do spadku Mainz nie bylbym taki pewnien. Oczywiscie, pierwsza runda byla w ich wykonaniu tragiczna. Ale na wiosne moze byc juz zupelnie inaczej i Moguncja na pewno powalczy. Jezeli nie uda im sie utrzymac w 1. BL, to z pewnoscia pozegnaja pierwsza lige z honorem ;).

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 19 gru 2006, 21:33

Do spadku typowałbym na pewno Mainz. Sprawa pozostałych miejsc powinna rozstrzygnąć się między Bochum, Gladbach i Energie. Sądzę, że HSV utrzyma się w lidze, bo to klub o zbyt silnej kadrze i potencjale, aby miał spaść (ktos wczesniej podal trafny przyklad z Bayerem Leverkusen)... Każda zła passa w końcu sie kiedys konczy.

Poza tym w przeciwienstwie do coponiektorych sadze, ze Alemannia Akwizgran utrzyma się w lidze. Drużyna wcale nie słaba (pamietne wystepy w PUEFA i final Pucharu Niemiec ;]), niezla kadrowo, posiadajaca w swej ekipie Jana Schlaudraffa okrzykniętego nową nadzieją niemieckiej piłki. (Młodego napastnika chcą już pozyskać Bayer, Werder i Bayern). Poza tym w Aachen jest jeszcze kilku innych ciekawych pilkarzy. Jak dla mnie, utrzymają się ;].

Awatar użytkownika
jachu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jachu » 20 lut 2007, 1:09

W Bundeslidze zawsze jest ciekawie i w tym roku walka o utrzymanie będzie zaciekła i pewnie do ostatniej kolejki. Patrząc na tabelę po 22 kolejkach, aż od Wolfsburga (10 miejsce - 25 pkt) w dół, nikt nie może być pewny gry na najwyższym szczeblu w przyszłym sezonie. "Wilki" od zamykającej stawkę Borussii MGB dzieli tylko 5 punktów i nawet dwie najbliższe kolejki mogą spowodować niezłe roszady na dole tabeli. Mimo wszystko podejmę ryzyko i wytypuję ewentualnych spadkowiczów, a więc są to:

- Borussia MGB
- Energie Cottbus

Trzeci spadkowicz pozostanie zagadką i naprawdę nie ma co dywagować. Kandydatów do spadku jest tutaj aż pięciu (nie licząc Wolfsburga, bo ten pewnie pozostanie) i spadek żadnego z nich wielką niespodzianką nie będzie. HSV też powinno sobie poradzić, kiedy zrobi się gorąco zaczną wygrywać. To zbyt silna firma by spaść. Nie z taką kadrą.

Awatar użytkownika
Lelinho73
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lelinho73 » 20 lut 2007, 16:16

W lidze niemieckiej zawsze walka toczy się do ostatniej kolejki.Patrząć na ostatnie wyniki to jestem przekonany że HSV utrzyma się i to bez większych problemów,natomista kto spadnie?Hmm...sądzę że będzie to Energie Cottbus i Borussia M. na trzeciego spadkowicza typuje kogos z trójki:Bochum,Arminia,Alemannia.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 mar 2007, 8:52

Robi się coraz ciekawiej w tym względzie - w zasadzie aż 10 (!) drużyn BL walczy w tej chwili o otrzymanie :shock:

Gdybym miał obstawiać, to w tej chwili postawiłbym na Borussię M-G, Cottbus i ... Borussię Dortmund, która w tej chwili stacza się w dół na równi pochyłej i o ile nie będzie żadnej reakcji "wstrząsowej" w lubie, to moim zdaniem 19 maja BVB powita się z 2 ligą.

Ale w zasadzie od jakichś 4-5 lat liga tak się wyrównała (niestety to równanie w dół :? ), że trudno tak naprawdę wytypować kto spadnie a kto się utrzyma :wink:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 12 mar 2007, 16:32

Ja obstawiam, że drużynami, które spadną będą beniaminki z ostatniego sezonu. Zawsze to one najczęściej spadają, a w tym sezonie zapowiada się podobnie. Teoretycznie największe szanse na ucztrzymanie ma Mainz, ale jeśli jakiś beniaminek ma zostać stawiałbym na Arminie. Nie są wcale słabi, potrafią grać ładną piłkę i myślę, że pod koniec sezonu postarają się najbardziej o pozostanie w lidzie. Borussia M-G nie przekonuje mnie już od kilku sezonu i to ją widziałbym w 2 lidze w miejsce Arminii.

Dortmund pozostanie. Taką mam nadzieje ogromną. W końcu nie po to kupowali Błaszczykowskiego, żeby sie szlajał w 2 lidze 8)

Leszczu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszczu » 12 mar 2007, 23:13

Ja wiem, kto nie spadnie :P :
HSV (pod wodzą nowego trenera to zupełnie inny zespół. Wreszcie van der Vaart spełnia oczekiwania)
Borussia (ma zbyt wielu dobrych piłkarzy, żeby mogli spuścić ten klub do 2. ligi)
Mainz (poprzednia runda tragiczna, jednak teraz dzięki bramkom Zidana pną się coraz bardziej w górę tabeli)

Liczę także, że Bochum nie spadnie, ale najpoważniejszymi kandydatami wg mnie są M'Gladbach oraz Eintracht...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 mar 2007, 10:26

Leszczu pisze:Borussia (ma zbyt wielu dobrych piłkarzy, żeby mogli spuścić ten klub do 2. ligi)
W przeszłości spadały już kluby z lepszymi składami niż Borussia :wink: Decyduje często także atmosfera w klubie, a ta w Dortmundzie obecnie jest bardzo minorowa, żeby nie powiedzieć tragiczna. No chyba, że teraz uratuje ich charyzma Thomasa Dolla 8)

Myślę, że utrzymają się Mainz i HSV - mają dobre wyniki w tej rundzie, a to się bardziej liczy niż miejsca w strefie spadkowej w poprzedniej rundzie. Na pewno czekają nas duże emocje :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”