Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 21

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 lut 2007, 12:35

Całkiem możliwe, gdyż ja tą informację o tak długiej absencji czytałem ok 2-3 tygodni temu. Wtedy lekarze zapowiadali powrót Mirko nie wcześniej niż w na początku kwietnia. Nie zapominajmy również, że po operacji wyrostka Włoch nie będzie mógł grać na pełnych obrotach przynajmniej przez najbliższy miesiąc. Sam przechodziłem taką operację i przekonałem się o tym na własnej skórze :]

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 06 lut 2007, 18:59

Pora na nowe wiesci z Widzewa:

Widzew Łódź 3-0 Zagłębie Sosnowiec

Baramki strzelali: Andrzej Tychowski 35, Saša Bogunović 45, Krzysztof Sokalski 71. W I połowie Arkadiusz Aleksander nie wykorzystał rzutu karnego.

Sklad:Widzew Łódź: (I połowa) Fabiniak - Nowak, Stawarczyk, Tychowski, Wawrzyniak - Budka, Juszkiewicz, Kłos, Napoleoni - Aleksander, Bogunović. (II połowa) Hładowczak - Szeliga, Stawarczyk, Rzeźniczak, Kursa - Zečević, Kuklis, M.Broź, Jarmuż - Sokalski, Iheanacho.

Widzewowi bardzo dobrze wychodza sparingi bylo ich chyba 5 albo 6 i w kazdym wygrywal Widzew. Z taka forma Widzew jest pewny utrzymania i moze zajac dobre miejsce w srodku tabeli, choc pewnie kibice Widzewa chcieliby znacznie wiecej :wink: .

+

Sponsorem Widzewa nadal pozostaje Grupa Carlsberg. Dzisiaj w południe na specjalnej konferencji prasowej władze Stowarzyszenia "Widzew Łódź" oraz grupy piwowarskiej Carlsberg przedłużyli kontrakt sponsorski. Nową umowę podpisano na półtora roku. Czyli Harnas nadal bedzie na stojach Widzewa, ja tam wole Królewskie :wink: .

Awatar użytkownika
jarzyn1982
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jarzyn1982 » 12 mar 2007, 19:48

Niestety Widzew przegrał u siebie z Bełchatowem :((

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 mar 2007, 20:15

jarzyn1982 pisze:Niestety Widzew przegrał u siebie z Bełchatowem
Co ty nie powiesz :> :roll:
Moze tak rozwinalbys temat

Co do meczu to trudno wygrywac a moze nawet utrzymac sie majac w kadrze takich napastnikow :zgon:
Przeciez mieli takie sytuacje ze glowa boli i to nie tylko w meczu z Belchatowem ale rowniez z Groclinem :!:
Bogutinovic z Groclinem 100 nie wykorzystana, z Widzewem nawet dwie setki nie wpsominajac o Aleksandrze :lol2:
Ciekawe zapowiadaja sie derby, gdyz zgola odmienne teamy z jednej strony LKS, ktory wykorzytsuje nadazajace sie okazje a nie ma ich zbyt wiele a z drugiej Widzew marnujacy jak na zawolanie :roll:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 mar 2007, 20:46

Derby Łodzi nadchodzą wielkimi krokami, ale według mnie mecz będzie jednostronny na korzyść ŁKS-u. W lidze i pucharze grają bardzo dobry, poukładany futbol i jeżeli Widzew zdobędzie punkt to będzie ich wielki sukces. ŁKS jeszcze powalczy o puchary w tym sezonie :wink: Przyznam, że nie pamiętam jeszcze takiej zaciętej i wyrównanej ligi jak w tym sezonie :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 mar 2007, 21:05

Fishbone pisze:W lidze i pucharze grają bardzo dobry, poukładany futbol i jeżeli Widzew zdobędzie punkt to będzie ich wielki sukces.

W Pucharze Polski odpadli w 1/8 z Radomiakiem :? z kolei w PE dobrze grali jak, ale jesienia kiedy wygrali 4-1 z Bełchatowem...Jednak dostaja obecnie z BOT'em 5-0, a z Legia strzela im dwie bramki nawet Janczyk. Grajac totalne dno.
Chyba ta teza nie ma odzwierciedlaenia w Pucharach.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 mar 2007, 23:29

Jarzinho pisze:Legia strzela im dwie bramki nawet Janczyk. Grajac totalne dno.
Grali wtedy [przez prawie cale spotkanie w 10tke - no ale te spotkania nie sa wykladnikiem

Co do meczy w OE - to nie graja wcale tak dobrze, wygrali szczesliwie po bledach rywali - a to wybiecie pod nogi, a to zle obliczony lot pilki itp
LKS nie gra juz z takim polotem jak jesienia ale nie ma sie czemu dziwic oprocz Madeja w pomocy same nowe twarze :!: Narazie graja wyrachowanie i wygrywaja mecze dosc szczeslwiie wykorzytsujac nadarzajace sie okazje a ich wcale tak duzo nie jest jak np jesienia - kiedy to Kmiecik czy Ensar marnowali na potege

Co do derbow nie wydaje mi sie, ze bedzie to jednostronne widowisko i ze wywalczenie pkt przez Widzew bedzie spora niespodzianka :!: Widzew wcale tak zle nie gra - gdyby napastnicy wykorzystali to co mieli wynik z Belchatowem mogl wygladac zupelnie inaczej :!: A derby to zupelnie inny mecz w porownianu z pozostalymi w OE -

Leszczu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszczu » 13 mar 2007, 18:24

Przede wszystkim, żeby wygrać derby, Michał Probierz powinien dać kary Aleksandrowi i Bogunović'owi... Tego drugiego odesłałbym na ławkę, a za niego mógłby zagrać Ihenacho lub młody Grzelczak (88). Co do derbów to każdy wie, że rządzą się one swoimi prawami, np. w poprzedniej rundzie wszyscy stawiali na ŁKS, a ci grali padakę i Widzew to wykorzystał zwyciężając 2:1 :D Szkoda porażki z Bełchatowem, szczególnie, że w 1. połowie nie byliśmy zespołem gorszym, a piłkarze zeszli do szatni przegrywając 0:2 :/ Ale przed Widzewem jeszcze mecze u siebie, które trzeba wygrać: Górnik Z., Górnik Ł., Wisła Płock, do Szczecina powinni jechać po 3 punkty, do Gdyni tak samo... Ale nie jest tajemnicą fakt, że sukcesem będzie utrzymanie w lidze tego najmłodszego zespołu Orange Ekstraklasy.

Awatar użytkownika
Makaveli
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makaveli » 13 mar 2007, 19:10

Też mi się wydaję że to nie będzie takie jednostronne widowisko. Moim zdaniem będzie to bardzo zacięty mecz. Jak ktoś tu napisał ŁKS nie gra wcale kosmicznej piłki i wygrywał dość szczęśliwie z niezbyt wymagającymi rywalami. Widzew natomiast mimo porażek nie grał tak źle i przede wszystkim przeciwnicy byli o wiele mocniejsi. Zawodziła w Widzewie strasznie skuteczność i trener Probierz powinien moim zdaniem wpuścić kogoś nowego do ataku. Także według mnie wynik jest naprawdę sprawą bardzo otwartą tym bardziej, że są to derby.

Leszczu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszczu » 13 mar 2007, 19:18

Makaveli pisze:Widzew natomiast mimo porażek nie grał tak źle i przede wszystkim przeciwnicy byli o wiele mocniejsi.
Nie przesadzajmy... Groclin nie jest tak mocny, a Widzew nie grał dobrze w meczu z Grodziszczanami, na szczęścię obrońcy nie dawali napastnikom gospodarzy prezentów tak jak Rzeźniczak z GKS-em... Patrząc na tabelę można by stwierdzić, że ŁKS jest faworytem. Moim zdaniem będzie remis, ale Widzew wygrywał ostatnie derby, tym razem może nie być inaczej.

Awatar użytkownika
Makaveli
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makaveli » 13 mar 2007, 19:35

Ale ja nie napisałem, że przeciwnicy byli nie wiadomo jak mocni. Napisałem tylko że mocniejsi niż ci, których miał ŁKS bo przynajmniej moim zdaniem Groclin jest mocniejszy niż Pogoń czy też Górnik Łęczna (z całym szacunkiem dla tych dwóch drużyn).

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 20 mar 2007, 10:27

No i już mamy po derbach które zawiodły na całej linii. Miało być widowisko, a ostatecznie na boisku panowała kopanina. Zresztą obydwa zespoły wiosną nie prezentują wspaniałej, wyrachowanej piłki. Wynik jest sprawiedliwi. Widzew jak na razie zawodzi i utwierdza mnie w opinii, że dobra jesień była wynikiem przypadku. Może to wynika z braku doświadczenia Probierza? A może z faktu, że wybitnych piłkarzy w kadrze nie ma.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 mar 2007, 20:09

Widzew mógł to w końcówce wygrać, ale jak można z kilku metrów trafić w Tomasza Hajto, który stał na środku bramki? :roll: Widzew według mnie będzie w dole tabeli i będzie walczyć z Górnikiem Zabrze, Odrą Wodzisław i Petrochemią Płock o utrzymanie. Górnik Łęczna zawsze na wiosnę grać znakomicie i pewnie tym razem zajmnie miejsce w przedziale 9-12. Widzew ma młody zespół, ale ich największym problemem są niewykorzystane sytuacje. Z GKS-em Bełchatów mogli wygrywać 2:0 (powinni), ale takie sytuacje się zemściły w porażkę 0:3. Pożyjemy, zobaczymy...

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 20 mar 2007, 22:21

Bobohawk pisze:Widzew mógł to w końcówce wygrać, ale jak można z kilku metrów trafić w Tomasza Hajto, który stał na środku bramki?

Male sprostowanie Sasza Bogunović trafił w Tomasza Kłosa a nie Tomasza Hajto.

Co do Widzewa i jego rywali w walce o utrzymanie to do grupy która wymieniles dodal bym jeszcze Pogon która jest jednak slabsza od Widzewa. A wiec dwa miejsca spadkowe zajma Wisła Płock (a nie Petrochemia bo to było dawno i nie prawda :wink: ) i Pogon Szczecin, Widzew moze czekac walka o unikniecie barazy, ale tak jak napisał Fishbone Pożyjemy, zobaczymy...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 21 mar 2007, 13:25

franz pisze:
Bobohawk pisze:Widzew mógł to w końcówce wygrać, ale jak można z kilku metrów trafić w Tomasza Hajto, który stał na środku bramki?

Male sprostowanie Sasza Bogunović trafił w Tomasza Kłosa a nie Tomasza Hajto.

Co do Widzewa i jego rywali w walce o utrzymanie to do grupy która wymieniles dodal bym jeszcze Pogon która jest jednak slabsza od Widzewa. A wiec dwa miejsca spadkowe zajma Wisła Płock (a nie Petrochemia bo to było dawno i nie prawda :wink: ) i Pogon Szczecin, Widzew moze czekac walka o unikniecie barazy, ale tak jak napisał Fishbone Pożyjemy, zobaczymy...
Wiem, że dawno temu było to, ale z szacunku dla kibiców mówię Petrochemia. Dla mnie to jest podobna sytuacja jak Kolporter, Dospel czy BOT :wink: Trzymiąc się tematu to masz rację, zapomniałem dodać Pogoń Szczecin ale jak już to zdążyliśmy wspólnie zauważyć...pożyjemy, zobaczymy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”