AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 258

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 10 mar 2007, 18:50

Kendo pisze:Ogolnie rzecz biorac uwazam ze Gomes jest swietnym bramkarzem ale tez mu sie przydarzaly bledy.
Czyli jak każdy bramkarz na świecie :). Przecież nawet słynny Iker, miał w 2002 roku takie problemy, że nawet byle Cesar go wygryzł [ potem wrócił w wielkim stylu ]. O Kahnie nie będe wspominał... A Gigi Buffon ? Tego to ja już nawet nie pamiętam :o ... Gomes to kolejny zawodnik, którego bym mile widział międy słupkami bramki Rossonerich.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 10 mar 2007, 21:36

Gomes to świetny bramkarz, którego z chęcią zobaczyłbym pomiędzy słupkami Milanu. Był nawet taki okres, że był przymierzany do Milanu. Ale nie ma co już mówić, bo Dida przedłużył kontrakt.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 11 mar 2007, 8:03

Ja powiem tak - szkoda ze Dida przedłużył ten kontrakt, bo Milanowi potrzeba najlepszego bramkarza - Buffona. Prawde mówiąc to już Artek nawet przerósł Dide, a Gomes to troszeczke pomyłka jest bo to nie ta klasa zeby w Milanie grać poprostu :)

Nie wiem co zarząd wymyśli, ale cośsie boje, że znowu wrócą do swoich głupich praktyk czyli ze nikogo w lecie nie kupią typu świetny bramkarz czy napastnik ..... ehhh

Lepiej jakby Dida nie przedłużał tego kontraktu ...

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 11 mar 2007, 11:25

Wiesz Peyter nie wiadomo jakby Buffon a tym bardziej Boruc sprawdziliby sie w naszej bramce. Dda to solidny bramkarz jak kazdy inny ma dobre i zle mecze. Ja uważam że przedluzenie kontraktu z Didą wcale nie jest zamknieciem furtki dla nowego bramkarza.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 mar 2007, 11:40

peyter pisze:Prawde mówiąc to już Artek nawet przerósł Dide, a Gomes to troszeczke pomyłka jest bo to nie ta klasa zeby w Milanie grać poprostu Smile

No nie zgodzę się. Gomes ma znakomite warunki fizyczne, bo mimo iż ma 191 cm, to jest bardzo zwinny, gibki i szybki.Refleks i chwyt to także jego mocne strony.Nie wydaje mi się, że po awansie Juve Buffon odchodził.

Ale zostają Kalac i Stortari.Można powiedzieć, że Kalac będzie na wylocie, ale Stortari jest za dobry, żeby być 3 bramkarzem.Następcą nowego mógłby zostać odrazu.Naprawdę powoli trzeba wprowadzać zmianę warty tym razem na pozycji GK.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 mar 2007, 11:59

Uchi_ pisze:No nie zgodzę się. Gomes ma znakomite warunki fizyczne, bo mimo iż ma 191 cm, to jest bardzo zwinny, gibki i szybki.Refleks i chwyt to także jego mocne strony.
Tak się wtrace, ale zauważcie że Gomes ma niesamowicie dłuuuuuuuuuuuugie ręce. Chyba nawet nieproporcjonalne do reszty ciała. Nie ma co się spierać, on jest naprawde bardzo dobrym bramkarzem, a błedy zdarzaja sie każdemu. Także nie wydaje mi się aby Buffon odszedł z pierwszoligowego Juventusu.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 11 mar 2007, 13:21

Babel pisze: Tak się wtrace, ale zauważcie że Gomes ma niesamowicie dłuuuuuuuuuuuugie ręce.
Co jak co Dida też ma wielkie łapy. Z jednej strony można powiedzieć, szkoda że przedłużył kontrakt, bo nie można kupić kogoś lepszego, ale z drugiej strony Dida nie jest zły, wiadomo zdarzają się mu wpadki, ale tak ma każdy bramkarz. Jego warunki fizyczne są świetne. Oby dziś bronił jak najlepiej.

Awatar użytkownika
staarek
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: staarek » 11 mar 2007, 16:52

Zenada i tyle...Coz, zaczynam zalowac ze Dida przedluzyl kontrakt. Ale jest przeciez wielkim mistrzem, dziwne ze Berlusconi nie zaoferowal mu kontraktu do 2015. Nie mowie ze w 100% ponosi wine za utrate bramki, (Maldini wyraznie sobie z Ibrahimovicem dzis nie radzil) ale interwencja byla co najmniej niefortunna.
Carletto ja chyba nigdy nie zrozumiem, 1-1 i zmienia Oddo na Cafu!? Nie wydaje mi sie zeby Oddo zlapal jakis uraz... Gramy 5 w pomocy, Seedorf-Pirlo-Kaka-Ambro-Gattuso, mogl zmienic Ambro, Gtausso, Seedorfa (co pozniej zrobil) za pozno jednak jak dla mnie. Najbardziej smuci mnie to, ze Inter byl dzis do ogrania (z calym szacunkiem dla Nerrazurich). Nasz poscig za 4-tym miejscem powoli zaczyna przypominac poscig za mistrzostwem z zeszlego sezonu, Lazio wygrywa, skonczy sie podobnie... Z drugiej strony moze uswiadomi to zarzadowi koniecznosc zmian, (Kaka odejdzie i pewnie kupimy kogos w stylu Juninho na jego miejsce) a nie kontraktowanie podstarzalych, tanich i przebrzmialych pseudo-gwiazd. No i Carletto... Czas zrobic mejsce Lippiemu!!!

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 11 mar 2007, 16:56

DIDA pokazal ze przedluzenie kontraktu znnim to byl swietny ruch.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 mar 2007, 17:18

Żal. To słowo najlepiej chyba pasuje do naszej formacji obronnej łącznie z bramkarzem. Ta licza błędów która dziś padła jest bardzo dużo. Inter podobnie jak my nie grał rewelacyjnie w ataku ale nie popełniali tak rażących błędów w obronie jak my. Każda z 2 bramek Interu to wynik naszej własnej głupoty, nie ukrywam że jestem zniesmaczony bo po pierwszej połowie liczyłem na 3pkt.

Gratulacje dla Interu i Ronaldo za jeden zryw w meczu.

znów kłopoty z trafieniem do odpowiedniego tematu ? 2 WP // fieldy

Kłopoty z samozadowoleniem się ?

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 11 mar 2007, 21:31

Dida dzis pokazał ze bluza nr. 1 to nie dla niego na nowy sezon, nie wiem mzoe by go na Buffona zamienic i dorzucić kase...... co gorsze Lazio dzis znowu wygralo ... ;/

Grubas to po za tym golem to tez nic nie pokazał wielkiego. ogolnie brakowalo walki , argument ze grali w srode i byli zmeczeni to nas wszystkich powinien obrazac, trzeba bylo celtic rozbic w 20 minut i potem by sobie mogli odpoczywac przez 70 minut .... eh...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 12 mar 2007, 15:06

Ja bym to nazwał trochę inaczej. To raczej bezsilność. W obecnej chwili jesteśmy już 6 pkt za lazialami, a jeszcze pare trudnych meczów nam zostały i jak się nie mylę większość wyjazdy.Cóż, temat Didy przytoczyliśmy chyba w odpowiednim momencie, chociaż ja bym wcale go tak nie obwiniał bardzo. Nie on był przyczyną porażki, poprostu cały zespół zagrał piach. Dobrze, że Kacha i Serginho niedługo będą zdrowi, bo to co Marek wczoraj zagrał to aż strach. Nie wiem gdzie Łysy widział wyrównany mecz. Naprawdę jakby zablokowali się Rossoneri na jeden mecz.

Co do wyścigu o LM, to nie martwcie się - nawet jeśli Lazio będzie grać tak równo dalej, to Palermo na pewno jest do łyknięcia, więc tutaj nie widzę problemu. Dziwi mnie, że Empoli się tak długo trzyma - liczę, że niedługo spuchną.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 12 mar 2007, 21:16

Oh, przyznam, że to co zrobił wczoraj Dida nie było ładne. Puścił naprawdę bramkę spokojnie do wyjęcia, rozumiem że była po ziemi, ale mimo wszystko nie była trudna. Wydaje mi się, że te przedłużenie kontraktu było złym posunięciem. Jednakże nie można od razu mówić, zobaczymy jak to będzie w następnych spotkaniach.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 13 mar 2007, 15:20

Mi się osobiście wydaje, że dni Ancelottiego w AC Milan są już policzone.
W drużynie nastąpiło przesilenie. W Serie A mogą liczyć jedynie na 4 miejsce. Liga Mistrzów to chyba za dużo jak na ta drużynę w tym sezonie.

Zapewne przybędzie Rijkaard jako wybawca Rossonerich bo po pierwsze on tez jest na wylocie a po drugie dobrze go znają na San Siro. W końcu z Ancelottim grał w jednej drużynie.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 13 mar 2007, 19:56

Ale chwila przecież zapowiedziane jest, że Ancelotti zostanie w Milanie, więc nie sądzę by go zwolnili. Dla mnie osobiście nie jest źle. Nie jesteśmy na słabej pozycji, trzeba pamiętać, że startowaliśmy z minusowymi punktami. Dalej gramy w Lidze Mistrzów, więc nie ma co płakać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”