FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 311

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 mar 2007, 19:16

Leszczu pisze:Może nie wynika to z miłości do jednego z tych klubów, jednak skoro są tacy słabi, a ktoś od nich wyższy to widzi, to w końcu można ich zmienić kiedyś, nie?
wątpię, żeby ktoś to widział :wink: a jesli już nawet to niemal na pewno nie doszuka się lepszych sędziów od tych którzy sedziują obecnie w La liga, aż strach myśleć co się dzieje w niższych ligach :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2007, 19:46

Bo najprościej jest napisać, że sędziowie sprzyjają Barcelonie (a przynajmniej częściej niż Realowi) i na tym zakończyć bo nie ma się żadnych argumentów na poparcie swojej tezy. Na taką zagrywkę stać każdego bo nie wymaga ona nawet minimum wiedzy czy myślenia. Przy okazji do niczego dobrego nie prowadzi, ale kto by tam dbał o to :roll: Far$a kradnie a Madrid Hala. Co prawda niczego nie widziałem, ale tak bo tak.

Nie mniej jednak dziwi mnie, że user Leszczu nie jest w stanie wymienić przynajmniej kilku przykładów spotkań, które to Barcelona wygrała po niesłusznym karnym a jednocześnie twierdzi, że niejednokrotnie tak było :roll: I weź tu dyskutuj z takimi :/

Leszczu
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszczu » 13 mar 2007, 19:52

jezuu, skończmy już to... Rozmawiałem z kibicami Barcy i sami przyznawali, że CZASEM sędziowie POMAGALI wygrywać Barcelonie mecze. I nie napisałem, że Barca kradnie, bo możliwe, że jest to skutek niedouczenia hiszpańskich sędziów. A jak już napisałem NIE PAMIĘTAM meczów, w których Barca miała karne z kapelusza. Jak zarzucisz linkami do wszystkich z zeszłego sezonu to ci wymienię...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2007, 20:01

Niczego nie muszę zarzucać ponieważ to Ty napisałeś, że Barcelona wygrywała mecze po niesłusznie podyktowanych karnych a więc Ty powinieneś poprzeć swoją śmiałą tezę jakimiś argumentami. Ja nie mam zamiaru Ci ułatwiać sprawy.

To, że rozmawiałeś z kolegami niczego nie zmienia. Przecież sam wyraźnie napisałem wcześniej, że sędziowie czasem mylą się na korzyść Barcelony. Podobnie jak na korzyść Realu, Valencii i innych ekip tyle, że więcej szumu jest kiedy błąd dotyczy meczu Barcy czy Realu.

Tak w ogóle to określenie 'pomagali' jest moim zdaniem nie na miejscu bo to by wskazywało na świadome decyzje arbitrów mające pomóc jednej z ekip tymczasem oni po prostu kiepsko sędziują.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 mar 2007, 20:02

To obrzucanie sie wzajemne oskarzeniami o pomaganie przez sedziow jest dosc zabawne, niemniej jednak po ostatnim GD i meczu w Sewilli widac, ze kibice Barcy lubia uciekac sie do stwierdzen, ze wszystko sprzysiega sie przeciwko nim, a sedzia z Madrytu :]
Co do felietonu to sie nie wypowiadam, bo jest tam zarowno kilka prawdziwych rzeczy jak i kilka przesadzonych. No ale to subiektywne zdanie autora, jego prawo.

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 13 mar 2007, 20:05

eee, przesadzacie, w tym sezonie nie ma zadnego faworyzowania barcy w lidze, z zeszlym tez nie bylo. troche nam sedziowie pomogli w zeszlym roku w LM, ale to raczej nieumyslnie, tak jak teraz mozna powiedziec ze pomagaja mu.
a ten 'felieton' mozna o dupe potluc. zabral sie 12latek za komentowanie wasni barca - madryt, hahahaha. franco zza grobu hahaha.
jak w tym sezonie barca wygra to bedzie miala ponad polowe mistrzostw od poczatku lat 90, widac franco sie slabo stara

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 13 mar 2007, 20:07

mentor pisze:Ostatnio bardzo popularne? Nie sądzę, aby motyw ten zyskał popularność w ostatnim czasie. Negowanie sukcesów Realu pod batutą Franco zawsze cieszyło się podobną 'popularnością'. Ja zupełnie nie rozumiem co w tym dziwnego. Czy może autor chce nam powiedzieć, że wiązanie sukcesów Realu (w tamtych czasach) z osobą generała jest bezpodstawne? To by zakrawało na ignorancję ze strony autora więc przyjmijmy, że wspomniał sobie ot tak zupełnie niepotrzebnie
niestety twoje dewagacje są tak samo wyolbrzymione, jak to mierne dzieło tego autora z rm.pl
Chcesz nam wmówić, że caudilio zastraszał całą Europę i dzieki temu Real tyle razy zdobył Puchar Mistrzów? Ok wielokrotnie na Blaugrana.pl czytał podobne brednie i to nie 15 letnich a starych fanatyków pogroju niejakiego Samotha-Rkoemana-Kumana (pod takimi niuckami operuje). Oczywiście zgodzę się, że w Hiszpanii było kilka przypadków "zastraszenia", ale dlaczego nie chcecie wspominać kto dał kasę na przebudowę waszego stadionu? Może matka Teresa z Kalkuty? Przypomnę, że w EU Hiszpania jeszcze nie była :P Zresztą paradoksalnie fani blaugrany mieli na stadionie możliwość demonstrowania swojej inności i jakoś nikt za to nie trafiał do obozów zagłady. Zresztą co miał innego robic, skoro Barcelona była zagłebiem anarchizmu, komunizmu i innych zezwierzęconych odchyłó komunizmu. Przypomnę, że w czesie oble ... o serca :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2007, 20:17

Moje dywagacje są wyolbrzymione? Chyba widzisz to co chcesz widzieć. Ja nigdzie nie napisałem, że Real zdobył te wszystkie tytuły dzięki Franco. Chodzi mi o to, że Caudillo miał wpływ na wyniki Realu i tyle. Pomagał Realowi? Pomagał. To wszystko. Nie wiem po co wtrąciłeś wzmiankę o stadionie Barcelony :roll: Czyżby to miało jakiś wpływ na tytuły Realu :> Zresztą kolejny fragment dotyczący historii Katalonii również nie ma związku z tematem.
assurbanipal pisze:i czy naprawdę dalej porównując tych graczy uważasz, że Roni osiągnął wiecej?
Luuuuudziiieeeeeee ;( Gdzie ja tak napisałem? Chodziło mi o poprzedni sezon. JEDEN SEZON! Sezon w którym Ronaldinho zasłużył na wyróżnienie bardziej niż Zidane.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 mar 2007, 20:21

Mentor pisze:Niczego nie muszę zarzucać ponieważ to Ty napisałeś, że Barcelona wygrywała mecze po niesłusznie podyktowanych karnych a więc Ty powinieneś poprzeć swoją śmiałą tezę jakimiś argumentami. Ja nie mam zamiaru Ci ułatwiać sprawy.

WOW, a myslałem, ze jestem dziwny... Podobno wg. guru romowa gdzie ktos rzada argumentow dowodow itp. nie ma sensu :twisted:
Czyli mamy kolejnego świetnego "stawiacza tez" bez argumentu :P
Krzysztof Jarzyna pisze: niemniej jednak po ostatnim GD i meczu w Sewilli widac, ze kibice Barcy lubia uciekac sie do stwierdzen, ze wszystko sprzysiega sie przeciwko nim, a sedzia z Madrytu
Osobiscie niw mowilem, ze sedziowie nam ukradli punkty, jednak chyba nikt nie powazny nie powie, ze sedziowie nie popelniali tam błedow przeciwko Barcelonie...
assurbanipal pisze:a tak nie jest? Przecież wystarczy poczytać w temacie GD teksty Jarziego, który niby wini Oleguera, a faktycznie robi aluzje w kierunku sędziego.
Napisałem, ze sedzia nie był konsekwentny. Napisałem takze o błedach obroncow, braku skutecznosci, nie trafionej taktyce czyli jasno da sie wyczytac, ze wieksza wine ponosi sama Barca... Ty masz ogromne problemy, bo nawet wytykasz mi ze pisze cos o karnych a nawet wczesniej w temacie dot. GD o tym nie wpsomniałem.
assurbanipal pisze:Orłowskiego
Polskiej prasy nie czytam, ale zdanie o tym panu juz wyrazilem, nic co on powiedzial sie jeszcze nie sprawdzilo. Nawet smieszny transfer Didy.

Tak na zakonczenie denerwuje mnie to, ze assurbanipal specjalnie przeinacza ciagle moj nick, robi to specjalnie a zaden z modow nie ma ochoty go karac. :roll:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 13 mar 2007, 20:22

JEDEN SEZON! Sezon w którym Ronaldinho zasłużył na wyróżnienie bardziej niż Zidane.
wiesz tutaj sprawa jest podobnie porypana jak z oskarami ..... czasami dostaje się nagrody za całokształ, a wydaje mi się, że własnie tak było w tej sytuacji. Przypomnę jeszcze o MŚ. Przecież własnie gra na tej najwiekszej imprezie bardzo często o laurach decyduje, a tam raczej Roni sie nie pokazał ? Natomiast Zizu poza skandalicznym zachowaniem w finale rozegrał bardzo dobre mistrzostwa.
jarzinho pisze:Tak na zakonczenie denerwuje mnie to, ze assurbanipal specjalnie przeinacza ciagle moj nick, robi to specjalnie a zaden z modow nie ma ochoty go karac
przepraszam serdecznie kolegę i dziekuję za tak suptelny donos. :P
PS. Zapomniałeś jeszcze dodać swoją starą śpiewkę : nie potraficz czytać ze zrozumieniem itp
Ostatnio zmieniony 13 mar 2007, 20:31 przez assurbanipal, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2007, 20:25

Zidane na mistrzostwach rozegrał dwa czy trzy dobre mecze. W początkowej fazie grał słabo.
Doskonale wiem też, że niebagatelny wpływ na to, że Ziza dostał statuetkę miał fakt, iż kończył on swoją wspaniałą karierę. Moim zdaniem dla takich zawodników powinno się jednak wręczać specjalne wyróżnienia na zakończenie kariery zamiast odbierać szanse tym, którzy naprawdę zasłużyli.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 13 mar 2007, 20:30

Zidane na mistrzostwach rozegrał dwa czy trzy dobre mecze.
to jak sam zauważyłeś, nie licząc fazy grupowej, wystarczający argument, bo raczej więcej ich rozegrać nie mógł :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 mar 2007, 20:34

Wystarczający argument? Zidane rozegrał na Mundialu 6 spotkań z czego ze dwa dobre. W sezonie ligowym nie grał praktycznie nic (bo nawet jeżeli policzymy jego przyzwoite występy to ilość spotkań słabych przytłacza) a więc dwa dobre spotkania + fakt zakończenia kariery dały mu nagrodę.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 13 mar 2007, 20:41

4 mecze dobre z Hiszpanią, Brazylią, Portugalią i finał :) Więc jak sam widzisz wywarł ogromny wpływ na "niespodziewany" awans do finału. Natomiast Roni poza rundą wiosenną również grał kichę, a na mistrzostwach wręcz zaprzepaścił całą swój dorobek. Widzę, że nie doceniasz roli MŚ i ich wpływ na indywidualne nagrody. Dlatego proponuję, abyś przejżał wszystkich laureatów z roku rozgrywania MŚ. Zauważysz ciekawą zależność :) Porównaj sobie dlaczego najlepszym piłkarzem Afryki został Drogba a nie Eto"o. Z tego samego powodu.Nikt nie bronił Roniemu, aby błyszczał na MŚ.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 mar 2007, 0:03

felieton
dość kontrowersyjny, choć to samo mozna powiedzieć o zachowaniu kibiców Barcelony na stronach związanych z katalonska drużyną
sam felieton zarówno w wielu sprawach prawdziwy jak i w kilku przerysowany

wydaje mi sie żę po opadnieciu emocji po GD ( w końcu mineło kilka dni)

prawda jest taka żę GD Barcelona nie przegrała ani przez sędziego ani przez Rijkarda, czynnikiem który zadecydował był Oleguer

zamiast wininć sędziego pora sie zastanowić co Oleguer robi w jeszcze w Barcelonie :?:

to przez jego nieudolność i odstawanie poziomem plus głupi faul:
Barcelona przegrała i kropka

gdyby nie Oleguer smiem twierdzić ze mogło by sie potoczyć inaczej złaszcza ze w okresie przed faulem hiszpana na Gago ,Barcelona miał swój najlepszy okres gry

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”