Siatkówka - Strona 84

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 10 mar 2007, 18:12

Babel pisze: Wanio to wszystkim właźi do tyłka bez wazeliny. A wsród innych to nie zaobserwowałem. Chociaż mając za parnerów w przyjęciu takie tuzy jak Kulikowski czy Siebeck to chyba nie trudno o bład. Generalnie Drzyzga gra na dobrym poziomie.

Tym bardziej grając trochę w roli zastępczej ( swoją drogą to co sie stało z Dyżakowskim ? Dla mnie w ostatnich latach czołowy libero w kraju ) daje radę. Fakt, często widać, jak Tomek próbuje pokrywać ich, ratować ich błędy. Chłopak robi postępy, ale jeszcze jest bez doświadczenia trochę.
Babel pisze:Wanio to wszystkim właźi do tyłka bez wazeliny. A wsród innych to nie zaobserwowałem. Chociaż mając za parnerów w przyjęciu takie tuzy jak Kulikowski czy Siebeck to chyba nie trudno o bład. Generalnie Drzyzga gra na dobrym poziomie.

Ogólnie Krzychu jak czasem coś powie to masakra :D . Te jego teksty, tekściki, zdrabnianie - nie wiem jak oni z niego tam nie zlewają ;).Byłem pewien, że skoro Chudik wrócił, to Drabek wraca już na miejsce asystenta, ale jak było widać dziś znów wrócił do gubienia bloku :P.

A tak przy okazji trochę naśmiecę, ale polecam siatkarski live score -> http://www.volleylive.info/

Mostostal gładko z Jadarem, Resovia męczy się z odrodzoną Delectą, Gwardia prowadzi w 1 secie ze Skrą :rotfl:
Ostatnio zmieniony 11 mar 2007, 10:26 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 10 mar 2007, 20:59

Uchi_ pisze:Gwardia prowadzi w 1 secie ze Skrą
No i na jednego seta starczyło.

KS Gwardia Wrocław - BOT Skra Bełchatów 1:3 (25:23, 22:25, 21:25, 22:25)

KS Gwardia: Krupnik, Marciniak, Janeczek, Sopko, Sramek, Januszkiewicz, Szymczak (L) oraz Ciesielski, Jarząbski, Jurczyński, Sianieczek.

BOT Skra: Dobrowolski, Lewis, Ivanow, Wlazły, Gruszka, Heikkinen, Ignaczak (L) oraz Neroj, Stelmach, Wnuk, Maciejewicz.

Z tego wynika, że Wlazły grał. Kibicuje Gwardii, żeby grali jak najlepiej w końcu chcę się na mecz wybrać a nie na pogrom. Szans na play off już nie ma. Następni przeciwnicy Gwardii to Olsztyn, Częstochowa i Jastrzębie więc cudów się nie można spodziewać... Szkoda, ale jak się patrzyło na papierowe wyliczenia to można było się tego spodziewać.

Co do SKRY to Castellani coś tam przebąkiwał o słabszej formie - wzmożone obciążenia aby być w lepszej formie na decydującą fazę.

Co do Kulikowskiego to ja myślę, że go podmienili... To nie może być ten sam zawodnik co na początku sezonu, dzisiaj w ataku wziął ciężar na siebie, za Felczaka to brał ręcznik na siebie i siedział na ławce najdalej w połowie drugiego seta.

Awatar użytkownika
Lelinho73
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lelinho73 » 10 mar 2007, 21:31

W finale MP juniorów zmierzą się PZU AZS Olsztyn i Jadar Radom.
W półfinale gospodarze imprezy siatkarze AZS Olsztyn pokonali Jokera Piłę 3:2 (25:19,19:25,13:25,25:22,18:16).W drugim półfinale jadar Radom rozbił MOS Warszawe 3:0 (25:23,25:21,25:17).

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 10 mar 2007, 23:06

Uchi_ pisze:No to widzę krótko go trzymasz.
E tam. Tego brzydkiego imienia na 'K' używa tylko, gdy chce zrobić mi na złość lub się na mnie zdenerwuje :P
Uchi_ pisze:Pewnie pić alkoholu i przeklinać też mu nie wolno ?
Porządny facet wie, że przy kobiecie się nie przeklina.
A co do alkoholu... Jakbyś miał ojca-policjanta też byś za często sobie nie popijał :P
Kwestia wychowania :)
Kendo pisze:Mi bardzo brajkowalo fdobrych zagrywek Wiki a on to potrafi jak niwielu w naszej lidze.
O tak. Zwłaszcza, że przyzwyczaił nas już do rewelacyjnych serwów. Wczoraj ewidentnie nie był to jego dzień, choć chwilami miał przebłyski.
Zakończył się mecz, w którym Wungiel, nie powiem, że gładko, ale raczej pewnie pokonał Polibude
Ale przyznać trzeba, że Politechnika potrafi powalczyć i napsuć trochę krwi rywalowi. Niby gładkie 3:0, ale jednak Jastrzębie nie miało łatwego zadania...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 mar 2007, 11:29

bellus pisze: No i na jednego seta starczyło.

KS Gwardia Wrocław - BOT Skra Bełchatów 1:3 (25:23, 22:25, 21:25, 22:25)

KS Gwardia: Krupnik, Marciniak, Janeczek, Sopko, Sramek, Januszkiewicz, Szymczak (L) oraz Ciesielski, Jarząbski, Jurczyński, Sianieczek.

BOT Skra: Dobrowolski, Lewis, Ivanow, Wlazły, Gruszka, Heikkinen, Ignaczak (L) oraz Neroj, Stelmach, Wnuk, Maciejewicz.

Z tego wynika, że Wlazły grał. Kibicuje Gwardii, żeby grali jak najlepiej w końcu chcę się na mecz wybrać a nie na pogrom. Szans na play off już nie ma. Następni przeciwnicy Gwardii to Olsztyn, Częstochowa i Jastrzębie więc cudów się nie można spodziewać... Szkoda, ale jak się patrzyło na papierowe wyliczenia to można było się tego spodziewać.

Gwardia, która ewidentnie nie potrafi grać u siebie urywa Skrze seta :o.Poza tym mecz widać stał na równym poziomie. Co do Gwardii, to w obecnej chwili oni nie mają szans wydostania się z 10 miejsca, a co dopiero mówić o play-offach.Zobacz co wyprawia Delecta, to już 4 mecz z rzędu kiedy zdobywają jakieś punkty, a ogólnie to 3 wygrana w tych 4 meczach.Muszę przyznać, że zryw nastąpił w odpowiedniej chwili i mają już tylko 2 pkt straty do 7 Radomia. Szkoda, bo PLS to byłaby fajna sprawa. Oby się utrzymali :).

bellus pisze:Co do Kulikowskiego to ja myślę, że go podmienili... To nie może być ten sam zawodnik co na początku sezonu, dzisiaj w ataku wziął ciężar na siebie, za Felczaka to brał ręcznik na siebie i siedział na ławce najdalej w połowie drugiego seta.

Już nawet nie chodzi o kłopoty z formą, tylko poprostu o psychikę. Jak widać ten zawodnik ma potencjał, ale jego problemy zaczynają się w czasie gry. Na początku sezonu dało się zauważyć jaki był blady, zresztą chyba nawet sam to przyznawał.Dziwny zawodnik, ale się przełamał.
futbolowa pisze:Porządny facet wie, że przy kobiecie się nie przeklina.
A co do alkoholu... Jakbyś miał ojca-policjanta też byś za często sobie nie popijał Razz
Kwestia wychowania Smile
Nie porządny facet, tylko wychowany... przez kobitę. :P
Ojj nie wiem, znam gorsze wypadki synów policjantów. :D

Tak grającej Delecty jeszcze nie widziałem.Normalnie metamorfoza zespołu zaskoczyła chyba nawet ich samych. Patrząc na ich skład kojarzę z dobrych występów tylko Nowika i Janczaka.Vartovnika i Pieczonkę widziałem w akcji, ale bez fajerwerków. No, no poziom PLS wzrasta skoro do nie dawna outsider wygrywa u rewelacji rozgrywek :).Jeszcze, żeby Gwardia korzystnie przerwała serię "1:3" i będzie pięnie. :)

Wika to jest Wika, od młodego uczony grać jako"dżoker" :lol: nie gra tak równo, gdy zaczyna w szóstce.Zagrywkę chłopak ma kapitalną, zresztą już pierwsze jego dotknięcie piłki to as, jednak potem już różnie było.Naprawdę ma przed sobą kapitalną przyszłość.To jest typowy gracz zadaniowy - wejdź i zrób asa, wejdź i przytrzymaj przyjęcie, czy atak.Brawo Marcin.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 11 mar 2007, 11:54

ak grającej Delecty jeszcze nie widziałem.Normalnie metamorfoza zespołu zaskoczyła chyba nawet ich samych. Patrząc na ich skład kojarzę z dobrych występów tylko Nowika i Janczaka.Vartovnika i Pieczonkę widziałem w akcji, ale bez fajerwerków. No, no poziom PLS wzrasta skoro do nie dawna outsider wygrywa u rewelacji rozgrywek Smile.Jeszcze, żeby Gwardia korzystnie przerwała serię "1:3" i będzie pięnie. Smile

Według mnie Chemik ma bardzo dobrze zbudowany, doświadczony skład. Tylko niestety nie grali nim od poczatku sezonu. Dośc duże rezerwy w rozegraniu i brakuje jeszcze jednego środkowego, ale dają rade. Borczyński i Hoffman dwaj doświadczeni gracze (ten drugi co ciekawe grał w niższych ligach we Francji) prowadza dośc ciekawe gre, ale brakuje im troche cm. Poza tym wiadomo, że z Ricardo czy Zagumnym prezentowali by jeszcze wydajniejszą siatkówe, ale to raczej tak dla zobrazowania że zawsze może byc lepiej :P. Janczak to typowy bombardier który dzwiga atak, bardzo się ciesze z powrotu tego gracza do Polski. Ale największa siła Chemika to przyjecie z atakiem. Zarówno Pieczonka jak i Krzysztof Kocik odbieraja bardzo dobrze i co najwazniejsze potrafia tez pomoc w ataku. W rezerwie jest jeszcze bardzo solidny Matusiak. Całość przyjęcia trzyma, świetny w tym sezonie weteran Rafał Kwasowski (zapewne jeszcze on jest Ci dobrze znany). Naprawde jestem pod wrażeniem jego dyspozycji zarówno w przyjęciu i obronie. Jestem pewny, że Bydgoszczanie nie spadna z ligi. Nawet jeżeli w beda musieli mierzyć się playoutach. Fajnie jakby utrzymali te grupe na przyszły sezon i ewentualnie wzmocnili lepszymi obcokrajowcami. Wychowankiem Chemika jest Michał Winiarski więc może kiedys wróci do druzyny, która bedzie juz w czołowce ligowej. Życze im tego.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 mar 2007, 14:38

Tak, obiło mi się o uszy to nazwisko, jednak jakoś specjalnie go nie znam
Rafał Kwasowski pisze: Co byś robił gdybyś nie był siatkarzem zostałbym politykiem
:P

Heh, dobrze, że został przy siatkówce.Tak, to mam chociaż dobre zdanie o nim.Z nielicznych relacji w TV dało się go pozać z ofiarności, a także znakomitego czytania gry, z resztą jest już w słusznym wieku, więc to nie dziwi.Zobaczymy.Wydaje mi się, że może 1 fazie play-off odpadną :P, ale już potem może być różnie i utrzymanie jak piszesz jest w realnych szansach Bydgoszczan.Co do Winiara, to wątpie, by przez następne pare lat się ruszał w Włoch.Chociaż pamiętam wczesne powroty niektórych naszych wojażerów ( Guma, Nowak ) więc nic nie jest wykluczone.Zaczęli od hali, a teraz budują dobry zespół. ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 mar 2007, 11:18

Dobry :witam: Dwa pytania mam:

:arrow: Jakie budżety mają kluby siatkarskie te z czołówki (tu chyba największy ma Skra) i te słabsze :?: Macie na ten temat jakieś informacje bo ja czytałem że Prokom (najbogatszy polski klub w kosza) ma podobno budżet ok 5 mln euro a taki Śląsk Wrocław ok 1 mln, pozostałe kluby mają coś około tego a wydaje mi się że takim minimum jest budżet 800 tyś ale pewny nie jestem. Ale to taki umowny zapis bo taka Unia Tarnów ma pewnie kilka tysięcy... złotych, ale to ewenement :roll: A to raczej takie przypuszczenia bo niektórzy mogą miec więcej kasy a inni mniej gdyż wszystko jest utrzymywane w większej lub mniejszej tajemnicy. Kilka lat temu słyszałem że średnia drużyna w kosza miałaby jeden z większych budżetów w PLSie i jestem ciekaw jak te sprawy wyglądają teraz :roll:

:arrow: Jaki jest cel wprowadzania na ostatnie minuty seta drugiego nierozgrzanego rozgrywajacego który zmienia tego pierwszego grającego praktycznie cały set :?: Skoro ten pierwszy gra źle to chyba powinno się go zmieniac wcześniej a nie gdy ważą się losy meczu :roll:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 13 mar 2007, 13:56

Co do pierwszego pytania, to pierwszy jest BOT Skra - 11 mln, później Jastrzębski W. - 10, 5 mln, AZS Częstochowa - 8 mln, PZU AZS - 7,5 mln i piąty Mostostal - 3,2 mln zł.Wydaje mi się, że biedne kluby nie schodzą poniżej 1,5-2 mln. Oczywiście chodzi o PLN. W zasadzie to nie wiadomo nic o budżetach, ale niektórzy mówią, że w PLS może to być max. 6-6,5 mln PLN.No ale skoro taki Murek zarabia ok. 250 tys. euro rocznie, to ma być 1/6 wydatków Węgla ? Nie wierzę.

Co do drugiego pytania, to następuje tzw. podwójna zmiana, czyli zmiana rezerwowego atakującego z rozgrywającym, oraz atakującego z rezerwowym rozgrywającym, która ma na celu przesunięcie rogrywacza dla 2 linii [ jak dobrze wiesz są to pozycje na boisku ustawione po przekątnej, czyli automatycznie, gdy np. Zagumny wchodzi na zagrywkę, to Wlazły znajduje się na lewym ataku ] a pozostawienie w pierwszej linii samych zawodników atakujących.Może chodzić też o podwyższenie bloku [ akurat to nie wchodzi w rachube w wypadku Woickiego, więc może poprostu bardziej się sprawdza w obronie, niż wyższy Stelmach ].

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 mar 2007, 15:06

Uchi_ pisze:Co do pierwszego pytania, to pierwszy jest BOT Skra - 11 mln, później Jastrzębski W. - 10, 5 mln, AZS Częstochowa - 8 mln, PZU AZS - 7,5 mln i piąty Mostostal - 3,2 mln zł.Wydaje mi się, że biedne kluby nie schodzą poniżej 1,5-2 mln. Oczywiście chodzi o PLN. W zasadzie to nie wiadomo nic o budżetach, ale niektórzy mówią, że w PLS może to być max. 6-6,5 mln PLN.No ale skoro taki Murek zarabia ok. 250 tys. euro rocznie, to ma być 1/6 wydatków Węgla ? Nie wierzę.

Zawsze myślałem, że to Jastrzebie jst bogatsze. Jednak w sumie to raczej o ogolne wartości - rząd wielkości chodzi.
Brak spadkowiczów oraz draft wzorem NBA? Czy to możliwe, że za kilka lat właśnie tak będą wyglądać rozgrywki Polskiej Ligi Siatkówki? Nad zmianami zastanawia się prezes Profesjonalnej Ligi Piłki Siatkowej SA Artur Popko.

- Wielu zawodników i trenerów podkreśla, że w tym sezonie zespoły Polskiej Ligi Siatkówki prezentują najwyższy sportowy poziom w jej siedmioletniej historii - mówi Popko. - Kluby nie mają poważniejszych problemów organizacyjno-finansowych. Do Sądu Polubownego przy PLS-ie nie wpłynęła w ostatnich dwóch latach ani jedna skarga zawodnika na swojego pracodawcę.

Być może nadszedł czas na reformę, na powiększenie liczby grających zespołów z dziesięciu np. do dwunastu lub wprowadzenie zasady obowiązującej w NBA, gdzie najsłabsi nie spadają - kontynuuje pan Artur. - Warunkiem znalezienia się w lidze byłyby gwarancje finansowe klubu, które dałyby możliwość długoterminowego inwestowania w drużynę. Wzorem NBA zostałby wprowadzony draft. Młodzi, zdolni zawodnicy trafialiby do słabszych klubów, w których by grali a nie siedzieli na ławce rezerwowych. W tym sezonie klasycznym tego przykładem jest Bartosz Janeczek, który gra w EnergiiPro Gwardii Wrocław i zbiera za swoją postawę pochwały.

Oczywiście takich zmian nie można wprowadzać z roku na rok. Należałoby je przygotować i zaczęłyby obowiązywać np. za dwa lata - kończy prezes PLPS.
za www.siatka.org

Jestem całym sercem za.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 13 mar 2007, 16:25

bellus pisze: Zawsze myślałem, że to Jastrzebie jst bogatsze. Jednak w sumie to raczej o ogolne wartości - rząd wielkości chodzi.

A mi się wydaje, że Jastrzębie ma większe rezerwy finansowe, ale to Skra musi mieć większy budżet -> LM.

A co do pomysłu o nowej strukturze, także jestem tego wielkim zwolennikiem.Ilość drużyn jest dobra, czas na jakieś nowatorskie metody, a dzięki tym naprawdę możemy stać się w pełni profesjonalną ligą.Nie będzie już pewnie takich drużyn jak Gwardia, tylko mam nadzieję, że poziom będzie równiejszy.Z drugiej strony, nie będzie tej presji, zacięstości u doły stawki, jeżeli nie będzie choć 1 czy 2 miejsc premiowanych spadkiem.Będzie grać czołówka, a reszta jak nie będzie miała o co grać będzie zaniżać poziom.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 mar 2007, 19:30

Uchi_ pisze:Co do pierwszego pytania, to pierwszy jest BOT Skra - 11 mln, później Jastrzębski W. - 10, 5 mln, AZS Częstochowa - 8 mln, PZU AZS - 7,5 mln i piąty Mostostal - 3,2 mln zł.Wydaje mi się, że biedne kluby nie schodzą poniżej 1,5-2 mln. Oczywiście chodzi o PLN. W zasadzie to nie wiadomo nic o budżetach, ale niektórzy mówią, że w PLS może to być max. 6-6,5 mln PLN.No ale skoro taki Murek zarabia ok. 250 tys. euro rocznie, to ma być 1/6 wydatków Węgla ? Nie wierzę.
Jeśli Skra ma te 11 mln zł to nie licząc Prokomu kluby PLSu są bogatsze :o Tylko nie wiem jakie budżety mają pozostałe kluby w kosza ale między nimi a Prokomem na pewno jest przepasc.
Brak spadkowiczów oraz draft wzorem NBA?...
Stanowczo jestem na NIE :!: W takim razie jaki sens ma I liga bo nie wyobrażam sobie aby jej nie było, ta niby druga. Sponsorzy na pewno będą wykładali coraz mniej kasy skoro nic więcej niż nic nie dające zwycięstwo I ligi nie będą mieli. Nawet pewnie się będą wycofywali a zostaną tylko ci najwierniejsi a tym samym poziom się obniży. W ekstraklasie w kosza zwanej DBE w każdej chwili jak jakiś klub nawet z najniższej trzeciej ligi (teoretycznie IV) ma pieniądze z dnia na dzień moze grac po wykupieniu tzw 'dzikiej karty' i okazaniu odpowiedniej wysokości gwarancji finasowych. Czyli też mogą grac najbogatsi a nie jest tak że wszyscy oprocz klubów DBE nie grają o nic a szkolą młodzież, szkolą i szkolą... dla mnie istnienie takich klubów dla nich samych nie ma większeg sensu. W eurolidze w kosza kilka sezonów temu Śląsk Wrocław grał dzięki znajomościom Schetyny mimo że klub zajął w lidze trzecie miejsce. Cała Polska opócz fanów Śląska była przeciwna temu bo jakim prawem w eurolidze ma nie grac mistrz Polski a słabszy od niego a ten ma reprezentowac Polskę w takim koszykarskim PUEFA. Teraz mówi się o takim samym pomyśle że większosc klubów euroligi ma miec podpisane kontrakty na 4 lata po spełnieniu określonych wymogów m.in. 5 mln euro. Teraz fani Śląska mówią 'gdzie tu sprawiedliwosc' bo klub ma aspiracje znowu grac z najlepszymi w Europie a jedynym klubem który na dzis może spełnic te wymogi jest Prokom, no jeszcze potrzebna jest im hala na 10 tyś miejsc a w Polsce na dzień dzisiejszy takimi obiektami jest tylko Spodek i hala w Łodzi, jak jeszcze nie są to w 2009 będą. Teraz jakoś im to przeszkadza ale jak ja wtedy byłem z kibicami z całej Polski i był to jedyny sezon gdy kibicowałem rywalom Śląska tak teraz znowu jestem z większością Polski w tym i z fanami z Wrocławia. Czemu euroliga ma byc nieosiągalna dla pozostałych Polskich klubów bo nasz kraj drugiego miejsca w tych rozgrywkach nie dostanie. Jak Prokom w naszej lidze nie wejdzie do play-offs to w nagrodę też ma grac w koszykarskiej LM :?: :roll: Jedyny plus jaki widzę takiego systemu jest to to iż słabsze kluby od których nie będzie wymagało się wyników za wszelką cenę mogą dawac szansę ogrywania się młodym zdolnym aby za kilka lat dali oni klubowi sukcesy. Tylko ze może byc też walka o najwyzszy numer draftu i zespoły wiedzące że nic nie osiągną specjalnie mogą pzregrywac mecze :roll:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 mar 2007, 21:41

No może faktycznie, zbyt optymistycnzie zareagowałem na te deklarację, ale cieszyło by mnie jako kibica jakby było więcej meczy w PLSie - chodzi mi tutaj o powiększenie do 12 zespołów. Sosnowiec czy Nysa też mogły by wywoływać emocje. Zwłaszcza pod kątem ogrywania młodych zawodników.

Jednak wróćmy do rzeczywistości i aktualnego sezonu -

PZU przegrało z Resovią 0-3 we własnej hali. Jestem całkowicie w szoku. Czego jak czego, ale tego się nie spodziewałem, to już bardziej wierzyłem w ewentualną przegraną Skry u siebie z Delectą w sobote. Resovia przegrywała ostatnio, Olsztyn wygrywał. Własna hala, chęc rewanżu. Niby wszystko przeciwko ASSECO, a jednak. No, ale to jednak sport. Może Gwardia nie stoi na straconej pozycji w środę (nestępną) i pokaże coś z Olsztynem - będe na tym meczy na 99% (kosztem zajęć na uczelnii, więc nie uśmiecha mi się żeby były 3 sety i w żadnym emocji).

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 13 mar 2007, 22:04

bellus pisze:PZU przegrało z Resovią 0-3 we własnej hali. Jestem całkowicie w szoku. Czego jak czego, ale tego się nie spodziewałem, to już bardziej wierzyłem w ewentualną przegraną Skry u siebie z Delectą w sobote. Resovia przegrywała ostatnio, Olsztyn wygrywał. Własna hala, chęc rewanżu. Niby wszystko przeciwko ASSECO, a jednak. No, ale to jednak sport. Może Gwardia nie stoi na straconej pozycji w środę (nestępną) i pokaże coś z Olsztynem - będe na tym meczy na 99% (kosztem zajęć na uczelnii, więc nie uśmiecha mi się żeby były 3 sety i w żadnym emocji).

To jest dla mnie duuża niespodzianka - Resovia raczej w dolinie, a PZU wydawać by się mogło, wracało do formy z początku sezonu.Muszę przyznać, że Resovia to potrafi sobie poradzić z wielką czwórką, a w ogóle wyjazdy tam, to chyba ich domeny.Bellus, o której mecz i w jakiej cenie jest bilecik ? W zasadzie nie powinien, ale wybrałbym się na ten meczyk.

Chyba argumemty Yukasza mnie przekonały, pamiętam te czasy gdy Śląsk był jechany w całej Polsce.Co do młodych zawodników, to może wprowadziłbym ten draft, naprawdę mogłoby być ciekawie, jednak zdecydowanie SMS musi się jeszcze też rozwinąć, bo jak się nie mylę w roczniku 88 jest tam 2 czy 3 graczy.Nie wiele więcej w starszych.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 mar 2007, 22:10

Uchi_ pisze:Bellus, o której mecz i w jakiej cenie jest bilecik ? W zasadzie nie powinien, ale wybrałbym się na ten meczyk.
Jak było Jastrzębie normalne kosztowały 20 zł jak się kupiło wczesniej. Teraz mecz będzie w środę, wtedy był w sobotę. Więc powinno być taniej. Myślę, że pewnie tak 15, studencki może mniej. Dowiem się wszystkiego najdalej do soboty i napiszę. Nie wiem o której jest godzinie, ale środowe mecze zaczynają sie chyba o 19.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”