Korona Kielce (zbiorczy) - Strona 41

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lis 2006, 3:55

Marco_Van_Basten pisze:Szczególnie godny uwagi jest drugi gol autorstwa Bonina. Grześkowi wyszedł niesamowity strzał i trafił do siatki z 30 metrów.

:rydzyk: Przepiekna bramka. Podobalo mi sie to zejsce Kowalczyka do srodka 8)
Akcja przy pierwszym golu dla Korony tez jest godna podziwu. Brzyski dogral perfekcyjnie w pole karne, Kowalczyk wykorzystal swoja szybkosc i strzelil bramke. Szkoda, ze sie odblokowal na sam koniec rundy jesiennej. Jakby nie bylo, owocuje to teraz w Pucharze Ekstraklasy :P

P.S. Kto komentowal ten mecz na Polsacie Sport ? :?

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 27 lis 2006, 14:27

P.S. Kto komentowal ten mecz na Polsacie Sport ? Confused

Borek i nasz dyrektor sportowy Piotr Burlikowski

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 gru 2006, 19:29

Jak podaje serwis sportowy jednego z większych portali (nazwy nie podam), Aleksander Kwiek będzie bronił barw Górnika Łęczna. Do 30 czerwca 2007 roku został wypożyczony do Łęcznej. Jeśli oczywiście news ten nie jest czyjąś fantazją. Bo na stronie klubowej nie ma żadnej wzmianki o owym transferze (wypożyczeniu). Mimo wszystko Kwiek nie zrobił wielkiej kariery w Koronie i możliwość regularnej gry w innym zespole może dobrze mu zrobić, ponieważ u nas byłby skazany na bycie wyłącznie rezerwowym.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 12 gru 2006, 19:36

Odbył się czat z z prezesem Tkaczukiem Kilka ciekawych rzeczy na nim zostało napisane(wybrałem te najciekawsze )

bacznosc#: Nie boi się Pan, że marcowy mecz z Armenią będzie kompromitacją? Miałoby wielkie święto, pierwszy mecz kadry w Kielcach, a tymczasem czeka nas mecz piłki plażowej?
Wiesław_Tkaczuk#: Wiem na 100%, że murawa zostanie wymieniona. Pan Prezydent Wojciech Lubawski podjął już taką decyzję.

GrzesiekCK#: Czy planują Państwo w przyszłości jakoś zabudować/pomalować nowy stadion przy ulicy Ściegiennego? Jest to najnowocześniejszy stadion w Polsce, również najładniejszy, ale tylko od wewnątrz, z zewnątrz ten goły beton nie wygląda okazale???
Wiesław_Tkaczuk#: Słyszałem, że Pan Prezydent zamierza obudować stadion z zewnątrz, wewnątrz zamierzamy umieścić więcej reklam.

pawełek#: Ile klub chce wydać na zimowe wzmocnienia?
Wiesław_Tkaczuk#: sporo myślę, że może to być kwota 3 mln.

ludzik#: Jakie są założenia polityki transferowej na najbliższe okno transferowe czyli jaki typ piłkarzy będziemy ściągać (wzmocnienia, uzupełniania, piłkarze dobrze rokujący na przyszłość)? Niekoniecznie proszę o nazwiska, chyba, że jest Pan skłonny je podać...
Wiesław_Tkaczuk#: Chcemy nieco wzmocnić naszą Koronkę, do klubu przyjdzie bramkarz, stoper, środkowy pomocnik i lewy pomocnik, niezależnie od tego do klubu przyjdzie kilku młodych zawodników którzy zasilą II drużynę.

zdziś#: Czy Korona szuka bramkarza do pierwszego składu czy na ławkę?
Wiesław_Tkaczuk#: Maciek Mielcarz jest obecnie mocny, szukamy bramkarza, który podejmie z nim rywalizację o pierwsze miejsce.

kasia#: Kto odejdzie z Korony?
Wiesław_Tkaczuk#: Wypożyczenie Kwieka, Wilka, Misztala, Król zamierzamy wytransferować Załuskę.

mtauesz23#: Panie prezesie co z jakimiś nowymi tablicami świetlnymi czy telebimem bo te są na miarę 4 ligi.
Wiesław_Tkaczuk#: ...? Myślimy o telebimie.

Andrzej_L#: Czy Korona, będzie miała kiedyś własną szkółkę piłkarską, w której będą grali najlepsi piłkarsko chłopcy wyselekcjonowani w całej Polsce. Słowem, czy Korona, stanie się klubem szlifującym polskie diamenty?
Wiesław_Tkaczuk#: Jestem przekonany że tak. W przyszłym roku zamierzamy zainwestować we własny ośrodek szkoleniowy z czterema boiskami, w tym jedno z nawierzchnią sztuczną, całkowicie zadaszone.
esław_Tkaczuk#: Wyremontowano już boisko na ul. Szczepaniaka, jest oświetlenie, trawa i sztuczne nawadnianie. Generalnie brakuje nam boisk i budując własny ośrodek zamierzamy to zmienić.

AACK#: Jakie jest Pana zdanie odnośnie odpalania rac na stadionach?
Wiesław_Tkaczuk#: Jeśli nie stanowią zagrożenia i są bezpieczne to czemu nie, ale różnie z tym bywa.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 12 gru 2006, 20:51

Czytając ten wywiad to widać doskonale, że prezes ma dobry kontakt z kibicami odpowiadając im konkretne pytania na konkretne odpowiedzi. Z racami też mądrze napisał, bo Korona ma taki monitoring, że spokojnie wyłapałaby kibiców, którzy odpalili je podczas ultraprotestu więc widać, że dba o wszystko co jest w interesie klubu. Rezerwy wzmacnia i chce otworzyć szkołkę piłkarską co będzie dobrze owocować na przyszłość.

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 17 gru 2006, 13:02

A ja jestem ciekaw jak zoprezentuje sie nasz nowy nabytek Paweł Sobolewski. Niby pomoc mamy chyba najlepsza w OE jednak taki zawodnik moze spowodowac ze bedzie wieksza rywalizacja pomiedzy naszymi MIDami

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 22 gru 2006, 18:13

Cytuję stronę klubową :
Mirosław Szymkowiak nie zagra wiosną w Kolporterze Koronie. Wiceprezes Trabzonsporu, Hasim Sayitoglu, w piśmie przysłanym dziś do kieleckiego klubu definitywnie stwierdził, że 33-krotny reprezentant Polski jest nadal kluczowym graczem ich drużyny i tej zimy na pewno nie będzie transferowany.

Dawno nic tak mnie nie ucieszyło jak przytoczona wyżej informacja. Nigdy nie byłem zwolennikiem talentu Szymkowiaka, więc słowa wiceprezesa Trabzonsporu bardzo poprawiły mi humor. Swoją drogą było niemal pewne, że Trabzon nie pozbędzie się swojego piłkarza podczas tej sesji transferowej.
A ja jestem ciekaw jak zoprezentuje sie nasz nowy nabytek Paweł Sobolewski. Niby pomoc mamy chyba najlepsza w OE jednak taki zawodnik moze spowodowac ze bedzie wieksza rywalizacja pomiedzy naszymi MIDami
Z tego co mi wiadomo, Paweł Sobolewski to lewy pomocnik (jeśli jestem w błędzie to proszę o korektę). Na lewej flance mamy dobrych zawodników - Kaczmarek i Brzyski. Brzyski podczas rundy jesiennej często grał na lewej obronie (ale może grać też w pomocy), więc Sobolewski będzie walczył z Kaczmarkiem o miejsce w wyjściowym składzie.

No i jeszcze jedna informacja :
Angielski klub Queen's Park Rangers zrezygnował z 22-letniego polskiego napastnika Adama Czerkasa. Szykuję się zatem problem bogactwa w ataku. Wraca Gajtkowski i Czerkas, więc Wieczorek będzie miał do dyspozycji 5 niezłych napastników.

Wesołych Świąt.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 gru 2006, 11:17

Korona zainteresowana Kusiem

Pierwszoligowa Korona Kielce pozyskała już trzech nowych piłkarzy. Następnym może być Marcin Kuś, 25-letni obrońca Torpiedo Moskwa.

Korona ma dwóch nowych pomocników - Pawła Sobolewskiego z Jagiellonii Białystok i Tomasza Nowaka z Kani Gostyń oraz lewego obrońcę Adama Mójtę z Miedzi Legnica. Kolejnym nabytkiem może zostać grający razem z Grzegorzem Piechną w Torpiedo Marcin Kuś.

Kuś na celowniku Korony był już w zimie poprzedniego sezonu. Wtedy jednak ten utalentowany piłkarz zamiast do Kielc przeniósł się do angielskiego pierwszoligowego Queen's Park Rangers FC. Na wyspach Kuś kariery jednak nie zrobił i po pół roku z Anglii przeniósł się do Torpiedo. Ale i w stolicy Rosji, podobnie zresztą jak Piechna, nie zdołał sobie wywalczyć pewnego miejsca w składzie.

Pod koniec sezonu obaj Polacy odsunięci zostali nawet od kadry pierwszego zespołu, który ostatecznie spadł do II ligi. Ich sprawa się skomplikowała, bo w II lidze rosyjskiej w drużynie może być tylko pięciu obcokrajowców, a w Torpiedo jest ich trzynastu. Część będzie więc musiała odejść i jest wielce prawdopodobne, że wychowanek Polonii Warszawa trafi do Kielc. Kuś gra zarówno na prawej stronie obrony, jak i na środku i kieleckiemu pierwszoligowcowi bardzo by się przydał. Marcin musi jednak rozwiązać wcześniej kontrakt z Torpiedo, a Korona w walce o Kusia musi zmierzyć się jeszcze z Legią Warszawa i Zagłębiem Lubin, które też chcą pozyskać tego piłkarza.

Mocni sparingpartnerzy

Korona wyjeżdża w przerwie zimowej na trzy obozy, ale tylko na dwóch będzie rozgrywać sparingi - na Cyprze i w Hiszpanii. Kielczanie spotykają się na pierwszym treningu 9 stycznia, a na obóz do Wronek wyjadą w dniach 18-23 stycznia. Tam sparingów rozgrywać nie będą, bo zespół będzie pracował nad wytrzymałością i siłą.

Potem podopieczni trenera Ryszarda Wieczorka wyjadą do Larnaki na Cypr (28 stycznia - 7 lutego) i tam zagrają pierwsze mecze - 31 stycznia z Metalurgs Lipawa (mistrz Łotwy), 3 lutego z rumuńską Steauą Bukareszt, a 6 lutego prawdopodobnie z Łuczem-Eniergiją Władywostok (Rosja).

Atrakcyjni rywale czekają na Koronę w Hiszpanii, gdzie kielczanie będą przez 10 dni (10-20 lutego) i rozegrają tam trzy lub cztery sparingi. Wstępnie zakontraktowane są mecze z szwedzkim IFK Göteborg, a także z jednym z zespołów austriackich - SV Pasching lub z Austrią Wiedeń oraz z rosyjskim Zienitem Sankt Petersburg.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 sty 2007, 21:50

Dzisiaj w godzinach porannych nasz klub podpisał 5 - letni kontrakt z Michałem Trzeciakiewiczem. Poprzednim klubem tego zawodnika była Jagiellonia Białystok.
Jestem w stanie zrozumieć, że jest to piłkarz utalentowany i perspektywiczny, jednak zastanawia mnie kolejny transfer pomocnika. Trener Wieczorek zapowiadał wzmocnienia w obronie, ale jakoś ich nie widać. Mimo wszystko jestem dobrej myśli i mam nadzieje, że jakiś klasowy obrońcy wzmocni nas przed rozpoczęciem rundy wiosennej.

Ps. Wszystkiego najlepszego dla Tomasza Brzyskiego i Jacka Kiełba (bądź Kiełbia, nie mam pojęcia jak odmienia się to nazwisko), którzy obchodzą dzisiaj urodziny.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 11 sty 2007, 21:28

Dzisiaj słuchając wiadomości sportowych w Radiu Kielce natknąłem się na bardzo ciekawą informację. Bramkarz Lecha Poznań, Radosław Cierzniak podobno jutro ma podpisać kontrakt z Koroną. Dziwne to trochę, ponieważ Lech dokładnie siódmego stycznia wydał oświadczenie w którym zaprzeczył jakoby Cierzniak miał przejść do Złocisto - Krwistych.
I jeszcze jedna transferowa nowinka. Dzisiaj umowę z Koroną podpisał 20-letni gracz Miedzi Legnica, Adam Mójta. Mójta jest obrońcą, a do naszego klubu przeszedł na zasadzie wypożyczenia do końca sezonu, z możliwością transferu definitywnego.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 sty 2007, 23:25

Dzisiaj umowę z Koroną podpisał 20-letni gracz Miedzi Legnica, Adam Mójta. Mójta jest obrońcą, a do naszego klubu przeszedł na zasadzie wypożyczenia do końca sezonu, z możliwością transferu definitywnego
Nie wiem po co w ogole taki transfer. Moze jakis manager zarobil :think: Gral on jesienia w Bytomiu przy Olimpijskiej i byl antybohaterem meczu. Strzelil samoboja w 20minucie i od tego momentu Polonia zaczela grac lepiej i pewnie wygrala meczyk 3-1 :P W ogole chlopak wczesniej tez mial niepewne interwencje, a w dalszej czesci mial ich wiecej :lol: Jakos nie wydaje mi sie, zeby byl to udany transfer, dla niego chyba lepiej, zeby nadal sie ogrywal w drugiej lidze, tymbardziej, ze ma dopiero 20lat. Ale zobaczymy, moze akurat dostanie szanse i ja wykorzysta.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 27 sty 2007, 18:27

korona-kielce.pl pisze:Trener Kolportera Korony Ryszard Wieczorek miał dziś wypadek samochodowy na trasie Kielce – Wodzisław Śląski. Samochód jadący z naprzeciwka wpadł w poślizg i zjechał na pas ruchu, po którym poruszał się szkolniowiec "żółto-czerwonych". Nastąpiło zderzenie czołowe. Na szczęście jednak naszemu trenerowi nic się nie stało.

Dzięki szybkiej reakcji Ryszarda Wieczorka nikt nie odniósł poważniejszych obrażeń.
Dobrze , że się mu nic nie stało . Ale z tego co pamiętam to już 2 wypadek Rysia w niedługim odstępie czasu . Może należy zmienić auto na Hummera albo na jakieś pancerne Audii , bo wkońcu to szczęście naszego trenera może się skończyć .
[/quote]

Awatar użytkownika
persil
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: persil » 14 mar 2007, 13:53

Widze, że coś ostatnio temat o Koronce podumiera, to ja moze dam impuls do reaktywacji :).
Wczoraj odbył sie meczyk z Lechem w ćwierćfinale PP. Mam troche mieszane uczucia, co do gry naszej Koroneczki. Na słabego ostatnimi czasy Lecha być moze to wystarczy, ale jak przyjedzie już niedługo Wisła, Bełchatów, czy Legia, moze być juz znacznie ciężej. Widać czasem przebłyski takiej gry jak miała miejsce w poprzedniej rundzie, jednak to tylko przebłyski. Fakt jednak, że w ostatnich 5 meczach o "coś" starciliśmy jedynie 2 gole. W sumie grunt to strzelić o 1 bramke wiecej niz przeciwnik, a to ostatnio nam sie udaje; mam nadzieję, że będzie się udawać jak najdłużej. No i G.Bonin.... Dżizys!! nie mogę z nim, te jego nieprowadzące do niczego dryblingi, zwody, z których nie ma w większości pożytku, strzały w pi****, a panowie z TVN sie tak nim zachwycają... ostatnio znów w 11 kolejki, trzymajcie mnie :/
A co do wczorajszego meczu z Lechem to naprawde, dla kibiców z Poznania należą sie wyrazy pochwały za doping. Z miejsca w którym stałem Lechici przekrzykiwali nasz młyn prawie cały czas. Jednak my dopiero zaczynamy rywalizcje na arenie pierwszoligowej, więc mam nadzieję, że już niedługo to Scyzory będą miały najlepszą ekipę pod tym względem :)

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 14 mar 2007, 14:52

No awans zdaje sie byc bardzo blisko, ale kto wie jak bedzie w Poznaniu ;) Teraz czekaja nas dwa trudne mecze z Lechem, oby oba wygrane 8)
Troche zdziwila mnie wczorajsza sytuacja na młynie, jak kolesie sie zaczeli bic :badziewie: Tylko szmata bije brata :!:

Hmm podobno mamy miec zgode z Arką Gdynia, bo z kszokami trzymaja tylko młodzi, a strsi tej zgody nie uznają :)

Awatar użytkownika
persil
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: persil » 14 mar 2007, 16:35

No właśnie widziałem, jakiś kolo w czerwonym dresie zaczął awanture, a potem paru innnych się dołączyło i skopali jakiegoś kolesia... :/ Debilne to strasznie, no ale cóż jeśli oni przychodzą tam sie napieprzać, a nie prowadzić doping to skutek tego jest taki, że inne ekipy nas przekrzykują....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”