Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy) - Strona 17

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lut 2007, 13:48

slusznie. pomoze ci to przyjac posta jakiego splodze po pracy o ikerze :o jestem wielce ciekaw co napiszesz i wytlumaczysz dlaczego nie mozna pisac ze gra zle a mozna pisac ze raul gra zle

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 lut 2007, 13:54

rkoeman pisze:jestem wielce ciekaw co napiszesz i wytlumaczysz dlaczego nie mozna pisac ze gra zle a mozna pisac ze raul gra zle
Ty naprawde czytasz to co chcesz przeczytac. Moze sie to leczy, probowales? Okulista najpierw.
Zeby Ci nieco popsuc satysfakcje - zdaje sobie sprawy z bledow jakie popelnia Iker w tym sezonie. Zeby jeszcze bardziej ja popsuc - zdaje sobie sprawe (co zreszta juz nie raz pisalem), ze VV broni dobrze. I na koniec - nigdzie nie napisalem, ze
rkoeman pisze:nie mozna pisac ze gra zle
, no ale Ty czytania ze zrozumieniem chyba nie opanowales jeszcze.

Milego plodzenia.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lut 2007, 14:04

opanowalem. z prostej przyczyny. jak zaczynales podstawowke to ja ja wlasnie konczylem :twisted:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lut 2007, 14:27

Wytrzeźwiałem i co ciekawe moje zdanie nie uległo zmianie a więc kontynuujemy.
Krzysztof Jarzyna pisze:A moze VV po prostu broni lepiej niz w poprzednich sezonach, przez co kibice Barcelony uwazaja go juz za - uwaga - polboga polczlowieka?
Wyboldowowałem kluczowy fragment.
Albo alkohol wyżarł mi oczy albo na naszym forum kibice Barcelony nie uważają (a przynajmniej tak nie piszą), że Valdes jest półbogiem półczłowiekiem :]
Da się jeszcze uratować mój wzrok czy już za późno? Obrazek

Wzmiankę o wtrąciłem licząc na to, że stwierdzisz iż była ona zupełnie niepotrzebna i to by była prawda. Wzmianka ta była tak samo niepotrzebna i niezwiązana z tematem jak Twoje zalatujące kpiną zdanie ->
Krzysztof Jarzyna pisze:Mysle, ze powinien, w jakims meczu towarzyskim w 70 minucie. Ale zaraz zaraz, przeciez Katalonia to nie Hiszpania! :o

Kolejna kwestia to argumenty o słabości obrony (znaczy się najlepszego piłkarza świata ad.2006). Rozumiem, że obrona Realu w tym sezonie gra słabo przez co Iker ma więcej pracy a to z kolei przekłada się na więcej piłek wyciąganych z siatki, ale robiąc z tego argument koronny możemy przyjąć, że co złego to nie Iker a to już się mija z prawdą. Casillas popełnia dużo więcej błędów niż chociażby w poprzednim sezonie a Valdes z kolei popełnia ich mniej. Broni świetnie i w przeciągu całego sezonu (znaczy się do tej pory) jest obok Iniesty chyba najpewniejszym punktem zespołu. Niejednokrotnie ratował już drużynę a obrona wcale nie spisuje się w tym sezonie lepiej niż w ubiegłym. Przez pewien czas mogliśmy nawet na obronę narzekać bo nie grała tak jak powinna a wtedy Valdes był w centrum uwagi.
Krzysztof Jarzyna pisze:A tu juz zalecialo... a zreszta niewazne czym
Napinką :]
Krzysztof Jarzyna pisze:Czyli rozumiem, ze w kwestiach hiszpanskich artykulow opierasz sie na tym, co przetlumacza na rm.pl? No widzisz, czyli do czegos sie jednak przydaje.
Nie zawsze, ale od czasu do czasu na pewno. Zresztą nigdy nie napisałem, że fioletowa stronka jest beznadziejna pod kątem informacji itp. Zawsze wyśmiewam ją tylko z powodu komentarzy pod newsami i momentami forum.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 lut 2007, 22:03

Mentor pisze:Wyboldowowałem kluczowy fragment.
Albo alkohol wyżarł mi oczy albo na naszym forum kibice Barcelony nie uważają (a przynajmniej tak nie piszą), że Valdes jest półbogiem półczłowiekiem
Dobra. Przerysowalem. Jak to czesto robie. Takie wyolbrzymienie, nawiazanie jednoczesnie do "polbogapolczlowieka Robinho". Wybacz, ale moja kreatywnosc i polot w ostatnim czasie pozostawia wiele do zyczenia.

Mentor pisze:Wzmianka ta była tak samo niepotrzebna i niezwiązana z tematem jak Twoje zalatujące kpiną zdanie
Tu nie chodzi o kpine tylko o brak konsekwencji, ktory mnie wrecz rozklada na lopatki. I to nie tylko w tym przypadku, tylko tak ogolnie (dlatego napisalem, ze to temat na inna rozmowe). Jezeli Katalonia to nie Hiszpania to dlaczego on ma grac w reprezentacji Hiszpanii? Uprzedzam - znow przerysowanie, ale od takich pytan i stwierdzen nie da sie uciec, bo one nasuwaja sie same.

Mentor pisze:Rozumiem, że obrona Realu w tym sezonie gra słabo przez co Iker ma więcej pracy a to z kolei przekłada się na więcej piłek wyciąganych z siatki, ale robiąc z tego argument koronny możemy przyjąć, że co złego to nie Iker a to już się mija z prawdą. Casillas popełnia dużo więcej błędów niż chociażby w poprzednim sezonie a Valdes z kolei popełnia ich mniej. Broni świetnie i w przeciągu całego sezonu (znaczy się do tej pory) jest obok Iniesty chyba najpewniejszym punktem zespołu. Niejednokrotnie ratował już drużynę a obrona wcale nie spisuje się w tym sezonie lepiej niż w ubiegłym. Przez pewien czas mogliśmy nawet na obronę narzekać bo nie grała tak jak powinna a wtedy Valdes był w centrum uwagi.
Jak Ci sie chce to przejrzyj jakies moje stare posty (specjalnie tak pisze, bo wiem ze Ci sie nie bedzie chcialo :lol: ) i zobaczysz, ze juz wspominalem o obu tych rzeczach - Casillas gra slabiej niz chociazby rok temu, VV gra lepiej. Ale nie tak slabo, jak tu niektorzy chca przedstawic.
A co do reprezentacji to tam sie liczy tez doswiadczenie, pozycja w druzynie, zrozumienie z partnerami itd., a Iker raczej nie prezentuje tak "katastrofalnej" formy, zeby go pozbawiac miejsca w bramce. Ale ja jestem sfrustrowany, nie zabierajcie mi ostatniego argumentu, ktorym moge sie szczycic jako kibic Realu :? :roll:
Mentor pisze:Napinką
Cokolwiek.

Poza tym wybacz, ale chyba nie nadaje sie do tych pojedynkow werbalnych na wyzszym stopniu. Przynajmniej nie ostanimi czasy.
rkoeman pisze:opanowalem. z prostej przyczyny. jak zaczynales podstawowke to ja ja wlasnie konczylem
Pewnie duzo wagarowales albo chorowales.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 lut 2007, 22:46

szef wszystkich szefow postanowil uogolnic cala sprawe i dorobil piekna teorie. troche na sile.

valdes chce grac w reprezentacji wiec w takim razie powinien dostac juz powolanie bo jest w obecnej formie najlepszym bramkarzem w hiszpanii. prosta sprawa i nie podlegajaca dyskusji

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 mar 2007, 19:42

Kod: Zaznacz cały

Atlético Madryt: Antonio López, Fernando Torres.
Arsenal: Cesc Fabregas.
Barcelona: Iniesta, Xavi, Puyol.
Betis: Juanito.
Celta: Angel.
Deportivo: Capdevila.
Liverpool: Reina, Xabi Alonso.
Real Madrid: Casillas, Sergio Ramos.
Sevilla: Javi Navarro.
Valencia: Angulo, Morientes, Silva, Villa, Albelda, Marchena.
Lusi Aragones powołał kadre na spotkania z Dania i Islandia... Wiekszych niespodzianek nie ma, chyba nawet zadnej niespodzianki. 6 zawodnikow Valenci i chyba 5 mozna sie spodziewac od pierwszych minut, Albelda środek, Silva+Angulo boki oraz duet Moro-Villa w napadzie :wink:
Nowoscia przynajmniej wg. mnie jest Angle, to chyba prawy obronca, czyli pozycja gdzie wiekszej rywalizacji narazie brakuje w Hiszpanii, moze niedługo Luis dostrzeze Arbeloe z Liverpoolu. Podobno spotkania z Barca to niezły wyznacznik. :P

Troche poczytałem o nieobecnosciach, szczegolnie usmiałem sie przy postaciach Raula i Gutiego. Niektorzy uwazaja, ze kapitan Relau jest ostatnio w słabej formie... ostatnio czyli 3 sezon z rzedu :lol: Sporo takze szuka niepotrzebnie Gutiego :) Na szczescie na rm.pl nikt jeszcze nie zauwazył, ze w kadrze brakuje takze Salgado... :(
jak mozna takich pilkarzy omijac WSTYD I CHANBA
:P

Awatar użytkownika
xeneize
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 16 mar 2007, 23:27

Jestem bardzo ciekawy tego starcia z Duńczykami. Hiszpania nie dość, że znajduje się w bardzo nieciekawej sytuacji to jeszcze w dodatku przystąpi do tego meczu poważnie osłabiona. Jednych piłarzy wyeliminowały kontuzje, innych jakieś kryzysy formy, a jeszcze innych kartki. Lista nieobecnych wygląda naprawdę imponująco - Reyes, Joaquin, Vicente, Luis Garcia, Puyol, Sergio Ramos. Hiszpania niby wygrała w ostatnim czasie dwa prestiżowe mecze towarzyskie, tyle że postępy w grze były w zasadzie żadne i tym razem zapewne będzie podobnie. Co z tego, że mają duet świetnych napastników kiedy Aragones nie potrafi jakoś sensownie zestawić drugiej linii przez co szwankuje gra całego zespołu. Kompletnie nie rozumiem jego wizji gry polegającej na upychaniu do jednej formacji kilku zawodników o dość podobnych walorach. Inna rzecz, że niektórych z tych piłkarzy zdecydowanie na wyrost kreuje się na gwiazdy jakiegoś wielkiego formatu, co ma niewiele wspólnego z rzeczywistością.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 17 mar 2007, 10:20

xeneize pisze:Lista nieobecnych wygląda naprawdę imponująco - Reyes, Joaquin, Vicente, Luis Garcia, Puyol, Sergio Ramos
Gdzie Ty widzisz brak Puyola i Ramosa? :shock:
Co do reszty to sie zgodze. Garcia kontuzjowany, Joaquin nic nie gra, Reyes tez. NIe wiem co z Vicente bo on dosc czesto kontuzjowany jest, ale czy aktualnie to nie wiem :think:

NIeobecnosc w skladzie Gutiego i Raula dla kibicow Hiszpanii jest wiadomoscia bardzo dobra. Natomiast zastanawiam sie czemu nie ma Pernii :think: kontuzjowany czy jak? Z Senny widze Aragones tez zrezygnowal. Villarreal gra naprawde slabo , a Marcos dostosowuje sie poziomem do kolegow.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 mar 2007, 11:30

Berik pisze:nie ma Pernii
bo nie gra wogóle w Atletico zrezygnował z niego Aguirre na rzecz Antonio Lopeza

Berik pisze:NIeobecnosc w skladzie Gutiego i Raula
Raula :arrow: ok nic nie gra

Guti za to na szanse ponownie zasługuje, choć nie bede sie spierał :wink:
Watpie zeby zanotował znów taki dobry mecz jak z Barcą, no cóz nie od dziś wiadomo ze Gutierrez nie zna słowa regularność w grze :? brak tego skutecznie mu drogie jak widać do kadry zamyka

Berik pisze:Reyes tez

Reyes też konuzjowany, ale i tak sezon gra taki że az :oops:

Berik pisze:Villarreal gra naprawde slabo , a Marcos dostosowuje sie poziomem do kolegow

jak nie gorzej nawet

Berik pisze:Joaquin nic nie gra
gra, ogony w Valencii koncówki albo tylko 2 połowy :P

Jarzinho pisze:na rm.pl nikt jeszcze nie zauwazył, ze w kadrze brakuje takze Salgado...
jeśli miała to być ironia to była beznadziejna

każdy nawet najmniej rozgranięty kibic Realu wie ze Salgado gra fatalnie
zresztą Aragones nie powołuje go od niewiadomo jak dawna

jeśli już miałby kogoś jeszcze do-powołać i kokretnie z Realu to M. Torres zasługuje na próbe w kadrze możę nia za jakieś wybitne mecze, ale za swoją wszechstronność :P

Awatar użytkownika
xeneize
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 17 mar 2007, 11:46

Berik pisze:Gdzie Ty widzisz brak Puyola i Ramosa?
Hehe, wszystko się zgadza. Owszem, Puyol i Ramos są w kadrze, tyle że w meczu przeciwko Duńczykom nie będą mogli wystąpić z powodu nadmiaru żółtych kartek.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 mar 2007, 14:54

vakabayashi pisze:każdy nawet najmniej rozgranięty kibic Realu wie ze Salgado gra fatalnie

Powaznie, szkoda, ze tego samego nie dostrzegli u Raula, ktory podobno tylko ostatnio gra słabo :shock:
vakabayashi pisze:Guti za to na szanse ponownie zasługuje, choć nie bede sie spierał

Przewaga Guteogo jest to, ze Real obok niego nie posiada innego pomocnika, ktory potrafi choc kilka razy rozegrac dobrze pilka a przynajmniej celnie...

Co do Pernii, to jeszcze niedawno grywał dosc regularnie. Teraz chyba na skrzydłach graja Lopez i Mista.
Jednak niedługo do formy powininen wrocic Del Horno i przybedzie Valenci klolejny reprezentant, a jest jeszcze Vincente.

Joaquin+Ryees to na dzien dzisiejszy osłabienia dla Hiszpanii przy ewentualnej grze...

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 17 mar 2007, 15:37

Jarzinho pisze:Jednak niedługo do formy powininen wrocic Del Horno

Nie sądzę,by del Horno jeszcze w tym sezonie zachwycił nas formą (choć rzecz jasna chciałbym).Stracił niemal rok i widać u niego spore braki.Tym niemniej jeśli wróci do wysokiej dyspozycji będzie wzmocnieniem dla "la Furia Roja".

Jarzinho pisze:Joaquin+Ryees to na dzien dzisiejszy osłabienia dla Hiszpanii przy ewentualnej grze...

Hmm o Reyesa się nie będę spierał.Natomiast Joaquin powoli zaczyna rozumieć,że futbol nie polega na kiwaniu rywali (przynajmniej nie tylko :roll: ) i choćby w ostatnim meczu był jednym z lepszych na boisku.Choć oczywistym jest,że to za mało by liczyć na powołanie.

xeneize pisze:Co z tego, że mają duet świetnych napastników kiedy Aragones nie potrafi jakoś sensownie zestawić drugiej linii przez co szwankuje gra całego zespołu. Kompletnie nie rozumiem jego wizji gry polegającej na upychaniu do jednej formacji kilku zawodników o dość podobnych walorach

W pełni zgadzam się z xeneize.W moim odczuciu brak jakiejś myśli przewodniej w koncepcji zespołu.Szczególnie w drugiej linii.Nie rozumiem pomijania Jesusa Navasa (obecnie ma chyba kontuzję) tym bardziej,że Hiszpanie słyną ze świetnych skrzydłowych.

Jarzinho pisze:a jest jeszcze Vincente.
Kolejny uraz Vicente.Tym razem przykurcz mięśnia uda (poprzednio mikrouszkodzenia włókien mięśniowych).Nasz lewoskrzydłowy ma zbyt wiele urazów.I w obecnym sezonie już raczej nie ma szans na powrót do reprezentacji.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 mar 2007, 16:35

Jarzinho pisze:Powaznie, szkoda, ze tego samego nie dostrzegli u Raula, ktory podobno tylko ostatnio gra słabo
nie rozumiem jak można sie sugerować opinia 13-12 latków z tej strony rm.pl takie ważne jest dla Ciebie ich zdanie :?: bo dla mnie nie

a co do Raula na kadre sie juz nie nadaja a i pora zeby odejsc z Realu,
niestety widać ze wielu jest na SB dalej strasznie wciąż do wypaloncyh piłkarzy-symboli przywiązanych

Valencianista pisze:Kolejny uraz Vicente

niestety Vincente chyba juz nigdy nie pokona tych konuzji na tyle skutecznie zeby stać sie najlepszym hiszpanskim pilkarzem

niewatpliwe talent i umiejętnosci na to miał gdyby nie te konzuje jeszcze :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 mar 2007, 22:18

Na SB robi się ciekawie. Hiszpanom do 20 minuty grało się ciężko. Nie mogli sforsować obrony Duńczyków, którzy łapali ich na spalone a poza tym sami groźnie atakowali. Przed chwilą Jensen dostał drugą żółtą kartkę i wyleciał z boiska a więc lepszego obrotu sprawy nie mogli sobie Hiszpanie wymarzyć. Mam nadzieję, że podołają :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”