El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 12

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2007, 13:07

Jezzo :zgon:

Teraz już nic nie uratuje pilka.pl Obrazek

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 17 mar 2007, 13:10

Ty mentor nie biadol, bo jezzo ma racje :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2007, 13:12

Czerwone kartki dla Marqueza, Messiego i Deco. Kto da więcej? :lol2:

PS: Far$a okrada królewski klub Obrazek

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 17 mar 2007, 13:17

Lepiej obejrzyj jeszcze raz to spotkanie bez klapek na oczach. Zobaczysz, że mam rację.

Mimo wszystko to na szczęście nie sędziowie, a piłkarze byli głównymi bohaterami na boisku (Guti :lol: Messi :roll: Gago>Xavi)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 mar 2007, 13:25

Mentor ma zawsze racje. Nawet jak jej nie ma.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 mar 2007, 15:41

jezzo pisze:Może wreszcie zauważysz czerwa dla Marqueza, Messiego i Deco Szkoda, że sędzia nie pokazywał kartek za każdy faul czy przewinienie na żółtą kartkę. Wtedy mecz skończyłby się walkowerem dla Realu po 4 czerwach dla Barcy.
Prawde mowiac wczoraj ogladałem poraz drugi te spotkanie i nie moge sobie przypomniec za co Rafa i Messi mieliby dostac conajmniej 2 zółte kartki, bo o czerwnej automatycnzie nie mozna wogole mowic...
Deco mial jedno takie nieprzyjemne wejscie, ale nigdy w zyciu na czerwona kartke.
jezzo pisze:Gago>Xavi
Cokolwiek to znaczy :?
Świetne słowa(o Barcelonie) na dzien dobry z pilka. pl ciekawe czy skonczy jak Leszczu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2007, 15:45

Łukasz_ pisze:Mentor ma zawsze racje.
Co prawda nie potrzebowałem Twojej aprobaty, ale i tak dziękuję :*

Właśnie miałem Ci zaproponować (to już tyczy się Jezzo), abyś zaprosił jeszcze Pilota :] Może podzieliłby się z nami swoimi wspaniałymi teoriami o zawodnikach lepszych od Xaviego czyli Gago i Albiolu :lol2:

A kartek dalej nie rozkminiam. W szczególności dla Messiego. Rozumiem, że Rafa faulował coś tam mając kartkę na koncie. Deco podobnie. Miał dość brutalne wejście z żółtkiem na koncie chyba. Ale Messi? W takim razie mecz musiałby chyba zostać przerwany z braku zawodników bo Diarry i Ramosa też by nie było na boisku :roll:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 17 mar 2007, 17:12

Mnie osobiście najbardziej dziwi to że kibice Barcy, przynajmniej na pilka.pl, po pierwszym meczu w Madrycie stwierdzili, że Barca była słabsza i przegrała zasłużenie, a teraz tworzą jakieś teorie spiskowe. Prawda jest taka że jeśli mieli byśmy porównywać oba te mecze to bardziej sprawiedliwie by było jak by w pierwszym padł remis a teraz wygrał Real. Guti zagrał naprawdę świetne spotkanie i był lepszy od każdego z piłkarzy w Barcy w środku pola a taki przykładowy rkoeman i tak stwierdzi że lepszy był deco czy inny xavi. Rozumiem że nie jest to przyjemny widok oglądać cisnący Real na CN ale trochę obiektywizmu by nie zaszkodziło. :roll: Najbardziej boli że bramkę strzelił najlepszy Ramos świata, który powinien zejść jeszcze w pierwszej połowie, po wolnym na niefaulowanym Robinho :? ahh ten niedobry sędzia...

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 17 mar 2007, 17:17

Mentor nie wiem co teorie Pilota mają wspólnego z moją osobą.

Nie wiesz? To obejrzyj spotkanie jeszcze raz. Messi: bezczelna ręka z wyraźnym ruchem do piłki - żółta kartka. Potem brzydko sfaulował i też powinien zarobić żółtą kartkę, ergo opuścić murawę. Sędzia nie dał mu nawet jednego kartonika, a Messi zaliczył hattricka. Barca kradnie. Marquez też faulował na drugi żółty kartonik, którego nie zobaczył. Nie mówiąc już o Deco, dla którego czerwo było jeszcze bardziej oczywiste, niż dla Diarry.

Bardziej niż na sędziego lepiej psioczyć na zawodników. Barca nie wygrała bo zagrała 3-4-3 i bezmyślnie faulowała, a Real nie wygrał, bo po dwumeczu z Bayernem nie odrobił lekcji i odwalił catenaccio po trzecim golu, zamiast dalej grać swoje. W przekroju całego spotkania remis wydaje się rezultatem sprawiedliwym.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2007, 17:45

Ja akurat nie należę do tych osób, które twierdzą, że przegraliśmy przez arbitra i tytuł pomeczówki na BO delikatnie mówiąc zaszokował mnie. Nie zmienia to jednak faktu, że sędzia w niektórych sytuacjach mógł (a nawet powinien) zachować się lepiej. Nie wiem czy ma sens licytowanie się na na to której z ekip pomógł bardziej :roll:

Piszesz Jezzo, że Messi brzydko faulował i powinien był dostać kartkę. Jeżeli sędzia gwizdałby wszystkie faule a za wyjątkowo ostre dawał kartki to na boisku byłoby bardzo luźno. Jak ocenisz zachowanie Ramosa? Dałem link kilka stron wcześniej chyba. Diarra tyle się 'napracował', że chyba sam jest zaskoczony, że nie opuścił murawy. Nie mniej jednak jak już wspomniałem licytowanie się na błędy jest bez sensu. To tylko dowodzi, że sędzia nie koniecznie dobrze sędziował.

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 17 mar 2007, 18:02

Przyznam się szczerze, że nie przyglądałem się uważnie tej sytuacji z Ramosem. Sprawa jest prosta: jeśli Ramos zaczął ruch do piłki przed kopnięciem jej przez Dinho, to żółta kartka. Jeśli ruch był już po odkopnięciu piłki (czyli nie miał już na sto procent szans jej trafić) sędzia miał spore prawo pokazać czerwoną kartkę. Niestety nie chce mi się przekopywać przez tony postów w poszukiwaniu twojego linka Mentor.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 mar 2007, 18:04

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 17 mar 2007, 18:09

Ramos zaczyna ruch do piłki przed odkopnięciem jej przez Dinho, ale faul wygląda na rzeczywiście chamski. Czerwo mogło być jak najbardziej. Podejrzewam, że sędzia specjalnie nie pokazał czerwonej kartki, ze względu na pierwszy faul Ramosa i początek meczu (wiadomo jak Cantalejo zepsuł poprzednie Gran Derby karnym i czerwem z kosmosu).

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 17 mar 2007, 18:57

brylancik pisze:Rozumiem że nie jest to przyjemny widok oglądać cisnący Real na CN ale trochę obiektywizmu by nie zaszkodziło.
obiektywnie bedzie jesli jeszcze dopiszesz, ze to Barca cisnela Real w 1 polowie :P Real mial 2 setki i 2 strzelil-tylko tyle.

Ogolnie to remis jak najbardziej sprawiedliwy. W 1 polowie lepsza Barca, w 2 Real. Psioczenie na sedziow jest pozbawione sensu raczej. Jesli do czegos sie doczepiac to do Ryja
:angry2: co on odwalil ze zmianami to ja do teraz nie rozumiem.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 05 maja 2008, 14:22

Mecz juz za dwa dni, wiec czas ruszyc troche temat. Co prawda atmosfera tego spotkania bedzie inna niz zwykle, jednak Gran Derby to Gran Derby i nie mozna przejsc kolo nich obojetnie :wink:

Wiadomo juz, ze oba zespoly przystapia do tego spotkania oslabione. Wiecej absencji bedzie w Barcelonie, w ktorej nie zagraja Deco, Eto'o, Milito, Iniesta i mozliwe ze rowniez Toure. W Realu nie zobaczymy natomiast Cannavaro i Heinze.
Wiadomo tez, ze Joan Laporta jako jeden z pierwszych zadzwonil wczoraj do Calderona i pogratulowal mu tytulu oraz zapowiedzial, ze pilkarze Blaugrany odpowiednio uhonoruja nowych/starych mistrzow.
Ciekaw jestem, jakim zestawieniem obrony zagramy (w srodku Ramos - Pepe, czy moze Pepe - Metze) oraz czy pierwszy raz w historii zobaczymy w tym meczu Polaka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”