Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 426

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 mar 2007, 17:57

IMO kluczowa sprawa jest to, ze Real nie bedzie musial nic za niego zaplacic. W przeciwnym razie, watpie by sie nim zainteresowali. Niemiec przeszedl juz testy medyczne u De Corala i ten nie mial zadnych zastrzezen. Inna sprawa, ze w stosunku do Woodiego tez nie mial :lol: Pozytywne moim zdaniem jest to, ze sprowadzaja wysokiego (193 cm), dobrze zbudowanego obronce, bo jak patrze nieraz jak Canna walczy o gorne pilki z napastnikami, to az sie zal robi :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 mar 2007, 18:01

przypomne ze testow medycznych w realu nie przeszedl milito ktory gra praktycznie caly czas
Los Blancos po przeprowadzeniu dokładnych badań są pewni, że zawodnik w pełni wyleczył uraz Achillesa, z powodu którego musiał pauzować przez dwa lata.
powazny uraz sciegna achillesa jest praktycznie nieuleczalny i bedzie co jakis czas mial z nim klopoty. poza tym ja juz widze jak koles jest wkrecany w glebe przez pierwszego lepszego napastnika z ligi hiszpanskiej

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 mar 2007, 18:01

rkoeman pisze:ze barca ma prawo pierwokupu
a ty co, managerem Blaugrany jesteś? no chyba, że podawali coś takiego oficjalnie i przeoczyłem :think:
rkoeman pisze:a metzelder pewnych rzeczy nie przekroczy. m. in. kruchego zdrowia, brakow w technice i slabej szybkosci
Woody przeskoczył w tym sezonie, poza tym to, że nie zawsze grał to nie zależało też od niego, ale również od trenera, np. taki Bert van Marwijk nie stawiał na niego, niewiadomo dlaczego :idea: Poza tym przed MŚ też się mówiło, że jest za słaby, wysmiewano obronę Niemców a chłopaki zagrali bardzo ładnie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 mar 2007, 18:06

Metzelder mial podac w tym tygodniu gdzie bedzie gral od nowego sezonu, bo umowa juz została zawarta. Wszystko wskazuje, ze z Realem. Obronca jest dobrym, szczegolnie dobrze wychodza mu MŚ, bo tak ciagle jest kontuzjowany. Mial dwie bardzo powazne kontuzje, z czego jedna wykluczyla go na kilkanascie miesiecy, teraz takze mial dosc długa przerwe. Mogli juz zostawic Wood'yego. Chyba, ze szykuja na przyszły sezon duet Woody- Metzelder :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 mar 2007, 18:08

Jarzinho pisze:Chyba, ze szykuja na przyszły sezon duet Woody- Metzelder :P
Watpie, by ktorys z nich byl przymierzany do pierwszego skladu. Woody najprawdopodobniej zostanie na Wyspach, a Niemiec pewnie bedzie siedzial na lawce. Po sezonie odejda raczej Pavon, Raul Bravo, moze Mejia i trzeba ich kims zastapic. Tym wlasnie tlumacze ten ewentualny transfer.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 20 mar 2007, 18:22

Prawo pierwokupu to jest nic pewnego :roll: Ile to już się tego typu bajek nasłuchałem.....Kiedyś swego czasu gdy MU miał umowe z Sao Paulo ( jakaś tam była bo w tym czasie do Manchesteru dołaczył Rincon młody obronca....który teraz nawet nie wiem gdzie sie podził :lol: ) Ale to nie o tym tylko że podobno Kaka też był przeznaczony dla Manchesteru :lol: i też była mowa o prawie pierwokupu :roll: wtedy właczył się Milan i chyba Leonardo :arrow: sprawa się rypła :wink:

Tak samo Ederson ten z Nicei jest przeznaczony dla Interu bo mają prawo pierwokupu i kupują już chyba od 2 lat :wink:

Nie mówie że jest tak z Alvesem i Barcelona ale najczesiciej gazety sobie wymyslaja takie prawo :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 mar 2007, 18:28

niejaki del nido przyznal publicznie ze barcelona ma prawo pierwokupu. wiec drodzy kibice realu nie musicie sie tak spinac. potwierdzil to rowniez agent pilkarza jak i sam pilkarz

no ale jak sie czegos nei wie lepiej ironizowac i tym maskowac swoja niewiedze badz frustracje

ps - wiecie na czym polega takie prawo? jezeli zawodnik jest na sprzedaz i dogada sie z jakims klubem a inny da za niego wiecej to klub posiadajcy takie prawo jest od razu informowany i tym fakcie i moze wyrownac oferte

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 mar 2007, 18:32

rkoeman przyznaj, budzisz sie w nocy zlany potem i krzyczysz "kibice Realu! kibice Realu!!" :>

Z tego co widze, to o pierwokupie napisal kibic ManU i kibic Bayernu. Wiec
rkoeman pisze: jak sie czegos nei wie lepiej ironizowac i tym maskowac swoja niewiedze badz frustracje.
Kibice Realu!!!!!!!!!!!! Kibice Realu!!!!!!!!!!!!!1

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 mar 2007, 18:40

rkoeman pisze:wiec drodzy kibice realu nie musicie sie tak spinac...

no ale jak sie czegos nei wie lepiej ironizowac i tym maskowac swoja niewiedze badz frustracje
:roftl3:
A czytalem gdzies ostatnio, ze to Katalonia jest "kraina wiecznej frustracji" :think:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 mar 2007, 18:52

tak. w najbardziej zalosnym felietonie jaki pojawil sie w polskim necie. napisanym przez 16-latka ktory nie poradzil sobie z tym ze odkad kibicuje realowi ten nic nie wygral

to moze bolec w wieku mlodym. naprawde

ps - moze mi ktos wytlumaczyc po co wam metzelder majacy sciegna ze szkla

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 20 mar 2007, 19:01

Darowanemu (darmowemu) koniowi w zęby się nie zagląda :)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 mar 2007, 19:32

rkoeman pisze:tak. w najbardziej zalosnym felietonie jaki pojawil sie w polskim necie
Sam felieton rzeczywiscie dosc zabawny, jednak tytul wydal mi sie stosowny do sytuacji :wink:
rkoeman pisze: moze mi ktos wytlumaczyc po co wam metzelder majacy sciegna ze szkla
Byla juz o nim mowa na tym forum. Jak poszukasz, na pewno znajdziesz. Wierze w Ciebie :wink: :spoko:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 20 mar 2007, 19:45

Zobaczymy co będzie z tym Metzelderem... ja osobiście jestem bardzo sceptycznie do tego nastawiony bo wydaje mi się że jest to sytuacja łudząco podobna do tej z Woodgatem. Piłkarz kontuzjogenny, wysoki, wolny. IMO sprawdził by się w Premiership ale PD to może być inna bajka. Przynajmniej nie płacimy za niego 30mln, to cieszy :lol:

A jeśli już rozmawiamy o transferach to chyba najbardziej potrzebujemy jakiegoś kreatywnego gracza do środka pola bo Guti to chyba potrafi się tylko zmobilizować dwa razy do roku. Oglądałem w tym sezonie parę meczów League 1 i muszę przyznać że zajebiste wrażenie zrobił na mnie 19 letni gość z Marsylii - Nasri. Jest mniej przereklamowany niż Ribery, a IMO talent ma porównywalny, jeśli nie większy. Musi się jeszcze ograć ale mimo wszystko było by to zajebiste wzmocnienie i pasowało by do modnego ostatnio "odmładzania składu"

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 20 mar 2007, 20:59

Woodgate raczej na 90% zostanie w Boro. Metzelder to nie złe posunięcie, gośc jeśli gra to gra dobrze, jeśli będzie zdrowy przez większość część sezonu to moze być alternatywą dla zawieszonych lub kontuzjowanych(o ile on sam nie będzie :wink: ) graczy, chyba że bedzie prezentował bardzo wysoki poziom a zapewne stać go na to by grał na wysokim poziomie to moze zagościć na dobre w wyjściowym składzie. Nic nie tracimy biorąc Christopha, a zyskujemy gracza moze nie genailengo, ale gracza który łapał by się w prwie kazdym klubuie La Liga, gracza który moze coś wnieść do druzyny, i ja jestem za fakt ma słabe nogi szklane ścięgna, ale wszystko mozna przezwyciężyć. Jeśli przyjdzie Metzelder to zapewne odejdzie Pavon, meija, Haleguera ktoś z nich, a nawet moze i wszyscy, ja bym zostawił tylko Ivana...

brylancik pisze:Nasri.
Tacy piłkarze powinni grać w Castilli. Ogólnie mało przechwytujemy zdolnych graczy ponizej 20 lat. Do klubu trafił z Espanyolu Sanchez, który gra dość dobrze...przyszedł Agus chyba z Albacete bądź Alaves...jednak wątpie by oni stanowili w przyszłości o sile Blancos.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 mar 2007, 0:07

Akarin pisze:a ty co, managerem Blaugrany jesteś? no chyba, że podawali coś takiego oficjalnie i przeoczyłem
No raczej przeoczyłeś bo o tym, że Barcelona posiada prawo pierwokupu Alvesa wiadomo nie od dziś i nie od wczoraj. Inna sprawa, że ten cały pierwokup to nic wielkiego. Jeżeli Sevilla zgodzi się w ogóle na jakiekolwiek negocjacje w sprawie Daniela i przyłączą się do nich inne kluby to i tak wszystko będzie zależało od zawodnika.
brylancik pisze:19 letni gość z Marsylii - Nasri. Jest mniej przereklamowany niż Ribery
Chyba będzie trzeba powrócić do dyskusji o tym co oznacza określenie 'przereklamowany' :roll: Czy Ribery jest aż tak medialną gwiazdą? Czy aż tak bardzo się nad nim wszyscy rozpływają? Nie wydaje mi się. Ma wielu zwolenników (do których ja się również zaliczam, ale to tak BTW) a swoimi umiejętnościami popisuje się nie tylko w Ligue 1, ale i w reprezentacji (bardzo dobry Mundial w jego wykonaniu). Generalnie koleś dopiero zaczyna odważniej pukać do światowej czołówki a brylancik już określa go mianem przereklamowanego :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”