Kto bedzie mistrzem Hiszpanii? - Strona 9

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto Twoim zdaniem zostanie mistrzem Hiszpanii w sezonie 2007/2008?

FC Barcelona
33
43%
Real Madryt
29
38%
Valencia
6
8%
Sevilla
2
3%
Atletico
3
4%
Saragossa
1
1%
Villareal
0
Brak głosów
Inny klub
2
3%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 sie 2006, 12:12

luk1208 pisze:Najgrozniejszy rywal Real?? hmm przyszedł Capello i dokonał tranferów typowo na lige włoska ale w Realu wskazane było kupno poządnego obroncy i defensywnego pomocnika. Jednak po co dwóch defenswnych??

Canavaro ?? :>
Diara , Emerson ?? :>

nie mam wiecej pytan do tego pana ....

HMM co do tematu to mysle ze bedzie zacieta walka o Mistrzostwo do ostatnich kolejek .
Jasniejsze wypowiedzi w tym temacie moznaby bylo dawac chociazby po pierwszych 3 kolejkach .

Ale teraz nie pozostaje mi nic innego jak napisac ze to RM bedą pierwsi

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sie 2006, 12:28

Nie wiem kto będzie pierwszy i na razie nie obstaję przy tym, by ktoś był murowanym faworytem.

Tytułu broni Barca i trzeba im dawać teoretycznie największe szanse, tym bardziej, że wzmocnili defensywę. Żaden kluczowy zawodnik także nie odszedł.

Real zaczyna wprowadzać nową wizję do swojej gry. Pojawili się nowi ludzie do rozbijania ataków i jeden skuteczny napastnik. Brakuje dobrego rozgrywającego, jednak na "odczep się" da się kogoś ustawić na mediapunto. Bardziej prawdopodobna jest jednak gra z dwoma napastnikami, z tym że (oby) jednym ruchliwym, cofającym się do środka. Wówczas nie ma tragedji i można powalczyć o tytuł.

Valencia straciła przed sezonem Aimara, jednak też pozyskali paru interesujących graczy i planują jeszcze transfer Joaquina. Na pewno trzeba ich traktować bardzo poważnie, pomimo straty ich głównego "mózgu".

Villareal zdołało zatrzymać Riquelme, kupili choćby Piresa, jednak raczej tytułu nie zdobędą (mogę się mylić). O LM mogą jednak powalczyć z powodzeniem.

Do innych faworytów trzeba zaliczyć solidnie wzmocnione Atletico (muszą jednak zatrzymać El Nino) i Saragossę, która wzmocniła środek pola Aimarem i D'Alessandro. Obrona jest nienajgorsza, a w ataku bryluje Diego Milito. Mogą być sporym zagrożeniem. Mniejsze szanse na walkę o Ligę Mistrzów daję Sevilli, czy choćby rewelacji ostatniego sezonu Osasunie. Deportivo chyba nie powalczy o najwyższe lokaty, ale zobaczymy. A może znowu jakaś nowa drużyna włączy się do walki? Tą nową siłą są w stanie być jednak wspomniane Atletico i Saragossa :wink:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 20 sie 2006, 12:52

Barca jest dla mnie zdecydowanym faworytem, bo Mistrz Hiszpanii i Europy z zeszłego sezonu dokupił jeszcze znaczących zawodników dzięki którym walka o miejsce w składzie będzie jeszcze większa. Real będzie za Valencią, tak mi sie przynajmniej wydaje, bo gra dwoma DM nie jest chyba za bardzo skuteczna ligę hiszpańską, brakuje zactępcy Zizu. Napastnicy albo nie w formie (RvN na MŚ i w ostatnim sezonie Premiership) co prawda RvN gwarantuje te od 15 do 20 bramek w sezonie, ale kiedyś to on by tyle w pół sezonu strzelił. Ronaldo kontuzjowany i przy okazji operacji mógł sobie załatwić odsysanie tłuszczu, może wpłynęłoby to na jego formę. JKak na razie Canna z Ramosem nie bardzo się rozumieją, co pokazał chociażby mecz z Betisem. Jak napisał RealFan Saragossa może namieszać, bo ich skład prezentuje się bardzo dobrze. Villareal to dla mnie bardziej walka o Puchar UEFA niż LM. Atletico, jeśli oczywiście się przełamie, to może być naprawde groźne (oj chyba znowu 2 porażki :? ) Mam nadzieję że Athletic Bilbao nie spadnie, bo wtedy liga straciłabyby blask który nadaje jej niewątpliwie jedyna drużyna osiągająca sukcesy w Europie tworzona z Basków. Ich historia jest naprawde bardzo okazała i żal był0oby ich żegnać z Primera Division. Sevilla też coś namiesza, ale raczej tak jak Villareal będzie walczyć o UEFA.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 20 sie 2006, 13:46

kaczy pisze:Ale teraz nie pozostaje mi nic innego jak napisac ze to RM bedą pierwsi
marzenia :P

W tym sezonie znowu Barca. Dobre transfery, nikt nie odszedl z wazniejszych graczy. Jeszcze szersza lawka niz rok temu.
Co do Realu to uwage trzeba zwrocic na dobre trasnfery(no chociaz Ruud to raczej kiszka). Ale czy ten sezon dla "Krolewskich"? Raczej nie. Nowi zawodnicy musza sie zgrac i musza poczuc ogromna presje na swoich barkach. Kilka lat bez pucharow i dlaczego teraz mialoby byc inaczej?ten sezon jeszcze nie dla Realu, ale za rok ...zobaczymy.

Inne ekipy to z pewnoscia trzeba wymienic Valencie. Ciekawe zakupy i na pewno chec powrotu do elity. Tylko czy checi wystarcza?Jesli Albelda z Baraja beda grac tak jak w poprzednim sezonie, to nie wroze miejsca wyzszego niz 4.

Atletico. Coz, juz rok temu byli powaznymi kandydatami na LM. Teraz to samo...ale pewnie znowu tylko nadzieje.Torres??temu panu juz podziekujemy.

Sevilla raczej bez fajerwerkow. CHyba najwieksi rzemieslnicy z czolowki La Liga.Moga wygrac z kazdym, ale i czesto traca punkty z leszczami. Puchar Uefa maksimum.

Villarreal tez nic po za miejscem gwarantujacym starty w pucharze Uefa.
Za bardzo maja gre ulozona pod Romana, ktory z lepszymi nie gra nic.I do tego doszla kontuzja podstawowego obroncy Gonzaleza.Bez fajerwerkow raczej.

Ten sezon to powrot do tradycji i walka Barcy z Realem. Nareszcie beda ciekawe GD. Jak Barca nie byla slaba, to teraz byl Real kiepski.
Kazdy inny zespol wygrywajacy lige niz Blaugrana sprawi niespodzianke. Przy calym szacunku dla Realu ten rok jeszcze nie dla nich. Druzyne trzeba budowac 2 lata i pozbyc sie wrzodow takich jak Carlos czy Ronaldo.
Jakies czarne konie?Celta Vigo, Getafe.

grabek
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grabek » 10 mar 2007, 12:02

W La Liga obstawiam na Barcę chociaż Sevilla może namieszać.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 mar 2007, 12:44

grabek pisze:W La Liga obstawiam na Barcę chociaż Sevilla może namieszać.
Taaa...a ja stawiam na Real bo dziś wygra z Barcą i namiesza :roll: :P

Mógłbyś się czasem wysilić i rozbudować wypowiedź :P

Nie ma co ukrywać, że dzisiejsze GD będzie miało kluczowe znaczenie co do układu tabeli. Jak wygra Barca to może być różnie, jak Real to też, ale kandydatów będzie więcej :D Remis tutaj nikomu nie służy jednak do końca i przy takim wyniku Sevilla może się wyraźnie przybliżyć do tytułu. Niby drużynę z Andaluzji traktuje się z minimalnym przymrużeniem oka, pomimo, że przewodzi w tabeli, ale oni naprawdę mogą w tym sezonie dać wszystkim pstryczka w nos :] Nie można zapominać o Valencii, ale dalsza gra w CL może się odbić na ich postawie w La Liga.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 19 mar 2007, 19:41

troszeczke poźno odwiedzam ten temat :roll: ale i tak sie wypowiem :wink:
jusz po połmetku sezonu jak widac tabela aktualnie przedstawia sie tak...
1. Barcelona 27 53
2. Sevilla 27 53
3. Real M. 27 48
4. Valencia 27 47
5. Zaragoza 27 46
6. Atletico 27 43
7. Recreativo 27 41
8. Racing 27 40
9. Getafe 27 38
10. Espanyol 27 38
11. Villarreal 27 37
12. Deportivo 27 36
13. Osasuna 27 34
14. Mallorca 27 32
15. Betis 27 31
16. Levante 27 28
17. Celta 27 27
18. Athletic 27 26
19. Gimnastic 27 20
20. Sociedad 27 18

1 Barca, 2 Sevilla,
moim zdaniem 2 murowancyh kandydatów będa walczyc do konca bedzie sie liczyl kazdy punkt ostatnio graja w kratke ale ostatnie zwyciestwa tych zespolow zwiastuja powrot do formy wedlug mnie Real nie ma najmniejszych sznas na mistrza powinnni skupic sie na obronie miejsca premiowanego do CL druzyna ktora zrobila transferow za ponad 100 mln (dobrze mowie ?) mam marne niepewne 3 miejsce druzyna ktora potrafila wygrac u siebie z barca 2:0 potrafiła takze przegrac u siebie z Huelva 3:0 od poczatku to jakos obiecujaco nie wygladalo 2 DM'ów ? w La liga ? :lol: Valencia tesz niepewnie kolejna druzyna ktora wygrywa u siebie z Barca 2:1 i daje u siebie 2:0 z marna ostatnio osasuna nie oni nie maja szans na tytul AM ostatnio sie obudziło ale chyba troche za pozno bez Maxiego calkiem sie pogublili to chyba tyle jak powyzej napisalem do konca bedzie walczyc Barca i Sevilla, Ja stawiam na Barce

:P

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 20 mar 2007, 10:21

Moim skromnym zdaniem Barcelona obroni tytuł. Po fenomenalnym come backu Eto'o złapała swój stary rytm gry i w tym momencie doskonale zarysowuje się ogromna, nieoceniona rola jaką Kameruńczyk pełni w katalońskim zespole.
Ze swoją niemrawą grą na drugim miejscu skończy Real.
Sevilla i Valencia powalczą o 3 miejsce.

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 20 mar 2007, 13:59

Ja stawiam na Seville uwazam ze oni w tym sezonie zdołaja zdobyc mistrzostwo :)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 mar 2007, 17:02

Fler pisze:Ja stawiam na Seville uwazam ze oni w tym sezonie zdołaja zdobyc mistrzostwo
możliwe, a wg. mnie ich zaangażowanie w puchar UEFA skutecznie pozbawi ich szans na triumf w La Liga w tym sezonie

mimo że piekelnie chciałbym aby Real siegnął po swoje 30 zwicęstwo w hiszpanii to Liga dostanie sie najprawdopodbniej w ręce Barcelony

Real w najlepszym wypadku wg. mnie będzie drugi, nie sądze teżby Valencia zawalczyła o mistrza ich aspiracje przekreśli udział w LM

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 mar 2007, 17:25

vakabayashi pisze: możliwe, a wg. mnie ich zaangażowanie w puchar UEFA skutecznie pozbawi ich szans na triumf w La Liga w tym sezonie
IMO wieksze sily skieruja raczej na walke w La Liga, szczegolnie, ze przeciez wygrali Puchar UEFA w zeszlym roku. Bardziej im wiec bedzie zalezalo na mistrzostwie niz na obronie pucharu.
Co do Realu, to zgadzam sie, ze drugie miejsce jest chyba szczytem naszych marzen w tym sezonie. To jednak nie bedzie takie proste. Kluczowe beda mecze z Valencia i Sevilla na SB.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 mar 2007, 19:07

Walka o mistrzostwo powinna sie rozstrzygnac miedzy Barca a Sevilla, reszta na własne zyczenie straci punkty ze sporo słąbszymi ekipami. Jednak na koniec sezonu zawsze mozna bedzie powiedziec co to za mistrz skoro z nami nie potrafil wygrac, zawsze to jakies pocieszenie.
Barca ma taka przewage, ze rozegrała juz mecze z czołowka. Real, Valencia i Sevilla maja do rozegrania spotkania ze soba. Barcelonie została Saragossa i Atletico(oba wyjazdy) z trudnych spotkan i raczej tylko w tych spotkaniach mozna sie spodziewac jakies wiekszej niespodzianki tzn. remisu Blaugrany 8)

Kod: Zaznacz cały

Jeśli wygra Barca, ja sobie rezerwuje. Juz nawet znam tytuł: "Kolejny kupiony tytuł Mistrza Hiszpanii przez sędziowski klub z Camp Nou" :)
Słowa zostały te napisane przez niejakiego jezzo na rm, a dotyczył felietonu na koniec sezonu w PD, czy cos w tym stylu... Uzytkownik o takiej nazwie pisze takze na tym forum. Zbieznosc nazw:?: bo teorie głoszone sa tak samo idiotyczne.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 20 mar 2007, 19:46

Mysle, ze po raz kolejny lyknales ironie. No ale w Twoim przypadku to zadna nowosc :]
Chociaz w sumie rkoeman glosi takie opinie o ostatnim GD, ze moze i niejaki jezzo napisal to na serio? Zaprawde niezbadane sa poklady ludzkiej niekumacji.

A mistrzem bedzie Real. Z taka gra przeciez to oczywiste.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 mar 2007, 20:03

Mysle ze ten Jezzo ironizuje w koncu juz widzialem w nim typowa frustracje bialej mierdki :lol:

Poza tym zgadzam sie ze mistrzem bedzie Real tylko szefie szefow zapomniales dodac z jak duza przewaga...?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 mar 2007, 20:11

Krzysztof Jarzyna pisze:Mysle, ze po raz kolejny lyknales ironie. No ale w Twoim przypadku to zadna nowosc

Czytałem jego wypowiedz jak i poprzednie komentarze i to nie jest ironia, nawet nie wskazuje na jej proba. Widac ty masz problem z łykaniem czy rozroznianiem takich rzeczy.

Wiekszosc stawia na Real, ze zakonczy sezon na 2 pozycji, nie wiem dlaczego, narazie musza odrobic strate, a wiedzac ze graja z Sevilla na SB mozna wybiegajac w przyszłosc postawic, ze dostana lanie. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”