Górnik Łęczna (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Górnik Łęczna (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 21 mar 2007, 14:24

Jako że nie ma tematu o jedynej pierwszoligowej drużynie z woj. lubelskiego, postanowiłem takowy założyć.
Górnik Łęczna - pierwszy sezon w ekstraklasie wybuchowy, bodajże 6 czy 7 miejsce w ekstraklasie. Przez kilka pierwszych kolejek Łęcznianie piastowali pozycję lidera. W tym sezonie Górnikowi niestety było i jest bardzo pod górkę. Wciąż niejasne są konsekwencje, które klub z Łęcznej może ponieść za rzekoma afere korupcyjną. Mimo tego wiosną przyszło kilku niezłych kopaczy polskiego podwórka i klub niemalże na pewno pozostanie w ekstraklasie.

Górnik Łęczna, Lubelszczyzna jest Ci wdzięczna.

kaka17
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaka17 » 21 mar 2007, 15:34

Co do Górnika myślę że większość meczów kupili i każdy przeżywał fale jaką stał sie Górnik z Łęcznej osobiście uważam że ten klub prezentował sie lepiej jak grał w 2 lidze grał miłą dla oka piłkę w miarę poukładaną uważam że OE to za duże wyzwanie i jak już sie nie da kupić meczy to rezultaty mówią same za Siebie .....słaba postawa Górnika moim zdaniem to nie jest klub na pierwszą ligę ..dla mnie to tyle dobrze że na Widzew zawsze blisko jest żeby obejrzeć ...a i co do Górnika mają tam cholernie drogie bilety 30 złoty to lekka przesada i taka moja mała myśl obniżcie ceny biletów to może więcej kibiców będzie przychodziło na mecze ...bo jak na razie jest marniutko z frekwencją ...

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 29 mar 2007, 21:37

No i cierpliwość PZPN się wyczerpała...

Górnik zawieszony na miesiąc. Najbliższy mecz z Arką, która też została zawieszona, jak powiedział jeden z członków PZPN również został zawieszony. W razie przyznania sie przez Górnik do stawianych mu zarzutów korupcyjnych, klub zostanie odwieszony z możliwościa degradacji do II Ligi :lol: . Nie chcę być złym prorokiem, ale sądze w następnym sezonie nie zobaczymy Łęcznian w gronie pierwszoligowców... :( :( :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”