Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 427

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 mar 2007, 1:06

Toudinho pisze:Woodgate raczej na 90% zostanie w Boro
tak mi sie wydaje też ale dziś Johnny mówił ze ma cos w Realu
do udowodnienie, wiec nie wiadomo do końca gdzie zagra

rkoeman pisze:ps - moze mi ktos wytlumaczyc po co wam metzelder majacy sciegna ze szkla

za 0 mln euro możę do Realu Madryt przchodzić każdy gracz i nie bede
narzekał, po tylu latach prób z 25mln Samuelem 17mln Cannavaro
moze akurat Metzelder da rade w hiszpanii

a jak nie to za rok moze spokojnie wrócić sobie po sezonie do niemiec i Real bedzie na plus i tak :wink:

Mentor pisze:No raczej przeoczyłeś bo o tym, że Barcelona posiada prawo pierwokupu Alvesa wiadomo nie od dziś i nie od wczoraj.
nie mam zamiaru dyskutować czy ma czy nie, prosiłbym o linka do artykułu z tym faktem pierwokupu Barcelony tylko (i najlepiej spoza stron: Sport.es Elmudno Marca czy As.) najlepiej z jakieś oficjalnej

danielalves.net, barcelona.com czy fcsevilla.com lub coś w tym stylu

i to nie napinka a pytanie bo śledziłem sprawe ale sam fakt tego ze takie prawo pierwokupu zostało spisane miedzy Barcelona a Sevilla zgubiłem

brylancik pisze:19 letni gość z Marsylii - Nasri. Jest mniej przereklamowany niż Ribery

ja bym powiedział że jest dokładnie odwrotnie ze to Samir jest ciut przereklamowany

Ribery potwierdził fakt nieprzeciętnego talentu mundialem i grą na nim
zaś Nasri jakoś mnie nie porywa swoja grą w tym sezonie

wracając do Daniela Alvesa pomijając prawo pierwokupu pozostaje jeszcze sprawa 'miłości' jak darzy Del Nido prezes Sevilli działaczy Realu
co wyszło podczas m.in kupna Baptisty mam wrażenie ze bliżej mu jest/było/bedzie do oddanie gracza do Realu jak do Barcelony

choć moze taka zamrzyłość wynikała z realcji z Perezem :?:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 21 mar 2007, 1:25

vakabayashi pisze:Nasri jakoś mnie nie porywa swoja grą w tym sezonie
Dokladnie po ME U17 w 2004 roku gdzie Francja zdobyła złoty medal i gdzie Nasri był jedną z gwiazd tamtej drużyny chłopak przygasł. Został obwołany następcą Zizou ( pochdzi także z Algieri) i to go chyba troche przytłoczyło. Był łaczony z transferami zarówno do Arselnau jak i do Realu ale jak widać nic z tego nie wyszło. Napewno jest to ciekway zawodnik ale żeby wskoczyć do pierwszego skladu Królewskich na tak odpowiedizalną pozycje to chyba nie jest jeszcze czas :roll:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 mar 2007, 11:08

Mentor pisze:No raczej przeoczyłeś bo o tym, że Barcelona posiada prawo pierwokupu Alvesa wiadomo nie od dziś i nie od wczoraj. Inna sprawa, że ten cały pierwokup to nic wielkiego. Jeżeli Sevilla zgodzi się w ogóle na jakiekolwiek negocjacje w sprawie Daniela i przyłączą się do nich inne kluby to i tak wszystko będzie zależało od zawodnika.
a to sorry :oops: nie wiedziałem
Ale jak mówisz, prawo pierwokupu to pic, wszystko zależy od samego zawodnika i wtedy żaden pierwokup nic nie da :wink:

poza tym ten news mnie wczoraj rozwalił:

:arrow: http://pilka.pl/?mid=1&show=68962

:rotfl: :lol2: , wątpię, żeby ktoś się tak serio wypowiedział, ale news :ok: :lol2:

a co do Realu (bo w końcu to temat dotyczący tego klubu :P ) to podobno istnieje możliwość, że Reyes po sezonie wróci do Sevilli, tzn. Real go nie wykupi. Nie wiem czy byłoby to dobre posunięcie ze strony Królewskich, starcili by Reyesa, badź co bądź bardzo dobrego gracza. Szybkiego, swietnie wyszkoleonego technicznie itd. tylko niech mu Capello da grać na jego pozycji, bo na prawej pomocy to on siebie niezbyt radził.

Poruszę jeszcze wątek Metzledera, osobiście uważam, że taki gracz będzie dla Realu wzocnieniem. Jeśli Christoph przeszedłby do Realu to Capello mógłby w końcu zrealizować to co chciał na początku sezonu, czyli Ramos jako prawy obrońca. Wtedy w środku graliby Metzelder i Cannavaro.

edit: Nasri nie chce byc porownywany do Zidane --> http://sport.onet.pl/74318,1248685,1505 ... omosc.html
Ostatnio zmieniony 21 mar 2007, 11:34 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 mar 2007, 11:31

Akarin pisze:Poruszę jeszcze wątek Metzledera, osobiście uważam, że taki gracz będzie dla Realu wzocnieniem.
Dla obrony Realu każdy środkowy obrońca byłby wzmocnieniem :lol2: Ale Metzelder ma częste urazy i wcale nie dziwię się, jeśli niektórzy kibice Realu myślą o nim jak o nastepnym Woodgatcie :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 21 mar 2007, 12:02

Metzelder na 80% będzie grał u nas. Teraz mówi się o Jorge Andrade :D świetny obrońca, ograny w La Liga jednak miał już poważną kontuzje. Deportivo chciało by Diego Lopez'a :) i De la Red'a :) + gotówka 8 baniek moga isc w zamian za tak swietnego gracza.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 mar 2007, 13:32

De la Reda szkoda oddawać, spokojnie miejsce Emersona powinien zająć.

Co mnie zastanawia to obsada skrzydeł w przyszłym sezonie. Ronaldo/Ribery/Quaresma - ciekawe który z nich trafi na SB. Chyba że żaden, to też możliwe :lol: Bądź co bądź tym trzecim się chyba nie interesują na poważnie.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 21 mar 2007, 13:53

Po co skrzydlowy. Capello jak zostanie kupi kolejnego DM i bedziemy grali ze skrzydlami Diarra - Emerson. Sie bedzie dzialo :D

Co do Metzeldera to jestem strasznie sceptycznie nastawiony, ale moze to i dobrze bo moge sie rozczarowac pozytywnie. Jedynym jego plusem jest to, ze nie trzeba nic placic (juz nie chodzi o pieniadze, tylko sam fakt, ze Real zwinal jakiegos gracza bez placenia :shock: ). Kontuzjogenny, o watpliwej przydatnosci do ligi hiszpanskiej pod wzgledem fizycznym itd. No ale zobaczymy. W koncu mamy jednego niskiego i potencjalnie zwrotnego a jak gra wszyscy widza.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 21 mar 2007, 14:06

cru pisze:De la Reda szkoda oddawać, spokojnie miejsce Emersona powinien zająć.
Mam przeczucie, że De la Red wyrosnie na piłkarza wyraźnie ocierającego się o światowa czołówkę defensywnych pomocników. Jest diamentem szkółki Realu, którego nie należy się pochopnie pozbywać. Myślę, że jego talent eksploduje za mniej więcej 3 sezony.

Władze zmieniły swoją politykę transferową i na pewno liczą się z tym, że budowa nowej europejskiej potęgi potrwa minimum 3 lata.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 mar 2007, 14:41

Wracajac jeszcze do Daniela Alvesa, to ciekawe wyniki przyniosla sonda przeprowadzona przez Marke - na pytanie: "Czy Real Madryt potrzebuje Daniela Alvesa, skoro ma Cicinho" 65% internautów odpowiedziało: nie. Widac, podobnie jak niektorzy na tym forum, respondenci sondy uwazaja, ze bardziej konieczne sa wzmocnienia na innych pozycjach :wink: IMO wlasnie z tym to nalezy laczyc, a nie z tym, ze Cici jest ich zdaniem lepszy.
Wyjasnila sie tez przyszlosc Roberto Carlosa. Brazylijczyk bedzie gral od nowego sezonu w Fenerbahce. Turecki klub zabiegal o Roberto juz latem i wreszcie dopial swego. Wypada tylko zyczyc mu powodzenia na nowej drodze zycia :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 21 mar 2007, 15:19

Toudinho pisze:Jorge Andrade
Andrade za grosze i Metzelder za zero to jak dla mnie dobre posunięcie
zobaczymy na ile prawdziwe sie okaże

Toudinho pisze:Deportivo chciało by Diego Lopez'a i De la Red'a + gotówka 8 baniek

Diego Lopez na pewno odejdzie co do De La Red`a to raczej pewnie go wypożyczą - ale z tego co pisze na AS.com to nie ma być 8 ale 4 mln euro

8 mln euro to cena za Alexisa :roll:

cru pisze:Ronaldo/Ribery/Quaresma - ciekawe który z nich trafi na SB

Ronaldo na pewno nie a jeśli nawet to nikt żaden piłkarz nie jest wart 80mln czyli tyle ile niby wart jest Christiano

Ribery o Franku narazie cicho

Quaresma mimo iż mógłby być niezłym pomysłem to odpada nikt sie nim nie interesuje z zarządu Realu

Jesus Navas to chyba najlepsza opcja na prawa strone

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 21 mar 2007, 16:05

Mentor pisze:Generalnie koleś dopiero zaczyna odważniej pukać do światowej czołówki a brylancik już określa go mianem przereklamowanego
Ehhh,,, Dzień bez napinki, dniem straconym :roll: Jak by nie było Ribery tak jak mówiłeś dopiero puka do światowej czołówki a już się o nim mówi że jest następcą Zidane'a. Póki co większość pamięta go z występów na mundialu, bo w tym seznonie przez kontuzje mało sobie pograł, a dobre występy przeplatał słabszymi. Nie onzacza to jednak że nie jest to wybitny piłkarz. Jednak jeśli ktoś chciał by go ściągnąć musi się liczyć z duża konkurencją i wydatkiem rzedu 30 - 40 mln. Jeśli to cię ucieszy to mogę sprostować - Nasri jest mniejszą gwiazdą w Marsylli a IMO jeśli chodzi o umiejętności to są na podobnym poziomie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 mar 2007, 16:24

Wg. mnie kibice w Marsylii na dzien dzisiejszy nie potrafia sobie wyobrazic OM bardziej bez Samira niz Ribery'ego. Nasri ma świetny ten sezon, w zeszłym były dosc nierowny, ale dzisiaj jest bardziej przydatny i to mozg OM. Franck świetnie grał w poprzednim sezonie jednak teraz gra conajmniej o polowe słabiej+ kontuzje. Ja jego świetny wystep widzialem jedynie z Lyonem, tak to przecietnie wypadał, a Samir utrzymuje wysoki poziom cały czas. Dodatkowo Franck jest starszy o 4 lata. Wg. mojej opini Nasri lepiej sie rozwija i w wieku 24 lat bedzie sporo lepszym zaowndikiem niz to mialo miejsce z Ribery.

Jednak on pewnie przejdzie do Interu, z ktorym kilkakrotnie był łaczony.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 mar 2007, 16:49

Nie wiem gdzie Ty tam dojrzałeś napinkę, ale mniejsza o to. Po prostu nie widzę powodów, aby Ribery'ego już określać mianem przereklamowanego skoro wcale nie ma wokół niego jeszcze takiej medialnej szopki. Jeżeli On Twoim zdaniem jest przereklamowany to podobnym mianem można określić wielu młodych zawodników, którzy świetnie rokują na przyszłość.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 mar 2007, 20:19

Calderon zdementowal doniesienia, o mozliwym opuszczeniu klubu przez Robinho: "Chcemy, zeby Robinho zostal z nami na wiele lat i nie jestesmy zainteresowani jego sprzedaza. Robinho jest przyszloscia naszego klubu. Ma tylko 23 lata i ludzie przekonali sie o jego umiejetnosciach" (eurosport.com) Miejmy nadzieje, ze nie sa to tylko puste slowa, jak te z kampanii wyborczej :wink: Boss odniosl sie rowniez do sytuacji Capello, twierdzac, ze Wloch zostanie do konca sezonu, a w czerwcu klub oceni sytuacje i zdecyduje, co bedzie najlepsza opcja dla Realu. IMO znaczy to nie mniej, nie wiecej tylko tyle, ze pozegnamy Fabio :wink:
Ten sam portal donosi rowniez, ze Real bedzie ponownie walczyl o Rafe Beniteza. Srodkiem do tego ma byc promocja dobrego przyjaciela Hiszpana - Juana Angela Sancheza na menadzera klubu, kosztem Pedji Mijatovica. Real chce ponoc wykorzystac fakt, ze nowi wlasciciele Liverpoolu nie przedstawili dotychczas Benitezowi swojej wizji prowadzenia klubu, z czego Hiszpan ma byc niezadowolony. Sam zainteresowany jak zawsze tonuje nastroje: Wiem, ze ludzie o mnie mowia, ale chce sie skupic na mojej druzynie, poniewaz staramy sie skonczyc lige w pierwszej czworce i gramy w CL". Benitez ma kontrakt do 2010 i ciezko bedzie go wyrwac. Przede wszystkim sam musialby chciec wrocic do Madrytu. Trzeba jednak probowac :wink:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 21 mar 2007, 21:48

Taa, zamienił stryjek siekierke... Live faktycznie 'imponuje' ofensywnym stylem gry. Poza tym Beniowi raczej jest dobrze na Anfield, i niech tak zostanie. Te ciągłe zmiany trenerów i tak są durnym pomysłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”